A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Desert chec economic

Postat de: caroline in Dulciuri

1.  Punem intr-un bol ouale cu zaharul si mixam la viteza maxima pana cand isi dubleaza volmul.  2.  Adaugam apoi pe rand , laptele rece si uleiul, mixand bine dupa fiecare...Citeste continuarea

Deset tort cu ciocolata, visine si...

Postat de: oanapl in Torturi

Pentru crema de ciocolată , încălzești frișca lichidă până aproape de punctul de fierbere. Oprești focul și adaugi ciocolata ruptă bucățele. După un minut amesteci bine...Citeste continuarea

Focaccia cu rosii cherry si rozmarin

Postat de: AlexTeacher in Pizza

1.        Intr-un kilogram de faina 000 pune o lingura cu varf de sare grunjoasa si 10g de zahar (un varf de lingura) si amesteca bine. 2....Citeste continuarea

Desert gogosi la cuptor

Postat de: Meea in Dulciuri

           Punem făina într-un vas încăpător, lăsând un cuibușor în mijloc. Umplem cuibușorul cu 50ml din lapte, dorjdia...Citeste continuarea

Aperitiv clatite cu legume

Postat de: Meea in Aperitive / Garnituri

Călim legumele în puțin ulei și o lingură de Soia pentru 5 minute. În continuare, călim și ciupercile, la fel, în puțin ulei și o lingură de soia, pentru 5 minute. Punem...Citeste continuarea

Desert tort cu crema de lamaie

Postat de: andaoana in Torturi

Blatul Am folosit pentru blat vasul de la Slow Cooker care are un diametru de aproximativ 18 cm , dar se poate folosi o tava rotunda cu diametru de 20 cm pe care punem hartie de copt....Citeste continuarea

Desert ciocolata de casa cu alune...

Postat de: Oana in Prajituri

Mai intai prepara crantzul de alune, nu-i greu deloc! Pune 100 gr de zahar intr-o craticioara si cand se topeste si incepe sa se caramelizeze, adauga alunele de padure. Amesteca usor, apoi...Citeste continuarea

Sandvisuri cu omleta, ardei,...

Postat de: Pungasa_Rogue in Sandvisuri

Intr-un castron se cerne faina si se amesteca cu drojdia. Se lasa sa se odihneasca 10-15 minute, dupa care se adauga oul, sarea, zaharul si otetul. Untul si laptele se pun la foc intr-un...Citeste continuarea

Cheesecake cu lamaie si fructe de...

Postat de: diaconta in Dulciuri

Am pregatit mai întâi pandispanul. Am mixat ouale întregi cu un praf de sare si zaharul pâna ce si-au triplat volumul. Am pus vanilia si am încorporat usor...Citeste continuarea

Prajitura rasturnata cu piersici si...

Postat de: cristina1985 in Prajituri

Piersicile se pun in apa fiarta, timp de 1 minut.Se scot  si se curata de coaja. Zaharul se caramelizeaza si se toarna intr-o oala, unsa cu unt .Se taie piersicile felii si se aseaza peste...Citeste continuarea

Compot de prune

Postat de: CofetariiBucatari in Bauturi

Mai intai pregatim siropul. Vom amesteca zaharul cu apa pana cand se va dizolva complet. Vom pune cate 5-10 prune intr-un borcan, in functie de marimea lui. Vom pune siropul in borcane(siropul nu...Citeste continuarea

Supa cu fasole si suc de rosii

Postat de: caroline in Supe

1. Punem o oala cu apa la fiert. Cand apa a inceput sa fiarba punem mix-ul de legume si cubul knorr si lasam la fiert circa 15 minute.  2.  Fasolea o scurgem bine de apa di...Citeste continuarea

Burgeri ­Nuferi

Postat de: ancutsa in Porc

Intr-un vas mare, se amesteca bine carnea tocata cu oul, usturoiul pisat, ceapa tocata marunt si condimentele. Se formeaza in mainile umede sfere, care se turtesc, eu am obtinut 8 burgeri. Daca...Citeste continuarea

