Intr-o halba de 500 de ml, punem cuburi de gheata, cele 3 linguri de miere, apoi stoarcem lamaia, punem sucul de lamaie, apoi apa.
Amestecam cu un pai.
Foarte racoritoare si sanatoasa.
Batem ouale intregi cu praful se sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, untul la temperatura camerei, iaurtul, faina, praful de copt si esenta de vanilie , mixam bine pana se omogenizeaza compozitia.
Compozitia astfel rezultata o punem in forme de briose, unse...
Tocam ceapa marunt, o calim in ulei, dupa care unem si varza taiata fideluta sau data pe razatoare, condimantam cu sare si piper dupa gust si lasam pana se inmoaie varza.
Intr-o alta oala punem la fiert carnea cu orezul.
Cand s-a facut atat, varza, cat si orezul si carnea, punem un...
Se decongeleaza aluatul, se taie fasii, sau in forma in care doriti.
Ungem o tava cu ulei, punem fasiile de saleuri pe care le ungem cu galbenus, se presara branzica rasa, mac, susan . ( sare, doar daca este cazul, depinde cat de sarata e branza).
Le dam la cuptorul incins pana se...
Spalam corcodusele bine si indepartam coditele.
Le punem la fiert intr-o oala mai mare si adaugam apa astfel incat sa le depaseasca cam cu o palma.
Fierbem corcodusele bine la foc mic, amestecand din cand in cand, pana cand se inmoaie ( incepe sa se ia pielita de pe ele)
Se lasa sa se...
Spalam bine rosiile, dupa care cu un cutit care taie bine, nu ca al meu cu care m-am chinuit o gramada :D :)) crestam rosiile in asa fel incat sa ramana prinse jos ( exact ca la Cartofi acordeon )
Intre feliute punem cu o lingurita Salata de vinete.
Punem sare daca mai este nevoie....
Fierbem ouale aproximativ 10-15 minute, dupa care le lasam la racit, le decojim cu grija, le taiem pe jumatate, scoatem galbenusurile.
Facem un amestec din galbenusuri, pateu, branzica, maioneza, marar, sare si piper.
Umplem jumatatile de ou cu aceasta compozitie si le punem cu umputura in...
Pregatim blatul astfel:
Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem galbenusurile, unul cate unul, faina, praful de copt si esenta de vanilie , mixam pana se omogenizeaza compozitia, punem...
Batem ouale intregi cu praful se sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, untul la temperatura camerei, iaurtul, faina, praful de copt si esenta de vanilie, mixam bine pana se omogenizeaza compozitia.
Compozitia astfel rezultata o punem in forme de briose, unse cu...
Pregtim aluatul la fel ca la chifle cu branza , am inlocuit oul intreg doar cu galbenusul, insa la copilasii peste 1 an se poate pune oul intreg, noi mai avem vreo 2 sapt de asteptat.
Intre timp pregatim umplura: amestecam branzica proaspata cu iaurtelul.
Impartim coca in 2-3...
Pregatim aluatul ca la chifle cu branza
Dupa ce am pregatit aluatul si l-am lasat la dospit, taiem 2-3 bucati de coca, pe care le intindem cu mana sub forma de dreptunghi, apoi ungem cu smantana si punem cate o bucatica de carnat in mijloc, dupa care incercam sa aducem jumatate din dreptungi...
Pregtim aluatul astfel :
Dizolvam drojdia in lapte caldut si o incorporam in faina apoi adaugam celelalte ingrediente, uleiul la sfarsit. Framantam pana se formeaza o coca moale, nu trebuie sa se lipeasca de maini, in cazul in care se lipeste mai adaugam faina.
Lasam coca la dospit 30...
Pregatim aluatul de paine astfel:
Drojdia o dizolvam in apa calduta si amestecam cu faina, apa si uleiul.
Coca obtinuta o lasam la dospit 1 ora.
Aluatul il impartim in 2 si formam bilute pe care le mai lasam 1 ora la dospit.
