A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Sfecla rosie marinata -pentru iarna

Postat de: mihaelar63 in Conserve

Spalati sfecla rosie. Puneti sfecla la fiert timp de 20 minute. Puteti opta si pentru varianta de coacere a sfeclei . Scurgeti apa si curatai sfecla de coaja. Curatati hreanul de...Citeste continuarea

Chiftele in sos de maioneza cu...

Postat de: merisor67 in Mancaruri cu carne

Trebuie să pregătim mai întâi ceapa roșie care trebuie să stea câteva ore bune în oțet cu apă și sare. Ideal ar fi să o lăsăm de seara până a doua zi,...Citeste continuarea

Crema de branza cu hering afumat si...

Postat de: merisor67 in Salate

Punem brânza într-un bol, bine scursă de lichid, dacă are. Tăiem untul în cuburi mici și îl lăsăm la temperatura camerei să se înmoaie. Scurgem fileul de...Citeste continuarea

Desert prajitura Albinita

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Foile: Intr-o craticioara se pun untul, zaharul, oul, mierea si laptele. Se pune pe foc mic si se lasa sa se incalzeasca pana se topeste zaharul si totul se omogenizeaza, amestecand continuu. Se...Citeste continuarea

Desert tarta Banoffee

Postat de: Dea_Dea in Prajituri

Blat: topim untul si il amestecam cu biscuitii. Punem compozitia int-o tava cu diametrul de 25cm, nivelam si dam la rece la frigider. Sos caramel: apa cu sarea si zaharul se pun la caramelizat...Citeste continuarea

Aperitiv grisine in manta de bacon

Postat de: AdrianUdrea in Aperitive / Garnituri

Alegem grisine lungi si mai rumenite, nerupte. Desfacem feliile de bacon si pe cele de sunca, pentru ca sunt lipite in pachet. Rulam cate o felie de sunca, pe cate o grisina, pornind de la...Citeste continuarea

Tarta cu somon si legume

Postat de: oanapl in Somon

Fierbi legumele pentru 5-10 minute și le scurgi bine de apă. Pui somonul pe grill și îl lași să se rumenească pe ambele părți. Mixezi ouăle cu smântâna, apoi adaugi...Citeste continuarea

Desert turta dulce

Postat de: Geanina87 in Dulciuri

Se amesteca toate ingredientele si se framanta un aluat nelipicios. Se intinde o foaie groasa de cel putin 1 cm. Decupam formele dupa placere si le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si...Citeste continuarea

Desert cornulete fragede cu...

Postat de: oanapl in Prajituri

Topești untul la foc mic și îl lași să se răcorească.Pui untul într-un bol în care vei face aluatul, adaugi smântâna și amesteci cu o...Citeste continuarea

Rulada cu ficatei de pui

Postat de: oanapl in Ficat

Freci untul cu faina, apoi adaugi galbenusul, sarea si framanti pana cand capata consistenta unui aluat potrivit, pe care-l lasi la rece 30 de minute. Rumenesti costita taiata cubulete, o scoti...Citeste continuarea

Aperitiv rulada din albusuri cu...

Postat de: oanapl in Aperitive / Garnituri

Bați albușurile spumă tare cu un praf de sare. Adaugi piperul și laptele alternativ cu uleiul, iar la final făina cernută cu praful de copt. Omogenizezi și torni compoziția în tava...Citeste continuarea

Desert prajitura cu ciocolata si...

