A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Desert iaurt inghetat din doar 4...

Postat de: Meea in Dulciuri

             Pentru a obține un piure cât mai fin, punem în blender 150 g iaurt grecesc (o cutie), fructele de pădure și zahărul pudră....Citeste continuarea

Aperitiv cu castraveti si crema de...

Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / Garnituri

Castravetele se curata de coaja si se taie felii (nu foarte groase, dar nici subtiri). Intr-un castron, punem crema de branza cu somon, ceapa rosie tocata marunt, piper, putina zeama de lamaie...Citeste continuarea

Salata Fattoush

Postat de: mitinita in Salate

Se taie lipiile in bucati si se prajesc in tigaie, pana se rumenesc si devin crocante. Usturoiul se piseaza. Castravetele, rosiile, salata si ceapa se spala si se taie in bucati. Intr-un bol...Citeste continuarea

Paste cu branza la cuptor

Postat de: oanapl in Paste

Pastele le fierbi conform instructiunilor de pe ambalaj, le strecori, le treci pe sub un jet de apa rece si le lasi la scurs. Intr-un castron, amesteci branza de vaci cu ouale, apoi...Citeste continuarea

Desert prajitura Petra

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Foile de blat : Margarina la temperatura camerei o mixam impreuna cu zaharul farin si galbenusurile, apoi adaugam faina cernuta si amoniacul stins cu zeama de lamaie. Albusurile cu un praf de sare...Citeste continuarea

Desert inghetata din avocado si fistic

Postat de: sufletista in Dulciuri

Curatam avocado de coaja, le taiem felii si le pisam cu ajuorul blenderului sau cu furculita. Adaugam zeama de lamaie, amestecam bine, dupa care adaugam laptele si laptele condensat....Citeste continuarea

Desert inghetata cu pepene galben...

Postat de: katty in Dulciuri

  Se pun galbenusurile cu zaharul si sarea, intr-un vas pe bain-marie si se amesteca bine. Se adauga laptele caldut si se amesteca continuu pana se ingroasa. Se da jos, se adauga vanilia si...Citeste continuarea

Gem de caise cu portocale si migdale

Postat de: oanapl in Dulceata / Gem

Speli caisele, le cureti de samburi si le pui intr-un vas incapator. Le pui pe aragaz, la foc mic, amestecand periodic, caci au tendinta sa se prinda de fundul vasului. Speli portocalele, le...Citeste continuarea

Desert inghetata cu mure si iaurt

Postat de: katty in Dulciuri

Trecem rapid murele puse intr-o sita, printr-un jet de apa, apoi le punem pe foc, impreuna cu apa si zaharul. Le lasam sa dea cateva clocote, in timp ce amestecam continuu si incercand sa sfaramam...Citeste continuarea

Desert sandwich cu ciocolata

Postat de: eumimi in Prajituri

  Mai intai, separam albusurile de galbenusuri, dar ouale trebuie sa fie la temperatura camerei. Mixam albusurile spuma impreuna cu zaharul. Galbenusurile le amestecam cu uleiul....Citeste continuarea

Desert tort de inghetata-reteta de...

Postat de: abetina in Dulciuri

Se scot samburii de la caise, se amesteca cu zahar si se pun la fiert intr-un vas, se fierb pana se patrund caisele si se topeste zaharul, apoi se da la rece. Se mixeaza caisele la robotul cu...Citeste continuarea

Aperitiv briose cu bacon si cascaval

Postat de: cristina1985 in Aperitive / Garnituri

Se prajeste baconul taiat, cateva secunde. Se rade cascavalul, pe ochiurile mici. Intr-un bol, se amesteca ouale, laptele, uleiul si sarea. Se adauga baconul, cascaval ras, ceapa verde...Citeste continuarea

Desert inghetata de vanilie /...

