A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Penne cu pesto de ardei gras

Postat de: caroline in Penne

Incepem prin a pregati ardeii. Punem ardeii pe flacara aragazului si ii lasam la copt, pana ce coaja s-a innegrit. Ii punem intr-un vas cu apa rece, pentru 2-3 minute. Apoi ii curatam de coaja,...Citeste continuarea

Desert tarta cu capsuni si biscuiti

Postat de: ctlina in Dulciuri

Se pune la incălzit laptele. Taiem pastaia de vanilie in lungime, scoatem semintele si le punem in lapte. Bateti oul, gălbenușul de ou cu zahărul și amidonul de porumb. Turnati...Citeste continuarea

Piept de rata cu cirese

Postat de: ctlina in Rata

Crestati pielea - taiati linii cu un cutit fără a ajunge la carne. Puneti pieptul de rata cu pielea in jos intr-o tigaie anti-aderenta rece. Nu puneti grasime. Rumeniti pieptul pe ambele...Citeste continuarea

Salata Niçoise

Postat de: ctlina in Salate

Preparati sosul vinaigrette, din 3 linguri de ulei de masline, sare, piper si 2 linguri de otet. Puteti pune o lingurita de mustar daca preferati. Amestecati bine. Puneti ouale la fiert,...Citeste continuarea

Budinca cu taietei de casa a la...

Postat de: iri_love in Paste

Pentru început, pregatim tăieței, punand într-o oala apă cu un pic de sare. Cand apa începe sa fiarba, adăugăm tăiețeii si îi lăsăm sa fiarbă, dar nu de tot, ci...Citeste continuarea

Zucchini cu parmezan

Postat de: dantes in Mancaruri de legume

Zucchini se taie rondele, se sareaza putin si se lasa la scurs 15 minute, apoi se scot pe un servetel de hartie ca sa absoarba restul de apa. Se asaza rondelele intr-o tava tapetata cu hartie de...Citeste continuarea

Costita de purcel la tigaie

Postat de: mihaelar63 in Porc

Carnea de purcel se spala bine si se portioneaza. O bucata de costita trebuie sa fie cam de marimea unei jumatati de palma mai mari. Se curata ceapa si se spala. Tocati ceapa...Citeste continuarea

Aperitiv placinta cu spanac, jambon...

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Aluatul: Intr-un bol, punem faina cernuta cu sarea. Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva, o adaugam peste faina. Turnam apa minerala treptat, incepem si framantam. La final,...Citeste continuarea

Desert prajitura Regina Maria

Postat de: Oana in Prajituri

Crema : Mixeaza galbenusurile cu zaharul la bain marie, pana isi dubleaza volumul si se albesc, iar zaharul este topit. Amesteca faina cu cacaua si pune cate putin in compozitie, alternand cu...Citeste continuarea

Desert portughez- Pasteis de nata

Postat de: Oana in Prajituri

Se incalzeste mai intai cuptorul la 250 de grade C. Se pune smantana intr-o craticioara si se pune pe foc mic sa se incalzeasca. Se adauga batonul de scortisoara si coaja rasa de lamaie. Cand...Citeste continuarea

Desert inghetata sandwich

Postat de: Meea in Dulciuri

Rețeta pentru înghețată, pas cu pas, o găsiți  aici .          Acum să ne apucăm de pregătit prăjiturelele: mixăm câteva minute untul, oul...Citeste continuarea

Desert tort de inghetata cu coacaze...

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulciuri

Se spala fructele (caisele se curata de piele si samburi), se maruntesc, pe rand, in robotul de bucatarie, dupa care se dau prin strecuratoare si se pun in trei vase diferite. Iaurtul se...Citeste continuarea

Dulceata de coacaze

Postat de: iri_love in Dulceata / Gem

Pentru început, am cules coacazele (pe care le am in grădină), le-am curățat de codițe (o operație destul de migăloasă, buna pentru cei ca au rabdare), după care le-am spalat si...Citeste continuarea

Tocanita de ardei copti, cu cartofi...

