Tagliatelle cu legume
Postat de: amalia01 in SpaghetePastele le pui la fiert in 2 litri de apa , in care ai adaugat 1 lgt de sare si 1 lg de ulei. Cand sunt fierte, dupa cca 7 minute, adaugi 1 pahar mare de apa rece si le acoperi cu un...Citeste continuarea
Tarta cu prune
Postat de: mirela0911 in PrajituriIntr-un bol se amesteca faina cu sarea, praful de copt, zaharul si zaharul vanilat. Untul rece se taie cubulete si se pune in faina, impreuna cu smantana. Se framanta aluatul intre degete pana se...Citeste continuarea
Tocana ungureasca de ardei (Lecso)...
Postat de: MotanLaOale in Slow CookerCeapa se curata si se taie mai mare, julien. Ardeii se curata si se taie in bucati mari. Rosiile se spala si se toaca cubulete. Se pune uleiul in vasul ceramic al slow cooker-ului...Citeste continuarea
Tiramisu reteta cu piure de zmeura
Postat de: medioto59 in DulciuriTiramisu reţetă originală Pentru piureul de zmeura Punem zmeura intr.un bol mai inalt si pasam pentru a obtine un piure. Dam la frigider cat timp ne ocupam de...Citeste continuarea
Tarta cu dovlecei si bacon
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriSpalam dovleceii, ii stergem cu un servetel de bucatarie. Cu un cutit bine ascutit, taiem dovleceii felii cat mai subtirele. Intr-o bol mixam albusurile cu un praf de sare pana devin spuma....Citeste continuarea
Tort clasic cu crema de cacao si...
Postat de: Ina in TorturiBlatul: Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile cu un praf de sare pana obtinem o spuma tare, apoi adaugam pe rand zaharul, galbenusurile si faina amestecata cu praful de copt,...Citeste continuarea
Tocanita cu salau
Postat de: Moni_alex in PesteAm spalat bine salaul, l-am lasat sa se scurga de apa si l-am condimentat cu sare. Intr-o tigaie ceramica am pus 2 linguri de ulei, am daugat pestele si am lasat la foc potrivit intorcand de o...Citeste continuarea
Tocanita din piept de rata la slow...
Postat de: mirela0911 in Slow CookerAm primit un piept de rata de tara cu tot cu os, dar fara grasime, nu asa cum sunt in comert. L-am dezosat iar carnea am taiat-o bucatele potrivite. Se spala pieptul de rata, se sterge bine cu...Citeste continuarea
Tocana cu coaste afumate la slow...
Postat de: Constelatialeu in Slow CookerMai intai am copt ardeiul , l-am curatat de coaja si seminte si l-am taiat in bucati mai mici. In tigaia wok am pus cca 50 ml ulei am asezat costitele si le-am rumenit cca 5 min pe fiecare parte....Citeste continuarea
Ton RIO Mare cu legume la gratar
Postat de: Bucataras in SalateTăiați în fasii dovleceii, vânăta si ardeiul. Incalziti bine gratarul și pune-ți legumele pe gratar pe fiecare parte. Aranjati-le apoi pe un platou. ...Citeste continuarea
Tort Kira - cu mere caramelizate,...
Postat de: deyutzky in TorturiBlat: Spalam bine merele si le taiem felii. Imbracam tava de tort cu hartie de copt, apoi ungem hartia cu unt. Presaram in tava cele 3 linguri de zahar, apoi punem feliile de mere...Citeste continuarea
Tarta sarata cu seminte de dovleac...
Postat de: simona72 in Aperitive / GarnituriPentru aluat: eu am folosit un robot de bucatarie pentru a face aluatul. Mie mi se pare modul cel mai simplu si mai usor pentru a face un pâteu briseé, chiar daca pentru unii pare...Citeste continuarea
Tarta cu carne tocata, ciuperci si...
Postat de: Ina in Aperitive / GarnituriPregatim intai aluatul: Intr-un vas punem untul (pastrat la temperatura camerei), oul, sarea si 250g de faina. In faina adaugata facem o gropita, turnam amoniacul si-l stingem cu o lingura de...Citeste continuarea
Tarte cu branza si Tarte cu dulceata
Postat de: ancutsa in Aperitive / GarnituriSe freaca margarina cu zaharul, se adauga praful de copt, oul, sarea si laptele cald. Se adauga apoi faina cat cuprinde, amestecand si framantand, pana se obtine o coca consistenta, dar moale la...Citeste continuarea
Tort Anca
Postat de: ancutsa in TorturiBlatul: Se separa ouale. Se bat cu mixerul toate albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat cele...Citeste continuarea
Tort cu mascarpone si lapte...
