A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Salata de ghebe cu usturoi

Postat de: Constelatialeu in Salate

Mai intai, alegem ghebele micute, le taiem din codite daca au fost scoase cu radacina cu tot, apoi le spalam bine de impuritati, in cateva ape. Punem apa cu sare intr-o cratita si o punem la...Citeste continuarea

Smucite cu mure la blenderul Breville

Postat de: Constelatialeu in Love Smoothies

Am spalat un pic murele, le-am pus in paharul blenderului, am adaugat mascarponele, smantana dulce, dulceata si laptele. Am fixat paharul in lacasul blenderului si am bagat in priza, reprize de...Citeste continuarea

Desert tort trio de ciocolata

Postat de: CofetariiBucatari in Torturi

Blat: Punem laptele si oul intr-un bol, le amestecam bine cu un tel, apoi adaugam pe rand zaharul, uleiul, faina si praful de copt. Se amesteca bine cu un tel dupa fiecare ingredient. Turnam...Citeste continuarea

Ardei copti cu smantana

Postat de: oanapl in Mancaruri de legume

Pui ardeii la copt si apoi îi cureți de pielița arsă. Tai cotoarele, îndepărtez sâmburii și îi tai în fâșii late. Într-o cratiță cu fundul gros,...Citeste continuarea

Burrito cu carne de pui in sos BBq...

Postat de: Satisfyyourcravings in Pui

Se toaca toate legumele. Se toaca tulpinile patrunjelului si se pastreaza frunzele pentru mai tarziu.  Se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie si se calesc legumele si tulpinile...Citeste continuarea

Spatzle cu Bratwurst in sos Jager...

Postat de: Satisfyyourcravings in Porc

Ceapa se toaca marunt, la fel ca usturoiul.  Ciupercile si carnatii se taie felii. Rosii cherry se taie in jumatati sau, daca se foloseste una mare, in bucati nu foarte mici. ...Citeste continuarea

Cous cous cu legume

Postat de: oanapl in Mancaruri de legume

Cureți legumele, după care le speli și le tai cubulețe. Într-o tigaie încinsă, pui 2 linguri de ulei și adaugi legumele, cimbru, sare si piper și o cană cu apă și lași...Citeste continuarea

Supa crema de conopida cu topping...

Postat de: Satisfyyourcravings in Supe

Se topeste untul, intr-o cratita cu fund dublu si pereti inalti, la foc mic. Se adauga apoi ceapa, cimbrul, foaia de dafin si usturoiul si se soteaza cateva minute. Se adauga apoi conopida,...Citeste continuarea

Desert tarta cu mere, pere si...

Postat de: oanapl in Prajituri

Cureți merele și perele de coajă, le tai cubulețe și le pui să fiarbă 5-7 minute cu 2 linguri de zahăr, scorțișoară și 30ml apă (până scade apa și se înmoaie...Citeste continuarea

Desert tort cu ciocolata, visine si...

Postat de: oanapl in Torturi

Pentru ganache-ul de ciocolată, încălzești 200 ml frișcă lichidă până aproape de punctul de fierbere. Oprești focul și adaugi 200 g ciocolată ruptă bucățele. După un...Citeste continuarea

Zacusca cu ciuperci

Postat de: mirela0911 in Zacusca

Se spala gogosarii, se curata de cotor si seminte, apoi se dau prin masina de tocat. Se pun intr-o oala de inox la foc mic si se lasa sa fiarba usor timp de o ora. Se adauga putina sare. Dupa...Citeste continuarea

Pizza Summer

Postat de: ancutsa in Pizza

  Mai intai, pregatim aluatul: se dizolva drojdia in apa calduta, se amesteca bine cu zaharul si putina faina. Se adauga restul ingredientelor: ulei, sare, oregano, restul de apa si...Citeste continuarea

Desert prajitura cu cereale, miere...

