Intr-un vas, punem untul (moale), zaharul si mixam bine. Adaugam cate un ou pe rand, amestecand bine dupa fiecare, apoi adaugam faina cu praful de copt. Amestecam in continuare si adaugam piureul de castane, scortisoara si pudra de roscove. Incorporam bine toate ingredientele. Vom obtine o...
Incepem pregatirile cu cateva zile inainte, intrucat sunt multe blaturi de copt. Preparam blaturile dinainte. Ele se vor intari un pic, lucru care ne va fi de ajutor.
Pentru fiecare blat in parte, separam albusurile de galbenusuri. Albusurile cu lg de apa le batem spuma foarte, foarte bine....
Spalam si curatam ceapa si morcovul. Ceapa o taiem solzisori, morcovul il dam pe razatoarea mica. Patrunjelul il spalam si il tocam marunt.
Carnea tocata o amestecam cu legumele tocate, adaugam sare cu condimente. Formam chiftelute mai marisoare pentru ca scad la fiert.
Incingem 2 lg ulei...
Punem la fiert intr-un vas, zaharul, cacaoa si 200 ml lapte dulce. Amestecam cat sa se topeasca zaharul, apoi luam de pe foc si adaugam untul. Amestecam din nou sa se topeasca untul. Adaugam cateva linguri de rom sau coniac.
Rasnim (nu rajnim :)))) ) rapid biscutii si nuca si le amestecam...
Intai ne ocupam de pieptul de pui.
Spalam pieptul si transam felii groase cam de 1 cm. Le crestam cu un cutit bine ascutit. Presaram ulei masline, sare cu condimente. Punem o folie de aluminiu si dam pieptul la frigider.
Curatam si spalam ceapa si morcovul. Ceapa o taiem solzisori, morcovul...
Biscuitii ii bagam la robot si ii rasnim nu foarte marunt. Topim untul, il adaugam peste biscuiti si amestecam bine.
Pregatim o forma de copt rotunda si asezam baza din biscuiti. Atentie, baza trebuie distribuita drept, fara sa formati margini inalte.
Intr-un castron, punem crema de branza,...
Pentru inceput, trebuie sa formam un sirop de zahar. Punem la fiert 5 lg zahar brut cu 3 lg apa. Lasam sa fiarba un pic, apoi dam deoparte la racit.
Pornim cuptorul.
Curmalele le curatam de samburi, le punem intr-o craticioara, adaugam si caisele si acoperim cu un pic de apa. Le punem pe...
Intr-un castron, se pune untul taiat cubulete si se adauga faina. Se framanta bine, dupa care se adauga un plic de zahar vanilat si zaharul brut. Se amesteca bine pana se incorporeaza si zaharul. Nu framantam foarte mult, pentru ca isi va pierde din textura faramicioasa si crocanta.
Intindem o...
Pornim cuptorul.
Intr-un catronel batem un ou, adaugam zaharul si vanilie si apoi branza de vaci si stafidele. Amestecam bine si dam deoparte.
Desfacem aluatul de foitaj, il intindem un pic cu sucitorul si taiem patrate mari cam de 7 x 7 cm.
Asezam pe fiecare patrat cate o...
Intr-un castron, punem faina si untul taiat cubulete. Incepem sa framantam usor cu mana, pana ce se amesteca bine untul cu faina, adaugam ouale si sare. Framantam iar pana obtinem un aluat elastic. Il dam un pic la frigider, timp in care pregatim umplutura.
Faramitam intr-un castron branza de...
Spalam rosia si o taiem cubulete. Fructul de avocado il curatam de coaja, il taiem in doua, (scoatem samburele) si il tocam cubulete. Stoarcem rapid zeama de lamaie peste el si adaugam rosia tocata. Asezonam cu un pic de sare, 1 lgta ulei masline si amestecam.
Servim salata imediat pe paine...
Mai intai, am batut smantana cu indulcitor pana am obtinut o frisca tare. Amdat la frigider.
Am pornit cuptorul.
Am spalat si curatat merele de coaja. Le-am taiat feliute mai mici sau mai mari. Am presarat 2 lg de indulcitor si 1 lgta scortisoara peste ele. Cojile si cotoarele le-am...
Spalam pieptul, ghebele si le punem la fiert, in apa cu sare, in vase diferite. Dupa ce au fiert, le scoatem pe o farfurie si le lasam la racit. Curatam si pisam usturoiul.
Pregatim rapid o maioneza din doua galbenusuri, unul fiert, unul crud si cativa catei de usturoi pisati. Amestecam rapid,...
Pestele se curata, se spala si se taie in felii groase cam de 3 cm.