Le coacem la foc mediu aproximativ 20-30 de min.
Le...
Intr-un vas cu apa se lasa fasolea sa se inmoaie, cateva ore (de preferat ar fi sa se lase de seara pana dimineata, insa eu am lasat-o o ora)
Se pune apoi la fiert, si dupa ce da in clocot, se arunca apa si se pune alta apa, dar trebuie sa fie fierbinte, pentru ca altfel se intareste fasolea....
Frecam galbenusurile cu zaharul si untul, dupa care adaugam laptele, faina, praful de copt, esenta de rom si cafeaua, mixam pana se omogenizeaza compozitia.
Compozitia rezultata o punem intr-o tava tapetata cu faina si o dam la cuptorul preincalzit pt cca 5 min.
Intre timp scoatem samburii...
Spalam si curatam pulpele si le punem la fiert, in apa cu sare.
Intre timp curatam cartofii, ii taiem dupa preferinte si ii punem intr-o tava de yena, ii stropim cu ulei si cu apa si ii dam la cuptor pana fierbe carnea.
Dupa ce au fiert pulpele le scoatem, iar din apa in care au fiert...
Separam albusurile de galbenusuri, batem albusurile cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, apoi adaugam zaharul in ploaie, mixam pana se dizolva zaharul, adaugam galbenusurile, unul cate unul, faina, praful de copt si esenta, mixam pana se omogenizeaza compozitia.
Compozitia rezultata...
Spalam merele si le punem intr-o tavita la copt.
Intre timp spalam si orezul in cateva ape, il punem la fiert.
Dupa ce s-au copt merele le lasam putin sa se raceasca, dupa care le decojim, le taiem cubulete si apoi le pasam cu furculita.
Amestecam merele coapte cu orezul si branzica si...
Spalam bine rosia, o taiem cubulete mici, sau o dam prin masina de tocat.
Punem 200 ml apa intr-o oala, adaugam rosia taiata cubulete, praful de sare si cateva picaturi de ulei.
Punem sa fiarba la foc mic pana scade apa si se formeaza sosul, dar avem grija sa nu scada de tot si sa nu se...
Spalam pieptul de puim il taiem cubulete mici sau il dam prin masina de tocat, morcovul il dam pe razatoarea mica, ceapa o taiem marunt, maraul si patrunjelul il taiem foarte fin.
Le amestecam pe toate intr-un castonel, dupa care punem galbenusul de ou, painea inmiata in lapte, pe care os...
O cratita se umple pana la jumatate cu apa, apoi se foloseste capacul potrivit ei, decat ca se pune pe dos (deci cu manerul in cratita).
Pe capac se pun pulpele, una langa alta, cartofii curatati si taiati dupa preferinte.
Condimentam cu sare si piper , stropim cu 2-3 linguri de ulei, apoi...
Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma, cu un praf de sare, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem galbenusurile, unul cate unul, laptele, faina, praful de copt, esentele, mixam pana se omogenizeaza compozitia.
Turnam compozitia...
Punem vinetele la dezghetat intr-o sita ca sa se scurga foarte bine apa.
Dupa ce s-au dezghetat le tocam putin, dar nu foarte mult si le punem intr-un vas cu sare si le mixam frumos ( eu asa le fac si nu mai stau sa le toc pana imi vine rau), adaugam ulei, mixam, iar la sfarsit punem putina...
Curatam , marul si banana de coaja si le taiem cubulete mici.
Cu o furculita pasam biscuitii, pana devin pesmet, dupa care ii framntam cu untul.
Ungem o forma termorezistenta cu putin unt, punem un strat de biscuiti ( cam jumatate din compozitie), marul si banana taiate cubulete, branzica...
Frecam ouale intregi cu zaharul,pana se topeste.
Adaugam apoi sarea, esenta de vanile si cea de rom si 2 linguri de ulei .
Punem faina, omogenizam bine compozitia, dupa care adaugam apa, pana ajungem la consistenta dorita.
