A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Filet de peste alb cu tapenade din...

Postat de: Satisfyyourcravings in Peste

Se preincalzeste cuptorul la 210 grade Celsius. Se fierbe orezul conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa sarata, 12-15 minute. Se toaca ceapa si se piseaza usturoiul. Se indeparteaza...Citeste continuarea

Burgeri de vita cu ciuperci,...

Postat de: Satisfyyourcravings in Vita

Se spala cartofii foarte bine si se taie in sferturi, longitudinal.  Se taie ceapa julienne, se toaca rozmarinul si maghiranul si se scot burgerii de vita din frigider. Se incalzeste...Citeste continuarea

Chiftele belgiene in sos de rosii...

Postat de: Satisfyyourcravings in Vita

Se toaca ceapa si patrunjelul, iar ardeii se taie cuburi mici. Se amesteca carnea tocata cu 4 lingurite de mustar, 1/3 din cantitatea de ceapa, pesmetul, sare, piper si ouale.  Se...Citeste continuarea

Desert bucte cu gem

Postat de: Criss in Dulciuri

In cuva masinii de paine se introduc ingredientele, dupa cum urmeaza: laptele caldut, untul topit, uleiul, iaurtul, oul + galbenusul, zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie, faina si in...Citeste continuarea

Supa crema de linte

Postat de: Criss in Supe

Ceapa se curata si se toaca marunt, apoi se caleste in uleiul de masline, pana devine translucida. Se adauga apoi ardeiul tocat marunt si morcuvul ras si se calesc in continuare pana se inmoaie...Citeste continuarea

Fasole cu ciolan 2

Postat de: gurita_ta2005 in Porc

Fasolea se lasa cu apa, peste noapte, sa isi dubleze volumul. Fasolea o fierbem in 3 ape diferite, dupa care o lasam sa se scurga bine si o punem intr-o oala mare, impreuna cu ciolanul, apa cat...Citeste continuarea

Desert fursecuri cu model traditional

Postat de: oanapl in Dulciuri

Freci untul spumă cu zahărul. Adaugi esența de vanilie și ouăle pe rând, mixând până se omogenizează. Adaugi făina cernută și frâmânți aluatul....Citeste continuarea

Desert placinta zdrentuita 1 decembrie

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Mai intai am pregatit umplutura. Intr-un castron am amestecat branza, smantana, zaharul, ouale si vanilia, am omogenizat si la final am adaugat stafidele. Am topit untul, am desfacut foile de...Citeste continuarea

Sarmalute in foi de vita de vie si...

Postat de: abetina in Mancaruri cu carne

Am spalat, am pregatit oala de lut a mamei, am lasat la scurs si m-am apucat de bucatarit! :) Se curata ceapa, toaca marunt si se pune la prajit, lasam doar sa se caleasca putin si oprim focul....Citeste continuarea

Desert cornulete cu rahat

Postat de: abetina in Dulciuri

  Se pun intr-un vas untura cu galbenusurile, se adauga laptele si apoi faina putin cate putin si framantam un aluat suficient de tare. Scoatem apoi aluatul din vas, presaram pe masa de...Citeste continuarea

Fasole cu ciolan si carnati de casa

Postat de: abetina in Mancaruri de legume

Se taie slanina in bucati mici si se pun in tigaie la prajit, pana cand se rumenesc frumos, apoi se adauga ceapa tocata si se prajeste. Cand ceapa este patrunsa, se adauga carnea si carnatii de...Citeste continuarea

Fasole prajita cu castraveti murati

Postat de: abetina in Mancaruri de post

Se clateste fasolea, se pune la fiert cu apa si se fierbe pret de vreo 5 minute, dupa care se arunca apa. Se clateste fasolea si se pune iar la fiert. Ceapa se curata, se toaca si se pune la...Citeste continuarea

Aperitiv placinte cu ceapa verde

Postat de: mitinita in Aperitive / Garnituri

Intr-un bol se amesteca faina, apa si sarea si se framanta pana se obtine un aluat elastic. Se pune apa treptat. Daca observati ca mai e nevoie de apa, mai adaugati. Ceapa verde se taie marunt....Citeste continuarea

Desert tort cu ciocolata, crema de...

