se pune ceapa la calit, impreuna cu morcovul si ardeiul, dupa care punem si rasolul taiat bucati mai mari si usturoiul pisat si lasam sa se inabuse bine, dupa care punem apa cat sa acopere carnea si lasam sa fiarba bine, dak este nevoie adaugam apa de cate ori va f nevoie,pana fierbe bine carnea,...
se spala bine pulpele, se pun la fiert, se spumeaza, apoi se pun morcovii taiati rondele, pt k fierb mai greu, dupa care adaugam si celelate legume, lasam sa fiarba la foc mediu, cand a fiert, punem sare dupa gust, luam de pe foc si punem oul batut cu smantana, pt k ciorba sa nu se branzeasca se...
se pun cartofii si morcovii la fiert, dupa ce au fiert ii curatam si ii zdrobim cu furculita, atat cartofi, cat si morcovii, separat amestecam ouale cu branza, smantana, condimentele si verdeata, punem compozitia formata peste cartofi si amestecam bine.
se formeaza bilute din compozitie,...
se spala castravetele, se da pe razatoarea, se amesteca cu iaurtul, smantana, cu lingurita de maoineza, mararul taiat marunt, usturoiul pisat, sare si piper dupa gust, ia la sfarsit punem suc de lamaie.
se spala cartofii, se taie feliute, in asa fel incat sa ramana prinsi, iar intre feliute se pune baconul, cascavalul, branza topita si untul, punem putina sare, piperul si boiaua ( sau orice altceva), eu asta am avut prin frigider, dupa care invelim in staniol si dam la cuptor cca 50-60 min.
se lasa foile sa se dezghete la temperatura camerei, facem umplutura astfel:
amestecam 2 oua cu zaharul si smantana bine pana nu se mai simte zaharul, apoi adaugam si branza si stafidele si mai amestecam pana se formeaza o compozitie omogena..
pregatirea foilor:
ungem tava cu ulei si...
Se prajesc putin carnatii taiati rondele, dupa care calim ceapa si morcovul, punem si fasolea si inabusim cateva minute, adaugam apa cat sa acopere fasolea, lasam sa fiarba, iar spre sfarsit punem catweii de usturoi intregi, condimentele si bulionul, cand am luat de pe foc punem si verdeata.
Se pune o oala cu 2 l de apa la fiert la foc mare. Se pun legumele curatate si taiate cubulete la fiert (pastrati 1/3 din ceapa pentru perisoare). Perisoarele: Se inmoaie felia de paine si se taie marunt, se amesteca cu carnea , orezul , ceapa ramasa, 1/4 din patrunjel tocat marut,...
Separam albusurile de galbenusuri, albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul vanilat si esenta de vanilie .
Galbenusurile se freaca cu zaharul si se toarna peste albusuri.Se adauga faina, praful de copt si se toarna intr-o forma de tarta, unsa cu unt si tapetata cu faina. Se introduce forma...
se spala pieptul de pui, se taie cubulete, se pune in ulei si-l inabusim putin, dupa care punem ceapa taiata marunt si morcovul taiat rondele, le calim impreuna, adaugam si cartofii, lasam putin sa se caleasca toate si punem apa cat sa le acopere, cand este aproape gata adaugam condimentele si...
se bat albusurile spuma, se adauga zaharul treptat, apoi galbenusurile, dupa care faina, praful de copt si esenta de vanilie, se pune in forma tapetata cu faina si se baga la cuptor pt cc 20 de min, se verifica cu scobitoare.
intre timp facem crema astfel: budinca se pregateste conform...
Toate ingredientele se aseaza intr-un vas uns cu ulei. Se toarna o cana cu apa, se mai adauga sare si piper la legume, se mai stropeste cu ulei si se lasa la cuptor pana se rumenesc pulpele
Se spala creierul si se pune in apa cu putina sare sa fiarba la foc mic. Se fierbe in aproximativ 20 de minute. Se formeaza spuma care se indeparteaza cu o spumiera. Se scoate si se lasa sa se raceasca, cat sa puteti sa-l manevrati. Umblati cu atentie, se rupe foarte usor.
