A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Zacusca de ciuperci

Postat de: CofetariiBucatari in Zacusca

Intr-o oala mai mare vom pune ceapa si uleiul, vom pune oala pe foc si vom cali ceapa 5 minute, apoi adaugam pe rand gogosarii, morcovii, ciupercile si la sfarsit sarea. Lasam oala pe foc mediu...Citeste continuarea

Desert prajitura cu mere si...

Postat de: xana in Prajituri

Se amesteca faina cu margarina moale taiata cubulete, zaharul vanilat, sarea si coaja rasa de limeta pana devine un aluat sfaramicios. Adaugam apa si omogenizam atat cat sa se formeze un aluat,...Citeste continuarea

Pizza cu ton - blat Alka Pizza Casei

Postat de: Bucataras in Pizza

Taie mozzarella cuburi; Taie rosiile cherry in 4; Taie rosiile uscate fasii; Asaza mozzarella; Asaza rosiile cherry; Asaza tonul; Asaza rosiile uscate; Pune...Citeste continuarea

Pulpe de pui in sos de rosii aromat

Postat de: katty in Pui

Curatam pulpele de pui, le spalam si le scurgem bine. Le crestam cu cutitul de 1-2 ori, apoi le asezam intr-un castron. Peste ele punem sare, piper macinat, boiaua iute si uleiul si le amestecam...Citeste continuarea

Desert gogosi cu budinca

Postat de: AndreeaLiță in Dulciuri

Amestecam toate ingredientele și frământăm un aluat moale pe care il lasam sa creasca cateva ore. Intindem foi, taiem gogosile si le mai lasam sa creasca pana se umfla apoi le prăjim...Citeste continuarea

Smoothie pentru Halloween

Postat de: Bucataras in Love Smoothies

Coace dovleacul si poti sa ii presari deja scortisoara deasupra.  Lasa-l sa se raceasca si apoi pune toate ingredientele in blender si porneste-l pentru 1 minut.  Pune in pahar si...Citeste continuarea

Punch de Halloween

Postat de: Bucataras in Cocktail

La preparare vom folosi un  blender , un polonic, iar in loc de bol vom folosi un dovleac pe care l-am curatat in interior si l-am desenat in tema petrecerii. Pentru inceput punem in ...Citeste continuarea

Culibiaca (Placinta cu carne tocata)

Postat de: oanapl in Vita

Carnea de vită o cureţi de pieliţe, o tai bucăţi mici şi o treci prin maşina de tocat. Caşcavalul îl razi fin. Toci mărunt ceapa şi pătrunjelul verde. Ceapa o...Citeste continuarea

Ficatei cu legume in sos de rosii

Postat de: katty in Ficat

Curatam bine ficateii, ii spalam si ii scurgem bine. Presaram putina sare si piper. Ii trecem prin faina, scurgem bine surplusul de faina, apoi ii  rumenim  la foc iute in uleiul...Citeste continuarea

Aperitiv ciuperci umplute cu crema...

Postat de: katty in Aperitive / Garnituri

In uleiul de masline incins punem legumele si le lasam 2-3 minute la foc iute, amestecand usor, cat sa se dezghete si sa se inmoaie usor. Le dam jos si le lasam sa se raceasca. Intr-un castron...Citeste continuarea

Desert tort cu crema de mango si...

Postat de: katty in Torturi

Incepem cu pregatirea blatului. Amestecam ingredientele solide intr-un castron. Mixam ingredientele lichide si le amestecam cu cele solide. Turnam amestecul intr-o forma de tort si coacem pana...Citeste continuarea

Ficatei de pui cu legume

Postat de: rocsi_1612 in Ficat

Ficateii ii puneti in apa rece pentru 15-20 de minute. Dupa acest timp, ii spalati, ii scurgeti bine de apa si ii curatati de pielite sau alte venisoare, daca au. Ceapa o curatati si o tocati...Citeste continuarea

