Aperitive saleuri de casa

de Ancutsa in Aperitive / Garnituri, 9 Dec 2017 | 3518 vizualizari

 

Pentru noi, saleurile sunt nelipsite de Revelion, e o traditie de familie :)
"Reteta romaneasca"

 

INGREDIENTE

  • 200 g smântână;
  • 200 g margarină 72% grăsime;
  • 2 linguriţe sare;
  • 1 linguriţă zahăr;
  • 1 plic praf de copt;
  • făină cât cuprinde;
  • 60 g caşcaval ras pentru aluat + 100 g pentru ornat;
  • 1 ou bătut bine pentru uns aluatul.
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitive saleuri de casa:

 

 

Într-un vas adânc se amestecă margarina, dată pe răzătoarea mare, cu smântâna, caşcavalul ras, zahărul, sarea şi praful de copt. Se adaugă şi făină cât cuprinde, amestecând şi frământând uşor, până se obţine un aluat moale dar consistent şi uşor fărâmicios.

 Se dă aluatul o oră la frigider.

 Se preîncălzeşte cuptorul. Se presară făină din abundenţă pe masa de lucru şi se împarte aluatul în 2 bucăţi. Primul aluat se întinde într-o foaie grosuţă, cam de 2-3 cm, iar celălalt aluat se dă la frigider.

Se taie aluatul în fâşii cu un cuţit dat prin făină, întrucât aluatul e destul de lipicios, apoi se unge cu oul bătut bine şi se ornează cu restul de caşcaval ras.

Se aşază saleurile într-o tavă, pe foaie de copt, se dau la cuptor la foc potrivit cam 15 minute sau până devin aurii.

 Se lucrează la fel şi celălalt aluat.

 Timp de pregătire: 1h 20min

Timp de coacere: 15 min/fiecare tavă

 

Se obţin 4 tăvi cu saleuri. Se menţin moi câteva zile şi se pot bucura de ele toţi membrii familiei.

 

Poftă Bună!

 

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: 

http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/12/saleuri-de-casa.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitive saleuri de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv reteta de preparare a papanasilor rustici cu branza sarata si sos de smantana