A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Mancare de varza alba cu carne de porc

Postat de: trifadalia in Porc

Varza se opareste, apoi se lasa la racit si se taie fidelute. Ceapa tocata marunt se caleste 2 minute in untdelemn, se pune carnea taiata felii, se amesteca pana se infeirbanta bine pe toate...Citeste continuarea

Desert tarta cu ciocolata si blat...

Postat de: merisor67 in Prajituri

Preparare baza pentru tartă cu ciocolată și blat din granola Măcinăm granola, dar nu foarte fin. Topim untul și îl adăugăm fierbinte peste granola măcinată. Amestecăm...Citeste continuarea

Pasta arrabiata a la Cristina

Postat de: Cristina82 in Fusilli

Trebuie sa folosim o oala de minim 5 litri, sa fie cat mai incapatoare. Punem sare in apa in care fierb pastele, apoi dupa ce a dat in clocot apa, adaugam pastele fusilli si le lasam sa fiarba la...Citeste continuarea

Desert tortulet de biscuiti

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Dulciuri

Mai intai pregatim ciocolata calda. Se poate folosi cappucino, ness sau cafea. Amestecam crema de ciocolata cu untul moale. Lasam putin crema la rece. Inmuiem foarte putin biscuitii in...Citeste continuarea

Desert banane pane umplute cu...

Postat de: Cristina82 in Dulciuri

Pentru inceput taiem bananele in 3 sau, daca ale voastre sunt mai mari, le puteti taia dupa cum doriti. Cu coada de la o lingurita foarte mica scoatem miezul din banana cat sa ai loc sa umplii...Citeste continuarea

Mini checuri din carne cu mozzarella

Postat de: rocsi_1612 in Porc

Ceapa verde curatata, o taiati rondele. Patrunjelul verde il tocati marunt. Intr-un bol amestecati carnea tocata, cu ceapa verde si patrunjelul. Adaugati oul, apoi presarati sare, piper, boia...Citeste continuarea

Sandvis cu bacon, avocado si ou posat

Postat de: Gheorghita_T in Sandvisuri

Mod de lucru: Avocado se taie in jumatate,  eu am preferat sa folosesc doar o jumatate de avocado si am curatat de coaja aceea jumatate, dupa care am taiat-o in felii, iar feliile...Citeste continuarea

Afumatura la cioroi, alias slow...

Postat de: Constelatialeu in Slow Cooker

Mai intai am scos de la congelator coastele, carnea si carnatul, le-am lasat sa se dezghete, apoi le-am portionat si le-am asezat in vasul slow cooker-ului Crock-Pot 2.4 l, am pus uleiul si apa,...Citeste continuarea

Scrumbie la cuptor cu ierburi aromate

Postat de: eumimi in Peste

Pregatim prima data sosul: amestecam condimentele cu sare, ulei si cu zeama de la 1 lamaie. Ungem fiecare scrumbie pe ambele parti si in interior cu condimente si le punem in tava....Citeste continuarea

Friptura de rata cu cartofi si...

Postat de: Pungasa_Rogue in Rata

Carnea se portioneaza, se spala si se fierbe la foc mic pentru 30 de minute in aproximativ 2,5 l apa cu putina sare in oala sub presiune. Dupa trecerea acestui interval de timp, se lasa oala...Citeste continuarea

Desert colacei cu fructe confiate

Postat de: sufletista in Dulciuri

Intr-un vas cernem faina, adaugam zaharul, sarea, coaja de lamaie, facem o adancitura si adaugam drojdia dizolvata in putin lapte caldut, adaugam untul la temperatura camerei, incepem sa framantam...Citeste continuarea

Desert cornuri cu ciocolata

Postat de: sufletista in Dulciuri

Intr-un pahar amestecam drojdia cu 1 lingura zahar si putin lapte caldut, lasam 5 min deoparte. Intr-un vas cernem faina o amestecam cu zaharul, sarea, coaja de lamaie, zaharul vanilat, facem o...Citeste continuarea