Varza murata

Postat de: vasimur in Muraturi

Alegeți verze de dimensiuni medii, cam de 1-2 kg bucata ca să încapă în butoi și care nu sunt prea îndesate. Curăţăți-le de primele frunze și scobiți în dreptul...Citeste continuarea

Placinta cu pui si praz

Postat de: auragiuverdea1990 in Mancaruri cu carne

     Pentru inceput, am pregatit aluatul pentru foile de placinta. Am pus faina cernuta cu cele doua oua, sarea si apa calduta si am framantat timp de 10 minute. Aluatul obtinut...Citeste continuarea

Pulpa de miel la slow cooker Crock-Pot

Postat de: Constelatialeu in Slow Cooker

Am scos pulpa de miel din congelator si am lasat-o sa se dezghete pana a doua zi. A doua zi, am crestat din loc in loc pulpa, apoi am masat-o cu sare boia si piper, iar in crestaturi am bagat...Citeste continuarea

Aperitiv clatite cu ciupercute si...

Postat de: RODIMUR in Aperitive / Garnituri

Ciupercuțele se scot din cutii și se pun într-un vas cu apă rece, timp de 15 minute, după care se clătesc în mai multe ape și se scurg de apă. Se face o compoziție subțire...Citeste continuarea

Chiftele de curcan cu tzatziki

Postat de: Oana in Curcan

Amesteca intr-un bol carnea tocata de curcan cu morcovul si cartoful ras, ceapa si usturoiul verde tocate marunt, verdeata, oul, pesmetul, sare si piper dupa gust. Omogenizeaza bine compozitia...Citeste continuarea

Pui in fulgi de porumb

Postat de: dantes in Pui

Se amesteca intr-un bol mustarul cu mierea si in altul punem fulgii de porumb sfaramati putin si ii amestecam cu sare, piper, boia, dupa gust. Dam fasiile de pui prin amestecul cu mustar, apoi...Citeste continuarea

Desert caramele

Postat de: mitinita in Dulciuri

Untul se topeste si se adauga laptele condensat. Se tine la foc mic cam 15-20 de minute sau pana cand devine de culoarea caramelului. Se ia de pe foc, se transfera pe o masa de lucru, se lasa...Citeste continuarea

Budinca de dovlecei cu oua de...

Postat de: mitinita in Mancaruri de legume

Dovleceii se spala, se taie capetele, apoi se feliaza. In tava se pune uleiul si se presara pesmet. Se asaza feliile de dovlecei. Se amesteca ouale, faina, untul topit, laptele, sarea, praful de...Citeste continuarea

Salata de conopida si cartofi

Postat de: RODIMUR in Salate

Se spală cartofii și se pun la fiert. Când sunt gata fierți, se lasă să se răcorească, după care se curăță de coji și se taie cubulețe într-un bol în care va fi...Citeste continuarea

Rulada de pui

Postat de: ancutsa in Pui

  Se spală bine o cană cu orez, se răstoarnă într-o craticioară în care am pus un strat subţire de ulei, se presară vegeta de casă şi un praf de sare, un morcov tăiat...Citeste continuarea

Dulceata de smochine

Postat de: ancutsa in Dulceata / Gem

  Se spala fructele, li se indeparteaza cotoarele, se taie cubulete mai mici sau mai mari, dupa preferinte. Se asaza intr-un vas adanc si se stropesc cu zeama de lamaie.  Intre...Citeste continuarea

Desert tarta Rapsodia

Postat de: ancutsa in Prajituri

Laşi aluatul la dezgheţat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor 10 minute, la foc mic spre mediu, o scoţi ca s-o ungi cu...Citeste continuarea

Desert placinta cu mere si aluat de...