Se bat...
Conopida se desparte buchetele, varza se taie felii mai groase se spala bine totul si se incepe punerea lor in butoi sau vasul in care dorim sa-l pastram pentru la iarna .
Pe fundul vasului asezam mararul,cimbrul 3-4 crengute si peste asezam varza rosie,varza alba, ceapa,catei de usturoi,...
se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat spuma cu zaharul, adugam galbenusul, unul cate unul, faina si esenta; punem compozitia intr-o tava tapetata cu faina si o bagam la cuptor pt 5 minute, taiem boabele de struguri pe jumatate, si scoatem samburii, scoatem tava si punem pe...
se parjeste scarita, se caleste ceapa cu celelalte legume in uleiul in care am prajit scarita, lasam sa se inabusesca putin dupa care adaugam si cartofii, ma inabusim putin, punem scarita si apa cat sa acopere cartofii, Cand sunt fierti cartofii, se adauga bulionul, se mai lasa putin la foc,se ia...
Se taie pieptul de pui si se bate cu ciocanul de snitel. Se amesteca ouale cu sarea piperul, mararul . Se adauga faina cat sa iasa ca o smantana mai groasa! Se dau bucatile de pui prin compozitia pregatita si se prajesc in ulei incins pana prind o culoare aurie!
se caleste ceapa cu morcovul taiat rondele, se adauga ciupercile si pieptul de pui taiat cubulete, se lasa putin la innabusit, apoi adaugam si cartofii, unem un pahar cu apa, cand au fiert cartofii adaugam condimentele si luam de pe foc
O cratita se umple pana la jumatate cu apa, apoi se foloseste capacul potrivit ei, decat ca se pune pe dos (deci cu manerul in cratita).Pe capac se pun pulpele, una langa alta, cartofii si morcovul, se stropesc cu o cana de apa, cu vinul si cu putin ulei, se condimenteaza, deasupra pulpelor se...
Cantitatile le alegeti in functie de gust
Intr-o cratita fierbeti putin pipotele cu sare, pt k mazarea este deja fiarta( dak puneti mazare congelata le puteti pune fara a le mai fierbe)
Am pus sarea, piperul, cimbrul si am amestecat un pic in mazare. Am taiat legumele si le-am pus intr-o...
Se spala orezul bine, se pune la fiert impreuna cu 3 cani de apa. Separat se pun pulpele la fiert cu sare. Dupa ce s-a fiert orezul se clateste cu apa rece (ca pe spaghete), se strecoara si se aseaza intr-un vas pt cuptor. Ceapa se caleste in uleiul incins, se adauga legumele si se inabusesc, se...
In apa calda dizolvam drojdia si in mijlocul fainii facem o gropita in care turnam apa cu drojdia.
Cand incepe sa creasca, amestecam cu toata faina si turnam uleiul incet framantand energic un aluat elastic. Saram dupa gust
Lasam aluatul sa creasca 30 de minute, intr-un loc cald.
Curatam morcovii si ii taiem rondele, curatam cartofii si ii taiem cubulete. condimentam cu sare si piper si dam la fiert, in apa cat se la acopere, pana cand sunt fierte toate.
Intre timp, prajim carnea taiata cubulete mici, in uleiul in care am prajit carnea calim ceapa, punem ciupercile...
Le pui toate la fiert intr-o tigaie sau ceaun si cand incepe sa fiarba torni dintr-o data FAINA 2 CANI JUMATE amestecand bine pana se omogenizeaza bine apoi dai la rece
Lasi sa se raceasca bine cel putin 2 ore
Compozitia o iei si incepi sa pui pe rand cate 1 ou si tot amesteci pana ajungi...
Foile
Intr-un castron se amesteca (cu mixerul) laptele, ouale si zaharul, apoi se adauga si uleiul. Se pune faina, pentru inceput 400 g, si se framanta cu mana. Daca inca se lipeste de maini se tot adauga faina pana incepe sa se ia de pe maini.