Postat de: oanapl in Torturi

Blatul: Topești ciocolata împreună cu untul, pe foc mic. Amesteci pentru a omogeniza compoziția. Când amestecul e complet omogen, oprești focul. Adaugi esența de vanilie,...Citeste continuarea

Reteta de prajitura Carpati

Postat de: Oana in Prajituri

Iata cum se prepara  Reteta de prajitura Carpati Crema : Incep mai intai cu crema, ca sa aiba timp sa se raceasca. Pune un sfert din cantitatea de zahar intr-o craticioara...Citeste continuarea

Coaste fierte in bere cu garnitura...

Postat de: Bucataras in

Coastele se pun intr-o oala incapatoare; Se pun foile de dafin si boabele de piper in oala; Se adauga berea (cat sa acopere), urmata de morcovi, pastarnac, telina si ceapa; Se pune...Citeste continuarea

Desert prajitura Buturuga

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Mai intai pregatim ruladele : Se procedeaza la fel la ambele rulade. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine. Separat galbenusurile cu zaharul si uleiul...Citeste continuarea

Desert rulada dulce si amar

Postat de: Adele in Prajituri

Se incepe cu pregatirea blatului, se mixeaza albusurile cu sare, dupa care separat, galbenusurile cu zahar si ulei pana devin spuma si isi schimba culoarea. Se adauga faina, amidonul si praful de...Citeste continuarea

Sos de ciocolata pentru diverse creme

Postat de: Constelatialeu in Sosuri

Intr-o cratita cu fund dublu, punem zaharul, cacaua si apoi apa si ciocolata rupta bucatele, asezam cratita pe baie de aburi si lasam sa dea in doua, trei clocote, tragem cratita deoparte, punem...Citeste continuarea

Placinta cu ton si rodie

Postat de: ladydi in Ton

Pregatim mai intai aluatul, pe care trebuie sa-l lasam la crescut pana isi dubleaza volumul. Punem intr-un castron faina,drojdia, boiaua, sarea si zaharul.Adaugam apa, uleiul si sosul de...Citeste continuarea

Tarta cu somon, broccoli, mazare si...

Postat de: oanapl in Somon

Speli somonul, îi îndepărtezi pielea și îl pui pe grătarul încins și îl lași să se pătrundă pe ambele părți. După ce se răcește îndepărtezi oasele...Citeste continuarea

Desert tarta cu smochine

Postat de: ladydi in Dulciuri

Spalam smochinele si le feliem. Le stropim cu zeama de lamaie, cognacul, apoi presaram cu un pliculet de zahar vanilat. Amestecam ingredientele uscate pentru aluat cu untul bucatele,...Citeste continuarea

Cartofi crocanti la cuptor, cu...

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de post

Cartofii se curăță, se spală și se taie în formele dorite (dar nu prea mici). Se pune o oală cu apă la fiert și când clocotește se adaugă 1 lingură de sare și cartofii...Citeste continuarea

Desert placinta simpla cu mere

Postat de: panacris in Dulciuri

Foile de plăcintă se lasă la dezghețat, peste noapte în frigider. Merele se spală, se taie în două, se curăță de semințe și codițe, atenție nu se curăță de coajă,...Citeste continuarea

Desert placinta cu branza si zmeura

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulciuri

Intr-un castron se pun oul, sarea, zaharul vanilat, zaharul, untul taiat bucatele, iaurtul si esenta de vanilie. Peste aceste ingrediente se cern 400 g de faina si se pun praful de copt si...Citeste continuarea

Farfalle cu pui si ciuperci, gratinate

Postat de: rocsi_1612 in Farfalle

Intr-o cratita puneti apa cu sare. O transferati pe aragaz si cand apa clocoteste, dati drumul pastelor. Le fierbeti 8-10 minute, iar cand sunt gata, le rasturnati intr-o sita sa se scurga de...Citeste continuarea

Crap la cuptor cu legume, in sos de...