Bruschete cu mazare verde

Postat de: andaoana in Vegan / Raw vegan

Mazarea o punem la fiert intr-o oala cu apa si sare . Daca este mazare proaspata are nevoie de circa 15-20 minute sa fiarba , iar daca e congelata poate dura mai putin . C eapa verde o...Citeste continuarea

Prajitura Albinita

Postat de: andaoana in Prajituri

Foile Din cantitatile date ies 4 foi pe care le coacem pe dosul unei tavi de 35 x40 cm .  Intr-o cratita,pe foc mic,punem laptele, mierea , zaharul , sarea si untul si le omogenizam...Citeste continuarea

Inghetata de cafea

Postat de: rocsi_1612 in Dulciuri

Topiti ciocolata pe baie de aburi, apoi o lasati sa se tempereze putin. Smanatana pentru frisca rece, o mixati putin, dar nu de tot. Adaugati zaharul vanilat, zaharul pudra, ness-ul, crema de...Citeste continuarea

Tocana de legume cu orez, pentru la...

Postat de: mirela0911 in Conserve

Ceapa se curata si se taie solzisori. Se pune la calit in ulei intr-o cratita larga. Se adauga o lgt rasa de sare grunjoasa in timp e se caleste. Se amesteca din cand in cand. Cand devine...Citeste continuarea

Zacusca sarbeasca la tigaie

Postat de: mirela0911 in Zacusca

Se coc vinetele, se curata de coaja, se lasa sa se scurga apoi se toaca marunt. Intr-o tigaie/cratita se pune uleiul la incins. Ceapa se curata si se taie julienne. Se pune la calit in ulei....Citeste continuarea

Desert kataif cu alune si fistic

Postat de: Dya in Dulciuri

Se asaza cuiburile de fidea intr-o tava de cuptor (eventual tapeta cu hartie de copt) si se adauga untul taiat cuburi. Deasupra se presara alunele tocate nu foarte marunt. Se coace apoi pana ce se...Citeste continuarea

Salata cu andive, Bresaola si...

Postat de: Satisfyyourcravings in Jamie Oliver

Se indeparteaza coaja portocalei si se taie in felii. Se adauga intr-un bol impreuna cu sare, piper, otet si o lingura de ulei. Se taie ceapa julienne cu ajutorul unei mandoline si se toaca...Citeste continuarea

Dovlecei umpluti

Postat de: elucubratiiculinare in Mancaruri de legume

Dovleceii se spala, se taie in doua si se curata mijlocul cu o lingurita. Mijlocul dovlecelului se toaca marunt. Ceapa se curata, se toaca marunt. Telemeaua de vaca se da pe razatoarea mare,...Citeste continuarea

Desert cu fructe de padure

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Dulciuri

Am pus fructele intr-un vas, am adaugat cele 3-4 linguri de zahar si apoi am pus vasul pe foc pentru cateva minute pana s-a topit zaharul. Am pus totul intr-o strecuratoare. In siropul scurs din...Citeste continuarea

Paine cu cartofi

Postat de: CofetariiBucatari in Piine

Dupa ce indepartam coaja de pe cartofi, ii vom zdrobi pentru a obtine o pasta. Vom adauga treptat peste cartofi, faina si o vom incorpora foarte bine. Apoi adaugam uleiul si sarea, amestecam bine....Citeste continuarea

Rulouri cu carne

Postat de: cristina1985 in Pui

Se taie ceapa verde, se caleste, apoi se adauga ardeiul taiat marunt si la sfarsit carnea (taiata fasii mici). Se calesc putin, dupa care se adauga putina apa. Se fierbe 45 minute, adaugand cand...Citeste continuarea

Nasi ( Orez prajit in stil...

Postat de: Satisfyyourcravings in Pui

Se bat ouale ca pentru omleta si se prajesc in putin ulei, amestecand frecvent pana sunt aproape gatite, dar inca sunt cremoase. Se transfera pe o farfurie. Se adauga baconul in tigaie si se...Citeste continuarea

Piept de curcan la tigaie cu sos de...