Se imparte coca rezultata in trei parti...
Se amesteca maioneza cu smantana, sarea, piperul, mararul, usturoiul pisat iar in compozitia formata se adauga ciupercile si porumbul,putina sare de lamaie. Se amesteca toate bine bine si asta este salata.
Va pot spune ca e delicioasa.
Mai intai se coc vinetele: fie in cuptor, fie direct pe ochiul de aragaz sau intr-o tigaie cu foarte putin ulei, fie la gratar. Eu prefer sa fac vinetele la focul de gratar pentru ca in felul acesta capata o aroma de lemn ars si de fum, aroma care mie imi place la nebunie. Vinetele coapte se...
Se fierb ouale, dupa ce au fiert se taie pe jumatate, se scot galbenusurile si se amesteca cu toate celelalte ingrediente( cu mixerul ).
Cu compozitia formata se umplu jumatatile de ou.
Le puteti face din orice fel de carne.
Se amesteca carnea tocata cu painea inmuiata in apa/lapte sau cu pesmetul,
ouale si se adauga condimentele (cimbru, piper, sare, dupa gust) si verdeata.Daca, compozitia este prea moale, mai adaugati pesmet.
Se fac bilute cu mana putin uda si se dau...
Se desfac frunzele de la varza, una cate una, de pe fiecare funza se taie cotorul
Separat se taie ciolanul bucati, la fel se procedeaza si cu slanina afumata, se taie bucatele subtiri,taiem si cepele, marunt marunt si le calim in ulei, intr-o cratita, peste care adaugam orezul spalat bine,...
Rasol de vitel
se pune ceapa la calit, impreuna cu morcovul si ardeiul, dupa care punem si rasolul taiat bucati mai mari si usturoiul pisat si lasam sa se inabuse bine, dupa care punem apa cat sa acopere carnea si lasam sa fiarba bine, dak este nevoie adaugam apa de cate ori va f nevoie,pana fierbe bine carnea,...
ciorba de pui a la grec
se spala bine pulpele, se pun la fiert, se spumeaza, apoi se pun morcovii taiati rondele, pt k fierb mai greu, dupa care adaugam si celelate legume, lasam sa fiarba la foc mediu, cand a fiert, punem sare dupa gust, luam de pe foc si punem oul batut cu smantana, pt k ciorba sa nu se branzeasca se...
Chiftelute de cartofi cu branza
se pun cartofii si morcovii la fiert, dupa ce au fiert ii curatam si ii zdrobim cu furculita, atat cartofi, cat si morcovii, separat amestecam ouale cu branza, smantana, condimentele si verdeata, punem compozitia formata peste cartofi si amestecam bine. se formeaza bilute din compozitie,...
Tzatziki
se spala castravetele, se da pe razatoarea, se amesteca cu iaurtul, smantana, cu lingurita de maoineza, mararul taiat marunt, usturoiul pisat, sare si piper dupa gust, ia la sfarsit punem suc de lamaie.
Cartofi acordeon
se spala cartofii, se taie feliute, in asa fel incat sa ramana prinsi, iar intre feliute se pune baconul, cascavalul, branza topita si untul, punem putina sare, piperul si boiaua ( sau orice altceva), eu asta am avut prin frigider, dupa care invelim in staniol si dam la cuptor cca 50-60 min.
Placinta cu branza si stafide
se lasa foile sa se dezghete la temperatura camerei, facem umplutura astfel: amestecam 2 oua cu zaharul si smantana bine pana nu se mai simte zaharul, apoi adaugam si branza si stafidele si mai amestecam pana se formeaza o compozitie omogena.. pregatirea foilor: ungem tava cu ulei si...
Fasole verde cu carnati
Se prajesc putin carnatii taiati rondele, dupa care calim ceapa si morcovul, punem si fasolea si inabusim cateva minute, adaugam apa cat sa acopere fasolea, lasam sa fiarba, iar spre sfarsit punem catweii de usturoi intregi, condimentele si bulionul, cand am luat de pe foc punem si verdeata.