Postat de: vasimur in Peste

Curățarea peștelui: Se curăță peștele de solzi și se îndepărtează intestinele. Se spală bine și se mai lasă cca 1/2 oră în apă rece. Se îndepărtează capul și...Citeste continuarea

Desert tarta cu umplutura de iaurt...

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulciuri

Intr-un castron se cerne faina si se amesteca cu drojdia. Se lasa sa se odihneasca 10-15 minute, dupa care se adauga oul, sarea, zaharul si otetul. Untul si laptele se pun la foc intr-o...Citeste continuarea

Aperitiv placinta zbuciumata la tigaie

Postat de: Constelatialeu in Aperitive / Garnituri

In primul rand am pus in ea cam ce-mi place mie, n-am respectat reteta 100%, eu nu le am cu busuiocul, unii, nu dau nume, nu mananca verdeturi, asa ca m-am rezumat la sare si piper. Mai intai...Citeste continuarea

Desert trandafirasi din clatite de...

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Faceți clătitele și, din ce rămâne după ce decupați pătrățelele pentru piramidă, veți face trandafirașii. Rețeta pentru piramida din clătite o găsiți aici:...Citeste continuarea

Placinte Pachetel

Postat de: auragiuverdea1990 in Piine

   Pentru aluat, am pregatit maiaua, am amestecat drojdia proaspata cu zaharul, o lingura de faina si putina apa calduta. Am lasat-o la loc cald pentru circa 15 min. Intre timp am...Citeste continuarea

Paste cu pui la cuptor

Postat de: Bucataras in

Pune apa cu sare la fiert; Cand a dat in clocot, adauga pastele si lasa-le sa fiarba cu 1 minut mai putin decat scrie pe cutie; Odata fierte, scurge-le intr-o sita; Taie ceapa...Citeste continuarea

Desert piramida din clatite de...

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Se fac clătitele dintr-un aluat consistent pentru clătite, ca o smântână groasă. În funcție de dimensiunile tigăii de făcut clătite, se face un pătrat din carton....Citeste continuarea

Salata de conopida

Postat de: mihaelar63 in Salate

 Conopida se spala si se desface buchetele. Fierbeti conopida 10 minute in apa cu bicarbonat. Folosirea bicarbonatului va ajuta la o mai buna digestie. Lasati...Citeste continuarea

Reteta Ciorba de crap, gust...

Postat de: vasimur in Ciorbe

Cum se prepara Reteta Ciorba de crap, gust autentic ca la mama acasa: Curățarea peștelui:  Se curăță peștele de solzi și se îndepărtează intestinele. Se spală bine...Citeste continuarea

Chiftelute marinate in sos de rosii

Postat de: mihaelar63 in Porc

Se curata si se spala legumele si verdeturile. Carnea se feliaza cuburi si se da toaca cu ajutorul robotului de bucatarie. Taiati mai grosier verdeata, ceapa, cartofii,...Citeste continuarea

Desert tarta cu branza si prune

Postat de: oanapl in Prajituri

Speli prunele, le tai in doua si scoti samburii si le calesti cu o lingura cu zahar, pana se inmoaie putin si scade zeama. Lasi sa dezghete aluatul la temperatura camerei, apoi il intinzi putin...Citeste continuarea

Desert tarta cu mere

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Dulciuri

Curatam merele de coaja si le taiem felii. Ungem cu unt un vas termorezistent, asezam feliile de mere si presaram peste ele zaharul si scortisoara. Peste mere asezam o bucata de foietaj si...Citeste continuarea

Ciorba de praz cu piept de pui in...