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de post

Se spală ardeii și se pun la copt, având grijă să se coacă uniform pe toate fețele, dar nu prea tare. După ce s-au copt uniform, se pun într-o oală acoperită cu capac și...Citeste continuarea

Desert tarta cu blat pufos cu crema...

Postat de: luminita20_2006 in Dulciuri

Se bat cu telul ouale, se pune zaharul si putina sare; se bat putin, dupa care se pune iaurtul, untul topit si se amesteca bine, faina si praful de copt si se toarna totul intr-o tava de tarta. Eu...Citeste continuarea

Desert gogosi cu Nutella

Postat de: BakeUpArtist in Dulciuri

Întâi am amestecat și am cernut ingredientele uscate: făină, cacao, praf de copt, sare și bicarbonat.  Separat, am mixat ouăle cu zahărul, până am obinut o...Citeste continuarea

Aperitiv parjoale cu legume

Postat de: iri_love in Aperitive / Garnituri

Am curățat dovleacul, cartofii si morcovul, după care i-am spalat si apoi i-am dat pe razatoarea mică. Peste acestea, am adăugat oul si sare dupa gust, apoi am adaugat mărarul ( in cazul...Citeste continuarea

Smoothie cu iaurt, caise, kiwi,...

Postat de: Pungasa_Rogue in Love Smoothies

Caisele se spala, se curata de piele si li se scot samburii, dupa care se maruntesc la blender impreuna cu o lingura de iaurt. Se pune smoothie-ul rezultat in doua pahare. Fructele de kiwi...Citeste continuarea

Ficatei de pui la tigaie, cu pireu...

Postat de: RODIMUR in Ficat

Se alege, se spală, se zvântă și se taie fin mărarul. Cartofii se curăță, se spală, se taie cubulețe și se pun la fiert în apă cu puțină sare. Varza se curăță, se...Citeste continuarea

Desert inghetata de zmeura

Postat de: rocsi_1612 in Dulciuri

Spalam zmeura, usor sa nu o sfaramam, o lasam putin sa se scurga. Oprim cateva bobite sa le punem intregi in inghetata. Peste zmeura, punem doua linguri de zahar, o dam 2-3 ore la frigider....Citeste continuarea

Desert tort Crina

Postat de: momo121 in Torturi

Pentru Blat:           Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, pentru ca altfel riscam ca blatul sa se lase pe mijloc! Separam ouale, albusurile le batem...Citeste continuarea

Desert tarta cu cirese si crema de...

Postat de: momo121 in Dulciuri

Pentru aluat:        Intr-un bol, adaugam toate ingredientele si le amestecam cu mana pana obtinem un aluat care sa nu se lipeasca si sa fie elastic. Pentru...Citeste continuarea

Aperitiv rulada din dovlecei...

Postat de: momo121 in Aperitive / Garnituri

  Spalam dovleceii, le taiem capetele si ii dam pe razatoare cu tot cu coaja. Ii saram putin pentru si ii lasam 20minute sa se inmoaie si sa isi lase zeama.     Intr-un bol,...Citeste continuarea

Desert prajitura aromata cu morcovi

Postat de: momo121 in Prajituri

  Separam ouale, albusurile le batem spuma cu zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unul, pe urma uleiul, esentele de vanilie si rom si mixam pana omogenizam bine totul.    ...Citeste continuarea

Bors de loboda

Postat de: momo121 in Supe/Ciorbe

Spalam bine frunzele de loboda si le oparim 2-3 minute, apoi lasam la scurs pana se racesc.          Taiem marunt toate legumele, cartofii ii taiem cubulete,...Citeste continuarea

Legume soté la tigaie

Postat de: momo121 in Mancaruri de legume

Pentru inceput, daca adaugati la final semintele de susan, este bine sa le prajiti putin inainte, pana devin aurii. Semintele prajite elimina un lichid si totodata devin mai gustoase si mai...Citeste continuarea