Ciorba de perisoare
Se pune o oala cu 2 l de apa la fiert la foc mare. Se pun legumele curatate si taiate cubulete la fiert (pastrati 1/3 din ceapa pentru perisoare). Perisoarele: Se inmoaie felia de paine si se taie marunt, se amesteca cu carnea , orezul , ceapa ramasa, 1/4 din patrunjel tocat marut,...
Tarta cu fructe
Separam albusurile de galbenusuri, albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul vanilat si esenta de vanilie . Galbenusurile se freaca cu zaharul si se toarna peste albusuri.Se adauga faina, praful de copt si se toarna intr-o forma de tarta, unsa cu unt si tapetata cu faina. Se introduce forma...
mancarica de mazare cu cartofi si piept de pui
se spala pieptul de pui, se taie cubulete, se pune in ulei si-l inabusim putin, dupa care punem ceapa taiata marunt si morcovul taiat rondele, le calim impreuna, adaugam si cartofii, lasam putin sa se caleasca toate si punem apa cat sa le acopere, cand este aproape gata adaugam condimentele si...
prajitura fantezie
se bat albusurile spuma, se adauga zaharul treptat, apoi galbenusurile, dupa care faina, praful de copt si esenta de vanilie, se pune in forma tapetata cu faina si se baga la cuptor pt cc 20 de min, se verifica cu scobitoare. intre timp facem crema astfel: budinca se pregateste conform...
Tocanita cu legume si pui la cuptor
Toate ingredientele se aseaza intr-un vas uns cu ulei. Se toarna o cana cu apa, se mai adauga sare si piper la legume, se mai stropeste cu ulei si se lasa la cuptor pana se rumenesc pulpele
Creier pane
Se spala creierul si se pune in apa cu putina sare sa fiarba la foc mic. Se fierbe in aproximativ 20 de minute. Se formeaza spuma care se indeparteaza cu o spumiera. Se scoate si se lasa sa se raceasca, cat sa puteti sa-l manevrati. Umblati cu atentie, se rupe foarte usor. Se bat...
Muraturi asortate
Conopida se desparte buchetele, varza se taie felii mai groase se spala bine totul si se incepe punerea lor in butoi sau vasul in care dorim sa-l pastram pentru la iarna . Pe fundul vasului asezam mararul,cimbrul 3-4 crengute si peste asezam varza rosie,varza alba, ceapa,catei de usturoi,...
Prajitura rapida cu struguri
se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat spuma cu zaharul, adugam galbenusul, unul cate unul, faina si esenta; punem compozitia intr-o tava tapetata cu faina si o bagam la cuptor pt 5 minute, taiem boabele de struguri pe jumatate, si scoatem samburii, scoatem tava si punem pe...
Tocanita de cartofi
se parjeste scarita, se caleste ceapa cu celelalte legume in uleiul in care am prajit scarita, lasam sa se inabusesca putin dupa care adaugam si cartofii, ma inabusim putin, punem scarita si apa cat sa acopere cartofii, Cand sunt fierti cartofii, se adauga bulionul, se mai lasa putin la foc,se ia...
Snitele de pui
Se taie pieptul de pui si se bate cu ciocanul de snitel. Se amesteca ouale cu sarea piperul, mararul . Se adauga faina cat sa iasa ca o smantana mai groasa! Se dau bucatile de pui prin compozitia pregatita si se prajesc in ulei incins pana prind o culoare aurie!
Tocanita buna
se caleste ceapa cu morcovul taiat rondele, se adauga ciupercile si pieptul de pui taiat cubulete, se lasa putin la innabusit, apoi adaugam si cartofii, unem un pahar cu apa, cand au fiert cartofii adaugam condimentele si luam de pe foc
Pulpe de pui la capac
O cratita se umple pana la jumatate cu apa, apoi se foloseste capacul potrivit ei, decat ca se pune pe dos (deci cu manerul in cratita).Pe capac se pun pulpele, una langa alta, cartofii si morcovul, se stropesc cu o cana de apa, cu vinul si cu putin ulei, se condimenteaza, deasupra pulpelor se...