Postat de: oanapl in Prajituri

Într-o oală cu fundul gros, pui untul, ciocolata ruptă bucățele și zahărul măcinat. Pui oala la foc mic și lași să se topească ingredientele. Când amestecul e omogen,...Citeste continuarea

Salata Suba

Postat de: eumimi in Salate

Punem sfecla la fiert intr-o cratita, iar separat cartofii cu morcovii curatati de coaja. Oul il fierbem separat. Sfecla este fiarta cand infigem usor furculita in ea. Dam pe razatoarea mare...Citeste continuarea

Aperitiv biscuiti cu branza si chimen

Postat de: xana in Aperitive / Garnituri

Intr-un castron cernem faina cu praful de copt, bicarbonatul, sare si piper. Adaugam margarina rece taiata cubulete si incepem sa o maruntim cu degetele pana se transforma intr-o compozitie...Citeste continuarea

Salata mediteraneana, cu cartofi si...

Postat de: RODIMUR in Salate

Cartofii se spală și se pun  întregi la fiert. Între timp se curăță ceapa și usturoiul, se spală și se taie (ceapa, rondele, iar usturoiul, felii). Roșiile se...Citeste continuarea

Tarta cu broccoli, ficatei si pipote

Postat de: oanapl in Ficat

Pui la fiert măruntaiele în apă cu sare. Când sunt aproape fierte, le scurgi bine de apă și le tai mărunt. Separat, pui la fiert buchețelele de broccoli în apă cu sare...Citeste continuarea

Crema de somon

Postat de: amalia01 in Somon

Somonul il blendezi bine pana cand se marunteste bine, dupa care adaugi crema de branza si omogenizezi. Ceapa verde o toci marunt si o adaugi in crema, apoi condimentezi cu piperul alb. Umpli...Citeste continuarea

Desert tort cu mere si crema diplomat

Postat de: oanapl in Torturi

Pentru blat fărâmițezi biscuiții. Adaugi untul topit și omogenizezi compoziția apoi o așezi în strat uniform pe un platou în interiorul unui inel reglabil (cu diametrul de...Citeste continuarea

Desert foietaj cu scortisoara

Postat de: oanapl in Prajituri

Întinzi aluatul, îl ungi cu untul topit, presari zahărul și scorțișoara, îl rulezi, apoi îl tai felii. Așezi feliile cu fața în sus în tava tapetată cu...Citeste continuarea

Desert guguluf cu stafide si...

Postat de: RODIMUR in Prajituri

Se separă bine albușurile de gălbenușuri și se mixează, până când încep să crească. Se adaugă treptat, puțin câte puțin, zahărul, vanilia și praful de copt...Citeste continuarea

Desert piersici umplute cu crema

Postat de: sufletista in Dulciuri

Mixam ouale cu zaharul pana ce devine o compozitie cremoasa si zaharul este topit, adaugam ulei si esenta de vanilie, mixam pana ce se omogenizeaza. Adaugam praful de copt si treptat faina,...Citeste continuarea

Desert fursecuri papuci

Postat de: sufletista in Dulciuri

Mixam untul cu zaharul si sarea, esenta de vanilie, coaja de portocala, adaugam cate 1-2 linguri de apa care am amestecat-o cu otet, 2-3 linguri faina. Mixam bine, alternand apa cu faina pana...Citeste continuarea

Desert tavalita de post

Postat de: sufletista in Prajituri

Intr-un bol amestecam ingredientele uscate, facem o adancitura si adaugam ingredientele umede. Cu ajutorul unui tel/spatula, amestecam pana ce se omogenizeaza  bine. Turnam amestecul...Citeste continuarea

Desert mere umplute cu fulgi de ovaz

Postat de: sufletista in Dulciuri

Intr-un bol adaugam zaharul, nuca macinata, stafidele, fulgii de ovaz, scortisoara, esenta de vanilie, untul taiat cubulete. Curatam merele de cotor, le stropim cu zeama de lamaie, le intepam...Citeste continuarea

Desert fursecuri de iarna

Postat de: ladydi in Dulciuri

Frecăm untul cu zahărul pudra, apoi adaugăm galbenușul crud și cele fierte pasate, esența vanilată și făina amestecată cu sarea. Frământăm aluatul până se...Citeste continuarea

