A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Desert inghetata cu ciocolata si...

Postat de: Oana in Dulciuri

Sos de visine : Pune intr-o craticioara visinele si zaharul, amesteca usor pe foc mic si lasa-l sa fiarba pana se ingroasa putin. Blendeaza-l apoi pana obtii un piure fin si lasa-l sa se...Citeste continuarea

Poale-n brau - reteta traditionala...

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Cum se face Poale-n brau - reteta traditionala de placinte moldovenesti Se face un aluat potrivit de moale din făină, drojdie, zahăr, cele două gălbenușuri, vanilie și laptele cald....Citeste continuarea

Desert tort de inghetata cu alune

Postat de: ancutsa in Dulciuri

  Vasul de la aparatul de inghetata l-am lasat la congelator cu o zi inainte.  Se  separa ouale si vom folosi numai galbenusurile. Acestea se pun intr-o craticioara cu fundul...Citeste continuarea

Desert prajitura cu capsuni

Postat de: loredanaaa in Prajituri

Se separă albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat cu mixerul, spuma tare, apoi se adauga zaharul si se bat din nou pana cand aceasta devine lucioasa si va face tepi. ...Citeste continuarea

Ciorba de fasole cu afumaturi

Postat de: RODIMUR in Supe/Ciorbe

Se alege fasolea, se spală bine și se pune la înmuiat cu apă multă, rece, cu o seară înainte de a fi preparată ciorbița. A doua zi se strecoară fasolea, se clătește...Citeste continuarea

Mancare de mazare noua cu dovlecel...

Postat de: merisor67 in Mancaruri de legume

Spălăm costița afumată în apă călduță, o porționăm și o prăjim în ulei încins, întorcând bucățile de pe o parte pe cealaltă, până se rumenesc...Citeste continuarea

Paste cu sos Bolognese

Postat de: AlexTeacher in Paste

Intai de toate, iti propun sa te apuci de sos.  Taie pancetta si caleste-o in ulei de masline la foc mic.  Toaca marunt morcovul, salotele, usturoiul si telina apio si adauga-le...Citeste continuarea

Desert inghetata de revent si flori...

Postat de: katty in Dulciuri

  In 200 ml apa punem florile de hibiscus. Le dam 2-3 clocote, apoi stingem focul, acoperim vasul si le lasam 10-15 minute la infuzat. Spalam tijele de revent si le taiem cubulete. Le punem...Citeste continuarea

Desert inghetata de zmeura

Postat de: abetina in Dulciuri

 Se pune zmeura cu zahar la frigider, peste noapte. A doua zi se mixeaza zmeura, se adauga smantana, laptele si se mixeaza la viteza mica, sa zicem la viteza 3, timp de cel putin 10 minute,...Citeste continuarea

Desert inghetata Amaretto

Postat de: abetina in Dulciuri

Se scot samburii de la cirese, se adauga zahar peste ele si se pun frigider, peste noapte. A doua zi se scot, se ia un castronel de cirese din castron cu sirop, fara zahar si se pun la...Citeste continuarea

Desert inghetata de trandafiri

Postat de: abetina in Dulciuri

Se aleg doar petalele de la trandafiri, se clatesc la jet sub apa intr-o strecuratoare si se lasa la scurs cel putin o ora. Se pun intr-un vas si se freaca cu sare de lamaie pana se sfarama bine,...Citeste continuarea

Aperitiv omleta cu spanac si cascaval

Postat de: loredanaaa in Aperitive / Garnituri

Spanacul proaspat se spală bine si se fierbe in apa clocotita, pana cand frunza s-a inmuiat. Apoi il strecurati printr-o sita, il taiati si il frecati cu un pic de sare si piper. Daca...Citeste continuarea

Desert inghetata de nectarine

Postat de: katty in Dulciuri

Spalam fructele si le taiem felii. Adaugam zeama de lamaie, zaharul si apa cat sa le acopere si fierbem 5-7 minute, pana se inmoaie fructele. Mixam compozitia pana obtinem un piure...Citeste continuarea

Salata de andive cu carne de curcan...

