Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Penne cu pesto de ardei gras
Postat de: caroline in PenneIncepem prin a pregati ardeii. Punem ardeii pe flacara aragazului si ii lasam la copt, pana ce coaja s-a innegrit. Ii punem intr-un vas cu apa rece, pentru 2-3 minute. Apoi ii curatam de coaja,...Citeste continuarea
Desert tarta cu capsuni si biscuiti
Postat de: ctlina in DulciuriSe pune la incălzit laptele. Taiem pastaia de vanilie in lungime, scoatem semintele si le punem in lapte. Bateti oul, gălbenușul de ou cu zahărul și amidonul de porumb. Turnati...Citeste continuarea
Piept de rata cu cirese
Postat de: ctlina in RataCrestati pielea - taiati linii cu un cutit fără a ajunge la carne. Puneti pieptul de rata cu pielea in jos intr-o tigaie anti-aderenta rece. Nu puneti grasime. Rumeniti pieptul pe ambele...Citeste continuarea
Salata Niçoise
Postat de: ctlina in SalatePreparati sosul vinaigrette, din 3 linguri de ulei de masline, sare, piper si 2 linguri de otet. Puteti pune o lingurita de mustar daca preferati. Amestecati bine. Puneti ouale la fiert,...Citeste continuarea
Budinca cu taietei de casa a la...
Postat de: iri_love in PastePentru început, pregatim tăieței, punand într-o oala apă cu un pic de sare. Cand apa începe sa fiarba, adăugăm tăiețeii si îi lăsăm sa fiarbă, dar nu de tot, ci...Citeste continuarea
Zucchini cu parmezan
Postat de: dantes in Mancaruri de legumeZucchini se taie rondele, se sareaza putin si se lasa la scurs 15 minute, apoi se scot pe un servetel de hartie ca sa absoarba restul de apa. Se asaza rondelele intr-o tava tapetata cu hartie de...Citeste continuarea
Costita de purcel la tigaie
Postat de: mihaelar63 in PorcCarnea de purcel se spala bine si se portioneaza. O bucata de costita trebuie sa fie cam de marimea unei jumatati de palma mai mari. Se curata ceapa si se spala. Tocati ceapa...Citeste continuarea
Aperitiv placinta cu spanac, jambon...
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriAluatul: Intr-un bol, punem faina cernuta cu sarea. Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva, o adaugam peste faina. Turnam apa minerala treptat, incepem si framantam. La final,...Citeste continuarea
Desert prajitura Regina Maria
Postat de: Oana in PrajituriCrema : Mixeaza galbenusurile cu zaharul la bain marie, pana isi dubleaza volumul si se albesc, iar zaharul este topit. Amesteca faina cu cacaua si pune cate putin in compozitie, alternand cu...Citeste continuarea
Desert portughez- Pasteis de nata
Postat de: Oana in PrajituriSe incalzeste mai intai cuptorul la 250 de grade C. Se pune smantana intr-o craticioara si se pune pe foc mic sa se incalzeasca. Se adauga batonul de scortisoara si coaja rasa de lamaie. Cand...Citeste continuarea
Desert inghetata sandwich
Postat de: Meea in DulciuriRețeta pentru înghețată, pas cu pas, o găsiți aici . Acum să ne apucăm de pregătit prăjiturelele: mixăm câteva minute untul, oul...Citeste continuarea
Desert tort de inghetata cu coacaze...
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriSe spala fructele (caisele se curata de piele si samburi), se maruntesc, pe rand, in robotul de bucatarie, dupa care se dau prin strecuratoare si se pun in trei vase diferite. Iaurtul se...Citeste continuarea
Dulceata de coacaze
Postat de: iri_love in Dulceata / GemPentru început, am cules coacazele (pe care le am in grădină), le-am curățat de codițe (o operație destul de migăloasă, buna pentru cei ca au rabdare), după care le-am spalat si...Citeste continuarea
Tocanita de ardei copti, cu cartofi...
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de postSe spală ardeii și se pun la copt, având grijă să se coacă uniform pe toate fețele, dar nu prea tare. După ce s-au copt uniform, se pun într-o oală acoperită cu capac și...Citeste continuarea
Desert tarta cu blat pufos cu crema...
Postat de: luminita20_2006 in DulciuriSe bat cu telul ouale, se pune zaharul si putina sare; se bat putin, dupa care se pune iaurtul, untul topit si se amesteca bine, faina si praful de copt si se toarna totul intr-o tava de tarta. Eu...Citeste continuarea
Desert gogosi cu Nutella
Postat de: BakeUpArtist in DulciuriÎntâi am amestecat și am cernut ingredientele uscate: făină, cacao, praf de copt, sare și bicarbonat. Separat, am mixat ouăle cu zahărul, până am obinut o...Citeste continuarea
Aperitiv parjoale cu legume
Postat de: iri_love in Aperitive / GarnituriAm curățat dovleacul, cartofii si morcovul, după care i-am spalat si apoi i-am dat pe razatoarea mică. Peste acestea, am adăugat oul si sare dupa gust, apoi am adaugat mărarul ( in cazul...Citeste continuarea
Smoothie cu iaurt, caise, kiwi,...