Desert cornulete de post cu miere

Postat de: sufletista in Dulciuri

Din toate ingredientele pentru cornulete, formam un aluat pe care il amestecam cu mana intr-un bol. Acoperim cu folie alimentara si dam la frigider pentru o ora. Scoatem aluatul de la...Citeste continuarea

Fasole alba si rosie cu bacon

Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de legume

Morcovul si radacina de patrunjel, le decojiti si le dati pe razatoarea cu ochiuri mari. Ceapa verde o taiati rondele. Fasolea alba si rosie le scurgeti bine de zeama. Intr-o cratita...Citeste continuarea

Aperitiv cornuri sarate cu branza

Postat de: sufletista in Aperitive / Garnituri

Intr-un vas dizolvam drojdia in apa calduta, adaugam 100 g faina, omogenizam si lasam 10 min. Intr-un bol adaugam restul de faina, branza, uleiul, sarea, zaharul, facem o adancitura, adaugam...Citeste continuarea

Coaste gatite lent in bere

Postat de: panacris in Porc

Coastele se pun într-un vas încăpător, peste care se adaugă berea, mirodeniile și se dă la rece, cca. 24 ore. După ce s-au marinat coastele, se scot din lichid, se scurg...Citeste continuarea

Supa de pasare si mancarica de...

Postat de: ladydi in Mancaruri cu carne

Spalam carnea de pasăre și o punem la fiert în apă rece cu puțină sare. Pănă începe sa iasă spuma, pregătim legumele: curațăm morcovii (eu am avut morcovi baby la...Citeste continuarea

Reteta delicioasa de Salata a la russe

Postat de: RODIMUR in Salate

Cum se prepara Reteta delicioasa de Salata a la russe Rădăcinoasele se curăță, se spală și se pun la fiert, în apă suficientă și la foc iute. Mazărea se pune la fiert....Citeste continuarea

Desert tort cu ciocolata, visine si...

Postat de: oanapl in Torturi

Blatul: Topești ciocolata împreună cu untul pe foc mic. Amesteci pentru a omogeniza compoziția. Când amestecul e complet omogen oprești focul. Adaugi esența de vanilie, zahărul...Citeste continuarea

Supa de varza cu sunca de porc sarata

Postat de: ctlina in Supe/Ciorbe

Spalati si curatati legumele. Intr-o oala adanca puneti la fiert carnea in 2 l de apa. Lasati sa fiarba 10 minute, aruncati apa si spalati repede sunca sub jet de apa rece. Puneti-o din nou...Citeste continuarea

Desert prajitura rapida cu mere -...

Postat de: ctlina in Prajituri

Curatati merele si taiati-le felii. Gatiti si rumeniti merele cu 20 g de unt si o lingura de zahar. Incalziti cuptorul la 180°C. Amestecati ouale cu 40 g de zahar. Adaugati...Citeste continuarea

Mancarica de vitel cu sos din...

Postat de: ctlina in Vita

Spalati si curatati legumele. Taiati prazul, morcovii si ceapa in bucati. Intr-o oala adanca sau sub presiune sotati legumele intr-un pic de unt- 20 g. Scoateti si puneti deoparte....Citeste continuarea

Desert prajitura cu miere si smantana

Postat de: ancutsa in Prajituri

 Pentru foile cu miere: se amestecă ouăle cu zahărul şi mierea, se adaugă treptat uleiul, praful de copt şi făină cât cuprinde, eu am avut nevoie de aprox 450 g. Se obţine un...Citeste continuarea

Desert cozonac

Postat de: cristinutanicolita in Dulciuri

Cernem faina de 3 ori.  Incalzim laptele pe foc impreuna cu zaharul tos si zaharul vanilat.  Drojdia o dizolvam in 4 lg din laptele încălzit, o punem peste faina cernuta si...Citeste continuarea

Paine cu lapte

Postat de: Ina in Piine

Dizolvam drojdia in 50 ml apa calda ( sau lapte cald ) in care amestecam o lingurita de zahar si doua linguri cu faina alba ( din cele 600 g ). Omogenizam pentru eliminarea cocoloaselor si lasam...Citeste continuarea

Desert tort Vasile

Postat de: ancutsa in Torturi

  Blatul: Se bat spumă cu mixerul albuşurile cu un praf de sare şi zahărul. Se adaugă treptat gălbenuşurile, praful de copt, făina şi nuca. Se toarnă într-o cratiţă...Citeste continuarea

Desert tort cu creme de ciocolata...