Postat de: ancutsa in Prajituri

  Se rasnesc fulgii de grau si de ovaz pana se obtine o pudra ca faina. Pentru ca vom adauga aceste cereale in prajitura, vom avea nevoie de mai putina faina.  Intr-un vas adanc,...Citeste continuarea

Desert prajitura cu branza si stafide

Postat de: ancutsa in Prajituri

  Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile batute spuma cu un praf de sare, apoi treptat si...Citeste continuarea

Desert tort Anca

Postat de: ancutsa in Torturi

Pentru ca nuca să fie mai gustoasă şi mai aromată, mai întâi se rumeneşte la cuptor, apoi se lasă la răcit şi se macină. Pentru blat, se bat spumă albuşurile cu un praf...Citeste continuarea

Vegeta de casa

Postat de: ancutsa in Conserve

  Se spala legumele, se curata de coaja si se dau la razatoare (sau le puteti taia marunt cu ajutorul robotului de bucatarie).  Daca aveti deshidrator de legume, cu atat mai bine....Citeste continuarea

Desert tarta cu mere

Postat de: ancutsa in Prajituri

  Se lasa aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Se spala merele, se dau prin razatoare si se calesc impreuna cu zaharul intr-o craticioara. Cand sunt fierte si moi, se dau de pe...Citeste continuarea

Aperitiv carnaciori cabanos in foietaj

Postat de: AdrianUdrea in Aperitive / Garnituri

Aluatul de foietaj se lasa la dezghetat, apoi se despacheteaza si se folosesc foile cu ou batut cat sunt impachetate, fara a le intinde mai mult. Se ung foile cu ketchup, se presara chimen si...Citeste continuarea

Desert prajitura cu prune si nuci

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Se spala prunele, se scurg de apa, apoi se curata de samburi. Se rup in doua si se lasa deoparte. Se da drumul la cuptor la 180 de grade C. Ouale, sarea si zaharul se mixeaza bine pana dispar...Citeste continuarea

Desert tort Bianca

Postat de: Constelatialeu in Torturi

Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Mixam bine albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si continuam sa mixam pana obtinem o bezea tare, apoi adaugam galbenusurile si omogenizam bine....Citeste continuarea

Crema de mazare cu ou posat si...

Postat de: ctlina in Supe

Asezati feliile de bacon separat, intr-o tigaie adanca, rece. Gatiti la foc potrivit, baconul se va colora treptat, intoarceti-l dupa cateva minute si gatiti-l pe ambele parti pana va avea o...Citeste continuarea

Desert prajitura cu piersici si...

Postat de: ctlina in Prajituri

Incalziti cuptorul la 200°C.  Taiati 2 piersici in felii, puneti-le intr-o tigaie in teflon si presarati deasupra o lingura de zahar brun. Caramelizati-le timp de 5 minute, la...Citeste continuarea

Aperitiv tajina tunisiana cu ton si...

Postat de: ctlina in Aperitive / Garnituri

Curatati si tocati ceapa si usturoiul tocat. Incalziti uleiul puneti ceapa si usturoiul si rumeniti. Adaugati tonul scurs si maruntit. Sarati, piperati, adaugati maslinele taiate, reveniti...Citeste continuarea

Desert prajitura cu gris si...

Postat de: ctlina in Dulciuri

Intr-un castron sau in bolul robotului, amestecati bine ouale cu zaharul. Adaugati untul topit, incorporati apoi faina amestecata cu praful de copt, grisul si migdalele macinate....Citeste continuarea

Chiftele la cuptor cu masline...

Postat de: Satisfyyourcravings in Vita

Se amesteca laptele cu pesmetul, apoi se adauga carnea tocata, patrunjelul, pesto, sare si piper si se amesteca pana se obtine o compozitie omogena.  Se modeleaza chiftelele, aproximativ...Citeste continuarea

Involtini din vinete (Rulouri din...

Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume

Se preincalzeste cuptorul al 190 de grade Celsius.  Se incalzeste o cantitate generoasa de ulei de masline intr-o tigaie, in care se prajesc feliile de vinete, apoi se transfera pe...Citeste continuarea

Pui cu sos de lamaie

Postat de: Satisfyyourcravings in Pui

Se preincalzeste cuptorul la 210 grade Celsius.  Se prajeste puiul in ulei, intr-o tava/ tigaie mare, pana cand bucatile devin aurii. Se adauga coaja de lamaie si oregano, apoi vinul, sare...Citeste continuarea

Dulceata bunicii (de prune cu nuci )

Postat de: amalia01 in Dulceata / Gem

      Prunele le speli sub jet de apă rece, scoți sâmburii și le lași cu zahar de seara până dimineața.    Dai fructele la cuptor și lași să...Citeste continuarea

Cartofi taranesti

Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de legume

Curatati cartofii, ii spalati si ii taiati cuburi. Ii puneti la fiert in apa cu putina sare. Din momentul in care incep sa fiarba, ii lasati 20 de minute pe foc. Ceapa curatata, o tocati...Citeste continuarea

Conopida cu branzeturi la cuptor

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legume

Conopida se curăță de foile verzi, se desface în buchețele, se spală bine cu apă rece, după care se pune la fiert în apă sărată clocotită, până ce se înmoaie....Citeste continuarea

Piept de pui umplut si sos de...

Postat de: Constelatialeu in Pui

Mai intai, taiem si batem pieptul de pui in asa fel incat sa obtinem o bucata mare pe care sa o putem rula. Presaram sare si piper, apoi asezam felii din piept de porc afumate si felii de cascavea...Citeste continuarea

Ciorba de legume cu afumaturi,...

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Morcovii, pătrunjeii și țelina se curăță, se spală și se taie în formele dorite, după care se pun la fiert într-o oală mare, cu multă apă. Se spumuiește, când este...Citeste continuarea

Conopida pane, invelita in cascaval

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legume

Conopida se alege de frunzele verzi, se spală în apă rece, se desface în buchețele și se ține în apă cu sare timp de 10-15 minute, după care se strecoară și se pune la...Citeste continuarea

Desert prajitura cu gutui si ciocolata

Postat de: oanapl in Prajituri

Speli gutuile si le cureti de seminte, apoi le tai in cubulete mici. Intr-un vas in care vei coace prajitura, pui la caramelizat cele 100 g zahar pana capata culoarea aurie. Cand s-a...Citeste continuarea

Desert tarta cu crema de dovleac

Postat de: oanapl in Prajituri

Amesteci faina cu sarea, zaharul si untul taiat cubulete pana se obtine un aluat nisipos. Adaugi apoi treptat apa foarte rece si framanti pana obtii un aluat omogen. Lasi la rece circa 30 de...Citeste continuarea

Aperitiv budinca de dovlecei cu...

Postat de: oanapl in Aperitive / Garnituri

Cureți dovleceii și îi dai pe răzătoarea mică. Tai ceapa rondele. Dai pe răzătoare și brânza telemea. Într-un bol, mixezi ouăle, apoi adaugi dovleceii (scurși de...Citeste continuarea

Curcan umplut, pe pat de legume

Postat de: oanapl in Curcan

Speli pieptul de curcan, il usuci cu prosoape absorbante si il crestezi de 4 ori. Nu se taie pana jos. il condimentezi cu sare. Toci marunt ceapa verde si usturoiul, le pui intr-un castron si...Citeste continuarea

Tarta cu ficatei de pui si ciuperci

Postat de: oanapl in Ficat

Pentru aluat, amesteci untul cu faina si sarea si dupa ce s-au amestecat complet, adaugi apa, putin cate putin. Invelesti aluatul cu folie si il dai la rece pentru o ora. Pentru umplutura,...Citeste continuarea

Gustare cu piept de pui si ciuperci

Postat de: oanapl in Pui

Se freaca energic untul cu o lingura de lemn, se adauga, pe rand, galbenusurile, frecand insistent pana se incorporeaza perfect. Se adauga ciupercile si pieptul de pui date prin masina de tocat....Citeste continuarea

