Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Pulpa de rata confiata si varza calita
Postat de: AlexTeacher in RataTaie grasimea in exces a pulpei de rata. N-o arunca ! O poti topi la foc mic si s-o pastrezi foarte bine in frigider. Pune pulpele intr-o tava si stropeste-le bine cu vinul rosu. Rupe apoi...Citeste continuarea
Desert reteta de preparare a...
Postat de: AlexTeacher in Dulciurireteta de preparare a papanasilor Amesteca faina cu praful de copt si sarea. Intr-un castron incapator pune branza proaspata, oul, zaharul-atat cel normal cat si cel vanilat, esenta...Citeste continuarea
Aperitiv- Humus reteta cu tahini
Postat de: AlexTeacher in Aperitive / GarnituriHumus reteta Lasa nautul peste noapte la inmuiat in apa rece. Apoi fierbe-l impreuna cu 1 lingurita de bicarbonat de sodiu. Este gata in momentul in care poti zdrobi cu usurinta boabele. Iti...Citeste continuarea
Castraveti in otet
Postat de: katty in MuraturiSpalati castravetii si taiati capetele. Taiati ceapa solzisori si morcovii rondele subtiri. Aranjati castravetii in borcane, alternand straturi de castraveti cu ceapa, morcovi si marar uscat....Citeste continuarea
Desert fursecuri cu rom si ciocolata
Postat de: katty in DulciuriMixam untul cu zaharul, adaugam pe rand ouale, apoi adaugam romul si faina amestecata cu cacao si praful de copt. Lasam aluatul la rec 1/2 de ora, apoi il intindem pe un blat de lemn cu...Citeste continuarea
Tagliatelle cu vinete, rosii si...
Postat de: katty in PasteCuratam vinetele de coaja si le taiem in cubulete mai mici. Le presaram cu putina sare si le lasam la scurs intr-o strecuratoare pentru 15 minute. Curatam ceapa si o tocam fin. Spalam rosiile si...Citeste continuarea
Ciorba de conopida cu carne de porc
Postat de: katty in CiorbeIncingem uleiul intr-o oala si punem cubuletele de carne de porc spalate si scurse bine. Amestecam pana se albesc pe toate partile, apoi adaugam morcovul curatat si ras pe razatoarea mare si...Citeste continuarea
Desert cheesecake cu zmeura
Postat de: rocsi_1612 in TorturiBiscuitii ii maruntiti in robotul de bucatarie. Untul il topiti pe baie de aburi. Amestecati biscuitii cu untul topit, invartiti bine. Pe un platou, asezati un inel detasabil cu diametrul...Citeste continuarea
Desert cremsnit
Postat de: RODIMUR in PrajituriSe amestecă ușor puțin lapte dulce (rece, dar fiert) cu amidonul, până se dizolvă. Într-o cratiță (cu fund dublu, dacă se poate) se pune restul de lapte, în care se...Citeste continuarea
Supa crema de ciuperci
Postat de: Meea in Supe/CiorbePunem puțin ulei în vasul de pe foc în care urmează să facem supa. Adăugăm și untul și îl lăsăm să se topească. Tăiem mărunt ceapa...Citeste continuarea
Desert prajitura Dobos
Postat de: Meea in PrajituriFoi: Mixăm albușurile împreună cu zahărul până când spuma stă băț. Adăugăm gălbenușurile și untul și...Citeste continuarea
Rulada din piept de curcan cu...
Postat de: Oana in CurcanMai intai pregateste umplutura pentru rulada, e foarte simplu! Toaca marunt ceapa uscata si ceapa verde, incinge uleiul intr-o tigaie si soteaza pana se inmoaie. Adauga apoi baconul taiat...Citeste continuarea
Reteta de tort Pavlova, un desert...
Postat de: Ksenya in PrajituriPreparare Reteta de tort Pavlova, un desert spectaculos si rafinat Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat cu praful de sare pana se formeaza o spuma tare, se adauga zaharul...Citeste continuarea
Aperitiv briose sarate cu telemea...