Postat de: Pungasa_Rogue in Love SmoothiesCaisele se spala, se curata de piele si li se scot samburii, dupa care se maruntesc la blender impreuna cu o lingura de iaurt. Se pune smoothie-ul rezultat in doua pahare. Fructele de kiwi...Citeste continuarea
Ficatei de pui la tigaie, cu pireu...
Postat de: RODIMUR in FicatSe alege, se spală, se zvântă și se taie fin mărarul. Cartofii se curăță, se spală, se taie cubulețe și se pun la fiert în apă cu puțină sare. Varza se curăță, se...Citeste continuarea
Desert inghetata de zmeura
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriSpalam zmeura, usor sa nu o sfaramam, o lasam putin sa se scurga. Oprim cateva bobite sa le punem intregi in inghetata. Peste zmeura, punem doua linguri de zahar, o dam 2-3 ore la frigider....Citeste continuarea
Desert tort Crina
Postat de: momo121 in TorturiPentru Blat: Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, pentru ca altfel riscam ca blatul sa se lase pe mijloc! Separam ouale, albusurile le batem...Citeste continuarea
Desert tarta cu cirese si crema de...
Postat de: momo121 in DulciuriPentru aluat: Intr-un bol, adaugam toate ingredientele si le amestecam cu mana pana obtinem un aluat care sa nu se lipeasca si sa fie elastic. Pentru...Citeste continuarea
Aperitiv rulada din dovlecei...
Postat de: momo121 in Aperitive / GarnituriSpalam dovleceii, le taiem capetele si ii dam pe razatoare cu tot cu coaja. Ii saram putin pentru si ii lasam 20minute sa se inmoaie si sa isi lase zeama. Intr-un bol,...Citeste continuarea
Desert prajitura aromata cu morcovi
Postat de: momo121 in PrajituriSeparam ouale, albusurile le batem spuma cu zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unul, pe urma uleiul, esentele de vanilie si rom si mixam pana omogenizam bine totul. ...Citeste continuarea
Bors de loboda
Postat de: momo121 in Supe/CiorbeSpalam bine frunzele de loboda si le oparim 2-3 minute, apoi lasam la scurs pana se racesc. Taiem marunt toate legumele, cartofii ii taiem cubulete,...Citeste continuarea
Legume soté la tigaie
Postat de: momo121 in Mancaruri de legumePentru inceput, daca adaugati la final semintele de susan, este bine sa le prajiti putin inainte, pana devin aurii. Semintele prajite elimina un lichid si totodata devin mai gustoase si mai...Citeste continuarea
Mancare de spanac cu ou ochi
Postat de: momo121 in Mancare copiiPentru inceput, spalam spanacul frunzulita cu frunzulita, indepartam coditele, apoi il oparim cca. 5-6 minute. Dupa ce s-a inmuiat, il scoatem intr-o sita pentru a se scurge de apa si pe...Citeste continuarea
Desert rulada umpluta cu gem de visine
Postat de: momo121 in DulciuriSeparam ouale, albusurile le batem spuma cu un praf de sare, dupa care punem zaharul si zaharul vanilat si mixam pana se topeste tot zaharul, pe urma punem si galbenusurile, pe rand, mai mixam...Citeste continuarea
Aperitiv rulada din ardei rosii...
Postat de: momo121 in Aperitive / GarnituriSeparam ouale, galbenusurile le amestecam intr-un vas cu uleiul, pasta de ardei, smantana, faina, bicarbonatul si putina sare, iar albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Cu ajutorul...Citeste continuarea
Desert biscuiti fragezi si parfumati
Postat de: momo121 in DulciuriBatem ouale cu zaharul si zaharul vanilat, pe urma adaugam esenta de vanilie, zeama si coaja de lamaie, omogenizam bine, pe urma untul topit si racit, iar spre final,...Citeste continuarea
Desert inghetata cu Nutella
Postat de: momo121 in DulciuriIntr-un vas mai mare, amestecam laptele condensat cu nutella, pana la omogenizare. Intr-un alt vas, punem frisca lichida si o mixam pana devine cremoasa, nu...Citeste continuarea
Desert inghetata de casa cu aroma...
Postat de: momo121 in DulciuriPunem laptele pe foc, iar cand a inceput sa se formeze o spuma la suprafata, stingem focul si adaugam esenta de vanilie (este mult mai parfumata daca folositi semintele de la 2 pastai de...Citeste continuarea
Desert inghetata de casa cu aroma...
Postat de: momo121 in DulciuriPunem laptele pe foc, iar cand a inceput sa se formeze o spuma la suprafata, stingem focul si adaugam esenta de vanilie (este mult mai parfumata daca folositi semintele de...Citeste continuarea
Rulada cu spanac si rosii uscate la...