Postat de: panacris in Salate

Carnea de curcă/an se pune la fiert în cca. 500 ml apă rece, asezonată cu sare și foaie de dafin, cca. 30 minute, la foc mediu, neacoperit. După ce s-a gătit carnea, se scoate din...Citeste continuarea

Aperitiv placinta cu 3 feluri de...

Postat de: Constelatialeu in Aperitive / Garnituri

Aluat : Intr-un castron incapator, punem faina, in mijloc drojdia uscata, adaugam 50 ml apa calduta si amestecam cu putina faina, lasam 10 min apoi adaugam untul moale si ouale, presaram sare si...Citeste continuarea

Friganele sandwich

Postat de: rocsi_1612 in Sandvisuri

Asezam 3 felii de paine pe un tocator. Pe fiecare felie, punem cascaval, apoi felii de salam si cate o felie de branza cheddar. Le acoperim cu celelalte felii de paine. Intr-un bol batem...Citeste continuarea

Desert chec cu rahat

Postat de: loredanaaa in Dulciuri

Separăm  albusurile de galbenusuri. Albusurile  le batem spuma tare cu praful de sare. Treptat, adaugam cate putin zahar. Mixam  galbenusurile  pana cand obținem...Citeste continuarea

Desert Lava Cake

Postat de: AlexTeacher in Dulciuri

Toaca marunt ciocolata;  Pune apa intr-o craticioara pana la jumatate si pune-o pe foc mediu;  Peste aceasta, pune un castron; Acest procedeu se numeste bain marie;  Pune...Citeste continuarea

Desert tort de ciocolata

Postat de: Oana in Torturi

Prepara mai intai ganache-ul de ciocolata , pentru ca trebuie lasat apoi la frigider! Pune smantana intr-o craticioara si incalzeste-o pe foc pana atinge punctul de fierbere. Da...Citeste continuarea

Sangria cu vin roze, zmeura si...

Postat de: Bucataras in Cocktail

Cu cateva ore inainte de preparare, pune fructele in carafa, acopera-le cu o treime din vin apoi lasa-le la frigider pentru 2 - 3 ore.  Apoi pune in carafa frunzele de...Citeste continuarea

Milkshake cu zmeura si banana

Postat de: Bucataras in Love Smoothies

Introducem toate ingredientele in  blenderul  Oster . Pornim blenderul si mixam timp de 45 - 60 secunde. Toarna bautura in pahar si bucura-te de savoarea ei! Citeste continuarea

Caffe Frappe cu inghetata de vanilie

Postat de: Bucataras in Cafea

Vom folosi un espressor Breville  si un blender. Pentru inceput, vom prepara un espresso . Pune in pahar espresso si zaharul, apoi amesteca-le cu o lingurita. Acum pune in blender...Citeste continuarea

Desert placinta de casa cu iaurt...

Postat de: Oana in Dulciuri

Bate ouale cu zaharul, cu ajutorul unui tel si adauga apoi coaja rasa de lamaie si vanilia. Pune iaurtul grecesc, stafidele spalate si hidratate si omogenizeaza bine compozitia. Unge tava cu...Citeste continuarea

Aperitiv bagheta cu spanac,...

Postat de: AlexTeacher in Aperitive / Garnituri

Taie salota si ciupercile cubulete mici si apoi soteaza-le in uleiul de masline;  Adauga apoi si spanacul si potriveste de sare si piper;  Odata gatit, lasa totul la scurs intr-o...Citeste continuarea

Mancare de praz cu masline

Postat de: Oana in Mancaruri de post

Incepe cu prazul: curata-l si spala-l bine, apoi taie-l rondele, cam de 2 cm grosime. Pune uleiul la incins intr-o craticioara si adauga ceapa, usturoiul si ardeiul gras taiate cubulete....Citeste continuarea

