Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Smoothie cu fructe de padure si banana
Postat de: Pungasa_Rogue in Love SmoothiesSe spala fructele de padure. Se pun intr-un blender coacazele rosii si se maruntesc. Se dau apoi printr-o strecuratoare pentru a separa semintele si pielea. Sucul rezultat se pune din nou in...Citeste continuarea
Paste cu sos de ciuperci
Postat de: madi_marin in PastePastele se pun la fiert conform indicaţiilor de pe ambalaj. Ceapa şi usturoiul tocate mărunt se călesc în puţin ulei. Se adaugă ciupercile şi roşia tăiate cuburi şi se mai...Citeste continuarea
Desert tort 6 august o mie noua...
Postat de: Constelatialeu in TorturiBlat : Am folosit o forma de tort cu diametrul de 24 cm cu interior gol cu diametrul de 8 cm. Separam albusurile de galbenusuri, albusurile cu un praf de sare le batem spuma tare, galbenusurile cu...Citeste continuarea
Desert prajitura gen Tiramisu
Postat de: RODIMUR in PrajituriSe fierb 2 linguri de cafea decofeinizată, cu 3 linguri de zahăr și 300 ml apă. Se lasă la răcit. Se separă gălbenușurile de albușuri și se mixează cu 125 grame de zahăr tos fin,...Citeste continuarea
Aperitiv cascaval pana, cu salata...
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriCașcavalul se porționează în felii cam de un deget, sau de 1 cm grosime. Din 400 grame vor ieși 6 felii. Cele două ouă se bat bine cu un praf de sare. Se pregătesc două...Citeste continuarea
Aperitiv clatite cu branza si dovlecel
Postat de: oanapl in Aperitive / GarnituriMixezi ouăle până când devin spumoase, apoi adaugi pe rând uleiul, iaurtul, dovlecelul ras, dar nescurs si brânzeturile mărunțite. Adaugi, treptat, făina cernută cu...Citeste continuarea
Desert dulceata de fructe de padure
Postat de: mirela0911 in Dulceata / GemZmeura se trece rapid sub un jet de apa si se lasa la scurs. La fel se procedeaza si cu murele, daca sunt proaspete. Eu am avut la congelator si le-am lasat sa se dezghete. Afinele se curata de...Citeste continuarea
Desert prajitura cu branza,...
Postat de: oanapl in PrajituriBați albuşurile spumă tare cu un praf de sare şi cu zahărul măcinat. Adaugi gălbenuşurile, uleiul, apoi urda mărunțită, făina cernută cu praful de copt şi esenţa de rom. Omogenizezi...Citeste continuarea
Pizza cu avocado
Postat de: sufletista in PizzaCernem faina intr-un vas, facem o adancitura, adaugam drojdia dizolvata cu putina apa, apoi amestecam cu putina faina, lasam 5 min sa creasca. Adaugam zaharul, sare(pe margine) uleiul, framantam,...Citeste continuarea
Turte cu avocado
Postat de: sufletista in PiineCernem faina intr-un vas, amestecam cu zaharul, sarea si facem o adancitura in mijloc, adaugam drojdia dizolvata in putin lapte caldut, amestecam cu putina faina si lasam 5 min sa creasca....Citeste continuarea
Pizza cu masline, salam banatean si...
Postat de: ancutsa in PizzaSe dizolva drojdia in putina apa calduta, se adauga zaharul si putina faina, amestecand pana se obtine o pasta, apoi se adauga treptat uleiul de masline, sare, oregano, restul de apa si faina cat...Citeste continuarea
Desert prajitura DeLatte Mint
Postat de: Constelatialeu in PrajituriBlat : Am folosit o tava tapetata cu hartie de copt, avand dimensiunile de 36/24 cm. Am separat albusurile de galbenusuri, am batut spuma tare albusurile cu un praf de sare. Galbenusurile impreuna...Citeste continuarea
Salata de vinete
Postat de: ancutsa in SalateSe coc vinetele, se lasa la racit si se curata. Se toaca marunt o ceapa rosie sau alba. Se amesteca vinetele cu una-doua linguri de ulei, se potriveste de sare. Se decoreaza cu...Citeste continuarea
Desert batoane cu cereale
Postat de: ancutsa in DulciuriVoi puteti folosi cerealele care va plac, eu am avut fulgi de grau si de ovaz. Acestea sunt usor fade, de aceea am ales sa le rumenesc intr-o tigaie (fara ulei sau altceva). Sunt mult...Citeste continuarea
Salata rece de orez cu avocado si...
Postat de: nico15 in SalateOrezul a fost fiert in apa cu sare, dupa care s-a lasat sa se raceasca. Amestecam ardeiul tocat, ceapa, orezul si rosiile cherry taiate in jumatati. Curatam si taiem felii de avocado si il...Citeste continuarea
Salata de ananas macerata in suc de...