Postat de: AlexTeacher in Slow CookerBate ouale cu un tel; Adauga sare si piper; Pune o lingura de ulei de masline intr-o tigaie antiaderenta si lasa-l sa se incinga; Trage spanacul la tigaie...Citeste continuarea
Dorada inabusita cu cartofi noi la...
Postat de: AlexTeacher in Slow CookerSpala bine cartofii noi; Pune-i intr-un bol si stropeste-i cu uleiul de masline; Adauga boia dulce, sare si piper;...Citeste continuarea
Desert chec cu zmeura si glazura de...
Postat de: Pungasa_Rogue in PrajituriSe spala zmeura si se lasa intr-o strecuratoare, pentru a se scurge de apa. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se freaca untul moale, dupa care se mixeaza cu zaharul si zaharul...Citeste continuarea
Desert inghetata asortata-agude si...
Postat de: abetina in DulciuriSe curata agudele de codita, in timp ce se clatesc usor sub jetul de apa si se pun intr-o strecuratoare pentru cateva minute, dupa care se adauga zaharul si se pun la frigider peste noapte. A...Citeste continuarea
Couscous cu naut si rosii
Postat de: katty in Mancaruri de legumeIntr-o craticioara, incalzim apa cu putina sare si piper. Stingem focul, punem couscous-ul si acoperim cu un capac pana se absoarbe toata apa. Cu o furculita, dezlipim boabele de couscous si le...Citeste continuarea
Desert inghetata de cocos si curacao
Postat de: katty in DulciuriPunem laptele la foc cu zaharul si amestecam pana zaharul se topeste si laptele se infierbanta. Luam de pe foc si adaugam nuca de cocos. Lasam sa se raceasca. Batem bine frisca si o amestecam...Citeste continuarea
Desert inghetata cu ananas, banane...
Postat de: katty in DulciuriFrecam galbenusurile cu un praf de sare zi zaharul, pana isi maresc volumul si se topeste zaharul. Adaugam 150 ml zeama de la compotul de ananas si omogenizam. Punem compozitia...Citeste continuarea
Farfalle cu unt si branzeturi la...
Postat de: RODIMUR in FarfalleSe rade mozzarella, iar telemeaua se taie în cubulețe mici sau se răzuie. Se unge cu unt o tavă din ceramică și restul de unt se taie în bucățele mici. Cele două ouă se...Citeste continuarea
Desert moristi cu dulceata
Postat de: ancutsa in DulciuriSe dizolva drojdia in putina apa calduta, se amesteca apoi cu zaharul, restul de apa, sarea si putina faina. Se adauga untul sau margarina (la temperatura camerei) rupta in bucatele, se adauga...Citeste continuarea
Desert inghetata de zmeura si vanilie
Postat de: privatelaura in DulciuriPentru aceasta reteta, am folosit sos de zmeura pe care l-am pregatit cu o zi in urma. Sse spală zmeura, peste care se adauga 2-3 lg de zahăr, apoi se pune la rece, în frigider. A...Citeste continuarea
Desert cu zmeura si ciocolata
Postat de: privatelaura in PrajituriMai intai, se pregateste zmeura. Se clateste ușor, apoi se lasă la scurs. Se pregătește o baie de aburi. Se pune la încălzit smântâna, se adaugă ciocolata tăiată cuburi...Citeste continuarea
Desert chec cu mac si visine
Postat de: merisor67 in PrajituriÎn rețeta clasică, pe care o știam eu, la 8 ouă mari se folosea ca măsură pentru făină și zahăr, cana de 250 ml. Cantitatea pentru zahăr era de două căni, dar eu am redus-o...Citeste continuarea
Desert tort de inghetata Regal
Postat de: ancutsa in DulciuriSe freaca galbenusurile cu zaharul si un praf de sare, pe baie de aburi, pana se albesc. In continuare, pastrand craticioara cu oua tot pe baie de abur, se toarna incet laptele cald,...Citeste continuarea
Desert inghetata de vanilie- reteta...
Postat de: Meea in DulciuriMixăm gălbenușurile cu zahărul până când acestea își dublează volumul, iar culoarea lor se deschide. Peste amestecul de...Citeste continuarea
Dulceata de cirese amare
Postat de: sufletista in Dulceata / GemCiresele le spalam bine, le scurgem si le scoatem samburii. Intr-o galeata, adaugam cirese, zahar, cirese-zahar-repetam pana terminam si lasam peste noapte, intr-un loc racoros. A doua zi,...Citeste continuarea
Aperitiv cas din lapte de vaca
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriLaptele se pune intr-o oala incapatoare, punem pe foc sa se incalzeasca (avem grija sa nu fiarba), oprim focul si adaugam 1 plic de cheag. Amestecam cu lingura cca. 3-4 minute, dupa care lasam...Citeste continuarea
Chifle integrale imbracate in...
Postat de: Valclaudia in PiinePreincalzim cuptorul la 50 grade C. Intr-un vas incapator, punem drojdia+sarea+zaharul brun, amestecam. Adaugam apa calduta, faina integrala si cea de in + taratele de grau. Cu ajutorul...Citeste continuarea