Postat de: ancutsa in Prajituri

   Se spală merele, se decojesc sau nu, în funcţie de preferinţe. Se dau prin răzătoarea mare şi se gătesc pe foc mic, într-o crăticioară. Dacă merele sunt...Citeste continuarea

Desert placinta cu pere si mere

Postat de: eumimi in Prajituri

Topim untul impreuna cu zaharul pentru aluat, apoi il lasam sa se racoreasca putin. Batem oul cu drojdia si-l adaugam peste untul caldut. Adaugam si laptele, iar la final faina. Framantam si...Citeste continuarea

Desert tarta cu mere si nuci

Postat de: oanapl in Prajituri

Pentru aluat, tai untul rece in cubulete si il amesteci cu faina si sarea pana obtii o textura nisipoasa. Adaugi zaharul macinat si oul batut cu apa si amesteci pana se omogenizeaza compozitia....Citeste continuarea

Paste cu branza la cuptor

Postat de: oanapl in Spaghete

Fierbi pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj, le strecori, le treci pe sub un jet de apă rece și le lași la scurs. Mixezi ouăle cu smântâna, apoi adaugi brânza de...Citeste continuarea

Ciorba de purcel

Postat de: oanapl in Ciorbe

Speli carnea, o tai cubulețe și o pui la fiert în apă. Când începe să fiarbă, îndepărtezi bine spuma. Cureți toate legumele și le speli bine. Ceapa,...Citeste continuarea

Pizza picanta cu blat Alka Pizza Casei

Postat de: Bucataras in Pizza

Taie carnatul picant felii oblice; Da pe razatoare mozzarella; Maseaza ardeiul iute, scoate-i semintele si taie-l fasii; Pregateste sosul: pune zaharul, busuiocul si oregano peste rosii....Citeste continuarea

Aperitiv frittata cu soia, ardei si...

Postat de: oanapl in Aperitive / Garnituri

Fierbi cuburile de soia în apă cu sare, timp de 10 minute, apoi le scurgi bine într-o sită.  Intre timp, tai cubulețe șunca și ardeiul roșu spălat, toci mărunt...Citeste continuarea

Pastravi de nuc la borcan

Postat de: Ksenya in Conserve

    Ciupercile le spalam si inlaturam   piciorul pana sub palarie. Nu-l   vom folosi deoarece este tare. Palariile spalate si scurse le vom toca bucati mai mari si le...Citeste continuarea

Patratele cu dovlecei si morcov

Postat de: sufletista in Mancaruri de legume

Intr-un bol, amestecam ouale cu faina, praful de copt pana ce se omogenizeaza. Adaugam dovleceii si morcovii dati prin razatoarea mare, branza, ardeii taiati felii, cuburi, condimente dupa...Citeste continuarea

Desert prajitura cu mere si branza

Postat de: sufletista in Prajituri

Merele le spalam si dupa preferinta, putem sa le curatam de coaja, le dam prin razatoarea cu ochiuri mari, le calim impreuna cu zaharul pana ce se evapora sucul. La final, adaugam scortisoara...Citeste continuarea

Desert prajitura cu mere caramelizate

Postat de: eumimi in Prajituri

Pentru blat: separam albusurile de galbenusuri. Mixam spuma albusurile cu zaharul. Galbenusurile le mixam cu uleiul. Amestecam galbenusurile cu albusurile, adaugam treptat faina amestecata cu...Citeste continuarea

Desert prajitura rasturnata cu...

Postat de: sufletista in Prajituri

Intr-o tava (eu am preferat sa o tapetez cu hartie de copt), adaugam feliile de piersici precum petalele unei flori, in mijloc adaugam mure, untul topit, de la lamaie si presaram zahar deasupra....Citeste continuarea

Desert biscuiti cu unt si cacao

Postat de: oanapl in Dulciuri

Cerni făina împreună cu cacaua și sarea. Mixezi untul aflat la temperatura camerei și tăiat cubulețe împreună cu zahărul pudră și zahărul brun până la o...Citeste continuarea

Aperitiv trigoane cu ciuperci si...