Postat de: Oana in Aperitive / GarnituriTrece cu sucitorul peste feliile de paine toast pana devin subtiri si flexibile. Unge cu ulei o forma de briose si asaza in fiecare cate o felie de paine. Bate bine ouale si amesteca-le apoi cu...Citeste continuarea
Salam de biscuiţi, reţetă video
Postat de: Oana in PrajituriSalam de biscuiţi, reţetă video Incepe cu biscuitii pentru ca dureaza ceva pana ii maruntesti. Rupe-i in bucati mici si pregateste apoi crema. Amesteca zaharul cu cacaua, apoi...Citeste continuarea
Boeuf Bourguignon by Julia Child
Postat de: Satisfyyourcravings in VitaSe preincalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius. Intre timp, se prajeste baconul intr-o cratita din fonta (sau cu pereti inalti, potrivita si pentru cuptor), la foc mediu pana devine...Citeste continuarea
Desert tort de biscuiti (de post)...
Postat de: katty in DulciuriRupem biscuitii intr-un castron, astfel incat sa ramana si bucati mai mari. Oprim 3 biscuiti pe care ii maruntim ptr decor. Intr-o craticioara punem apa, zaharul, cacaua si o punem la foc. Dam...Citeste continuarea
Pui in sos de rosii cu ciuperci si...
Postat de: katty in PuiSpalam carnea de pui si o scurgem bine. Tocam ceapa marunt, ardeii ii taiem feliute subtiri. Ciupercile le spalam, le stergem bine si le taiem lamele putin mai grosute. In uleiul incins, punem...Citeste continuarea
Fasole pastai pane
Postat de: gurita_ta2005 in Mancaruri de legumeFasolea pastai se curata de capete, se spala bine si se pune la fiert in apa clocotita si se lasa circa 10-15 minute. Dupa ce a trecut timpul, se scurge de apa, se lasa putin sa se raceasca....Citeste continuarea
Dovlecei cu usturoi
Postat de: cristina1985 in Mancaruri de legumePuteti face pentru inceput cantitate mai mica,pentru a vedea daca va plac. Se taie dovleceii rondele de 1 cm grosime, se presara sare si se lasa 30 minute. Se pun pe un servetel pentru a...Citeste continuarea
Pizza de casa
Postat de: CofetariiBucatari in PizzaAluat: Punem faina cu sarea intr-un bol, amestecam drojdia cu apa si o turnam peste faina. Apoi incepem sa formam aluatul. Punem uleiul in aluat si continuam sa-l framantam. Putem sa mai punem...Citeste continuarea
Desert prajitura cu branza si prune
Postat de: cristina1985 in PrajituriAluat: Se amesteca toate ingredientele (faina o puneti la sfarsit, treptat). Va rezulta un aluat moale nelipicios. Umplutura: Se amesteca toate ingredientele. Se incalzeste cuptorul la 160...Citeste continuarea
Omleta in stil american cu avocado,...
Postat de: Satisfyyourcravings in SandvisuriSe prajeste porumbul pana devine brun si crocant, intr-o tigaie cu putin ulei. Se bat ouale ca pentru omleta, impreuna cu sare, piper si chives tocat. Se incalzeste untul intr-o...Citeste continuarea
Burta de porc la gratar cu salsa...
Postat de: Satisfyyourcravings in PorcNectarinele se taie cuburi mici. Se amesteca cu ghimbirul, chiliul tocat, menta, sucul si coaja de lime. Se lasa la marinat minim 30 de minute, in frigider. Se amesteca ketjap manis cu 2 catei...Citeste continuarea
Dhal cu vinete (tocanita indiana de...