Mancare de spanac cu ou ochi

Postat de: momo121 in Mancare copii

 Pentru inceput, spalam spanacul frunzulita cu frunzulita, indepartam coditele, apoi il oparim cca. 5-6 minute. Dupa ce s-a inmuiat, il scoatem intr-o sita pentru a se scurge de apa si pe...Citeste continuarea

Desert rulada umpluta cu gem de visine

Postat de: momo121 in Dulciuri

Separam ouale, albusurile le batem spuma cu un praf de sare, dupa care punem zaharul si zaharul vanilat si mixam pana se topeste tot zaharul, pe urma punem si galbenusurile, pe rand, mai mixam...Citeste continuarea

Aperitiv rulada din ardei rosii...

Postat de: momo121 in Aperitive / Garnituri

Separam ouale, galbenusurile le amestecam intr-un vas cu uleiul, pasta de ardei, smantana, faina, bicarbonatul si putina sare, iar albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Cu ajutorul...Citeste continuarea

Desert biscuiti fragezi si parfumati

Postat de: momo121 in Dulciuri

       Batem ouale cu zaharul si zaharul vanilat, pe urma adaugam esenta de vanilie, zeama si coaja de lamaie, omogenizam bine, pe urma untul topit si racit, iar spre final,...Citeste continuarea

Desert inghetata cu Nutella

Postat de: momo121 in Dulciuri

         Intr-un vas mai mare, amestecam laptele condensat cu nutella, pana la omogenizare. Intr-un alt vas, punem frisca lichida si o mixam pana devine cremoasa, nu...Citeste continuarea

Desert inghetata de casa cu aroma...

Postat de: momo121 in Dulciuri

  Punem laptele pe foc, iar cand a inceput sa se formeze o spuma la suprafata, stingem focul si adaugam esenta de vanilie (este mult mai parfumata daca folositi semintele de la 2 pastai de...Citeste continuarea

Desert inghetata de casa cu aroma...

Postat de: momo121 in Dulciuri

      Punem laptele pe foc, iar cand a inceput sa se formeze o spuma la suprafata, stingem focul si adaugam esenta de vanilie (este mult mai parfumata daca folositi semintele de...Citeste continuarea

Rulada cu spanac si rosii uscate la...

Postat de: AlexTeacher in Slow Cooker

  Bate ouale cu un tel; Adauga sare si piper; Pune o lingura de ulei de masline intr-o tigaie antiaderenta si lasa-l sa se incinga; Trage spanacul la tigaie...Citeste continuarea

Dorada inabusita cu cartofi noi la...

Postat de: AlexTeacher in Slow Cooker

  Spala bine cartofii noi; Pune-i intr-un bol si stropeste-i cu uleiul de masline; Adauga boia dulce, sare si piper;...Citeste continuarea

Desert chec cu zmeura si glazura de...

Postat de: Pungasa_Rogue in Prajituri

Se spala zmeura si se lasa intr-o strecuratoare, pentru a se scurge de apa. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se freaca untul moale, dupa care se mixeaza cu zaharul si zaharul...Citeste continuarea

Desert inghetata asortata-agude si...

Postat de: abetina in Dulciuri

Se curata agudele de codita, in timp ce se clatesc usor sub jetul de apa si se pun intr-o strecuratoare pentru cateva minute, dupa care se adauga zaharul si se pun la frigider peste noapte. A...Citeste continuarea

Couscous cu naut si rosii

Postat de: katty in Mancaruri de legume

Intr-o craticioara, incalzim apa cu putina sare si piper. Stingem focul, punem couscous-ul si acoperim cu un capac pana se absoarbe toata apa. Cu o furculita, dezlipim boabele de couscous si le...Citeste continuarea

Desert inghetata de cocos si curacao

Postat de: katty in Dulciuri

Punem laptele la foc cu zaharul si amestecam pana zaharul se topeste si laptele se infierbanta. Luam de pe foc si adaugam nuca de cocos. Lasam sa se raceasca. Batem bine frisca si o amestecam...Citeste continuarea

Desert inghetata cu ananas, banane...

