Desert pasca cu rubarba

de Bucataras Diana in Dulciuri, 21 Mar 2018 | 3648 vizualizari

 

Am facut aceasta reteta acum un an, dar ca multe alte retete nu am apucat sa o postez. De abia astept sa apara rubarba sa o fac din nou.

 

INGREDIENTE

  • 400 g rubarba,
  • 8 linguri de zahar (150 g)
  • 600 g branza de vaci
  • coaja rasa de lamaie si de portocala rosie,
  • esenta de vanilie,
  • esenta de rom,
  • 1 plic praf de copt,
  • 5 linguri de faina (100 g,
  • 5 oua
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert pasca cu rubarba:

Separam galbenusurile de albusuri si amestecam galbenusurile cu branza de vaci, zaharul, coaja de lamaie,esenta de vanilie si de rom. Omogenizam compozitia.

Tocam rubarba cubulete si o amestecam cu compozitia de galbenusuri si branza. Adaugam faina cernuta si amestecata cu praful de copt si un praf de sare.Batem albusurile spuma cu un praf de sare apoi amestecam cu grija spuma in compozitie. Tapetam o forma de tarta cu hartie de copt, turnam compozitia si o bagam in cuptorul incins la 180 grade C (mediu), timp de 15 minute. Apoi scadem putin temperatura (pana la 160 grade) si lasam aproximativ 35-40 minute. Facem testul cu scobitoarea. Inainte sa o taiati, lasati-o sa se raceasca incet. Noi am servit cu dulceata de rubarba cu caju.Pofta buna!

TIPS-URI

1

compozitia nu trebuie sa fie foarte moale, dar totusi sa curga.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pasca cu rubarba" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

pe 22.08 la 09:15

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu mousse de ciocolata si zmeura