Postat de: Satisfyyourcravings in Vegan / Raw veganSe preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Se taie vanata in cuburi de 2 cm. Ceapa si usturoiul se curatata de coaja si se taie felii. Ghimbirul se da pe razatoarea fina. Se...Citeste continuarea
Zacusca de vinete
Postat de: rocsi_1612 in ZacuscaCoaceti vinetele pe toate partile, le curatati de coaja cat sunt calde si le puneti pe o sita la scurs. Gogosarii si ardeii ii coaceti, ii puneti intr-o oala, ii presarati cu sare si ii...Citeste continuarea
Bulion cu oregano
Postat de: amalia01 in BulionCulegi rosiile din gradina, apoi le speli bine si le tai felii. Dai rosiile prin masina speciala si obtii cca 10 l de suc. Pui sucul la fiert, intr-o oala suficient de mare, la foc mic....Citeste continuarea
Aperitiv ciupercute
Postat de: mini_didi in Mancare copiiScurgem bine mozzarellinele de apa .Le uscam cu un servet de hartie . Rosiile le spalam si le taiem in jumatati si eliminam pulpa di interior . Ornam o farfurie cu patrunjel proaspat ....Citeste continuarea
Desert negresa cu pere, merisoare...
Postat de: andaoana in PrajituriRupe ciocolata bucati si pune-o peste untul taiat cubulete intr-o cratita apoi adauga laptele,un praf de sare, coaja de la lamaie,fulgi de ardei iute si zaharul. Pune cratita pe foc mic si...Citeste continuarea
Desert placinta cu branza
Postat de: andaoana in PrajituriFoile: Intr-un vas care se poate pune pe foc punem zaharul + laptele+uleiul si le incalzim la foc mic pana cand se topeste zaharul . Lasam sa se raceasca si adaugam oul batut in prealabil cu...Citeste continuarea
Desert cornulete cu mac
Postat de: Bianca20 in DulciuriAluat: Se pune faina cernuta si untul rece in robotul de bucatarie si se mixeaza pana amestecul are o textura asemanatoare cu cea a nisipului. Se adauga sarea, zaharul si smantana...Citeste continuarea
Chiftele cu cartofi noi
Postat de: AlexTeacher in VitaCartofii: Incep cu cartofii, pentru ca acestia se gatesc mai greu decat chiftelutele. Eu ii las cu coaja, mi se par mult mai gustosi asa. Ii tai felii mai mari. Ii pun in bol si ii...Citeste continuarea
Dulceata de smochine
Postat de: dantes in Dulceata / GemSe spala smochinele si le taiem in doua daca sunt mari in patru. Se pune zaharul la fiert impreuna cu apa si cand incepe sa clocoteasca adaugam smochinee si le lasam sa fiarba la foc mic cam 40...Citeste continuarea
Desert budinca de vanilie cu clatitie
Postat de: eumimi in PrajituriPunem ouale intr-un bol, adaugam un praf de sare si le batem putin cu telul. Adaugam apa si batem in continuare, iar apoi faina treptat. Compozitia trebuie sa fie moale, sa curga. Daca vi se pare...Citeste continuarea
Supa de legume cu carne de pui
Postat de: eumimi in SupeTaiem ceapa si ardeiul cubulete. Punem ceapa cu ardeiul si carne de pui la fiert. Cand incepe sa fiarba, la suprafata supei se va aduna spuma de la carne. O luam usor cu o paleta....Citeste continuarea
Desert mini Pavlova, cu crema de...