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Se separă gălbenușurile de albușuri și se mixează cu 3 linguri de zahăr tos fin și cu semințele de la 1/2 baton de vanilie, după care se pun la bain-marie și se amestecă, până...Citeste continuarea

Desert inghetata de capsuni confiate

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Scoateți fructele din borcan, fără sirop și mixați-le bine, fără a insista dacă mai rămân câteva bucățele de fructe (unora chiar le place să simtă fructele în...Citeste continuarea

Aperitiv cornulete cu branza, Dukan

Postat de: mimmi in Aperitive / Garnituri

  Framantam un aluat omogen din toate ingredientele pentru aluat. Punem aluatul intr-o folie alimentara si il dam la frigider pentru 30 de minute. Cat sta aluatul la frigider, amestecam...Citeste continuarea

Desert strudel rapid cu mere

Postat de: andaoana in Dulciuri

Topim untul in cuptorul cu microunde (2 minute) sau pe foc mic. Foile de placinta decongelate le desfacem si incepem sa ungem cate una. Eu le-am pus initial pe masa unsa cu putin ulei,...Citeste continuarea

Desert placinta cu mere

Postat de: andaoana in Prajituri

Curatam merele de coaja si de samburi si le razuim pe razatoarea cu ochi mai mare. Le scurgem de sucul pe care il lasa si le amestecam cu zaharul si cu scortisoara. Le calim intr-o...Citeste continuarea

Desert Dobos

Postat de: andaoana in Prajituri

Pentru foi: Albusurile le batem cu un praf de sare. Adaugam zaharul si continuam mixarea pana obtinem o bezea. Untul il topim si il racim, iar cand este rece frecam galbenusurile...Citeste continuarea

Salata cu mozzarella si pesto

Postat de: mihaelar63 in Salate

Mozzarella se scurge de lichidul in care au fost pastrate. Rosiile se spala si se taie jumatati, se sareaza si se amesteca cu otetul balsamic. Busuiocul se spala si se toaca....Citeste continuarea

Desert inghetata straciatella pe bat

Postat de: amalia01 in Dulciuri

Smantana o bati cu mixerul impreuna cu zaharul vanilat, la viteza medie ( treapta 3), timp de 1 minut, pana cand devine spumoasa. Adaugi ciocolata rasa ( cat vrei tu) si omogenizezi cu o...Citeste continuarea

Gris cu lapte

Postat de: RODIMUR in Mancare copii

Se pregătesc formele din silicon și se presară în ele câteva ornamente decor sau fructe din dulceață. Se pune laptele la încălzit, pe foc mic, cu cele două linguri de...Citeste continuarea

Desert prajitura Printesa

Postat de: licurici_lra in Prajituri

Pentru o foaie, se bat 7 albusuri spuma cu un praf de sare, se adauga 150 g zahar si o lingura de otet.  Cand s-au intarit, se adauga 140 g nuca macinata si se amesteca. Compozitia...Citeste continuarea

Aperitiv ciuperci umplute cu...

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Spalam ciupercile, indepartam cozile si le stergem cu un servetel. Ceapa verde o taiem rondele, mararul verde il tocam marunt. Ricotta o rasturnam intr-un bol, o amestecam cu parmezanul ras,...Citeste continuarea

Desert inghetata cu ciocolata

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Se taie în bucățele mici 1/2 tabletă de ciocolată. Cele trei gălbenușuri se mixează bine cu 3 linguri rase de zahăr, apoi se pun la bain-marie (chiar dacă nu s-a topit...Citeste continuarea

Bors de legume, dres cu smantana

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Se curăță și se spală legumele. Se alege, se spală, se zvântă și se taie mărunt frunzele de pătrunjel. Păstăile se spală, se taie feliuțe, se opăresc și se lasă puțin...Citeste continuarea

Desert tort cu iaurt si fructe de...