Postat de: diaconta in TorturiAm procedat la fel pentru toate cele 3 blaturi,doar la cel cu cacao,am înlocuit o parte din faina cu cacao. Am mixat ouale întregi cu un praf de sare si zaharul pâna ce si-au...Citeste continuarea
Tort cu ciocolata si mascarpone
Postat de: Alepaty in TorturiPentru blat: Topim untul impreuna cu ciocolata. Mixam zaharul cu oul cam 2-3 minute,adaugam faina amestecata cu praful de copt,apoi ciocolata cu untul. Coacem intr-o forma unsa cu unt si...Citeste continuarea
Tort cu capsuni Fraisier
Postat de: ctlina in DulciuriPregatiti siropul: Puneti la fiert apa cu zaharurile. Aduceti la fierbere si lasati zaharul sa se dizolve. Luati de pe foc, rezervati si lasati sa se raceasca. Incalziti cuptorul la...Citeste continuarea
Tort D si T
Postat de: Constelatialeu in TorturiBlat : Il pregatim cu o seara inainte, a doua zi se taie mult mai bine. Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine pana obtinem o spuma tare. Galbenusurile cu zaharul se mixeaza pana ce zaharul...Citeste continuarea
Tarta cu dovlecei si cascaval
Postat de: Ina in Aperitive / GarnituriSpalam dovleceii si ii feliem fin, la robot ( sau de mana, avand grija ca feliie sa fie uniform de subtiri ). Nu este necesar sa indepartam coaja. Spargem ouale si separam albusurile de...Citeste continuarea
Tort cu mure si crema mascarpone
Postat de: mirela0911 in TorturiBlatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga apa si se bate din nou. Galbenusurile se amesteca cu uleiul ca la maioneza apoi se toarna in fir subtire peste...Citeste continuarea
Tort diplomat
Postat de: rocsi_1612 in TorturiCrema: Intr-un bol mixam galbenusurile cu zaharul. Adaugam faina, amestecam bine, apoi turnam laptele. Invartim toata compozitia bine. Turnam totul intr-o cratita, o transferam pe foc....Citeste continuarea
Tkemali - sos georgian pentru carne
Postat de: Ksenya in ClasiceAlegem corcosusele, inlaturam coditile si frunzele, spalam in 2-3 ape si le punem intr-o oala, adaugam apa si lasam la fiert. Cand corcosusele sunt bine fierte, trecem totul prin sita (pasta...Citeste continuarea
Tort de vanilie cu trandafiri de...
Postat de: ancutsa in TorturiBlatul: Se separa ouale. Se bat bine albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma. Se adauga zaharul si se bat in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile. Acum se...Citeste continuarea
Tort Lela
Postat de: ancutsa in TorturiBlatul: Se separa ouale. Se bat bine albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma. Se adauga zaharul si se bat in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile. Acum se...Citeste continuarea
Tort Steaua (1000 retete)
Postat de: gurita_ta2005 in TorturiAlbusuriile se bat spuma cu un praf de sare si treptat adaugam zaharul si mixam pana devine lucioasa ca o bezea. Galbenusuriile se mixeaza cu uleiul pana devine crema, dupa care se pun este spuma...Citeste continuarea
Tarta cu capsuni
Postat de: ctlina in DulciuriSe pune la-ncălzit laptele. Taiem pastaia de vanilie in lungime, scoatem semintele si le depunem in lapte. Bateti oul, gălbenușul de ou cu zahărul și amidonul de porumb. Varsati...Citeste continuarea
Tort cu crema de lapte - Reteta cu...
Postat de: CameliaComan in DulciuriBlat: Mixam ouale cu zaharul pana se deschid la culoare si isi tripleaza volumul. Punem treptat cate 2 linguri de faina si mixam la viteaza mica. Procedam astfel pana terminam de incorporat...Citeste continuarea
Trandafir cu visine
Postat de: carmen in Dulciuri-drojdia se dizolva in 200 ml lapte caldut , apoi adaugati 50 gr din cantitatea de faina, 1 lingurita din cantitatea de zahar , amestecati si lasati sa creasca intr-un loc cald -intre timp...Citeste continuarea
Tort Dobos
Postat de: Criss in TorturiOuale se separa si albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se bate in continuare pana se topeste zaharul si rezulta o bezea ferma si lucioasa. Se adauga apoi galbenusurile...Citeste continuarea
Tocanita de cartofi
Postat de: AndrutzaP in Mancaruri de legumeToate legumele se curata si se spala. Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in 3-4 linguri de ulei. In acest timp, tocati ardeii cubulete si adaugati-i peste...Citeste continuarea
Tocanita picanta de naut cu ardei...
Postat de: Criss in Mancaruri de postMai intai se coc ardeii si se curata de coaja si seminte. Ceapa se toaca marunt si se caleste in 2 linguri de ulei. Se adauga apoi ardeii taiati fasii si se lasa sa fiarba cateva minute, timp...Citeste continuarea
Tocana pentru iarna
Postat de: GeorgianaGrigorescu in ZacuscaMai intai coacem ardeiul. Eu folosesc si gogosar si capia. Curatim ardeiul sa-l lasam la scurs. Dam pe razatoarea mare telina, morcovul si dovlecelul. Ceapa si ardeiul copt le-am dat prin...Citeste continuarea
Tocanita de cartofi cu kaizer si...