Punem tigaia la incins si cu ajutorul unui polonic turnam...
Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem galbenusurile, unul cate unul, laptele, faina, praful de copt, esenta, mixam pana se omogenizeaza compozitia.
Compozitia rezultata o turnam intr-o forma...
Se poate face in shacker:
Intr-un shacker puneti laptele rece de la frigider, adaugati continutul plicului, inchideti capacul si agitati energic timp de un minut.
Eu l-am facut intr-o sticla de jumatate, dar se poate face si in pahar, amestecand continuu cu ajutotul unei lingurite....
Amestecam ouale cu faina, sarea, piperul si boiaua pana se omogenizeaza compozitia, dupa care punem bucatelele mici de creier care au ramas,
compozitia trebuie sa fie ca la padispan.
Ungem o forma termorezistenta cu ulei, dupa care turnam compozitia in ea, iar deasupra punem ceapa verde si...
Se bate oul cu zaharul pana isi dubleaza volumul, se adauga faina si se amestec pana se aduna cat de cat intr-un aluat, apoi se framanta putin.
Se infasoara intr-o folie de plastic si se lasa sa se odihneasca cel putin 10 min.
Se intinde o foaie rotunda si se pune in forma de tarta, o...
Spalam aripioarele bine si le punem la fiert in apa cu sare.
Dupa ce au fiert le scoatem si le prajim putin in ulei pana se rumenesc frumos pe ambele parti
Le scoatem si de aici si in uleiul ramas calim ceapa taiata marunt si morcovul taiat cubulete, dupa care punem si orezul pe care l-am...
Limonada
Intr-o halba de 500 de ml, punem cuburi de gheata, cele 3 linguri de miere, apoi stoarcem lamaia, punem sucul de lamaie, apoi apa. Amestecam cu un pai. Foarte racoritoare si sanatoasa.
Briose cu visine si caise
Batem ouale intregi cu praful se sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, untul la temperatura camerei, iaurtul, faina, praful de copt si esenta de vanilie , mixam bine pana se omogenizeaza compozitia. Compozitia astfel rezultata o punem in forme de briose, unse...
Varza a la Cluj by Teo
Tocam ceapa marunt, o calim in ulei, dupa care unem si varza taiata fideluta sau data pe razatoare, condimantam cu sare si piper dupa gust si lasam pana se inmoaie varza. Intr-o alta oala punem la fiert carnea cu orezul. Cand s-a facut atat, varza, cat si orezul si carnea, punem un...
Saleuri
Se decongeleaza aluatul, se taie fasii, sau in forma in care doriti. Ungem o tava cu ulei, punem fasiile de saleuri pe care le ungem cu galbenus, se presara branzica rasa, mac, susan . ( sare, doar daca este cazul, depinde cat de sarata e branza). Le dam la cuptorul incins pana se...
Pasta de corcoduse verzi
Spalam corcodusele bine si indepartam coditele. Le punem la fiert intr-o oala mai mare si adaugam apa astfel incat sa le depaseasca cam cu o palma. Fierbem corcodusele bine la foc mic, amestecand din cand in cand, pana cand se inmoaie ( incepe sa se ia pielita de pe ele) Se lasa sa se...
Rosii acordeoane
Spalam bine rosiile, dupa care cu un cutit care taie bine, nu ca al meu cu care m-am chinuit o gramada :D :)) crestam rosiile in asa fel incat sa ramana prinse jos ( exact ca la Cartofi acordeon ) Intre feliute punem cu o lingurita Salata de vinete. Punem sare daca mai este nevoie....
Soricei-oua umplute
Fierbem ouale aproximativ 10-15 minute, dupa care le lasam la racit, le decojim cu grija, le taiem pe jumatate, scoatem galbenusurile. Facem un amestec din galbenusuri, pateu, branzica, maioneza, marar, sare si piper. Umplem jumatatile de ou cu aceasta compozitie si le punem cu umputura in...
