Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Desert prajitura rasturnata cu banane
Postat de: cristina1985 in PrajituriIntr-o oala se amesteca zaharul brun si apa. Se fierb pana incepe sa se caramelizeze zaharul si incepe sa faca spume. Se inchide ochiul si se adauga untul. Se pune hartie de copt intr-o tava,...Citeste continuarea
Pastai cu usturoi
Postat de: xana in Mancaruri de legumeTaiem ceapa marunt, iar baconul in cubulete si le punem la calit intr-o oala cu 3-4 linguri de ulei de masline. Cand ceapa devine translucida, adaugam pastaile curatate de varfuri si spalate,...Citeste continuarea
Aperitiv mini tarte pentru mic dejun
Postat de: xana in Aperitive / GarnituriTaiem ceapa in felii subtiri si o caramelizam intr-o tigaie cu putin ulei de masline, sare si piper. O lasam apoi sa se raceasca. Separat, batem oul cu frisca si 2 linguri de parmezan ras,...Citeste continuarea
Desert tarta cu grilaj si crema de...
Postat de: RODIMUR in PrajituriSe face mai întâi aluatul pentru blat. Se mixează zahărul cu untul moale, sarea, vanilia și oul până ce se dizolvă, după care se adaugă puțin câte puțin făina și...Citeste continuarea
Supa crema de legume
Postat de: xana in SupeTaiem prazul rondele si il calim in ulei de masline impreuna cu foile de dafin pana se inmoaie. Adaugam pasta de rosii si amestecam putin. Curatam si taiem cartofii, dovlecelul si morcovii in...Citeste continuarea
Pizza desert cu blat Alka Pizza Casei
Postat de: Bucataras in PizzaAmesteca ricotta cu mascarpone. Unge blatul de pizza cu budinca de vanilie. Pune amestecul de ricotta cu mascarpone pe alocuri, pe blatul de pizza. Taie capsunele in 4 si pune-le...Citeste continuarea
Desert tarta cu mere si budinca de...
Postat de: reisnaor_2006 in DulciuriAm inceput cu crema de vanilie pe care am preparat-o intr-un vas in care am adaugat continutul plicului si laptele rece, mixand pana a capatat o consistenta groasa, apoi...Citeste continuarea
Desert tarta cu branza dulce si gem...
Postat de: RuxyRux in DulciuriSe prepara blatul: se cantaresc ingredientele, apoi se pun pe rand in vas, untul rece taiat bucati, zaharul, oul, faina, praful de sare, vanilia, praful de copt stins cu otet si laptele rece, se...Citeste continuarea
Tarta cu branza dulce si stafide...
Postat de: RODIMUR in PrajituriCum se prepara Tarta cu branza dulce si stafide aurii - Desertul gustos si aromat Pentru a face aluatul, se mixează mai întâi zahărul cu untul moale, sarea, vanilia și oul,...Citeste continuarea
Zacusca de vinete si ardei
Postat de: ancutsa in ZacuscaSe coc vinetele, se lasă la scurs şi răcit, se curăţă. Se coc ardeii. Pe măsură ce se înnegresc, se iau şi se depozitează într-un vas adânc, se presară...Citeste continuarea
Desert placinta insiropata, cu urda
Postat de: madi_marin in DulciuriSe amestecă brânza cu ouăle, zahărul, esenţa, stafidele şi coaja rasă de lămâie. Se tapetează o formă rotundă detaşabilă (26 cm) cu hârtie de copt. Se...Citeste continuarea
Desert placinta cu mere
Postat de: Reli_B in PrajituriMai intai pregatim umplutura. Se curata merele si gutuile, apoi le dam pe razatoarea cu gauri mari. Le punem la calit mai intai gutuile (fiind mai tari) pentru 10-15 minute, apoi punem merele...Citeste continuarea
Desert placintele cu gem de zmeura...