Desert bomboane Rafaello de casa

Postat de: Oana in Dulciuri

Mixeaza untul moale cu zaharul pudra si zaharul vanilat pana obtii o spuma. Rupe ciocolata si pune-o intr-un castron, apoi asaza-l deasupra unei craticioare cu apa fierbinte, fara ca apa sa...Citeste continuarea

Compot de visine

Postat de: reisnaor_2006 in Sirop / Compot

      Pentru inceput, am sterilizat borcanele. Spalati foarte bine borcanele si capacele acestora, clatindu-le in mai multe ape. Lasati-le la scurs pe un prosop sau in stativul de...Citeste continuarea

Milkshake cu banane si finetti...

Postat de: Meea in Love Smoothies

 Curățăm de coajă fructele și le punem în blender. Adăugăm și laptele în funcție de cât de lichid vrem să fie milkshake-ul. Punem ciocolata și alunele și...Citeste continuarea

Desert tarta rustica cu piersici si...

Postat de: sufletista in Dulciuri

Aluat -intr-un bol, adaugam faina, sarea, zaharul, coaja de portocala, amestecam. Facem o adancitura in mijloc, adaugam drojdia dizolvata in laptele caldut, ouale batute, untura. Incepem sa...Citeste continuarea

Desert inghetata de ciocolata

Postat de: Bunica in Dulciuri

Pune 200 ml smântână intr-o cratiță și pune pe foc. Ciocolata rupe-o in bucăti mici. Adaugă ciocolata in smântâna adusă la punctul de fierbere. Ia vasul de...Citeste continuarea

Salata de fasole verde cu maioneza...

Postat de: AdrianUdrea in Salate

Se pune un vas cu apa la fiert, iar cand apa incepe sa clocoteasca, se adauga o lingurita de sare, se amesteca pana la dizolvare, apoi se adauga fasolea verde, curatata de capete si bine spalata....Citeste continuarea

Desert terina de clatite cu capsuni

Postat de: sufletista in Dulciuri

Intr-un vas, adaugam faina, amestecam cu sarea, zaharul, praful de copt, coaja de lamaie. Facem o adancitura, adaugam ouale batute, laptele, uleiul, esenta de vanilie. Amestecam bine pana...Citeste continuarea

Pui cu dovlecei en papillote

Postat de: madi_marin in Pui

Se taie pieptul în doi lobi. Se ung cu unt şi se presară cu condimente. Dovlecelul se spală, se şterge şi se taie felii. Se pudrează cu sare şi piper. Carnea se frige...Citeste continuarea

Hamburger umplut

Postat de: AlexTeacher in Vita

Chiflele facute in casa sunt senzationale. Iata cum sa le prepari. Sfaramiteaza drojdia cu zaharul si dizolv-o in apa calduta si las-o la cald, pana observi ca se formeaza bule deasupra....Citeste continuarea

Cirese pentru iarna

Postat de: sufletista in Conserve

Intr-un vas, punem apa cu zaharul la fiert pana ce zaharul se dizolva si se ingroasa ca un sirop, adaugam scortisoara, zeama de lamaie si amestecam bine. In borcane spalate si sterilizate,...Citeste continuarea

Desert prajitura pufoasa cu visine

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Se spala visinele, apoi se curata de samburi. Se lasa sa se scurga deoparte. Ouale se bat usor cu sarea. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza bine pana isi dubleaza volumul si...Citeste continuarea

Desert chec in 3 culori

Postat de: sufletista in Prajituri

Mixam galbenusurile cu zaharul, pana ce isi dubleaza volumul, adaugam uleiul in fir subtire ca la maioneza, esenta de vaanilie, adaugam faina amestecata cu praful de copt si amestecam bine;...Citeste continuarea

Desert prajitura delicioasa zmeura

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Mai intai, am pus la topit pe baie de aburi, ciocolata si smantana dulce, atentie nu trebuie sa fiarba; apoi am bagat la frigider pentru 2 ore, dupa care am mixat bine pana am obtinut o crema...Citeste continuarea

Desert reteta de preparare a...