Tort teren de fotbal
Pregatim blatul astfel: Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem galbenusurile, unul cate unul, faina, praful de copt si esenta de vanilie , mixam pana se omogenizeaza compozitia, punem...
Inimioare cu caise
Batem ouale intregi cu praful se sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, untul la temperatura camerei, iaurtul, faina, praful de copt si esenta de vanilie, mixam bine pana se omogenizeaza compozitia. Compozitia astfel rezultata o punem in forme de briose, unse cu...
Branzoaice pentru copilasi
Pregtim aluatul la fel ca la chifle cu branza , am inlocuit oul intreg doar cu galbenusul, insa la copilasii peste 1 an se poate pune oul intreg, noi mai avem vreo 2 sapt de asteptat. Intre timp pregatim umplura: amestecam branzica proaspata cu iaurtelul. Impartim coca in 2-3...
Cornuri surpriza
Pregatim aluatul ca la chifle cu branza Dupa ce am pregatit aluatul si l-am lasat la dospit, taiem 2-3 bucati de coca, pe care le intindem cu mana sub forma de dreptunghi, apoi ungem cu smantana si punem cate o bucatica de carnat in mijloc, dupa care incercam sa aducem jumatate din dreptungi...
Chifle cu branza
Pregtim aluatul astfel : Dizolvam drojdia in lapte caldut si o incorporam in faina apoi adaugam celelalte ingrediente, uleiul la sfarsit. Framantam pana se formeaza o coca moale, nu trebuie sa se lipeasca de maini, in cazul in care se lipeste mai adaugam faina. Lasam coca la dospit 30...
Fasole in painici
Pregatim aluatul de paine astfel: Drojdia o dizolvam in apa calduta si amestecam cu faina, apa si uleiul. Coca obtinuta o lasam la dospit 1 ora. Aluatul il impartim in 2 si formam bilute pe care le mai lasam 1 ora la dospit. Le coacem la foc mediu aproximativ 20-30 de min. Le...
Fasole cu carnati
Intr-un vas cu apa se lasa fasolea sa se inmoaie, cateva ore (de preferat ar fi sa se lase de seara pana dimineata, insa eu am lasat-o o ora) Se pune apoi la fiert, si dupa ce da in clocot, se arunca apa si se pune alta apa, dar trebuie sa fie fierbinte, pentru ca altfel se intareste fasolea....
Prajitura cu cafea, visine si bezea
Frecam galbenusurile cu zaharul si untul, dupa care adaugam laptele, faina, praful de copt, esenta de rom si cafeaua, mixam pana se omogenizeaza compozitia. Compozitia rezultata o punem intr-o tava tapetata cu faina si o dam la cuptorul preincalzit pt cca 5 min. Intre timp scoatem samburii...
Pulpe pe pat de legume
Spalam si curatam pulpele si le punem la fiert, in apa cu sare. Intre timp curatam cartofii, ii taiem dupa preferinte si ii punem intr-o tava de yena, ii stropim cu ulei si cu apa si ii dam la cuptor pana fierbe carnea. Dupa ce au fiert pulpele le scoatem, iar din apa in care au fiert...
Rulada fitoasa cu crema de capsuni
Separam albusurile de galbenusuri, batem albusurile cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, apoi adaugam zaharul in ploaie, mixam pana se dizolva zaharul, adaugam galbenusurile, unul cate unul, faina, praful de copt si esenta, mixam pana se omogenizeaza compozitia. Compozitia rezultata...
Budinca amorezata (pt andutu)
Spalam merele si le punem intr-o tavita la copt. Intre timp spalam si orezul in cateva ape, il punem la fiert. Dupa ce s-au copt merele le lasam putin sa se raceasca, dupa care le decojim, le taiem cubulete si apoi le pasam cu furculita. Amestecam merele coapte cu orezul si branzica si...
