Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Salata de ghebe cu usturoi
Postat de: Constelatialeu in SalateMai intai, alegem ghebele micute, le taiem din codite daca au fost scoase cu radacina cu tot, apoi le spalam bine de impuritati, in cateva ape. Punem apa cu sare intr-o cratita si o punem la...Citeste continuarea
Smucite cu mure la blenderul Breville
Postat de: Constelatialeu in Love SmoothiesAm spalat un pic murele, le-am pus in paharul blenderului, am adaugat mascarponele, smantana dulce, dulceata si laptele. Am fixat paharul in lacasul blenderului si am bagat in priza, reprize de...Citeste continuarea
Desert tort trio de ciocolata
Postat de: CofetariiBucatari in TorturiBlat: Punem laptele si oul intr-un bol, le amestecam bine cu un tel, apoi adaugam pe rand zaharul, uleiul, faina si praful de copt. Se amesteca bine cu un tel dupa fiecare ingredient. Turnam...Citeste continuarea
Ardei copti cu smantana
Postat de: oanapl in Mancaruri de legumePui ardeii la copt si apoi îi cureți de pielița arsă. Tai cotoarele, îndepărtez sâmburii și îi tai în fâșii late. Într-o cratiță cu fundul gros,...Citeste continuarea
Burrito cu carne de pui in sos BBq...
Postat de: Satisfyyourcravings in PuiSe toaca toate legumele. Se toaca tulpinile patrunjelului si se pastreaza frunzele pentru mai tarziu. Se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie si se calesc legumele si tulpinile...Citeste continuarea
Spatzle cu Bratwurst in sos Jager...
Postat de: Satisfyyourcravings in PorcCeapa se toaca marunt, la fel ca usturoiul. Ciupercile si carnatii se taie felii. Rosii cherry se taie in jumatati sau, daca se foloseste una mare, in bucati nu foarte mici. ...Citeste continuarea
Cous cous cu legume
Postat de: oanapl in Mancaruri de legumeCureți legumele, după care le speli și le tai cubulețe. Într-o tigaie încinsă, pui 2 linguri de ulei și adaugi legumele, cimbru, sare si piper și o cană cu apă și lași...Citeste continuarea
Supa crema de conopida cu topping...
Postat de: Satisfyyourcravings in SupeSe topeste untul, intr-o cratita cu fund dublu si pereti inalti, la foc mic. Se adauga apoi ceapa, cimbrul, foaia de dafin si usturoiul si se soteaza cateva minute. Se adauga apoi conopida,...Citeste continuarea
Desert tarta cu mere, pere si...
Postat de: oanapl in PrajituriCureți merele și perele de coajă, le tai cubulețe și le pui să fiarbă 5-7 minute cu 2 linguri de zahăr, scorțișoară și 30ml apă (până scade apa și se înmoaie...Citeste continuarea
Desert tort cu ciocolata, visine si...
Postat de: oanapl in TorturiPentru ganache-ul de ciocolată, încălzești 200 ml frișcă lichidă până aproape de punctul de fierbere. Oprești focul și adaugi 200 g ciocolată ruptă bucățele. După un...Citeste continuarea
Zacusca cu ciuperci
Postat de: mirela0911 in ZacuscaSe spala gogosarii, se curata de cotor si seminte, apoi se dau prin masina de tocat. Se pun intr-o oala de inox la foc mic si se lasa sa fiarba usor timp de o ora. Se adauga putina sare. Dupa...Citeste continuarea
Pizza Summer
Postat de: ancutsa in PizzaMai intai, pregatim aluatul: se dizolva drojdia in apa calduta, se amesteca bine cu zaharul si putina faina. Se adauga restul ingredientelor: ulei, sare, oregano, restul de apa si...Citeste continuarea
Desert prajitura cu cereale, miere...
Postat de: ancutsa in PrajituriSe rasnesc fulgii de grau si de ovaz pana se obtine o pudra ca faina. Pentru ca vom adauga aceste cereale in prajitura, vom avea nevoie de mai putina faina. Intr-un vas adanc,...Citeste continuarea
Desert prajitura cu branza si stafide
Postat de: ancutsa in PrajituriIntr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile batute spuma cu un praf de sare, apoi treptat si...Citeste continuarea
Desert tort Anca
Postat de: ancutsa in TorturiPentru ca nuca să fie mai gustoasă şi mai aromată, mai întâi se rumeneşte la cuptor, apoi se lasă la răcit şi se macină. Pentru blat, se bat spumă albuşurile cu un praf...Citeste continuarea
Vegeta de casa
Postat de: ancutsa in ConserveSe spala legumele, se curata de coaja si se dau la razatoare (sau le puteti taia marunt cu ajutorul robotului de bucatarie). Daca aveti deshidrator de legume, cu atat mai bine....Citeste continuarea
Desert tarta cu mere
Postat de: ancutsa in PrajituriSe lasa aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Se spala merele, se dau prin razatoare si se calesc impreuna cu zaharul intr-o craticioara. Cand sunt fierte si moi, se dau de pe...Citeste continuarea
Aperitiv carnaciori cabanos in foietaj
Postat de: AdrianUdrea in Aperitive / GarnituriAluatul de foietaj se lasa la dezghetat, apoi se despacheteaza si se folosesc foile cu ou batut cat sunt impachetate, fara a le intinde mai mult. Se ung foile cu ketchup, se presara chimen si...Citeste continuarea
Desert prajitura cu prune si nuci
Postat de: mirela0911 in PrajituriSe spala prunele, se scurg de apa, apoi se curata de samburi. Se rup in doua si se lasa deoparte. Se da drumul la cuptor la 180 de grade C. Ouale, sarea si zaharul se mixeaza bine pana dispar...Citeste continuarea
Desert tort Bianca
Postat de: Constelatialeu in TorturiBlat: Separam albusurile de galbenusuri. Mixam bine albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si continuam sa mixam pana obtinem o bezea tare, apoi adaugam galbenusurile si omogenizam bine....Citeste continuarea
Crema de mazare cu ou posat si...