Postat de: rocsi_1612 in Torturi

Blatul: Separati ouale. Galbenusurile le mixati cu indulcitorul pana se albesc si acesta din urma se topeste. Adaugati untul moale, mixati, apoi incorporati faina si praful de copt. Albusurile...Citeste continuarea

Ciorba cu oase de porc si zeama de...

Postat de: Ina in Ciorbe

Am spalat oasele de porc ( pe care am lasat si carne, bineinteles :) ) si le-am pus la fiert in apa cu sare, avand grija sa adunam bine toata spuma formata. Am curatat legumele, le-am spalat si...Citeste continuarea

Desert cozonacul bunicii

Postat de: mirela0911 in Dulciuri

Aluatul: Se cerne faina de doua ori. Se pune intr-un bol mare si se face o groapa in mijloc. Pe margine se pune sarea. Se pregateste maiaua. Se incalzesc usor cei 150 ml lapte, se adauga zaharul...Citeste continuarea

Desert braduti dulci

Postat de: RODIMUR in Prajituri

Se face un aluat fraged și elastic, care se ține la frigider să se întărească, timp de 2 ore. https://www.bucataras.ro/retete/rulouri-cu-crema-de-vanilie-85294.html Pentru...Citeste continuarea

Desert rulouri cu crema de vanilie

Postat de: RODIMUR in Prajituri

Se face un aluat fraged din: făină (amestecată cu bicarbonatul), sare, ou, zahăr, unt, untură și laptele dulce. Aluatul se frământă până se încorporează toate...Citeste continuarea

Carnati din carne de porc si vitel

Postat de: Pungasa_Rogue in Mezel de casa

Carnea si grasimea se taie in bucati mari si se dau prin masina de tocat carne (am dat o parte din carne si prin robotul de bucatarie pentru a obtine si bucatele mai mari de carne fata de carnea...Citeste continuarea

Slaninuta fiarta in zeama de varza,...

Postat de: vasimur in Porc

 Slănina trebuie fiartă într-o zeamă de varză, aromată, pentru ca să-şi piardă din conţinutul de grăsime şi să devină foarte fragedă. Se pun la fiert 2 litri de zeamă...Citeste continuarea

Desert tort cu crema de vanilie si...

Postat de: mirela0911 in Torturi

Blatul 1: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare apoi se adauga pe rand zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma tare. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si se...Citeste continuarea

Aperitiv saratele

Postat de: mirela0911 in Aperitive / Garnituri

Se pregateste maiaua. Se incalzeste usor apa minerala, se adauga zaharul, faina si drojdia. Se amesteca bine, apoi se lasa 10 minute sa se activeze. Intr-un bol se cerne faina, se adauga sarea,...Citeste continuarea

Desert saraberne

Postat de: madi_marin in Dulciuri

Pregătim crema şi o dăm la rece (eu am pus craticioara un pic şi la congelator ca să capete consistenţă): se pun la foc mic toate ingredientele şi se amestecă bine până obţinem o...Citeste continuarea

Aperitiv bulete de parmezan

Postat de: amalia01 in Aperitive / Garnituri

Albusul il bati cu furculita pana cand devine o spuma lejera. Adaugi parmezanul si framanti usor cu mana. In functie de cat de mare este oul, mai trebuie sa adaugi sau nu putin parmezan. Trebuie...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]