Postat de: Satisfyyourcravings in Curcan

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.  Se presara carnea cu sare, piper, rozmarin, coaja de lamaie, ulei si faina, avand grija ca bucatile sa fie acoperite complet de...Citeste continuarea

Desert tort cu ciocolata, fistic si...

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Torturi

Pentru blat: topim ciocolata cu untul. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana se topeste. Mixam galbenusurile. Peste galbenusuri adaugam ciocolata topita cu...Citeste continuarea

Spirale tricolore, cu sos si sunca

Postat de: ancutsa in Fusilli

  Se taie fasii pieptul de porc (sau alta sunca taraneasca) si slanina afumata si se rumenesc intr-o tigaie cu putin ulei incins.  Se pun pastele la fiert in apa suficienta, cu un...Citeste continuarea

Aperitiv briose cu dovlecel si...

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Aperitive / Garnituri

Mixam ouale, adaugam laptele, uleiul, faina amestecata cu praful de copt, mozzarela rasa si dovlecelul ras si stors de zeama. Condimentam cu sare, piper si oregano. Punem compozitia in formele...Citeste continuarea

Bors cu legume si carne de vita

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Carnea se spală și se pune la fiert, la foc iute. Se spumuiește când este nevoie și apoi se lasă să fiarbă acoperit. Se completează cu apă caldă, când scade prea mult....Citeste continuarea

Tocanita din legume si carne de porc

Postat de: RODIMUR in Porc

Carnea se spală, se curăță de pielițele nedorite, se taie în forma dorită (de preferat în cubulețe ceva mai mari) și se pune în cratiță cu ulei, să se albească, la...Citeste continuarea

Mustar de casa

Postat de: ancutsa in Conserve

  Se pun boabele de mustar (eu le-am cumparat din plafar) intr-un vas mai adanc, il puteti folosi pe cel de la blender, cum am facut si eu. Se clatesc in apa rece, apoi se acopera cu un...Citeste continuarea

Desert tort cu blat pufos de nuca...

Postat de: momo121 in Torturi

Pentru blat:  Mixam albusurile cu sarea pana isi dubleaza volumul, pe urma adaugam zaharul, lingura cu lingura si mixam pana cand obtinem o compozitie lucioasa. Adaugam si zaharul vanilat...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare cu tarhon

Postat de: AlexTeacher in Ciorbe

Pune carnea de vita la fiert, in apa rece, la foc potrivit; Intre timp taie morcovii, ardeii, bucatile de pastarnac, radacinile de patrunjel si telina cubulete mici. Cand carnea a inceput sa...Citeste continuarea

Aperitiv saleuri cu chimen

Postat de: RODIMUR in Aperitive / Garnituri

Se amestecă făina cu untul moale, apoi se adaugă smântâna, gălbenușurile și sarea. Se frământă bine aceste ingrediente, după care se lasă aluatul 30 de minute la...Citeste continuarea

Desert prajitura Fanta

Postat de: abetina in Prajituri

Se pun ouale la robot, se adagua zaharul si se mixeaza pana se obtine o pasta densa.    Se amesteca faina de grau cu cacao, praf de copt si se pune usor cate o lingura de continut...Citeste continuarea

Desert felii cu gris in lapte, nuca...

Postat de: Corina33 in Prajituri

Se asaza piscoturile in tava mare de la aragaz cu partea zaharoasa in jos, astfel incat sa tapetam fundul tavii. Pentru crema de gris : intr-o cratita incapatoare, amestecam cocosul cu...Citeste continuarea

Desert prajitura iubitorilor de lapte

Postat de: CofetariiBucatari in Prajituri

Blatul: Separam galbenusurile de albusuri. Amestecam zaharul tos cu cel vanilat si il adaugam treptat peste galbenusuri, dupa ce am adaugat tot zaharul, continuam sa mixam galbenusurile pana cand...Citeste continuarea

Mini tarte cu ficatei si oua de...

Postat de: oanapl in Ficat

Cerni făina, amestecată cu un praf de sare și adaugi untul tăiat cubulețe și amesteci până când obții un aluat sfărâmicios, apoi adaugi oul bătut și apa rece și...Citeste continuarea

Cartofi prajiti cu tocanita...

