Aperitiv chec sarat, cu sunca si telemea

de RODIMUR in Aperitive / Garnituri, 17 Aug 2017 | 9912 vizualizari

 

Cu ingredientele pe care le aveam în casă m-am gândit să fac un chec aperitiv și m-am inspirat dintr-o rețetă găsită aici, pe site (https://www.bucataras.ro/galerie/aperitiv-chec-sarat-cu-sunca-si-cascaval-484437-82249.html#site) dar pe care am modificat-o în conformitate cu gusturile mele, deși rețeta de aici mi s-a părut foarte reușită.
Am folosit telemea (pentru că-mi place gustul ei) dar și cașcaval, pentru gratinare. În loc de  lapte (din care nu aveam în casă, ceea ce nu prea mi se întâmplă) am folosit smântână (care de fapt, îmi place mult).
În rest, au mai fost și alte intervenții la dozaje, dar veți descoperi și singuri, dacă veți avea curiozitatea să comparați rețetele...

 

INGREDIENTE

  • 2 ouă
  • 1 cană de smântână grasă
  • 100 grame șuncă presată
  • 100 grame telemea de vaci
  • 1 cană de făină
  • 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
  • 1 legătură de mărar
  • 50 grame cașcaval, pentru gratinat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv chec sarat, cu sunca si telemea:

Mărarul se alege, se spală și se taie mărunt.

Șunca presată se taie cubulețe, iar telemeaua se rade pe răzătoarea mare.

Cașcavalul se rade pe răzătoarea fină.

Se bat bine cele două ouă, se adaugă bicarbonatul, smântâna, șunca presată, telemeaua și mărarul. La urmă se adaugă făina, având grijă să nu se formeze cocoloașe și să se uniformizeze aluatul.

Într-o formă de unică folosință, unsă cu unt, se toarnă aluatul, se nivelează, iar deasupra se presară cașcavalul răzuit fin.

Se dă tava la cuptor, la foc potrivit. După aproximativ 30 de minute, când checul s-a rumenit frumos, se scoate afară din cuptor și se lasă la răcit, înainte de a se desprinde de formă și a se felia.

TIPS-URI

1

Pentru că telemeaua este suficient de sărată, nu este nevoie să adăugați sare la chec.

2

Nu scoateți checul din formă și nu-l feliați înainte de a se răci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv chec sarat, cu sunca si telemea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

RODIMUR 1

19.08.2017, 10:03

Da, e foarte bun... Mulțumsc frumos, Kytz!

miki_a 1

22.08.2017, 10:11

Delicios și numai bun de pus pe o tavă cu aperitive!

RODIMUR 1

22.08.2017, 10:37

Așa este, Miki! E un aperitiv bun și aspectuos!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

pe 24.10 la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]