Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Desert chec economic
Postat de: caroline in Dulciuri1. Punem intr-un bol ouale cu zaharul si mixam la viteza maxima pana cand isi dubleaza volmul. 2. Adaugam apoi pe rand , laptele rece si uleiul, mixand bine dupa fiecare...Citeste continuarea
Deset tort cu ciocolata, visine si...
Postat de: oanapl in TorturiPentru crema de ciocolată , încălzești frișca lichidă până aproape de punctul de fierbere. Oprești focul și adaugi ciocolata ruptă bucățele. După un minut amesteci bine...Citeste continuarea
Focaccia cu rosii cherry si rozmarin
Postat de: AlexTeacher in Pizza1. Intr-un kilogram de faina 000 pune o lingura cu varf de sare grunjoasa si 10g de zahar (un varf de lingura) si amesteca bine. 2....Citeste continuarea
Desert gogosi la cuptor
Postat de: Meea in DulciuriPunem făina într-un vas încăpător, lăsând un cuibușor în mijloc. Umplem cuibușorul cu 50ml din lapte, dorjdia...Citeste continuarea
Aperitiv clatite cu legume
Postat de: Meea in Aperitive / GarnituriCălim legumele în puțin ulei și o lingură de Soia pentru 5 minute. În continuare, călim și ciupercile, la fel, în puțin ulei și o lingură de soia, pentru 5 minute. Punem...Citeste continuarea
Desert tort cu crema de lamaie
Postat de: andaoana in TorturiBlatul Am folosit pentru blat vasul de la Slow Cooker care are un diametru de aproximativ 18 cm , dar se poate folosi o tava rotunda cu diametru de 20 cm pe care punem hartie de copt....Citeste continuarea
Desert ciocolata de casa cu alune...
Postat de: Oana in PrajituriMai intai prepara crantzul de alune, nu-i greu deloc! Pune 100 gr de zahar intr-o craticioara si cand se topeste si incepe sa se caramelizeze, adauga alunele de padure. Amesteca usor, apoi...Citeste continuarea
Sandvisuri cu omleta, ardei,...
Postat de: Pungasa_Rogue in SandvisuriIntr-un castron se cerne faina si se amesteca cu drojdia. Se lasa sa se odihneasca 10-15 minute, dupa care se adauga oul, sarea, zaharul si otetul. Untul si laptele se pun la foc intr-un...Citeste continuarea
Cheesecake cu lamaie si fructe de...
Postat de: diaconta in DulciuriAm pregatit mai întâi pandispanul. Am mixat ouale întregi cu un praf de sare si zaharul pâna ce si-au triplat volumul. Am pus vanilia si am încorporat usor...Citeste continuarea
Prajitura rasturnata cu piersici si...
Postat de: cristina1985 in PrajituriPiersicile se pun in apa fiarta, timp de 1 minut.Se scot si se curata de coaja. Zaharul se caramelizeaza si se toarna intr-o oala, unsa cu unt .Se taie piersicile felii si se aseaza peste...Citeste continuarea
Compot de prune
Postat de: CofetariiBucatari in BauturiMai intai pregatim siropul. Vom amesteca zaharul cu apa pana cand se va dizolva complet. Vom pune cate 5-10 prune intr-un borcan, in functie de marimea lui. Vom pune siropul in borcane(siropul nu...Citeste continuarea
Supa cu fasole si suc de rosii
Postat de: caroline in Supe1. Punem o oala cu apa la fiert. Cand apa a inceput sa fiarba punem mix-ul de legume si cubul knorr si lasam la fiert circa 15 minute. 2. Fasolea o scurgem bine de apa di...Citeste continuarea
Burgeri Nuferi
Postat de: ancutsa in PorcIntr-un vas mare, se amesteca bine carnea tocata cu oul, usturoiul pisat, ceapa tocata marunt si condimentele. Se formeaza in mainile umede sfere, care se turtesc, eu am obtinut 8 burgeri. Daca...Citeste continuarea
Bruschete cu mazare verde
Postat de: andaoana in Vegan / Raw veganMazarea o punem la fiert intr-o oala cu apa si sare . Daca este mazare proaspata are nevoie de circa 15-20 minute sa fiarba , iar daca e congelata poate dura mai putin . C eapa verde o...Citeste continuarea
Prajitura Albinita
Postat de: andaoana in PrajituriFoile Din cantitatile date ies 4 foi pe care le coacem pe dosul unei tavi de 35 x40 cm . Intr-o cratita,pe foc mic,punem laptele, mierea , zaharul , sarea si untul si le omogenizam...Citeste continuarea
Inghetata de cafea
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriTopiti ciocolata pe baie de aburi, apoi o lasati sa se tempereze putin. Smanatana pentru frisca rece, o mixati putin, dar nu de tot. Adaugati zaharul vanilat, zaharul pudra, ness-ul, crema de...Citeste continuarea
Tocana de legume cu orez, pentru la...