Postat de: katty in Dulciuri

Frecam galbenusurile cu un praf de sare zi zaharul, pana isi maresc volumul si se topeste zaharul.  Adaugam 150 ml zeama de la compotul de ananas si omogenizam. Punem compozitia...Citeste continuarea

Farfalle cu unt si branzeturi la...

Postat de: RODIMUR in Farfalle

Se rade mozzarella, iar telemeaua se taie în cubulețe mici sau se răzuie. Se unge cu unt o tavă din ceramică și restul de unt se taie în bucățele mici. Cele două ouă se...Citeste continuarea

Desert moristi cu dulceata

Postat de: ancutsa in Dulciuri

Se dizolva drojdia in putina apa calduta, se amesteca apoi cu zaharul, restul de apa, sarea si putina faina. Se adauga untul sau margarina (la temperatura camerei) rupta in bucatele, se adauga...Citeste continuarea

Desert inghetata de zmeura si vanilie

Postat de: privatelaura in Dulciuri

Pentru aceasta reteta, am folosit sos de zmeura pe care l-am pregatit cu o zi in urma. Sse spală zmeura, peste care se adauga 2-3 lg de zahăr, apoi se pune la rece, în frigider. A...Citeste continuarea

Desert cu zmeura si ciocolata

Postat de: privatelaura in Prajituri

Mai intai, se pregateste zmeura. Se clateste ușor, apoi se lasă la scurs. Se pregătește o baie de aburi. Se pune la încălzit smântâna, se adaugă ciocolata tăiată cuburi...Citeste continuarea

Desert chec cu mac si visine

Postat de: merisor67 in Prajituri

În rețeta clasică, pe care o știam eu, la 8 ouă mari se folosea ca măsură pentru făină și zahăr, cana de 250 ml. Cantitatea pentru zahăr era de două căni, dar eu am redus-o...Citeste continuarea

Desert tort de inghetata Regal

Postat de: ancutsa in Dulciuri

  Se freaca galbenusurile cu zaharul si un praf de sare, pe baie de aburi, pana se albesc. In continuare, pastrand craticioara cu oua tot pe baie de abur, se toarna incet laptele cald,...Citeste continuarea

Desert inghetata de vanilie- reteta...

Postat de: Meea in Dulciuri

         Mixăm gălbenușurile cu zahărul până când acestea își dublează volumul, iar culoarea lor se deschide. Peste amestecul de...Citeste continuarea

Dulceata de cirese amare

Postat de: sufletista in Dulceata / Gem

Ciresele le spalam bine, le scurgem si le scoatem samburii. Intr-o galeata, adaugam cirese, zahar, cirese-zahar-repetam pana terminam si lasam peste noapte, intr-un loc racoros. A doua zi,...Citeste continuarea

Aperitiv cas din lapte de vaca

Postat de: sufletista in Aperitive / Garnituri

Laptele se pune intr-o oala incapatoare, punem pe foc sa se incalzeasca (avem grija sa nu fiarba), oprim focul si adaugam 1 plic de cheag. Amestecam cu lingura cca. 3-4 minute, dupa care lasam...Citeste continuarea

Chifle integrale imbracate in...

Postat de: Valclaudia in Piine

Preincalzim cuptorul la 50 grade C. Intr-un vas incapator, punem drojdia+sarea+zaharul brun, amestecam. Adaugam apa calduta, faina integrala si cea de in + taratele de grau. Cu ajutorul...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza Calzone - Rețeta simplă, pas cu pas

ieri la 14:07

Pui cu lămâie și cartofi la cuptor - Fraged, aromat și ușor de făcut

ieri la 11:46

Mini tarte rustice cu mere - Fragede, aromate și ușor de făcut

ieri la 08:54

Prăjitura cu foi de napolitană și cremă mascarpone - Rapidă, ușoară și delicioasă

pe 02.10 la 10:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]