Postat de: Satisfyyourcravings in Slow Cooker

Ceapa se taie julienne, baconul cuburi mici si usturoiul se toaca. Carnea se taie cuburi si se presara cu sare, piper si faina.  Se incalzesc 2 linguri de unt intr-o cratita de fonta,...Citeste continuarea

Desert mini-pavlova cu zmeura

Postat de: Oana in Prajituri

Blat : Se mixeaza albusurile cu un praf de sare si zeama de lamaie, iar cand incep sa se intareasca, se pune treptat zaharul pudra. Se mixeaza pana se obtine o bezea tare. Se deseneaza cercuri...Citeste continuarea

Desert brownies cu cirese Maraschino

Postat de: Satisfyyourcravings in Prajituri

Se preicalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Se tapeteaza o tava mica cu hartie de copt si se unge cu ulei de floarea soarelui. Se taie ciocolata in bucati de marime potrivita si se...Citeste continuarea

Supa crema de mazare cu floare de...

Postat de: Cristinaemy in Supe

Mai intai incalzim cuptorul pt a face floarea de cascaval si pregatim cateva cescute de cafea (in ele vom aseza florile). Radem cascaval cat de mult vrem (daca aveti mai multe tipuri cu atat...Citeste continuarea

Bami (Taitei in stil indonezian, cu...

Postat de: Satisfyyourcravings in Porc

Se amesteca toate condimentele cu uleiul si se marineaza carnea de porc minim 1 ora la temperatura camerei. Se taie apoi fasii si se prajeste in putin ulei de masline, 4-5 minute.  Intre...Citeste continuarea

Pui la cuptor cu morcovi glazurati,...

Postat de: Satisfyyourcravings in Pui

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Se curata cartofii de coaja si se taie in bucati potrivite. Se fierb in apa cu sare impreuna cu lamaia, 12 minute. Se indeparteaza frunzele de...Citeste continuarea

Desert baclava turceasca cu nuca

Postat de: AlexTeacher in Prajituri

Pune intr-o oala: 500 ml apa cu 650 g zahar si lasa sa fiarba pana devine un sirop lichid. Opreste focul si pune apoi 2 linguri de suc de lamaie si apa de trandafiri. Lasa-l sa se raceasca....Citeste continuarea

Dulceata de gutui

Postat de: AlexTeacher in Dulceata / Gem

Pune apa pe foc impreuna cu zaharul si amesteca pana ce acesta se dizolva. Adauga inauntru batoanele de scortisoara, bobitele de ienibahar si cuisoarele. Lasa aceasta compozitie pe foc pana se...Citeste continuarea

Salata de cartofi noi cu sfecla rosie

Postat de: Oana in Salate

Fierbe separat cartofii noi si sfecla rosie in coaja, lasa-le la racit, apoi curata-le. Taie cartofii pe jumatate, apoi felii subtiri si pune-i intr-un castron. Taie la fel si sfecla si pune-o...Citeste continuarea

Supa crema brocoli

Postat de: trifadalia in Supe

Cartofii se curata, se spala si se taie cubulete. Broccoli la fel si el se desface in bucati.  Intr-o oala se pune unt pentru a se cali ceapa tocata marunt. Peste ceapa calita, se adauga...Citeste continuarea

Cordon bleu din piept de pui

Postat de: Oana in Pui

Pentru inceput, bate bine carnea de pui intre doua folii de plastic, ca sa nu risti sa se rupa. Condimenteaza apoi fiecare felie de carne cu sare si piper dupa gust. Pune deasupra cate o felie de...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza Calzone - Rețeta simplă, pas cu pas

ieri la 14:07

Pui cu lămâie și cartofi la cuptor - Fraged, aromat și ușor de făcut

ieri la 11:46

Mini tarte rustice cu mere - Fragede, aromate și ușor de făcut

ieri la 08:54

Prăjitura cu foi de napolitană și cremă mascarpone - Rapidă, ușoară și delicioasă

pe 02.10 la 10:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]