Desert prajitura cu taietei si lapte concentrat- Madagascar

de Catalina L in Prajituri, 14 Ian 2018 | 3132 vizualizari

 


Astazi va prezint o specialitate indiană din Madagascar.
O reteta simpla de facut, rapida si fara coacere la cuptor.
Mi-a trezit curiozitatea in special datorită modului de pregatire inedit.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/09/prajitura-cu-taietei-si-lapte.html

 

INGREDIENTE

  • 500 g de taietei uscati foarte fini
  • 150 g de unt
  • 1 cutie de lapte dulce concentrat (375 g)
  • 1 lingura de pudra de scortisoara
  • 2 linguri fructe de padure Goji (sau stafide)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu taietei si lapte concentrat- Madagascar:

Intr-o tigaie/oala adanca rumeniti taieteii uscati in untul topit.

Adaugati 250 ml de apa, scortisoara si fructele de padure. Reveniti.

Puneti laptele condensat si treptat aceeasi cantiate de apa (am profitat pentru a spala si curata bine conserva de lapte).

Amestecati pentru a nu se prinde de fund, taieteii trebuie sa fie fierti.

Cand nu mai este deloc lichid, puneti compozitia intr-o forma de prajitura.

Lasati sa se raceasca si demulati.

Serviti rece sau la temperatura camerei.

Am servit si decorat cu sirop de coacaze rosii de casa - reteta aici.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu taietei si lapte concentrat- Madagascar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Amandina