Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Desert inghetata cu ciocolata si...
Postat de: Oana in DulciuriSos de visine : Pune intr-o craticioara visinele si zaharul, amesteca usor pe foc mic si lasa-l sa fiarba pana se ingroasa putin. Blendeaza-l apoi pana obtii un piure fin si lasa-l sa se...Citeste continuarea
Poale-n brau - reteta traditionala...
Postat de: RODIMUR in DulciuriCum se face Poale-n brau - reteta traditionala de placinte moldovenesti Se face un aluat potrivit de moale din făină, drojdie, zahăr, cele două gălbenușuri, vanilie și laptele cald....Citeste continuarea
Desert tort de inghetata cu alune
Postat de: ancutsa in DulciuriVasul de la aparatul de inghetata l-am lasat la congelator cu o zi inainte. Se separa ouale si vom folosi numai galbenusurile. Acestea se pun intr-o craticioara cu fundul...Citeste continuarea
Desert prajitura cu capsuni
Postat de: loredanaaa in PrajituriSe separă albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat cu mixerul, spuma tare, apoi se adauga zaharul si se bat din nou pana cand aceasta devine lucioasa si va face tepi. ...Citeste continuarea
Ciorba de fasole cu afumaturi
Postat de: RODIMUR in Supe/CiorbeSe alege fasolea, se spală bine și se pune la înmuiat cu apă multă, rece, cu o seară înainte de a fi preparată ciorbița. A doua zi se strecoară fasolea, se clătește...Citeste continuarea
Mancare de mazare noua cu dovlecel...
Postat de: merisor67 in Mancaruri de legumeSpălăm costița afumată în apă călduță, o porționăm și o prăjim în ulei încins, întorcând bucățile de pe o parte pe cealaltă, până se rumenesc...Citeste continuarea
Paste cu sos Bolognese
Postat de: AlexTeacher in PasteIntai de toate, iti propun sa te apuci de sos. Taie pancetta si caleste-o in ulei de masline la foc mic. Toaca marunt morcovul, salotele, usturoiul si telina apio si adauga-le...Citeste continuarea
Desert inghetata de revent si flori...
Postat de: katty in DulciuriIn 200 ml apa punem florile de hibiscus. Le dam 2-3 clocote, apoi stingem focul, acoperim vasul si le lasam 10-15 minute la infuzat. Spalam tijele de revent si le taiem cubulete. Le punem...Citeste continuarea
Desert inghetata de zmeura
Postat de: abetina in DulciuriSe pune zmeura cu zahar la frigider, peste noapte. A doua zi se mixeaza zmeura, se adauga smantana, laptele si se mixeaza la viteza mica, sa zicem la viteza 3, timp de cel putin 10 minute,...Citeste continuarea
Desert inghetata Amaretto
Postat de: abetina in DulciuriSe scot samburii de la cirese, se adauga zahar peste ele si se pun frigider, peste noapte. A doua zi se scot, se ia un castronel de cirese din castron cu sirop, fara zahar si se pun la...Citeste continuarea
Desert inghetata de trandafiri
Postat de: abetina in DulciuriSe aleg doar petalele de la trandafiri, se clatesc la jet sub apa intr-o strecuratoare si se lasa la scurs cel putin o ora. Se pun intr-un vas si se freaca cu sare de lamaie pana se sfarama bine,...Citeste continuarea
Aperitiv omleta cu spanac si cascaval
Postat de: loredanaaa in Aperitive / GarnituriSpanacul proaspat se spală bine si se fierbe in apa clocotita, pana cand frunza s-a inmuiat. Apoi il strecurati printr-o sita, il taiati si il frecati cu un pic de sare si piper. Daca...Citeste continuarea
Desert inghetata de nectarine
Postat de: katty in DulciuriSpalam fructele si le taiem felii. Adaugam zeama de lamaie, zaharul si apa cat sa le acopere si fierbem 5-7 minute, pana se inmoaie fructele. Mixam compozitia pana obtinem un piure...Citeste continuarea
Salata de andive cu carne de curcan...
Postat de: panacris in SalateCarnea de curcă/an se pune la fiert în cca. 500 ml apă rece, asezonată cu sare și foaie de dafin, cca. 30 minute, la foc mediu, neacoperit. După ce s-a gătit carnea, se scoate din...Citeste continuarea
Aperitiv placinta cu 3 feluri de...