Postat de: mirela0911 in ConserveCeapa se curata si se taie solzisori. Se pune la calit in ulei intr-o cratita larga. Se adauga o lgt rasa de sare grunjoasa in timp e se caleste. Se amesteca din cand in cand. Cand devine...Citeste continuarea
Zacusca sarbeasca la tigaie
Postat de: mirela0911 in ZacuscaSe coc vinetele, se curata de coaja, se lasa sa se scurga apoi se toaca marunt. Intr-o tigaie/cratita se pune uleiul la incins. Ceapa se curata si se taie julienne. Se pune la calit in ulei....Citeste continuarea
Desert kataif cu alune si fistic
Postat de: Dya in DulciuriSe asaza cuiburile de fidea intr-o tava de cuptor (eventual tapeta cu hartie de copt) si se adauga untul taiat cuburi. Deasupra se presara alunele tocate nu foarte marunt. Se coace apoi pana ce se...Citeste continuarea
Salata cu andive, Bresaola si...
Postat de: Satisfyyourcravings in Jamie OliverSe indeparteaza coaja portocalei si se taie in felii. Se adauga intr-un bol impreuna cu sare, piper, otet si o lingura de ulei. Se taie ceapa julienne cu ajutorul unei mandoline si se toaca...Citeste continuarea
Dovlecei umpluti
Postat de: elucubratiiculinare in Mancaruri de legumeDovleceii se spala, se taie in doua si se curata mijlocul cu o lingurita. Mijlocul dovlecelului se toaca marunt. Ceapa se curata, se toaca marunt. Telemeaua de vaca se da pe razatoarea mare,...Citeste continuarea
Desert cu fructe de padure
Postat de: GeorgianaGrigorescu in DulciuriAm pus fructele intr-un vas, am adaugat cele 3-4 linguri de zahar si apoi am pus vasul pe foc pentru cateva minute pana s-a topit zaharul. Am pus totul intr-o strecuratoare. In siropul scurs din...Citeste continuarea
Paine cu cartofi
Postat de: CofetariiBucatari in PiineDupa ce indepartam coaja de pe cartofi, ii vom zdrobi pentru a obtine o pasta. Vom adauga treptat peste cartofi, faina si o vom incorpora foarte bine. Apoi adaugam uleiul si sarea, amestecam bine....Citeste continuarea
Rulouri cu carne
Postat de: cristina1985 in PuiSe taie ceapa verde, se caleste, apoi se adauga ardeiul taiat marunt si la sfarsit carnea (taiata fasii mici). Se calesc putin, dupa care se adauga putina apa. Se fierbe 45 minute, adaugand cand...Citeste continuarea
Nasi ( Orez prajit in stil...
Postat de: Satisfyyourcravings in PuiSe bat ouale ca pentru omleta si se prajesc in putin ulei, amestecand frecvent pana sunt aproape gatite, dar inca sunt cremoase. Se transfera pe o farfurie. Se adauga baconul in tigaie si se...Citeste continuarea
Piept de curcan la tigaie cu sos de...