Desert tort cu mango si cafea

Postat de: abetina in Torturi

  Se separa galbenusurile de albusuri si se bat albusurile cu zahar si putina sare, se adauga gabenusurile, esenta de fistic, untul topit la bain marie si se omogenizeaza bine.  ...Citeste continuarea

Supa crema de broccoli

Postat de: RODIMUR in Supe

Se curăță cartofii, morcovii, pătrunjelul și țelina, se spală bine și se pun la fiert, la foc iute, cu 2 litri de apă rece și sare. Se spumuiește, când este cazul. Se curăță...Citeste continuarea

Carnati de casa

Postat de: CristinaTudor67 in Porc

Se toaca carnea, se adaugă usturoiul pisat, condimentele si se amesteca bine pana ce se omogenizează compoziția. Se introduce compoziția pe intestine cu ajutorul mașinii de tocat, se...Citeste continuarea

Aperitiv pateuri cu branza de burduf

Postat de: sufletista in Aperitive / Garnituri

Intr-un bol cernem faina, facem o adancitura, pe margine adaugam sarea, iar in mijloc adaugam drojdia dizolvata in apa calduta, zaharul, uleiul. Incepem sa framantam un aluat omogen si...Citeste continuarea

Chiftele cu spanac si naut

Postat de: sufletista in Mancaruri de post

Scurgem nautul de zeama, il trecem pe sub un jet de apa rece. Il pisam cu blenderul, adaugam spanacul tocat (eu am avut de la congelator), patrunjelul tocat, usturoiul pisat, ceapa data prin...Citeste continuarea

Desert prajitura Televizor

Postat de: momo121 in Dulciuri

Pentru foi:          Intr-un bol, mixam ouale cu zaharul, sarea, iar cand s-au topit adaugam uleiul. Bicarbonatul de sodiu il dizolvam in laptele caldut si il...Citeste continuarea

Desert tort cu ciocolata alba si...

Postat de: licurici_lra in Torturi

Pentru blat , se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga cate o lingura de zahar, amestecandu-se bine, pana se topeste...Citeste continuarea

Desert tort spirala cu jeleu de...

Postat de: momo121 in Torturi

Pentru Blat:        Separam albusurile de galbenus. Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana se topeste, pe urma adaugam...Citeste continuarea

Pulpe de pui cu ceapa caramelizata

Postat de: licurici_lra in Pui

Pulpele de pui se spala, se dau cu sare si piper, apoi se pun intr-un vas termorezistent cu un pahar de apa si se baga la cuptor, 45-50min. Dupa 30min, se intorc pe cealalta parte. Intre timp,...Citeste continuarea

Desert Prajitura cu mere

Postat de: Corina33 in Prajituri

Merele se spala, se curata de coaja, se taie in doua si se scot semintele, apoi se feliaza. Dupa ce spalam lamaia si razuim coaja, o stoarcem si stropim feliile de mere cu zeama de lamaie ca sa nu...Citeste continuarea

Aperitiv tortilla cu cartofi si bacon

Postat de: AdrianUdrea in Aperitive / Garnituri

Mai intai ne ocupam de cartofi. Ii curatam ii spalam si ii feliem mai grosier. Punem ulei la incins si prajim cartofii, intorcandu-i usor pe toate partile. Ii scoatem apoi pe prosoape...Citeste continuarea

Paine pufoasa cu susan

Postat de: eumimi in Piine

Incalzim putin laptele si dizolvam drojdia in el. Punem faina intr-un bol si adaugam laptele cu drojdia si incepem sa framantam usor. Adaugam sarea si zaharul si framantam bine aluatul....Citeste continuarea

Desert tort cu crema de cappuccino...