Postat de: Constelatialeu in DulciuriIntr-un castron, am cernut faina, am presarat sare, am pus cele 2 oua si albusul de la al treilea, am adaugat si smantana si am amestecat putin. Separat, am pus laptele cu zaharul sa se...Citeste continuarea
Dulceata de gogonele
Postat de: mirela0911 in Dulceata / GemSe spala gogonelele, se taie in jumatati, se taie cotoarele si cu ajutorul unei lingurite, se scot semintele. Se taie apoi cubulete si se pun intr-un bol. Se toarna peste ele sucul de la 2 lamai...Citeste continuarea
Reteta simpla si economica de...
Postat de: vasimur in Mancaruri cu carnePreparare Reteta simpla si economica de Pipote de pui, in sos de ceapa si usturoi Se spală bine pipotele, se lasă în apă rece 15 minute, după care se pun la scurs într-o...Citeste continuarea
Paste tricolore cu masline si sos
Postat de: ancutsa in PasteCeapa se taie mărunt, morcovul se dă pe răzătoarea mare, măslinele se curăţă de sâmburi şi se taie mărunt. Pastele se pun la fiert în apa clocotita, cu un...Citeste continuarea
Supa Gogu-Pintenogu cu taitei de...
Postat de: Constelatialeu in Slow CookerAm spalat bine tacamurile lui Gogu-Pintenogu, apoi le-am asezat in oala de la slow cooker-ul Crock-Pot 2.4 l. Legumele le-am curatat si le-am taiat rondele, morcovul si pastarnacul, ceapa am...Citeste continuarea
Dulceata de ardei iuti cu ardei copti
Postat de: AdrianUdrea in Dulceata / GemDeci, ingredientele au fost cantarite dupa ce au fost curatate. Ardeii capia si gogosarii se coc, se presara sare peste ei si se acopera cu folie. Se lasa asa 10-15 minute, apoi se curata...Citeste continuarea
Sorbet de pepene galben, limoncello...
Postat de: ctlina in Cook and smileSe prepară un sirop din apă și zahăr într-o cratiță. Se fierbe timp de 2 minute si se lasa să se răcească. Se taie pepenele în două, îndepărtați semințele. Se...Citeste continuarea
Aperitiv cu dovlecei, carnat si branza
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriIncalziti cuptorul la 180°C. Intr-un castron sau in bolul robotului, amestecati faina cu praful de copt si adaugati treptat ouale. Amestecati bine si adaugati treptat laptele si uleiul....Citeste continuarea
Porc Adobo - reteta filipineza
Postat de: ctlina in Mancaruri cu carneTaiati carnea in cuburi de 5 cm. Turnati 1/2 litru de apa intr-o cocota si aduceti la fierbere. Puneti bucatile de carne timp de 2 minute. Scurgeti si le spalati sub un jet de apa...Citeste continuarea
Aperitiv chifle umplute, la cuptor
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriSe taie "capacul" de la chifle și se golesc de miez. În găoace se pune o felie de cașcaval/brânză topită (sau 1/2, dacă chifla e mai mică), apoi o felie (sau 1/2)...Citeste continuarea
Desert tort cu cappuccino si ciocolata
Postat de: madi_marin in TorturiSe prepară întâi crema : se pun la foc mic frişca lichidă, ciocolata ruptă în bucăţele, cacaua şi praful de cappucino. Se amestecă bine până la completa dizolvare...Citeste continuarea
Ciulama de champignons cu mamaliguta
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legumeSe curăță cepele, se spală și se șterg cu un prosop de hârtie, după care se taie fin și se călesc în ulei, la foc mic, ca să nu se se ardă, ci doar să se înmoaie...Citeste continuarea
Desert tiramisu cu Inka
Postat de: cristina1985 in PrajituriSe amesteca apa cu Inka si se fierbe. Se poate adauga 50 g ciocolata amaruie,1 lg cacao si 1 lg-ta Amaretto (eu am folosit doar Inka). Se lasa la racit. Mie nu imi place crema de tiramisu cu...Citeste continuarea
Desert tiramisu reteta cu capsuni
Postat de: cristina1985 in PrajituriCapsunile se dezgheata si se opresc cateva din ele, pentru ornat. Restul se pun in blender cu 200 g zahar. Pasta respectiva se pune pe aragaz, pana incepe sa fiarba, dupa care se ia de pe foc....Citeste continuarea