Postat de: Satisfyyourcravings in CurcanSe preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Se presara carnea cu sare, piper, rozmarin, coaja de lamaie, ulei si faina, avand grija ca bucatile sa fie acoperite complet de...Citeste continuarea
Desert tort cu ciocolata, fistic si...
Postat de: GeorgianaGrigorescu in TorturiPentru blat: topim ciocolata cu untul. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana se topeste. Mixam galbenusurile. Peste galbenusuri adaugam ciocolata topita cu...Citeste continuarea
Spirale tricolore, cu sos si sunca
Postat de: ancutsa in FusilliSe taie fasii pieptul de porc (sau alta sunca taraneasca) si slanina afumata si se rumenesc intr-o tigaie cu putin ulei incins. Se pun pastele la fiert in apa suficienta, cu un...Citeste continuarea
Aperitiv briose cu dovlecel si...
Postat de: GeorgianaGrigorescu in Aperitive / GarnituriMixam ouale, adaugam laptele, uleiul, faina amestecata cu praful de copt, mozzarela rasa si dovlecelul ras si stors de zeama. Condimentam cu sare, piper si oregano. Punem compozitia in formele...Citeste continuarea
Bors cu legume si carne de vita
Postat de: RODIMUR in CiorbeCarnea se spală și se pune la fiert, la foc iute. Se spumuiește când este nevoie și apoi se lasă să fiarbă acoperit. Se completează cu apă caldă, când scade prea mult....Citeste continuarea
Tocanita din legume si carne de porc
Postat de: RODIMUR in PorcCarnea se spală, se curăță de pielițele nedorite, se taie în forma dorită (de preferat în cubulețe ceva mai mari) și se pune în cratiță cu ulei, să se albească, la...Citeste continuarea
Mustar de casa
Postat de: ancutsa in ConserveSe pun boabele de mustar (eu le-am cumparat din plafar) intr-un vas mai adanc, il puteti folosi pe cel de la blender, cum am facut si eu. Se clatesc in apa rece, apoi se acopera cu un...Citeste continuarea
Desert tort cu blat pufos de nuca...
Postat de: momo121 in TorturiPentru blat: Mixam albusurile cu sarea pana isi dubleaza volumul, pe urma adaugam zaharul, lingura cu lingura si mixam pana cand obtinem o compozitie lucioasa. Adaugam si zaharul vanilat...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare cu tarhon
Postat de: AlexTeacher in CiorbePune carnea de vita la fiert, in apa rece, la foc potrivit; Intre timp taie morcovii, ardeii, bucatile de pastarnac, radacinile de patrunjel si telina cubulete mici. Cand carnea a inceput sa...Citeste continuarea
Aperitiv saleuri cu chimen
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriSe amestecă făina cu untul moale, apoi se adaugă smântâna, gălbenușurile și sarea. Se frământă bine aceste ingrediente, după care se lasă aluatul 30 de minute la...Citeste continuarea
Desert prajitura Fanta
Postat de: abetina in PrajituriSe pun ouale la robot, se adagua zaharul si se mixeaza pana se obtine o pasta densa. Se amesteca faina de grau cu cacao, praf de copt si se pune usor cate o lingura de continut...Citeste continuarea
Desert felii cu gris in lapte, nuca...
Postat de: Corina33 in PrajituriSe asaza piscoturile in tava mare de la aragaz cu partea zaharoasa in jos, astfel incat sa tapetam fundul tavii. Pentru crema de gris : intr-o cratita incapatoare, amestecam cocosul cu...Citeste continuarea
Desert prajitura iubitorilor de lapte
Postat de: CofetariiBucatari in PrajituriBlatul: Separam galbenusurile de albusuri. Amestecam zaharul tos cu cel vanilat si il adaugam treptat peste galbenusuri, dupa ce am adaugat tot zaharul, continuam sa mixam galbenusurile pana cand...Citeste continuarea
Mini tarte cu ficatei si oua de...