Postat de: Constelatialeu in Aperitive / GarnituriAluat : Intr-un castron incapator, punem faina, in mijloc drojdia uscata, adaugam 50 ml apa calduta si amestecam cu putina faina, lasam 10 min apoi adaugam untul moale si ouale, presaram sare si...Citeste continuarea
Friganele sandwich
Postat de: rocsi_1612 in SandvisuriAsezam 3 felii de paine pe un tocator. Pe fiecare felie, punem cascaval, apoi felii de salam si cate o felie de branza cheddar. Le acoperim cu celelalte felii de paine. Intr-un bol batem...Citeste continuarea
Desert chec cu rahat
Postat de: loredanaaa in DulciuriSeparăm albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu praful de sare. Treptat, adaugam cate putin zahar. Mixam galbenusurile pana cand obținem...Citeste continuarea
Desert Lava Cake
Postat de: AlexTeacher in DulciuriToaca marunt ciocolata; Pune apa intr-o craticioara pana la jumatate si pune-o pe foc mediu; Peste aceasta, pune un castron; Acest procedeu se numeste bain marie; Pune...Citeste continuarea
Desert tort de ciocolata
Postat de: Oana in TorturiPrepara mai intai ganache-ul de ciocolata , pentru ca trebuie lasat apoi la frigider! Pune smantana intr-o craticioara si incalzeste-o pe foc pana atinge punctul de fierbere. Da...Citeste continuarea
Sangria cu vin roze, zmeura si...
Postat de: Bucataras in CocktailCu cateva ore inainte de preparare, pune fructele in carafa, acopera-le cu o treime din vin apoi lasa-le la frigider pentru 2 - 3 ore. Apoi pune in carafa frunzele de...Citeste continuarea
Milkshake cu zmeura si banana
Postat de: Bucataras in Love SmoothiesIntroducem toate ingredientele in blenderul Oster . Pornim blenderul si mixam timp de 45 - 60 secunde. Toarna bautura in pahar si bucura-te de savoarea ei! Citeste continuarea
Caffe Frappe cu inghetata de vanilie
Postat de: Bucataras in CafeaVom folosi un espressor Breville si un blender. Pentru inceput, vom prepara un espresso . Pune in pahar espresso si zaharul, apoi amesteca-le cu o lingurita. Acum pune in blender...Citeste continuarea
Desert placinta de casa cu iaurt...
Postat de: Oana in DulciuriBate ouale cu zaharul, cu ajutorul unui tel si adauga apoi coaja rasa de lamaie si vanilia. Pune iaurtul grecesc, stafidele spalate si hidratate si omogenizeaza bine compozitia. Unge tava cu...Citeste continuarea
Aperitiv bagheta cu spanac,...
Postat de: AlexTeacher in Aperitive / GarnituriTaie salota si ciupercile cubulete mici si apoi soteaza-le in uleiul de masline; Adauga apoi si spanacul si potriveste de sare si piper; Odata gatit, lasa totul la scurs intr-o...Citeste continuarea
Mancare de praz cu masline
Postat de: Oana in Mancaruri de postIncepe cu prazul: curata-l si spala-l bine, apoi taie-l rondele, cam de 2 cm grosime. Pune uleiul la incins intr-o craticioara si adauga ceapa, usturoiul si ardeiul gras taiate cubulete....Citeste continuarea
Desert bomboane Rafaello de casa
Postat de: Oana in DulciuriMixeaza untul moale cu zaharul pudra si zaharul vanilat pana obtii o spuma. Rupe ciocolata si pune-o intr-un castron, apoi asaza-l deasupra unei craticioare cu apa fierbinte, fara ca apa sa...Citeste continuarea
Compot de visine
Postat de: reisnaor_2006 in Sirop / CompotPentru inceput, am sterilizat borcanele. Spalati foarte bine borcanele si capacele acestora, clatindu-le in mai multe ape. Lasati-le la scurs pe un prosop sau in stativul de...Citeste continuarea
Milkshake cu banane si finetti...
Postat de: Meea in Love SmoothiesCurățăm de coajă fructele și le punem în blender. Adăugăm și laptele în funcție de cât de lichid vrem să fie milkshake-ul. Punem ciocolata și alunele și...Citeste continuarea
Desert tarta rustica cu piersici si...
Postat de: sufletista in DulciuriAluat -intr-un bol, adaugam faina, sarea, zaharul, coaja de portocala, amestecam. Facem o adancitura in mijloc, adaugam drojdia dizolvata in laptele caldut, ouale batute, untura. Incepem sa...Citeste continuarea
Desert inghetata de ciocolata
Postat de: Bunica in DulciuriPune 200 ml smântână intr-o cratiță și pune pe foc. Ciocolata rupe-o in bucăti mici. Adaugă ciocolata in smântâna adusă la punctul de fierbere. Ia vasul de...Citeste continuarea
Salata de fasole verde cu maioneza...