Postat de: merisor67 in Torturi

Preparare blat Preîncălzim cuptorul la 180 de grade C. Mixăm albușurile spumă, apoi adăugăm, treptat, zahărul și mixăm în continuare până vom obține o bezea...Citeste continuarea

Desert prajitura Triunghiul dragostei

Postat de: RODIMUR in Prajituri

Cantitățile indicate pentru blaturi sunt pentru tăvi de 22/28 cm. Se scot albușurile din congelator și se lasă 2-3 ore să se dezghețe normal. Pentru blatul alb se mixează...Citeste continuarea

Desert rulada Ducesa

Postat de: ancutsa in Prajituri

     Se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare şi zeama de lămâie, se adaugă treptat zahărul, apoi gălbenuşurile, uleiul, extractul de vanilie, apa...Citeste continuarea

Desert tiramisu fara oua si fara cafea

Postat de: eumimi in Torturi

Incalzim laptele amestecat cu zaharul foarte putin. Trecem fiecare piscot pentru cateva secunde prin laptele incalzit si punem intr-un vas de yenna un strat de piscoturi.  Mixam...Citeste continuarea

Desert placinta cu iaurt si sirop...

Postat de: eumimi in Prajituri

Lasam foile de placinta la dezghetat. Tapetam o tava cu ulei si apoi punem una dintre foile de placinta. Batem ouale cu 180 g de zahar, adaugam uleiul, apoi iaurtul.  Foile de placinta le...Citeste continuarea

Musaca cu sos bechamel

Postat de: licurici_lra in Mancaruri cu carne

Ceapa se toaca marunt si se caleste in putin ulei. Cand se inmoaie, se adauga carnea tocata, se lasa cateva minute, apoi se pun rosiile, vinul, cimbru, sare si piper. Se lasa sa fiarba...Citeste continuarea

Aperitiv pungute cu ciuperci

Postat de: sufletista in Aperitive / Garnituri

Intr-un bol amestecam faina cu sarea, facem o adancitura, adaugam untul taiat cubulete, drojdia dizolvata cu putina apa calduta, galbenusul si incepem sa framantam adaugand treptat apa....Citeste continuarea

Aperitiv chec sarat

Postat de: licurici_lra in Aperitive / Garnituri

Ouale se separa. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se incorporeaza galbenusurile frecate cu uleiul. In compozitia de oua se adauga faina cernuta, sare si piper. Sunca de pui...Citeste continuarea

Desert cheescake cu Oreo

Postat de: panacris in Torturi

Biscuiții se mărunțesc cu ajutorul unui robot de bucătărie, sau simplu sfărâmițați de mână. Se adaugă untul topit, apoi se amestecă până ce se înglobează...Citeste continuarea

Ciolan de porc afumat cu cartofi,...

Postat de: autodiag in Porc

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Cartofii se curata de coaja si se spala. Ardeiul se curata de cotor si seminte, se spala si se taie rondele. Intr-o tava se pun cartofii si...Citeste continuarea

Aperitiv omleta cu dragoste...de dieta

Postat de: amalia01 in Aperitive / Garnituri

Ouale le speli si apoi le bati impreuna cu condimentele. Rucola o speli si o rupi bucatele. Mozzarella o tai in jumatati. Ardeiul il speli si il tai feliute subtiri. Adaugi totul in ouale batute....Citeste continuarea

Desert prajitura cu crema de...

Postat de: cristina1985 in Prajituri

Blaturi: Se separa albusurile de galbenusuri. Primele se bat spuma tare, dupa care se adauga treptat zaharul si se bat in continuare, folosind mixerul sau telul. Se adauga galbenusurile,...Citeste continuarea

Desert chec cu mere

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Prajituri

Mixam untul moale cu zaharul. Adaugam ouale mixand in continuare. Adaugam alternativ faina amestecata cu praful de copt si laptele. Curatam merele de coaja, le taiem cubulete, presaram peste...Citeste continuarea