Budinca cu ciuperci si vinete

Postat de: oanapl in Mancaruri de legume

Speli vinetele, le tai rondele, le dai cu sare si cu piper si le lasi 10 minute la scurs. Cureti ciupercile, le speli si le tai fasii. Pui 2 linguri de ulei intr-o tigaie si adaugi ceapa tocata...Citeste continuarea

Risotto cu ciuperci si Gorgonzola

Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume

Supa de legume se aduce la punctul de fierbere, intr-o craticioara, se reduce focul la mic si se lasa pana la momentul utilizarii.  Intr-o cratita cu pereti inalti, se incalzeste uleiul...Citeste continuarea

Sandvis cald cu branza si rosii

Postat de: Satisfyyourcravings in Sandvisuri

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade C. Se taie rosia felii, iar ceapa julienne.  Se asaza feliile de rosie pe cele de paine, se presara cu piper, se adauga ceapa si branza si se...Citeste continuarea

Curry de pui, cu orez Basmati indian

Postat de: AlexTeacher in Pui

• taiati muschiuletul de pui cubulete si caliti-l intr-o tigaie incinsa; • adaugati ghimbirul ras, lemongrass tocat marunt sau zdrobit, chilli tocat marunt, usturoi pudra, praf de...Citeste continuarea

Risotto cu lamaie si aripioare...

Postat de: Satisfyyourcravings in Pui

Se amesteca toate ingredientele pentru marinata si se marineaza aripioarele in aceasta minim 30 de minute, la temperatura camerei.  Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. ...Citeste continuarea

Desert tort musuroi de cartita

Postat de: Oana in Torturi

Blat : Separa albusurile de galbenusuri si freaca bine galbenusurile cu uleiul, pana devin cremoase, apoi adauga si apa fierbinte in fir subtire. Bate albusurile cu un praf de sare si cand...Citeste continuarea

Smucite smotocite cu blenderul...

Postat de: Constelatialeu in Love Smoothies

Pai treaba e destul de simpla cu domnul asta Breville, ca vorba aia, il ai, il folosesti. Cureti banana si-o pui in recipient, adaugi iaurtul si dulceata si la final, niste lapte. Asezi...Citeste continuarea

Salata de muraturi

Postat de: postavaru in Muraturi

Spalam legumele si frunzele de telina. Morcovii i curatam, apoi ii taiem rondele cat mai subtiri. Gogonelele le taiem feliute subtiri, iar ardeii ii curatam de seminte si ii taiem fasii. Punem...Citeste continuarea

Mini- pizza cu ton

Postat de: cristina1985 in Pizza

Blat: Se dizolva drojdia cu zahar, in 125 ml apa calda. Se adauga sare, faina si ulei. Se framanta 10 minute si se lasa la crescut 1 ora. Umplutura: Rosiile se oparesc, se decojesc si se taie...Citeste continuarea

Desert tort de biscuiti cu crema de...

Postat de: cristina1985 in Torturi

Ciocolata neagra se topeste cu frisca; se adauga esenta vanilie si se toarna peste biscuitii rupti in sferturi. Puneti compozitia de biscuiti intr-o tava de 20 x30 cm,tapetata cu hartie de copt si...Citeste continuarea

Desert tort red velvet sau catifea...

Postat de: Oana in Torturi

Preincalzeste cuptorul la 170 de grade C si prepara mai intai blatul. Amesteca intr-un castron faina, bicarbonatul de sodiu, cacaua si sarea. Mixeaza timp de 1 minut untul la temperatura...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza Calzone - Rețeta simplă, pas cu pas

ieri la 14:07

Pui cu lămâie și cartofi la cuptor - Fraged, aromat și ușor de făcut

ieri la 11:46

Mini tarte rustice cu mere - Fragede, aromate și ușor de făcut

ieri la 08:54

Prăjitura cu foi de napolitană și cremă mascarpone - Rapidă, ușoară și delicioasă

pe 02.10 la 10:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]