Postat de: AdrianUdrea in SalateSe pune un vas cu apa la fiert, iar cand apa incepe sa clocoteasca, se adauga o lingurita de sare, se amesteca pana la dizolvare, apoi se adauga fasolea verde, curatata de capete si bine spalata....Citeste continuarea
Desert terina de clatite cu capsuni
Postat de: sufletista in DulciuriIntr-un vas, adaugam faina, amestecam cu sarea, zaharul, praful de copt, coaja de lamaie. Facem o adancitura, adaugam ouale batute, laptele, uleiul, esenta de vanilie. Amestecam bine pana...Citeste continuarea
Pui cu dovlecei en papillote
Postat de: madi_marin in PuiSe taie pieptul în doi lobi. Se ung cu unt şi se presară cu condimente. Dovlecelul se spală, se şterge şi se taie felii. Se pudrează cu sare şi piper. Carnea se frige...Citeste continuarea
Hamburger umplut
Postat de: AlexTeacher in VitaChiflele facute in casa sunt senzationale. Iata cum sa le prepari. Sfaramiteaza drojdia cu zaharul si dizolv-o in apa calduta si las-o la cald, pana observi ca se formeaza bule deasupra....Citeste continuarea
Cirese pentru iarna
Postat de: sufletista in ConserveIntr-un vas, punem apa cu zaharul la fiert pana ce zaharul se dizolva si se ingroasa ca un sirop, adaugam scortisoara, zeama de lamaie si amestecam bine. In borcane spalate si sterilizate,...Citeste continuarea
Desert prajitura pufoasa cu visine
Postat de: mirela0911 in PrajituriSe spala visinele, apoi se curata de samburi. Se lasa sa se scurga deoparte. Ouale se bat usor cu sarea. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza bine pana isi dubleaza volumul si...Citeste continuarea
Desert chec in 3 culori
Postat de: sufletista in PrajituriMixam galbenusurile cu zaharul, pana ce isi dubleaza volumul, adaugam uleiul in fir subtire ca la maioneza, esenta de vaanilie, adaugam faina amestecata cu praful de copt si amestecam bine;...Citeste continuarea
Desert prajitura delicioasa zmeura
Postat de: Constelatialeu in PrajituriMai intai, am pus la topit pe baie de aburi, ciocolata si smantana dulce, atentie nu trebuie sa fiarba; apoi am bagat la frigider pentru 2 ore, dupa care am mixat bine pana am obtinut o crema...Citeste continuarea
Desert reteta de preparare a...
Postat de: sufletista in DulciuriReteta de preparare a papanasilor Intr-un vas, adaugam branza sfaramata, branza de vaci, coaja de portocala, zaharul, bicarbonatul. Ae adauga ouale batute cu esenta de vanilie si un...Citeste continuarea
Compot de caise
Postat de: Bunica in Sirop / CompotÎntr-o cartiță de 1 l pune apa la fiert. Adaugă zahărul cănd apa clocotește. Lasă la fiert până la topirea zahărului. Spală caisele, rupe-le în jumătăți,...Citeste continuarea
Inghetata cu banane si mascarpone
Postat de: Bunica in DulciuriPentru început, ia o cratiță cu fund dublu în care pui zahărul și gălbenușurile. Pune cratița pe foc, având grijă să amesteci întruna pentru a nu se prinde....Citeste continuarea
Clatite cu branza si fructe
Postat de: sufletista in DulciuriIntr-un bol batem ouale cu sare, zaharul, adaugam iaurtul, branza de vaci. Amestecam bine, adaugam esenta, coaja de lamaie si zeama, uleiul, adaugam faina pana rezulta o compozitie mai groasa...Citeste continuarea
Compot de capsuni
Postat de: sufletista in Sirop / CompotIntr-o cratita adaugam apa, zaharul si punem pe foc sa fiarba pana cand lichidul clocoteste timp de 5 minute. Spalam capsunele si le rupem coditele. Lasam sa se scurga de apa. Le asezam in...Citeste continuarea
Mic dejun satios
Postat de: Bunica in Aperitive / GarnituriAm pus baconul tăiat felii subțiri într-o tigie antiaderentă, lăsându-l pe foc 3-4 minute. Între timp, am bătut ouăle cu ajutorul unei furculițe, apoi le-am amestecat...Citeste continuarea
Nectar de capsuni
Postat de: sufletista in Sirop / CompotIntr-un vas adaugam capsunele spalate, fara codite, adaugam zaharul, frunzele de menta si lasam peste noapte intr-un loc racoros. A doua zi putem trece totul prin blender sau, cum am procedat...Citeste continuarea
Inghetata cu ciocolata alba si caise
Postat de: Bunica in Dulciuri200 ml smântână frișcă se pun pe foc, într-un vas cu fundul dublu. Când smântâna este la punctul de fierbere, adaugă ciocolata ruptă în bucăți,...Citeste continuarea
Dulceata de visine
Postat de: RODIMUR in Dulceata / GemAlegeți vișine întregi, tari, proaspete și fără pete. Spălați-le în două-trei ape, lăsați-le puțin la scurs și apoi scoateți-le sâmburii, având grijă să nu...Citeste continuarea
Desert tort cu fructe de sezon
Postat de: mirela0911 in TorturiBlatul: Albusurile se bat cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul si se mixeaza bine pana se obtine o spuma tare. Separat, se amesteca faina, nuca de cocos si praful de copt. Se toarna...Citeste continuarea
Aperitiv cartofi gratinati cu...
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legumeSe curăță cartofii, se spală și se pun la fiert, întregi. Parmezanul și telemeaua se rad fin. Se unge cu unt un vas din ceramică în care se va face mâncarea....Citeste continuarea
Desert prajitura cu branza
Postat de: caroline in PrajituriBlat : Intr-un bol, punem zaharul si ouale si amestecam bine cu ajutorul unui tel. Adaugam apoi laptele, uleiul, vanilia si faina amestecata in prealabil cu praful de copt....Citeste continuarea