Postat de: ctlina in SupeAsezati feliile de bacon separat, intr-o tigaie adanca, rece. Gatiti la foc potrivit, baconul se va colora treptat, intoarceti-l dupa cateva minute si gatiti-l pe ambele parti pana va avea o...Citeste continuarea
Desert prajitura cu piersici si...
Postat de: ctlina in PrajituriIncalziti cuptorul la 200°C. Taiati 2 piersici in felii, puneti-le intr-o tigaie in teflon si presarati deasupra o lingura de zahar brun. Caramelizati-le timp de 5 minute, la...Citeste continuarea
Aperitiv tajina tunisiana cu ton si...
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriCuratati si tocati ceapa si usturoiul tocat. Incalziti uleiul puneti ceapa si usturoiul si rumeniti. Adaugati tonul scurs si maruntit. Sarati, piperati, adaugati maslinele taiate, reveniti...Citeste continuarea
Desert prajitura cu gris si...
Postat de: ctlina in DulciuriIntr-un castron sau in bolul robotului, amestecati bine ouale cu zaharul. Adaugati untul topit, incorporati apoi faina amestecata cu praful de copt, grisul si migdalele macinate....Citeste continuarea
Chiftele la cuptor cu masline...
Postat de: Satisfyyourcravings in VitaSe amesteca laptele cu pesmetul, apoi se adauga carnea tocata, patrunjelul, pesto, sare si piper si se amesteca pana se obtine o compozitie omogena. Se modeleaza chiftelele, aproximativ...Citeste continuarea
Involtini din vinete (Rulouri din...
Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legumeSe preincalzeste cuptorul al 190 de grade Celsius. Se incalzeste o cantitate generoasa de ulei de masline intr-o tigaie, in care se prajesc feliile de vinete, apoi se transfera pe...Citeste continuarea
Pui cu sos de lamaie
Postat de: Satisfyyourcravings in PuiSe preincalzeste cuptorul la 210 grade Celsius. Se prajeste puiul in ulei, intr-o tava/ tigaie mare, pana cand bucatile devin aurii. Se adauga coaja de lamaie si oregano, apoi vinul, sare...Citeste continuarea
Dulceata bunicii (de prune cu nuci )
Postat de: amalia01 in Dulceata / GemPrunele le speli sub jet de apă rece, scoți sâmburii și le lași cu zahar de seara până dimineața. Dai fructele la cuptor și lași să...Citeste continuarea
Cartofi taranesti
Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de legumeCuratati cartofii, ii spalati si ii taiati cuburi. Ii puneti la fiert in apa cu putina sare. Din momentul in care incep sa fiarba, ii lasati 20 de minute pe foc. Ceapa curatata, o tocati...Citeste continuarea
Conopida cu branzeturi la cuptor
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legumeConopida se curăță de foile verzi, se desface în buchețele, se spală bine cu apă rece, după care se pune la fiert în apă sărată clocotită, până ce se înmoaie....Citeste continuarea
Piept de pui umplut si sos de...
Postat de: Constelatialeu in PuiMai intai, taiem si batem pieptul de pui in asa fel incat sa obtinem o bucata mare pe care sa o putem rula. Presaram sare si piper, apoi asezam felii din piept de porc afumate si felii de cascavea...Citeste continuarea
Ciorba de legume cu afumaturi,...
Postat de: RODIMUR in CiorbeMorcovii, pătrunjeii și țelina se curăță, se spală și se taie în formele dorite, după care se pun la fiert într-o oală mare, cu multă apă. Se spumuiește, când este...Citeste continuarea
Conopida pane, invelita in cascaval
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legumeConopida se alege de frunzele verzi, se spală în apă rece, se desface în buchețele și se ține în apă cu sare timp de 10-15 minute, după care se strecoară și se pune la...Citeste continuarea
Desert prajitura cu gutui si ciocolata
Postat de: oanapl in PrajituriSpeli gutuile si le cureti de seminte, apoi le tai in cubulete mici. Intr-un vas in care vei coace prajitura, pui la caramelizat cele 100 g zahar pana capata culoarea aurie. Cand s-a...Citeste continuarea
Desert tarta cu crema de dovleac
Postat de: oanapl in PrajituriAmesteci faina cu sarea, zaharul si untul taiat cubulete pana se obtine un aluat nisipos. Adaugi apoi treptat apa foarte rece si framanti pana obtii un aluat omogen. Lasi la rece circa 30 de...Citeste continuarea
Aperitiv budinca de dovlecei cu...