Postat de: nico15 in SalateCureti si tai in bastonase, ananasul si palmito, tai fin ceapa rosie, la fel procedezi si cu ardeiul gras rosu si amesteci lejer. Pieptul de pui a fiert in apa cu...Citeste continuarea
Desert eclere cu crema de vanilie
Postat de: nico15 in DulciuriIntr-o cratita, adaugam apa, uleiul, sarea si punem pe foc. Cand amestecul incepe sa fiarba, luam cratita de pe foc. Turnam faina in bloc (adica toata odata) si o incorporam rapid cu o spatula....Citeste continuarea
Mancare de legume cu orez
Postat de: mirela0911 in Mancaruri de postSe curata ceapa si se taie marunt. Morcovii se spala, se curata si se dau pe razatoarea cu gauri mari. Intr-o cratita se pune uleiul sa se incinga, apoi se pune ceapa la calit. Se pune si morcovul...Citeste continuarea
Supa de rosii cu galuste de gris
Postat de: RODIMUR in SupeMorcovii, pătrunjeii și țelina se curăță, se spală, se mărunțesc și se pun la fiert la foc iute. Cepele se curăță, se spală, se șterg cu un prosop de hârtie și se călesc...Citeste continuarea
Salata de vinete cu ardei copti
Postat de: AdrianUdrea in SalateVinetele coapte si curatate se lasa la scurs. La fel si ardeii copti si curatati se lasa la scurs. Pe un blat de lemn, se toaca ceapa rosie cat de marunt, apoi se pun vinete peste ea si se...Citeste continuarea
Desert tort Foret Noire
Postat de: momo121 in TorturiPentru inceput facem blaturile, pe rand: Separam albusurile de galbenus. Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana...Citeste continuarea
Pastrama de pui
Postat de: momo121 in Mezel de casaPieptul de pui il spalam, il stergem si il punem la marinat in amestecul de apa, sare, piper boabe, ienibahar si foile de dafin pentru 24 ore. Dupa acest timp, il scoatem, il spalam, il stergem...Citeste continuarea
Mousse de ton
Postat de: momo121 in TonIntr-un blender, punem conserva de ton scursa de ulei, adaugam untul la temperatura camerei, sare si zeama de limeta. Blendam bine totul pana obtinem o pasta fina....Citeste continuarea
Aperitiv cartofi cu branza si marar...
Postat de: momo121 in Aperitive / GarnituriCuratam cartofii, ii taiem in 4 si ii punem la fiert in apa cu sare, atat cat sa intre furculita in ei. Cand sunt gata, ii scurgem de apa si ii lasam sa se racoreasca. ...Citeste continuarea
Desert tort raw-vegan cu ciocolata...
Postat de: amalia01 in TorturiBlatul: Amesteci toate ingredientele uscate, impreuna cu sarea si ciocolata. Curmalele si uleiul de cocos le pui in blender si mixezi bine. Adaugi compozitia moale peste cea...Citeste continuarea
Crema de conopida
Postat de: nico15 in SupeTaiem conopida in florete si o punem in apa cu sare si putin otet sa se curete de impuritati, o lasam aproximativ 10-15 minute. Tocam două cepe medii și le punem la sotat in ulei,...Citeste continuarea
Salam de biscuiţi, reţetă clasica
Postat de: nico15 in DulciuriSalam de biscuiţi, reţetă clasica Intr-o cratita punem la foc lapte, adaugam zaharul si untul treptat. Dupa ce s-au incorporat adaugam si cacaoa. Amestecam...Citeste continuarea
Mancare de naut
Postat de: nico15 in PorcPunem nautul peste noapte in apa rece, a doua zi in vom pune in oala sub presiune sa se gateasca mai repede si mai bine. Lasam aproximativ 45 de minute, dupa care verificam daca este fiert. ...Citeste continuarea
Empanada cu carne de vita
Postat de: nico15 in VitaSe pune in robotul de bucatarie, faina cernuta si se adauga sarea, se amesteca, dupa adaugam untul taiat cubulete si mixam din nou, punem oul, iar la final, adaugam apa putin cate putin,...Citeste continuarea
Desert ciocolata de casa
Postat de: RODIMUR in DulciuriSe amestecă din timp laptele praf cu cacaua, având grijă să nu rămână cocoloașe. Această operațiune necesită mai mult timp și răbdare, așa că poate fi făcută cu o zi...Citeste continuarea
Smoothie cu capsuni, banane si iaurt
Postat de: oanapl in Love SmoothiesCăpșunile le speli, le cureți de codițe și le adaugi în recipientul blenderului. Banana o cureți, o tai felii și o adaugi peste celelalte fructe. Pui iaurtul. Amestecul...Citeste continuarea
Desert reteta de preparare a...