Desert entremet cu ricotta si zmeura

Postat de: momo121 in Torturi

Pentru Blatul de vanilie:       Separam ouale, albusurile le batem spuma impreuna cu sarea si zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unul si mixam pana la omogenizare.  ...Citeste continuarea

Somon cu orez

Postat de: UrsanMihaela in Somon

Somonul se taie cubulete si se prajeste in ulei incins. Pentru orez se pune ceapa la rumenit in ulei. Se adauga ciupercile taiate cub, gogosarul taiat bucatele mici. Se amesteca ca sa nu se...Citeste continuarea

Aperitiv rulouri cu omleta si ton

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Bateti ouale spuma cu un tel. Condimentati cu sare, piper si boiaua dulce. Patrunjelul spalat, il tocati marunt. Adaugati verdeata peste oua si cascavalul ras, amestecati bine. Puneti o lingura de...Citeste continuarea

Desert tort Saint Honore

Postat de: ancutsa in Torturi

  Eclerurile: Se pun la fiert apa, uleiul şi un praf de sare. Când începe să fiarbă, se adaugă făina, amestecând bine. Se dă de pe foc şi se lasă la răcit. Se...Citeste continuarea

Friptura cu carne de vita si telina

Postat de: eumimi in Vita

Taiem carnea in bucati potrivite si o punem intr-un vas de yenna. Adagam pasta de tomate, 1 cana de apa, telina tocata cuburi si ardeiul taiat julienne. Usturoiul il tocam marunt si il...Citeste continuarea

Desert prajitura Albina

Postat de: trifadalia in Prajituri

Se pun la fiert toate ingredientele ( 1 cana de zahar, 2 oua,1 lingura untura, 3 linguri de miere,1 lingurita de bicarbonat de sodiu, 6 linguri de lapte in afara de faina pana cand compozitia se...Citeste continuarea

Aperitiv placinte Bihorene

Postat de: trifadalia in Aperitive / Garnituri

Peste o lingura de sare se toarna apa calduta pentru a se dizolva sarea, dupa care se pune faina, cat sa iasa un aluat mai moale decat cel de paine sau de cozonac ce se framanta bine fara a ne...Citeste continuarea

Desert prajitura cu zahar ars

Postat de: trifadalia in Prajituri

Se pune la caramelizat o cana de zahar. Se stinge cu o cana de apa. Se lasa la racit.  Peste compozitia racita se pun 2 cani de faina, 4 galbenusuri frecate cu 4 linguri de zahar....Citeste continuarea

Desert tort indragostit

Postat de: xana in Torturi

Pentru blat, mixam galbenusurile cu zaharul pana devin pufoase si se deschid la culoare. Adaugam apoi faina, cacaua, uleiul si apa(rece) in care am dizolvat cafeaua si amestecam atat cat sa se...Citeste continuarea

Desert tort cu crema de castane si...

Postat de: mirela0911 in Torturi

Blatul: se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare apoi se adauga zaharul pe rand mixand bine dupa fiecare. Se adauga apa si se mai mixeaza putin. Galbenusurile se amesteca...Citeste continuarea

Macrou la cuptor cu sos de rosii

Postat de: elucubratiiculinare in Peste

Peștele se curăță și se spală.  Eu înlătur căpățâna și îl tai  în bucățele, dar se poate lăsa și întreg. Dacă îl lăsați întreg...Citeste continuarea

Lichior de anason

Postat de: RODIMUR in Bauturi

Într-un borcan de sticlă, care poate fi închis ermetic se pun: anasonul stelat, coriandrul, batonul de scorțișoară și alcoolul. Se închide ermetic recipientul și se...Citeste continuarea

Macrou cu lamaie

Postat de: elucubratiiculinare in Peste

Pestele se curata si se spala in cateva ape. Se face o marinata pentru peste din zeama de la o lamaie, ulei, sare si piper.  Se freaca pestele cu aceasta marinata si se lasa pentru o ora....Citeste continuarea