Postat de: sufletista in Dulciuri

Reteta de preparare a papanasilor  Intr-un vas, adaugam branza sfaramata, branza de vaci, coaja de portocala, zaharul, bicarbonatul. Ae adauga ouale batute cu esenta de vanilie si un...Citeste continuarea

Compot de caise

Postat de: Bunica in Sirop / Compot

Într-o cartiță de 1 l pune apa la fiert. Adaugă zahărul cănd apa clocotește. Lasă la fiert până la topirea zahărului. Spală caisele, rupe-le în jumătăți,...Citeste continuarea

Inghetata cu banane si mascarpone

Postat de: Bunica in Dulciuri

Pentru început, ia o cratiță cu fund dublu în care pui zahărul și gălbenușurile. Pune cratița pe foc, având grijă să amesteci întruna pentru a nu se prinde....Citeste continuarea

Clatite cu branza si fructe

Postat de: sufletista in Dulciuri

Intr-un bol batem ouale cu sare, zaharul, adaugam iaurtul, branza de vaci. Amestecam bine, adaugam esenta, coaja de lamaie si zeama, uleiul, adaugam faina pana rezulta o compozitie mai groasa...Citeste continuarea

Compot de capsuni

Postat de: sufletista in Sirop / Compot

Intr-o cratita adaugam apa, zaharul si punem pe foc sa fiarba pana cand lichidul clocoteste timp de 5 minute. Spalam capsunele si le rupem coditele. Lasam sa se scurga de apa. Le asezam in...Citeste continuarea

Mic dejun satios

Postat de: Bunica in Aperitive / Garnituri

Am pus baconul tăiat felii subțiri într-o tigie antiaderentă, lăsându-l pe foc 3-4 minute. Între timp, am bătut ouăle cu ajutorul unei furculițe, apoi le-am amestecat...Citeste continuarea

Nectar de capsuni

Postat de: sufletista in Sirop / Compot

Intr-un vas adaugam capsunele spalate, fara codite, adaugam zaharul, frunzele de menta si lasam peste noapte intr-un loc racoros. A doua zi putem trece totul prin blender sau, cum am procedat...Citeste continuarea

Inghetata cu ciocolata alba si caise

Postat de: Bunica in Dulciuri

200 ml smântână frișcă se pun pe foc, într-un vas cu fundul dublu. Când smântâna este la punctul de fierbere, adaugă ciocolata ruptă în bucăți,...Citeste continuarea

Dulceata de visine

Postat de: RODIMUR in Dulceata / Gem

Alegeți vișine întregi, tari, proaspete și fără pete. Spălați-le în două-trei ape, lăsați-le puțin la scurs și apoi scoateți-le sâmburii, având grijă să nu...Citeste continuarea

Desert tort cu fructe de sezon

Postat de: mirela0911 in Torturi

Blatul: Albusurile se bat cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul si se mixeaza bine pana se obtine o spuma tare. Separat, se amesteca faina, nuca de cocos si praful de copt. Se toarna...Citeste continuarea

Aperitiv cartofi gratinati cu...

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legume

Se curăță cartofii, se spală și se pun la fiert, întregi. Parmezanul și telemeaua se rad fin. Se unge cu unt un vas din ceramică în care se va face mâncarea....Citeste continuarea

Desert prajitura cu branza

Postat de: caroline in Prajituri

Blat :  Intr-un bol, punem zaharul si ouale si amestecam bine cu ajutorul unui tel.  Adaugam apoi laptele, uleiul, vanilia si faina amestecata in prealabil cu praful de copt....Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza Calzone - Rețeta simplă, pas cu pas

ieri la 14:07

Pui cu lămâie și cartofi la cuptor - Fraged, aromat și ușor de făcut

ieri la 11:46

Mini tarte rustice cu mere - Fragede, aromate și ușor de făcut

ieri la 08:54

Prăjitura cu foi de napolitană și cremă mascarpone - Rapidă, ușoară și delicioasă

pe 02.10 la 10:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]