Postat de: oanapl in Prajiturireteta de preparare a papanasilor Într-un castron pui brânza fărâmițată, apoi adaugi sarea, esența de lămâie si ouăle bătute. Amesteci până se...Citeste continuarea
Desert gem de mure
Postat de: ancutsa in Dulceata / GemSe spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte, sa isi lase sucul. A doua zi, se fierbe...Citeste continuarea
Salata de cartofi cu sunca
Postat de: RODIMUR in SalateSe spală cartofii și se pun la fiert. Mărarul se alege, se spală, se zvântă și se taie mărunt. Se taie fin șunca de Praga, în forma dorită, iar ardeii grași (de...Citeste continuarea
Desert prajitura Snickers
Postat de: Oana in PrajituriBlat : Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare. Cand incep sa se intareasca adauga treptat zaharul, mixand in continuare pana obtii o bezea Amesteca faina cu nuca si praful de copt si...Citeste continuarea
Salata de vinete cu maioneza
Postat de: robert_badica in SalateÎncepem prin a pregăti maioneza. Într-un bol, punem gălbenuşul fiert şi cel crud. Pisăm foarte bine cu o furculiţă. Adăugăm muştarul şi amestecăm. Uşor-uşor punem...Citeste continuarea
Tocanita de champignons cu piure de...
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legumeSe curăță ciupercuțele de pielițele de pe pălărioare și de lamele, după care se spală în câteva ape. Pentru a le curăța foarte ușor, se rupe mai întâi...Citeste continuarea
Desert negresa cu ciocolata, frisca...
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriIn cazul in care nu aveti 2 albusuri la indemana, puteti folosi doar cele 6 oua sau puteti pune unul in plus. Rupem ciocolata bucatele intr-un bol de inox, o topim pe baie de aburi, apoi o lasam...Citeste continuarea
Desert tort cu crema de ciocolata
Postat de: sufletista in TorturiBlat -intr-un bol, amestecam faina cu zaharul, cacao, zaharul vanilat. Facem o adancitura, adaugam ouale batute cu laptele, uleiul, esenta de rom, bicarbonatul si praful de copt stins in zeama de...Citeste continuarea
Desert chec cu surpriza
Postat de: Meea in DulciuriPentru chec, mixăm ouăle împreună cu zahărul și uleiul până când acestea își dublează volumul. ...Citeste continuarea
Tocanita de rosii cu dovlecei
Postat de: sufletista in Mancaruri de legumeIntr-o cratita, calim ceapa tocata marunt, apoi adaugam rosiile tocate cubulete, 1 cana de apa. Amestecam si lasam pe foc cca. 5 min. Intre timp, curatam si tocam dovlecelul cubulete, adaugam...Citeste continuarea
Dovlecei pane umpluti cu carne
Postat de: cristina1985 in PorcSe taie dovleceii (cu tot cu coaja) rondele, cu grosimea de un deget. Se scoate miezul dovleceilor cu un cutit. Carnea tocata se amesteca cu sare, piper si cimbru. Se umplu rondelele cu...Citeste continuarea
Desert inghetata de cafea
Postat de: privatelaura in DulciuriMai intai, se pregătește un vas în care se va pune înghețata la congelator. Se pregătește o cafea neagră, din 350 - 400 ml apă și 5-6 lingurițe de cafea. Dacă preferați să...Citeste continuarea
Desert inghetata cu lichior de curacao
Postat de: privatelaura in DulciuriIngredientele trebuie pastrate la rece înainte de a le folosi. Se folosește un castron din inox (preferabil) în care se mixează smântâna rece. Când devine...Citeste continuarea
Desert la pahar cu crema de...
Postat de: Oana in DulciuriBlat : Separa galbenusurile de albusuri. Mixeaza albusurile cu un praf de sare si apoi adauga treptat zaharul pana obtii o bezea. Bate galbenusurile cu...Citeste continuarea
Desert budinca din fulgi de mei cu...
Postat de: katty in DulciuriInfierbantam intr-un vas laptele de cocos impreuna cu lingura de zahar. Stingem focul, punem fulgii de mei si acoperim cu un capac pana fulgii absorb tot laptele. Intr-o tigaie, punem zaharul la...Citeste continuarea
Limonada cu fructe
Postat de: robert_badica in BauturiÎntr-un bol, amestecăm apa, zeama de lămâie şi zahărul alb până ce se topeşte tot zahărul. Piersica o spălăm şi o feliem, la fel facem şi cu mărul. Turnăm...Citeste continuarea
Desert inghetata de caramel si...
Postat de: miha in DulciuriBlat de biscuiti: Mixam biscuitii la robotul de bucatarie pana obtinem un pesmet fin. Adaugam zaharul si untul topit si mai mixam o data pana compozitia se omogenizeaza. Rasturnam intr-o tava...Citeste continuarea
Desert chec cu lamaie
Postat de: miha in PrajituriUntul moale, lasat la temperatura camerei, il mixam cu zaharul pudra si cu zaharul aromat cu lamaie. Zaharul aromat cu coaja de lamaie l-am avut pregatit dinainte. Am pregatit o...Citeste continuarea
Desert dulceață de zmeură...
Postat de: oanapl in Dulceata / GemAșezi zahărul într-o oală largă cu pereți mai înalți (dulceața se umflă la fiert) si îl umezești cu apă rece (150 ml de apă la 1 kg de zahăr). Tot acum storci și...Citeste continuarea