Postat de: AlexTeacher in Aperitive / Garnituri

Incinge o tigaie si adauga uleiul de masline si untul. Pune ceapa la calit si dupa jumatate de minut, adauga si ciupercile. Pune cimbru, sare si piper si mai amesteca putin. Stinge...Citeste continuarea

Dovlecei umpluti

Postat de: xana in Mancaruri cu carne

Scobim miezul dovleceilor si il pastram. Intr-o cratita punem putin ulei de masline, bacon taiat marunt, carnea tocata si oregano. Calim pana se rumeneste usor, apoi punem ceapa, 2 catei de...Citeste continuarea

Spaghete cu ficatei de pui

Postat de: oanapl in Spaghete

Cureți ficățeii de pielițe, îi speli și îi tai cubulețe mai mici și le tragi un clocot pentru 5 minute. Cureți usturoiul și îl feliezi. Cureți ceapa verde și o tai...Citeste continuarea

Desert bucte cu gem de zarzare

Postat de: sufletista in Dulciuri

Umplutura. Z arzarele congelate le-am fiert cu putin zahar; cand au inceput sa fiarba, am adaugat pastaia de vanilie (taiata pe mijloc), lasam sa fiarba cateva clocote, dupa care adaugam...Citeste continuarea

Sirop de struguri

Postat de: sufletista in Sirop / Compot

Spalam strugurii si ii alegem bob cu bob, de pe ciorchine. Le asezam intr-o oala cu apa si le punem la fiert sa dea cateva clocote, pana cand boabele se inmoaie. Boabele de struguri le dam...Citeste continuarea

Desert placinta cu iaurt

Postat de: auragiuverdea1990 in Prajituri

Pentru crema de iaurt, am separat albusurile de galbenusuri, albusurile cu 100 de grame de zahar le-am batut spuma tare. Separat am mixat galbenusurile cu alte 100 g zahar, zaharul vanilat, apoi...Citeste continuarea

Desert chec din albusuri cu fructe...

Postat de: sufletista in Prajituri

Intr-un bol, adaugam fructele, esenta de rom si putina apa, le lasam sa se hidrateze. Mixam albusurile cu un praf de sare pana devin spuma, adaugam zeama de lamaie si treptat zaharul, mixam...Citeste continuarea

Desert rulada cu nuca si crema de...

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Incepeti cu pregatirea cremei , ca sa aiba timp sa se raceasca. Intr-o cratita,amestecati laptele cu zaharul, amidonul si cacaua. Le amestecati bine cu un tel, sa fie bine dizolvate, apoi...Citeste continuarea

Ciorba alba de valeriana

Postat de: Valclaudia in Ciorbe

Slanina se taie fasii subtiri, apoi se cresteaza pana la sorici si se pune la prajit in oala. Adaugam usturoiul tocat sau pisat, cand acesta devine auriu, adaugam smantana lichida, apa plata,...Citeste continuarea

Pizza de casa

Postat de: vasimur in Pizza

Ciupercile se pun în apă rece, 15-20 minute, ca să dispară gustul de conservant, după care se scurg bine de apă. Faceți un aluat potrivit de moale din făină, drojdie, sare, zahăr...Citeste continuarea

Cus-cus cu legume

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legume

Se curăță, se spală și se șterg cu un prosop de hârtie atât cepele, cât și usturoiul. Ceapa se taie mare și se pune la călit cu ulei suficient, la foc mic, ca să se...Citeste continuarea

Desert cornulete cu dulceata

Postat de: eumimi in Prajituri

Se pune mai intai faina cernuta intr-un bol. Se adauga oul, untura, drojdia divolvata in apa minerala, si coaja de portocala si se framanta putin pana rezulta un aluat omogen. Se lasa la...Citeste continuarea

Supa de caracatita

Postat de: Ksenya in Fructe de mare

          Caracatita o spalam, scoatem ciocul, ochii si   pielita.   O taiem bucati potrivite. Intr-o oala, punem uleiul si asteptam sa se...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]