Postat de: katty in Ciorbe

Spalam pieptul de pui si il taiem  cubulete. In uleiul incins punem pieptul de pui si amestecam usor pana se albeste pe toate partile. Adaugam morcovul ras pe razatoarea mare. Il lasam 2-3...Citeste continuarea

Desert tarta cu dovleac

Postat de: katty in Dulciuri

Pregatim aluatul. Cernem intr-un castron faina si o amestecam cu zaharul, cacaua si un praf de sare. Adaugam untul rece taiat bucatele si framantam cu varful degetelor un aluat nisipos. Adaugam...Citeste continuarea

Aperitiv tarta rustica cu...

Postat de: Reli_B in Aperitive / Garnituri

Mai intai preparam maiaua. Incalzim putin lapte si amestecam cu 1 lgt de zahar cu 2 lg de faina. Punem drojdia zdrobita intre degete, amestecam si lasam sa se activeze. Intre timp cernem faina...Citeste continuarea

Placinta cu ficat de pui si legume

Postat de: katty in Ficat

Spalam ficatul si il taiem cubulete mici. Il punem in uleiul incins si amestecam pana incepe sa se rumeneasca usor. Adaugam legumele congelate, le lasam putin sa se inmoaie, apoi stingem cu...Citeste continuarea

Aperitiv tarta cu dulceata de ceapa...

Postat de: Anett in Aperitive / Garnituri

In primul rand pregatim aluatul, amestecam faina, untul, sarea si oule. Nu trebuie sa framantam mult, trebuie sa formam o biluta. Introducem in frigider pe o ora sau de preferat peste o noapte....Citeste continuarea

Aperitiv tarta rapida

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Aperitive / Garnituri

Mixam ouale, apoi adaugam pe rand uleiul si laptele. Amestecam faina cu praful de copt si le adaugam in compozitia de oua. Adaugam sunca taiata cuburi, mozzarella rasa si spanacul crud...Citeste continuarea

Desert placinte poale-n brau

Postat de: oanapl in Prajituri

Pui faina intr-un vas si faci un locas in mijloc in care pui cubul de drojdie faramitat si paharul cu apa calduta. Amesteci pana se dizolva drojdia apoi adaugi paharul cu ulei, 100 g zahar,...Citeste continuarea

Aluat de foietaj

Postat de: CofetariiBucatari in Dulciuri

Amestecam faina cu sarea, apoi turnam apa si margarina in compozitie. Framantam aluatul si apoi il punem la frigider pentru 15 minute. Intindem margarina pe o foaie de copt, apoi o invelim in...Citeste continuarea

Desert tort Coroana de Frankfurt

Postat de: oanapl in Torturi

Pentru aluat, freci untul spuma cu zaharul vanilat, zaharul si ouale, adaugate unul cate unul. Faina o amesteci cu amidonul si praful de copt si o cerni peste crema de unt. Torni aluatul intr-o...Citeste continuarea

Tocanita de ciuperci

Postat de: CofetariiBucatari in Mancaruri de post

Turnam uleiul intr-o tigaie, o punem pe foc, adaugam ceapa si o calim 5 minute. Apoi adaugam pe rand ardeii, ciupercile, bulionul, sarea, piperul si usturoiul (amestecam dupa fiecare ingredient)....Citeste continuarea

Desert tarta cu dovleac si miere

Postat de: oanapl in Prajituri

Cerni făina cu zahărul pudră și sarea. Adaugi untul tăiat bucațele, oul, amesteci și frămânți un aluat neted, pe care îl învelești în folie alimentară și...Citeste continuarea

Desert tarta cu ciocolata

Postat de: oanapl in Prajituri

Pentru aluat amesteci bine gălbenușurile cu zahărul și untul și vei obține un fel de cremă pe care o frămânți, apoi cu făină și vei obține un aluat moale, pe care îl lași...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]