Postat de: Oana in Torturi

Mai intai hidratez gelatina cu cateva linguri de apa rece si o las sa se umfle putin. Capsunile si zmeura le mixez cu blenderul impreuna cu zaharul pana obtin un piure fin. Il pun pe foc mic...Citeste continuarea

Desert tort Cristina

Postat de: ancutsa in Torturi

  Blatul: Se amesteca untul (sau margarina) cu zaharul, un praf de sare, se adauga, rand pe rand, galbenusurile, laptele, faina, cacaua si praful de copt. Se toarna intr-o tava rotunda...Citeste continuarea

Mancare cu pui si ardei

Postat de: licurici_lra in Pui

Pieptul de pui se spala bine, se taie fasii, se amesteca cu sare si piper, apoi se pune intr-o cratita cu o lingura de ulei si 2 linguri de apa. Se fierbe inabusit, adaugandu-se apa,...Citeste continuarea

Cartofi taranesti

Postat de: licurici_lra in Mancaruri de legume

Cartofii se spala bine, se taie cubulete mai mici si se amesteca cu sare si piper. Ardeiul se taie fasii, la fel si jambonul. Intr-un vas termorezistent, se pun cartofii,...Citeste continuarea

Pulpe de pui marinate, la cuptor

Postat de: licurici_lra in Pui

Plicul cu condimentul lichid se agita bine, apoi se toarna peste pulpele de pui. Pulpele se lasa la marinat in frigider, 30 min. Se pregateste un vas termorezistent, se pun...Citeste continuarea

Limonada cu fructe

Postat de: licurici_lra in Bauturi

Se amesteca sucul de mere cu apa si zeama de la lamaie, apoi se adauga fructele si feliile de lamaie taiate pe jumatate. Se amesteca cu o lingura, apoi se pune gheata. Pentru...Citeste continuarea

Farfalle cu sos arrabiata

Postat de: eumimi in Farfalle

Mai intai, punem pastele la fiert cu un praf de sare. Rosiile le dam pe razatoare. Punem uleiul la incins intr-o tigaie. Adaugam ceapa si o calim. Adaugam si rosiile si lasam pe foc...Citeste continuarea

Desert tort cu jeleu de cirese si...

Postat de: mirela0911 in Torturi

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se  mixeaza  cu un praf de sare, apoi se adauga pe rand zaharul si se  mixeaza  pana se obtine o spuma tare. Se toarna apa si se mai ...Citeste continuarea

Desert brownie cu crema de branza...

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Prajituri

Topim ciocolata cu untul. Lasam sa se racoreasca. Mixam ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Adaugam ciocolata topita cu untul, apoi nucile maruntite si faina. Omogenizam bine, turnam...Citeste continuarea

Desert inghetata Paradis cu fructe...

Postat de: amalia01 in Dulciuri

Bati frisca, apoi adaugi treptat laptele condensat, mixand continuu. Cand compozitia este cremoasa, o imparti in doua. In jumatate, adaugi ciocolata rasa si omogenizezi cu o spatula. In...Citeste continuarea

Aperitiv spirale cu mozzarella

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Aperitive / Garnituri

Am intins aluatul foietaj, l-am uns cu ou batut, am presarat mozzarella rasa si patrunjelul tocat. Am rulat aluatul, apoi am taiat ruloul format in felii late de un deget. Am asezat spirale...Citeste continuarea

Cum se umple borsul

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Se pun 2-3 litri de apă la încălzit, dar apa să nu fie clocotită, ci caldă, spre fierbinte. Într-un vas mare (de exemplu, ca în fotografii, un borcan de sticlă de 8...Citeste continuarea

Desert tort diplomat

Postat de: madi_marin in Torturi

Se pune gelatina la hidratat in 3 linguri de apă rece şi se lasă până preparăm cremele. Se pregateste budinca de vanilie la rece din lapte, praf şi esenţă de vanilie. Se bate...Citeste continuarea

Gem de caise

Postat de: RODIMUR in Dulceata / Gem

Se spală caisele și se scot sâmburii. Cine vrea, poate să curețe fin pielițele caiselor, cu un cuțitaș. Eu am lăsat caisele cu pielițe. Se pun jumătățile de caise cu zahărul,...Citeste continuarea