Sos de rosii pt copilasi
Spalam bine rosia, o taiem cubulete mici, sau o dam prin masina de tocat. Punem 200 ml apa intr-o oala, adaugam rosia taiata cubulete, praful de sare si cateva picaturi de ulei. Punem sa fiarba la foc mic pana scade apa si se formeaza sosul, dar avem grija sa nu scada de tot si sa nu se...
Chiftelute in sos de rosii (pt Andutu)
Spalam pieptul de puim il taiem cubulete mici sau il dam prin masina de tocat, morcovul il dam pe razatoarea mica, ceapa o taiem marunt, maraul si patrunjelul il taiem foarte fin. Le amestecam pe toate intr-un castonel, dupa care punem galbenusul de ou, painea inmiata in lapte, pe care os...
Pulpe cu cartofi la capac
O cratita se umple pana la jumatate cu apa, apoi se foloseste capacul potrivit ei, decat ca se pune pe dos (deci cu manerul in cratita). Pe capac se pun pulpele, una langa alta, cartofii curatati si taiati dupa preferinte. Condimentam cu sare si piper , stropim cu 2-3 linguri de ulei, apoi...
Prajitura cu visine, piersici si ciocolata
Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma, cu un praf de sare, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem galbenusurile, unul cate unul, laptele, faina, praful de copt, esentele, mixam pana se omogenizeaza compozitia. Turnam compozitia...
Salata de vinete cu ceapa (de post)
Punem vinetele la dezghetat intr-o sita ca sa se scurga foarte bine apa. Dupa ce s-au dezghetat le tocam putin, dar nu foarte mult si le punem intr-un vas cu sare si le mixam frumos ( eu asa le fac si nu mai stau sa le toc pana imi vine rau), adaugam ulei, mixam, iar la sfarsit punem putina...
Prajitura Teo - pt Andu
Curatam , marul si banana de coaja si le taiem cubulete mici. Cu o furculita pasam biscuitii, pana devin pesmet, dupa care ii framntam cu untul. Ungem o forma termorezistenta cu putin unt, punem un strat de biscuiti ( cam jumatate din compozitie), marul si banana taiate cubulete, branzica...
Clatite cu banane
Frecam ouale intregi cu zaharul,pana se topeste. Adaugam apoi sarea, esenta de vanile si cea de rom si 2 linguri de ulei . Punem faina, omogenizam bine compozitia, dupa care adaugam apa, pana ajungem la consistenta dorita. Punem tigaia la incins si cu ajutorul unui polonic turnam...
Prajitura cu cirese
Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem galbenusurile, unul cate unul, laptele, faina, praful de copt, esenta, mixam pana se omogenizeaza compozitia. Compozitia rezultata o turnam intr-o forma...
Milksake de capsuni cu nuca de cocos
Se poate face in shacker: Intr-un shacker puneti laptele rece de la frigider, adaugati continutul plicului, inchideti capacul si agitati energic timp de un minut. Eu l-am facut intr-o sticla de jumatate, dar se poate face si in pahar, amestecand continuu cu ajutotul unei lingurite....
Budinca din creier
Amestecam ouale cu faina, sarea, piperul si boiaua pana se omogenizeaza compozitia, dupa care punem bucatelele mici de creier care au ramas, compozitia trebuie sa fie ca la padispan. Ungem o forma termorezistenta cu ulei, dupa care turnam compozitia in ea, iar deasupra punem ceapa verde si...
Tarta cu visine
Se bate oul cu zaharul pana isi dubleaza volumul, se adauga faina si se amestec pana se aduna cat de cat intr-un aluat, apoi se framanta putin. Se infasoara intr-o folie de plastic si se lasa sa se odihneasca cel putin 10 min. Se intinde o foaie rotunda si se pune in forma de tarta, o...
Pilaf cu aripioare ca la mama acasa
Spalam aripioarele bine si le punem la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert le scoatem si le prajim putin in ulei pana se rumenesc frumos pe ambele parti Le scoatem si de aici si in uleiul ramas calim ceapa taiata marunt si morcovul taiat cubulete, dupa care punem si orezul pe care l-am...