Paine irakiana (Samoon)

de Catalina L in Piine, 3 Oct 2017 | 4200 vizualizari

 

Astazi in Irak se sarbatoreste ziua nationala.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/10/paine-irakiana-samoon.html
Le samoon este pâinea tradițională irakiană.
Este in forma de romb de dimensiuni intre 10 si 15 cm.
O gasim peste tot, la restaurante este facuta pe loc într-un cuptor de cărămidă special pentru pâine.
Locuitorii de la Bagdad se laudă deci cu ”pâine mereu proaspătă”, fie că este vorba despre lipia libaneză, fie că este vorba despre pâinea tradițională irakiană Samoon.

 

INGREDIENTE

  • 3 cani de faina (550 g)
  • 1 cana de apa calduta (250 ml -300 ml)
  • 1 lingura sare
  • 3 linguri de ulei
  • 2 linguri de drojdie uscata
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine irakiana (Samoon):

Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de apa calduta si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul.

In castronul unde formam aluatul, punem faina, maiaua, sarea si uleiul.

Amestecati si incorporati treptat apa calduta.

Framantam cca. 10-15 minute.

Acoperim si lasam sa creasca 2 ore.

Se degazează aluatul si se-mparte in 6 parti.

Rulati fiecare bucata si faceti-le in forma de romb.

Puneti painicile pe o placa acoperita de hartie de copt si lasati-le sa creasca 30 de minute.

Incalziti cuptorul la 180° C.

Decorati cu lama unui cutit, ungeti-le cu lapte si presarati mac, susan

Coaceti timp de 30 - 35 minutes sau pana cand sunt frumos colorate.

Sunt bune natur sau le puteti umple cu garnitura dorita !

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine irakiana (Samoon)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu iaurt - Gust și prospețime într-o rețetă super rapidă

pe 28.06 la 11:32

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

pe 28.06 la 10:58

Spaghete cu roșii și zucchini - Savuroase și rapide

pe 27.06 la 09:51

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine cu lapte