Aperitiv placintele fragede cu branza
Postat de: Veronica22 in Aperitive / GarnituriAluatul pentru foietaj se intinde pe planseta presarata cu faina. Impartim apoi foaia de aluat in trei parti si pe verticala si pe orizontala, pentru a obtine 9 patrate. Din fiecare patrat,...Citeste continuarea
Desert tarta cu branza si smochine
Postat de: Veronica22 in PrajituriUntul se mixeaza cu zaharul, se adauga ouale si apoi se incorporeaza faina. Aluatul va fi destul de moale, dar il vom pune la frigider impachetat intr-o folie. Dupa cateva ore aluatul va...Citeste continuarea
Desert cheesecake cu catina
Postat de: BakeUpArtist in TorturiPentru crusta am maruntit biscuitii, apoi am adaugat restul ingredientelor si am amestecat bine. Am presat compozitia pe baza unei forme de patiserie. Pentru cheesecake: am extras sucul...Citeste continuarea
Desert placinte trandafir, cu...
Postat de: RODIMUR in DulciuriSe face un aluat elastic, potrivit de moale, din făină, drojdie, gălbenușuri, zahăr, vanilie, coaja rasă de lămâie, laptele cald și esența de rom. Când toate ingredintele au...Citeste continuarea
Aperitiv tarta cu ciuperci si...
Postat de: RuxyRux in Aperitive / GarnituriUntul rece taiat bucati se amesteca cu faina, oul, smantana, praful de sare si cel de chimen, apoi apa rece si se formeaza un aluat care se infaineaza usor si se tine la rece pentru 30 de minute....Citeste continuarea
Varza a la Cluj, o reteta...
Postat de: mirela0911 in PorcCum se prepara Varza a la Cluj, o reteta traditionala plina de savoare Se curata varza de primele frunze, se spala, apoi se taie fideluta. Se freaca cu putina sare, se lasa cateva minute, apoi...Citeste continuarea
Ciorbita cu mazare si radacinoase
Postat de: RODIMUR in CiorbeRădăcinoasele se curăță, se spală și se taie în forma dorită (dar nu se mărunțesc) și se pun la fiert în oala în care se va prepara ciorbița. Mazărea se pune la...Citeste continuarea
Salata cu pui
Postat de: ancutsa in SalateSe coc ardeii pe plită, pe aragaz. După ce se înnegresc, se depozitează într-un castron mai mare, se sărează şi se acoperă cu un capac, pentru a se aburi şi...Citeste continuarea
Supa de pui cu porumb si cartof...
Postat de: ctlina in Supe/CiorbePuneti la marinat bucatile de pui intr-un castron cu 2 linguri de ulei, usturoiul tocat si jumatate din coriandru (tocat) si din oreganul uscat. Intre timp puneti la fiert porumbul curatat de...Citeste continuarea
Pizza prosciutto e funghi
Postat de: Bucataras in PizzaPune 3 linguri de sos de pizza pe blat; Da mozzarella pe razatoare si pune-o deasupra; Taie prosciutto fasii si asaza-le deasupra; Taie ciupercile subtire si adauga-le peste;...Citeste continuarea
Ostropel de pui
Postat de: licurici_lra in PuiPulpele se taie pe jumatate, se pun pe foc cu 2 linguri de ulei si 3 de apa, se pune capacul si se lasa pana se patrund bine, adaugand din cand in cand apa. Se rumesc pe ambele parti, apoi se...Citeste continuarea
Aperitiv tartelete cu ciuperci
Postat de: Veronica22 in Aperitive / GarnituriFaina se framanta bine cu untul moale si praful de sare pana cand aluatul se desprinde de pe maini. Impachetam aluatul in folie si lasam la rece 30 min. Dupa acest timp, intindem o foaie...Citeste continuarea
Desert placinta cu smantana si vanilie
Postat de: RuxyRux in DulciuriO placinta fiarta in lapte, la cuptor. Se infierbanta laptele la foc mic. In tava se pune putin lapte fierbinte, se asaza foile desfacute in trei, cat sa acopere tava. Se amesteca...Citeste continuarea
Aperitiv tarta Cheddar cu rosii cherry
Postat de: RuxyRux in Aperitive / GarnituriPrepararea blatului: Se cantaresc ingredientele, se amesteca untul rece bucati, cu oul, sarea, faina, laptele si otetul si se omogenizeaza aluatul, apoi se pune la rece timp de 30 de minute....Citeste continuarea
Prajitura Figaro - Desert delicios...