Mazare cu pipote la cuptor
Cantitatile le alegeti in functie de gust Intr-o cratita fierbeti putin pipotele cu sare, pt k mazarea este deja fiarta( dak puneti mazare congelata le puteti pune fara a le mai fierbe) Am pus sarea, piperul, cimbrul si am amestecat un pic in mazare. Am taiat legumele si le-am pus intr-o...
Orez cu legume si pui la cuptor
Se spala orezul bine, se pune la fiert impreuna cu 3 cani de apa. Separat se pun pulpele la fiert cu sare. Dupa ce s-a fiert orezul se clateste cu apa rece (ca pe spaghete), se strecoara si se aseaza intr-un vas pt cuptor. Ceapa se caleste in uleiul incins, se adauga legumele si se inabusesc, se...
Pizza
In apa calda dizolvam drojdia si in mijlocul fainii facem o gropita in care turnam apa cu drojdia. Cand incepe sa creasca, amestecam cu toata faina si turnam uleiul incet framantand energic un aluat elastic. Saram dupa gust Lasam aluatul sa creasca 30 de minute, intr-un loc cald.
Tocanita rustica
Curatam morcovii si ii taiem rondele, curatam cartofii si ii taiem cubulete. condimentam cu sare si piper si dam la fiert, in apa cat se la acopere, pana cand sunt fierte toate. Intre timp, prajim carnea taiata cubulete mici, in uleiul in care am prajit carnea calim ceapa, punem ciupercile...
Eclere
Le pui toate la fiert intr-o tigaie sau ceaun si cand incepe sa fiarba torni dintr-o data FAINA 2 CANI JUMATE amestecand bine pana se omogenizeaza bine apoi dai la rece Lasi sa se raceasca bine cel putin 2 ore Compozitia o iei si incepi sa pui pe rand cate 1 ou si tot amesteci pana ajungi...
Alba ca zapada
Foile Intr-un castron se amesteca (cu mixerul) laptele, ouale si zaharul, apoi se adauga si uleiul. Se pune faina, pentru inceput 400 g, si se framanta cu mana. Daca inca se lipeste de maini se tot adauga faina pana incepe sa se ia de pe maini. Se imparte coca rezultata in trei parti...
Salata de ciuperci cu porumb
Se amesteca maioneza cu smantana, sarea, piperul, mararul, usturoiul pisat iar in compozitia formata se adauga ciupercile si porumbul,putina sare de lamaie. Se amesteca toate bine bine si asta este salata. Va pot spune ca e delicioasa.
Salata de vinete
Mai intai se coc vinetele: fie in cuptor, fie direct pe ochiul de aragaz sau intr-o tigaie cu foarte putin ulei, fie la gratar. Eu prefer sa fac vinetele la focul de gratar pentru ca in felul acesta capata o aroma de lemn ars si de fum, aroma care mie imi place la nebunie. Vinetele coapte se...
Oua umplute
Se fierb ouale, dupa ce au fiert se taie pe jumatate, se scot galbenusurile si se amesteca cu toate celelalte ingrediente( cu mixerul ). Cu compozitia formata se umplu jumatatile de ou.
Chiftelute cu susan
Le puteti face din orice fel de carne. Se amesteca carnea tocata cu painea inmuiata in apa/lapte sau cu pesmetul, ouale si se adauga condimentele (cimbru, piper, sare, dupa gust) si verdeata.Daca, compozitia este prea moale, mai adaugati pesmet. Se fac bilute cu mana putin uda si se dau...
Sarmalute
Se desfac frunzele de la varza, una cate una, de pe fiecare funza se taie cotorul Separat se taie ciolanul bucati, la fel se procedeaza si cu slanina afumata, se taie bucatele subtiri,taiem si cepele, marunt marunt si le calim in ulei, intr-o cratita, peste care adaugam orezul spalat bine,...