Postat de: oanapl in FicatCerni făina, amestecată cu un praf de sare și adaugi untul tăiat cubulețe și amesteci până când obții un aluat sfărâmicios, apoi adaugi oul bătut și apa rece și...Citeste continuarea
Cartofi prajiti cu tocanita...
Postat de: Satisfyyourcravings in Slow CookerCeapa se taie julienne, baconul cuburi mici si usturoiul se toaca. Carnea se taie cuburi si se presara cu sare, piper si faina. Se incalzesc 2 linguri de unt intr-o cratita de fonta,...Citeste continuarea
Desert mini-pavlova cu zmeura
Postat de: Oana in PrajituriBlat : Se mixeaza albusurile cu un praf de sare si zeama de lamaie, iar cand incep sa se intareasca, se pune treptat zaharul pudra. Se mixeaza pana se obtine o bezea tare. Se deseneaza cercuri...Citeste continuarea
Desert brownies cu cirese Maraschino
Postat de: Satisfyyourcravings in PrajituriSe preicalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Se tapeteaza o tava mica cu hartie de copt si se unge cu ulei de floarea soarelui. Se taie ciocolata in bucati de marime potrivita si se...Citeste continuarea
Supa crema de mazare cu floare de...
Postat de: Cristinaemy in SupeMai intai incalzim cuptorul pt a face floarea de cascaval si pregatim cateva cescute de cafea (in ele vom aseza florile). Radem cascaval cat de mult vrem (daca aveti mai multe tipuri cu atat...Citeste continuarea
Bami (Taitei in stil indonezian, cu...
Postat de: Satisfyyourcravings in PorcSe amesteca toate condimentele cu uleiul si se marineaza carnea de porc minim 1 ora la temperatura camerei. Se taie apoi fasii si se prajeste in putin ulei de masline, 4-5 minute. Intre...Citeste continuarea
Pui la cuptor cu morcovi glazurati,...
Postat de: Satisfyyourcravings in PuiSe preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Se curata cartofii de coaja si se taie in bucati potrivite. Se fierb in apa cu sare impreuna cu lamaia, 12 minute. Se indeparteaza frunzele de...Citeste continuarea
Desert baclava turceasca cu nuca
Postat de: AlexTeacher in PrajituriPune intr-o oala: 500 ml apa cu 650 g zahar si lasa sa fiarba pana devine un sirop lichid. Opreste focul si pune apoi 2 linguri de suc de lamaie si apa de trandafiri. Lasa-l sa se raceasca....Citeste continuarea
Dulceata de gutui
Postat de: AlexTeacher in Dulceata / GemPune apa pe foc impreuna cu zaharul si amesteca pana ce acesta se dizolva. Adauga inauntru batoanele de scortisoara, bobitele de ienibahar si cuisoarele. Lasa aceasta compozitie pe foc pana se...Citeste continuarea
Salata de cartofi noi cu sfecla rosie
Postat de: Oana in SalateFierbe separat cartofii noi si sfecla rosie in coaja, lasa-le la racit, apoi curata-le. Taie cartofii pe jumatate, apoi felii subtiri si pune-i intr-un castron. Taie la fel si sfecla si pune-o...Citeste continuarea
Supa crema brocoli
Postat de: trifadalia in SupeCartofii se curata, se spala si se taie cubulete. Broccoli la fel si el se desface in bucati. Intr-o oala se pune unt pentru a se cali ceapa tocata marunt. Peste ceapa calita, se adauga...Citeste continuarea
Cordon bleu din piept de pui
Postat de: Oana in PuiPentru inceput, bate bine carnea de pui intre doua folii de plastic, ca sa nu risti sa se rupa. Condimenteaza apoi fiecare felie de carne cu sare si piper dupa gust. Pune deasupra cate o felie de...Citeste continuarea