Postat de: oanapl in Aperitive / GarnituriCureți dovleceii și îi dai pe răzătoarea mică. Tai ceapa rondele. Dai pe răzătoare și brânza telemea. Într-un bol, mixezi ouăle, apoi adaugi dovleceii (scurși de...Citeste continuarea
Curcan umplut, pe pat de legume
Postat de: oanapl in CurcanSpeli pieptul de curcan, il usuci cu prosoape absorbante si il crestezi de 4 ori. Nu se taie pana jos. il condimentezi cu sare. Toci marunt ceapa verde si usturoiul, le pui intr-un castron si...Citeste continuarea
Tarta cu ficatei de pui si ciuperci
Postat de: oanapl in FicatPentru aluat, amesteci untul cu faina si sarea si dupa ce s-au amestecat complet, adaugi apa, putin cate putin. Invelesti aluatul cu folie si il dai la rece pentru o ora. Pentru umplutura,...Citeste continuarea
Gustare cu piept de pui si ciuperci
Postat de: oanapl in PuiSe freaca energic untul cu o lingura de lemn, se adauga, pe rand, galbenusurile, frecand insistent pana se incorporeaza perfect. Se adauga ciupercile si pieptul de pui date prin masina de tocat....Citeste continuarea
Budinca cu ciuperci si vinete
Postat de: oanapl in Mancaruri de legumeSpeli vinetele, le tai rondele, le dai cu sare si cu piper si le lasi 10 minute la scurs. Cureti ciupercile, le speli si le tai fasii. Pui 2 linguri de ulei intr-o tigaie si adaugi ceapa tocata...Citeste continuarea
Risotto cu ciuperci si Gorgonzola
Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legumeSupa de legume se aduce la punctul de fierbere, intr-o craticioara, se reduce focul la mic si se lasa pana la momentul utilizarii. Intr-o cratita cu pereti inalti, se incalzeste uleiul...Citeste continuarea
Sandvis cald cu branza si rosii
Postat de: Satisfyyourcravings in SandvisuriSe preincalzeste cuptorul la 180 de grade C. Se taie rosia felii, iar ceapa julienne. Se asaza feliile de rosie pe cele de paine, se presara cu piper, se adauga ceapa si branza si se...Citeste continuarea
Curry de pui, cu orez Basmati indian
Postat de: AlexTeacher in Pui• taiati muschiuletul de pui cubulete si caliti-l intr-o tigaie incinsa; • adaugati ghimbirul ras, lemongrass tocat marunt sau zdrobit, chilli tocat marunt, usturoi pudra, praf de...Citeste continuarea
Risotto cu lamaie si aripioare...
Postat de: Satisfyyourcravings in PuiSe amesteca toate ingredientele pentru marinata si se marineaza aripioarele in aceasta minim 30 de minute, la temperatura camerei. Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. ...Citeste continuarea
Desert tort musuroi de cartita
Postat de: Oana in TorturiBlat : Separa albusurile de galbenusuri si freaca bine galbenusurile cu uleiul, pana devin cremoase, apoi adauga si apa fierbinte in fir subtire. Bate albusurile cu un praf de sare si cand...Citeste continuarea
Smucite smotocite cu blenderul...
Postat de: Constelatialeu in Love SmoothiesPai treaba e destul de simpla cu domnul asta Breville, ca vorba aia, il ai, il folosesti. Cureti banana si-o pui in recipient, adaugi iaurtul si dulceata si la final, niste lapte. Asezi...Citeste continuarea
Salata de muraturi
Postat de: postavaru in MuraturiSpalam legumele si frunzele de telina. Morcovii i curatam, apoi ii taiem rondele cat mai subtiri. Gogonelele le taiem feliute subtiri, iar ardeii ii curatam de seminte si ii taiem fasii. Punem...Citeste continuarea
Mini- pizza cu ton
Postat de: cristina1985 in PizzaBlat: Se dizolva drojdia cu zahar, in 125 ml apa calda. Se adauga sare, faina si ulei. Se framanta 10 minute si se lasa la crescut 1 ora. Umplutura: Rosiile se oparesc, se decojesc si se taie...Citeste continuarea
Desert tort de biscuiti cu crema de...
Postat de: cristina1985 in TorturiCiocolata neagra se topeste cu frisca; se adauga esenta vanilie si se toarna peste biscuitii rupti in sferturi. Puneti compozitia de biscuiti intr-o tava de 20 x30 cm,tapetata cu hartie de copt si...Citeste continuarea
Desert tort red velvet sau catifea...
Postat de: Oana in TorturiPreincalzeste cuptorul la 170 de grade C si prepara mai intai blatul. Amesteca intr-un castron faina, bicarbonatul de sodiu, cacaua si sarea. Mixeaza timp de 1 minut untul la temperatura...Citeste continuarea