Postat de: panacris in DulciuriAlbușurile reci se bat energic cu un praf de sare, cca. 10 minute, cu ajutorul din casă, mixerul din dotare sau manual, apoi se adaugă zahărul, oțetul, și se mai amestecă energic cca. 10...Citeste continuarea
Desert prajitura Budapesta
Postat de: abetina in DulciuriMod de preparare pentru foile negre: -Intr-o craticioara se pune untul,zaharul,laptele si se topesc pe bain marie,asa cam cat sa ajunga la temperatura camerei,apoi se toarna intr-un vas...Citeste continuarea
Salam de biscuiţi, reţetă usoara
Postat de: iri_love in DulciuriSalam de biscuiţi, reţetă usoara Biscuiții se vor macina cât mai mărunt ( dar se pot lăsa și bucăți mai mari). Rahatul se taie cubulețe. Foaia de napolitan, se rupe...Citeste continuarea
Ardei umpluti cu cartofi
Postat de: katty in Mancaruri de postSe scot cotoarele de la ardei , se spala ardeii si se pun la scurs cu gura in jos. Cartofii se spala si se fierb in coaja in apa cu sare 15-20 de minute.Se curata de coaja si se sfarama cu...Citeste continuarea
Vinete umplute cu piept de pui si orez
Postat de: katty in PuiVinetele se spala,se taie pe jumatate si cu ajutorul unui cutit se scoate miezul,pastrand o margine de un centimetru.Se taie miezul scos cubulete,se presara sare si se lasa intr-o sita la...Citeste continuarea
Desert Prajitura cu branza
Postat de: CofetariiBucatari in PrajituriBlat: Turnam laptele intr-un bol, adaugam ouale si amestecam cu un tel aceste ingrediente. Adaugam pe rand zaharul si uleiul. Amestecam foarte bine dupa fiecare ingredient, apoi punem treptat...Citeste continuarea
Supa de rosii cu galuste
Postat de: rocsi_1612 in SupeIntr-o cratita puneti apa, o transferati pe foc. Spalati rosiile si cand apa da in clocot, dati drumul rosiilor in apa, le lasati 1-2 minute acolo. Luati cratita de pe foc, scoateti rosiile cu...Citeste continuarea
Dulceata din sfecla rosie si ananas
Postat de: panacris in ConserveÎntr-un vas încăpător se pune zahărul și apa la fiert, la foc mic, cca. 30 de minute, ca să se obțină un sirop puțin legat. Între timp se curăță sfecla și...Citeste continuarea
Dulceata de catina
Postat de: Constelatialeu in Dulceata / GemMai intai se aduna catina, se stie ca nu-i un lucru usor, avand in vedere ca e tare tepoasa domna catina. Dupa ce am adunat bobita cu bobita o spalam sub jet de apa sa inlaturam impuritatile....Citeste continuarea
Tocanita de ardei cu aripioare de pui
Postat de: Ksenya in PuiPornim cuptorul .Asezam aripioarele intr-o tava si dam la cuptor pentru 35 minute la 180 grade. Cat se pregatesc aripioarele ,preparam tocanita....Citeste continuarea
Cartofi prajiti cu oua in stil grecesc
Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legumeSe curata cartofii de coaja si se taie in bucati de marime potrivita. Se fierb in apa cu sare 8 minute, apoi se scurg de apa. Se topeste untul intr-o tigaie mare, la foc mediu. ...Citeste continuarea
Pui la cuptor cu cartofi dulci si...
Postat de: Satisfyyourcravings in PuiSe preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Se toaca Chorizo, se decojeste usturoiul si se adauga in vasul unui blender, impreuna cu frunzele de rozmarin, cubul concentrat, otetul...Citeste continuarea
Salata de legume la grill cu...
Postat de: Satisfyyourcravings in Jamie OliverSe prajesc condimentele pentru Dukkah intr-o tigaie fara ulei, la foc mediu pana incep sa elibereze aromele. Se transfera intr-un mojar si se transforma intr-o pulbere nu foarte fina. Se...Citeste continuarea
Orez in stil spaniol cu Chorizo si pui
Postat de: Satisfyyourcravings in PuiSe taie usturoiul felii, iar ceapa si morcovul in bucati mari. Se toaca tulpinile patrunjelului, iar chorizo si carnea de pui, in bucati mari. Se incalzeste o tigaie mare, la foc...Citeste continuarea
Salada dietetica cu branza de capra
Postat de: Satisfyyourcravings in SalateFasolea verde sa fierbe 4 minute in apa cu sare, apoi se clateste sub jet de apa rece si se taie in jumatati. Celelate legume se toaca marunt, iar ingredientele pentru dressing se...Citeste continuarea