Postat de: Constelatialeu in PrajituriCum se prepara Prajitura Figaro - Desert delicios cu nuca si bezea Am folosit o tava tapetata cu hartie de copt cu dimensiunile de 36/25 cm. Am separat albusurile de galbenusuri....Citeste continuarea
Aperitiv placinte cu cascaval
Postat de: cristina1985 in Aperitive / GarnituriIaurtul, la temperatura camerei, se amesteca cu sarea, zaharul si bicarbonatul. Se lasa 5 minute. Se rade cascavalul pe razatoarea mica si se amesteca cu faina si amestecul de iaurt. Va rezulta...Citeste continuarea
Aperitiv placinta taraneasca cu...
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriAluat: Puneti intr-un bol faina cernuta, drojdia, sarea si le amestecati cu o lingura. Adaugati apa, framantati pana aluatul este omogen si usor lipicios. La final incorporati uleiul....Citeste continuarea
Aperitiv tarta quiche cu ardei
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriSpalati si curatati legumele. Incalziti cuptorul la 200 ° C Prajiti baconul într-o tigaie anti-aderenta (fără grăsime ). Adaugati ceapa si prazul tocate marunt. Rumeniti...Citeste continuarea
Desert tarta cu prune si crema
Postat de: ctlina in DulciuriAluatul dulce: În bolul robotului se toarnă făina, zahărul și sarea. Se amestecă bine. Se adaugă untul moale taiat în bucăți și se amesteca pana cand untul...Citeste continuarea
Desert tarta cu lamaie si fructe de...
Postat de: ctlina in DulciuriSe prepară Lemon Curd-ul: Într-un castron, se bat ouale cu zaharul. Se adauga coaja, sucul de lamaie si amidonul diluat în puțină apă. Se toarnă amestecul obtinut intr-o...Citeste continuarea
Aperitiv placinte cu vinete, ardei...
Postat de: oanapl in Aperitive / GarnituriPentru aluat, amesteci toate ingredientele şi le frămânți 10 minute. Vei obţine un aluat omogen, pe care îl lași la frigider.Pentru umplutură, cureți vânăta de...Citeste continuarea
Desert briose cu dovleac
Postat de: dantes in DulciuriIntr-un vas mediu amestecati faina, praful de copt si sarea. Adaugati zaharul si cacaua si amestecati. Adaugati untul si amestecati bine, veti avea un aluat sfarimicios, deoarece este o cantitate...Citeste continuarea
Desert tarta cu ciocolata si pere
Postat de: Oana in PrajituriPune laptele intr-o craticioara si da-l in clocot. Rupe ciocolata bucati si pune-o peste untul taiat cubulete, apoi adauga laptele fierbinte. Omogenizeaza bine compozitia pana se topesc untul si...Citeste continuarea
Tocanita de naut cu piept de pui si...
Postat de: katty in Mancaruri cu carneTocam ceapa fin. Pieptul de pui spalat si zvantat cu hartie absorbanta, il taiem cubulete, iar chorizo felii rotunde subtiri. Incingem uleiul intr-o cratita si punem la calit ceapa. Cand...Citeste continuarea