Postat de: CameliaComan in PuiCuratam cartofii de coaja, ii spalam si ii taiem bucati potrivite. Curatam ardeiul, il spalam si il taiem in cubulete. Curatam ceapa si o taiem pestisori iar morcovii in rondele. Feliile de kaizer...Citeste continuarea
Tort Oreo
Postat de: GeorgianaGrigorescu in TorturiMacinam 350 g biscuiti oreo fara a indeparta crema. Topim untul si apoi il amestecam cu biscuitii macinati. Distribuim compozitia intr-o forma rotunda de tort presand usor. Introducem forma la...Citeste continuarea
Trufe
Postat de: ancutsa in DulciuriSe fierbe apa cu zaharul si cacaoa pana se ingroasa putin siropul. Dupa ce se ia de pe foc, se adauga untul si romul. Cand se raceste, se adauga nucile si biscuitii. Se...Citeste continuarea
Tarta rustica cu dovlecei
Postat de: momo121 in Aperitive / GarnituriSpalam dovleceii, ii spergem si ii taiem rondele subtiri. Separam ouale, albusurile le batem spuma cu putina sare, iar galbenusurile le mixam cu un praf de...Citeste continuarea
Tort Tiramisu reţetă originală
Postat de: RuxyRux in DulciuriTiramisu reţetă originală Se pregateste cafeaua se indulceste cu zaharul brun se adauga esenta de rom. Se amesteca la rece Martini, galbenusurile, zaharul, apoi vanilia si...Citeste continuarea
Tort Frozen
Postat de: CameliaComan in TorturiBlat cacao: Punem intr-un bol cele 6 oua cu zaharul si un praf de sare. Mixam pana cand compozitia isi tripleaza volumul. Adaugam cele 3 linguri de ulei si esenta de vanilie si mixam. Adaugam...Citeste continuarea
Tarta cu piersici
Postat de: diaconta in DulciuriAm pregatit mai întâi aluatul fraged pentru tarta,ca sa stea la frigider cât timp prepar umplutura. Am amestecat faina cu zaharul,praful de copt si un praf de sare. Am pus...Citeste continuarea
Tort cu crema de iaurt si piersici
Postat de: mirela0911 in TorturiIngredientele date sunt pentru un tort cu diametrul de 20 cm!!! Se ia forma de tort cu diametrul de 20 cm si se tapeteaza cu folie alimentara. Se aseaza piscoturile pe fundul formei. Iaurtul...Citeste continuarea
Tort cu trei feluri de ciocolata
Postat de: Alepaty in TorturiAm inceput cu blatul,pe care l-am simplificat eu putin,dar a iesit la fel de bun Am folosit o tava de 20 cm. Am tapetat-o cu hartie de copt. Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare...Citeste continuarea
Tocana de naut cu zucchini si carne...
Postat de: gurita_ta2005 in Slow CookerNautul se pune intr-un castron acoperit cu apa si se lasa peste noapte. Carnea o taiem in bucati mai mari si o punem in vasul slow cooker-ului Crock-Pot 2.4 l cu putin ulei de masline, setam...Citeste continuarea
Tocanita de naut cu cartofi
Postat de: elucubratiiculinare in Mancaruri de postCartofii, se curăță, se spală și se taie cubulețe. Ceapa și usturoiul se curăță, se spală și se toacă mărunt. Punem uleiul într-o cratiță și adăugăm ceapa, usturoiul și...Citeste continuarea
Tocăniță de vinete cu ciuperci
Postat de: elucubratiiculinare in Mancaruri de postVinetele se spală, li se înlătură cotorul și se taie cubulețe. Se presară o lingură sare și se acoperă cu apă. Se lasă minim 30 minute, după care se storc bine. Ceapa se...Citeste continuarea
Tort racoritor cu fructe
Postat de: amayrya in DulciuriBlat Separăm albușurile de gălbenușuri. Batem spumă albușurile impreuna cu puțină sare. Adăugăm 10 lunguri de zahăr brun. Mixăm până se topește zahărul. Adaugăm...Citeste continuarea
TORT DE CIOCOLATA
Postat de: trifadalia in DulciuriPentru blat: se separa ouale. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se topeste zaharul apoi se aduga zaharul vanilat cele 10 linguri apa si faina amestecata cu praful de...Citeste continuarea
Tocana de carne de porc cu paste
Postat de: gurita_ta2005 in PorcCarnea se taie in bucati mai mari,se pune intr-un castron,punem condimentele,ulei de masline si vinul si lasam la rece sa se marineze circa 1-2 ore. Punem carnea impreuna cu sosul format de la...Citeste continuarea
Tocanita belgiana cu carne de vita...
Postat de: ctlina in Mancaruri cu carneÎn oala sub presiune, puneti la prajit bucatile de carne in uleiul incins. Se adaugă ceapa taiata marunt si se rumenesc impreuna timp de 5 minute, amestecând din cand in cand....Citeste continuarea
Tort Fluture cu crema de sampanie...
Postat de: momo121 in TorturiPentru Blat: Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, pentru ca altfel, riscam ca blatul sa se lase pe mijloc! Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare, dupa cateva minute...Citeste continuarea