Friptura tiganeasca de porc- la gratar

Postat de: mihaelar63 in Porc

Carnea am feliat-o si am batut-o usor cu batatorul de snitele. Usturoiul se curata si se taie felii [ nu l-am pisat pentru ca am dorit un gust moderat de usturoi ] Puneti...Citeste continuarea

Aperitiv omleta cu legume si ton

Postat de: caroline in Aperitive / Garnituri

Legumele le spalam, le curatam si le taiem in cuburi, aproximativ de aceeasi marime. Punem putin ulei intr-o tigaie si, cand uleiul este incins, punem legumele. Presaram sare si le lasam la...Citeste continuarea

Desert negresa cu branza de vaci si...

Postat de: VanessaAli in Prajituri

Blat:   Separam ouale si batem albusurile cu un praf de sare si cu zaharul, pana cand zaharul se topeste. Turnam treptat uleiul in bolul cu galbenusuri si le amestecam. Dupa ce am...Citeste continuarea

Desert tort de vara

Postat de: Zamfira in Torturi

Spălăm fructele cu un jet rapid de apă rece și le lăsăm la scurs pe un șervet. Punem deoparte câteva fructe pentru decor. Fructele rămase le zdrobim parțial cu o...Citeste continuarea

Supa de pui cu broccoli si iaurt

Postat de: mihaelar63 in Supe

Bucatile de pui se spala bine. Maruntaiele se curata bine de pielite si se spala. Spalati si curatati bine legumele. Tacati marunt ceapa. Ardeiul si morcovii se taie cuburi....Citeste continuarea

Desert poale-n brau – placinte...

Postat de: gaby_d in Dulciuri

Intr-un bol marisor, pune drojdia, 4-5 linguri din faina, o lingurita zahar. Incepe sa torni, putin cate putin, apa calda, pana o incorporezi toata si ai un amestec omogen in care drojdia e...Citeste continuarea

Desert prajitura cu visine si urda

Postat de: oanapl in Prajituri

Speli visinele, le stergi si elimini samburii. Le pui intr-o sita si le lasi 15-20 minute sa se scurga. Pui ciocolata si untul, taiate in bucatele potrivite, intr-o craticioara, pe foc foarte...Citeste continuarea

Japoneze

Postat de: RODIMUR in Piine

Se pune făina cernută în vasul pentru aluat, iar în mijloc se va pune oul, drojdia mărunțită, sarea și zahărul. Se amestecă bine drojdia cu oul, sarea și zahărul și se...Citeste continuarea

Paine de casa

Postat de: RODIMUR in Piine

Se pune făina cernută în vasul pentru aluat, iar în mijlocul ei se va pune oul, drojdia mărunțită, sarea și zahărul. Se amestecă bine drojdia cu oul, sarea și zahărul și se...Citeste continuarea

Aperitiv clatite cu branza si dovlecel

Postat de: AdrianUdrea in Aperitive / Garnituri

 Se sparg ouale intr-un bol si se bat  pana devin spumoase, apoi se adauga pe rand, uleiul, iaurtul, dovlecelul ras, dar nescurs si branzeturile amestecate. Se adauga, treptat, faina...Citeste continuarea

Vinete in sos cu ardei gras

Postat de: caroline in Mancaruri de legume

Vinetele le spalam si le feliem felii subtiri pe lungime. Presaram sare si lasam cateva minute la scurs.  Incingem o tigaie si punem putin ulei. Prajim feliile de vanata pe ambele parti,...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza Calzone - Rețeta simplă, pas cu pas

ieri la 14:07

Pui cu lămâie și cartofi la cuptor - Fraged, aromat și ușor de făcut

ieri la 11:46

Mini tarte rustice cu mere - Fragede, aromate și ușor de făcut

ieri la 08:54

Prăjitura cu foi de napolitană și cremă mascarpone - Rapidă, ușoară și delicioasă

pe 02.10 la 10:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]