Intr-un castron, punem malaiul, adaugam o lingura condimente peste si rajnim putina sare cu ierburi. Amestecam bine si trecem fiecare felie de peste prin acest amestec.
Pregatim o tigaie mai mare, turnam ulei cam de...
Eu am folosit masina de aluat. Am pus in ordine, urmatoarele: laptele, untul, smantana, ouale, zaharul, sarea, faina si drojdia.
Intre timp, am pregatit umplutura de branza. Intr-un castron, am pus branza, am faramitat-o cu o furculita, am adaugat ouale si zaharul, am amestecat si la sfarsit...
Am pornit cuptorul.
Lamaia am spalat-o si am ras-o, apoi am stors zeama.
Intr-un castronel, am pus 2-3 lg smantana, o lingura zahar pudra si zeama de lamaie. Am amestecat si am dat deoparte.
Intr-un castron, am mixat ouale cu zaharul pana si-au dublat volumul. Am adaugat faina in doua...
Am pornit cuptorul.
Am spalat prunele si le-am desfacut in doua, le-am indepartat samburii.
Intr-un castron, am pus faina, praful de copt, zaharul si scortisoara Am adaugat cele doua oua si uleiul si am amestecat cu o lingura. Am adaugat iaurtul si la sfarsit, laptele. Am amestecat bine,...
M-am ocupat intai de crema . Smantana pentru frisca se bate mai bine daca nu este foarte cald in bucatarie. Intr-un castron metalic, am turnat smantana si am mixat intai la viteza mica, apoi la viteza mare cateva minute; cand a inceput sa se intareasca, am adaugat cate o lg de zahr pudra si am...
Intr-un castron, mixam untul moale cu zaharul. Radem coaja de lamaie si o presaram peste unt. Adaugam cate un ou, mixand bine dupa fiecare. Stoarcem lamaia si jumatate din zeama o punem peste compozitie si o incorporam bine. Adaugam faina cernuta cu praful de copt si amestecam bine, bine. Adaugam...
Am curatat, spalat si taiat cuburi cartofii. I-am pus in vasul de gatit la aburi pentru 20 minute. Intre timp, am curatat, spalat si tocat ceapa. Pieptul de pui l-am spalat si taiat cubulete.
Ciupercile le-am spalat si le-am taiat in jumatate.
Intr-o tigaie, am pus un pic de ulei masline si...
Spalam ciupercile si le taiem felii. Sunca o taiem fasii.
Punem o tigaie la incins, cateva linguri de ulei si aruncam ciupercile feliate. Dam la foc iute ca sa se rumeneasca, daca dam la foc mic, lasa apa si se inmoaie. Adaugam fasiile de sunca si doi catei de usturoi zdrobiti. Lasam...
Intr-un castron, punem branza si cu ajutorul unei furculite, o faramitam grosier. Adaugam iaurtul, ouale, si amestecam bine. Adaugam maslinele pe care le feliem si presaram oregano si boia iute. La sfarsit adaugam putin ulei masline si amestecam toata compozitia.
Pornim cuptorul si pregatim o...
Intr-un castron am amestecat faina, indulcitorul, cacaoa. Am adaugat untul taiat cubulete si galbenusul. Am framantat bine toata compozitia si apoi am impartit aluatul obtinut in doi bulgari mari. I-am pus in folie alimentara si i-am bagat la congelator.
I-am tinut la congelator aproximativ 30...
Biscuitii se macina fin fie la robot, fie cu ajutorul sucitorului. ( daca nu dispuneti de robot, puneti biscuitii intr-o punga, o legati la capat si cu ajutorul sucitorului ii faramati pana iese o pulbere fina)
Topim untul si il turnam peste biscuiti. Adaugam cacaoa si amestecam....
Alegeti sa preparati crema intai, intrucat frisca se bate mai bine daca nu este foarte cald in bucatarie!
Gelatina se pune la hidratat in putina apa. O tinem cam 5- 6 minute, apoi o incalzim un pic fie la cuptorul cu microunde, fie pe foc. Atentie: trebuie doar incalzita cat sa se topeasca, sa...
Dovlecelul se spala, se curata la capete si se da pe razatoarea cu ochiuri mari. Morcovul se curata, se spala si se da pe razatoarea cu ochiuri mici.
Maslinele se taie transversal in jumatate. Telemeaua se rade si ea.
Preincalzim cuptorul.
Intr-un castron, punem dovlecelul si...
Am pornit cuptorul.
Intr-un castron, am ras coaja de lamaie, am pus untul si zaharul si am mixat pana s-a transformat intr-o spuma. Am adaugat ouale, incorporand cate unul, apoi am adaugat faina, praful de copt si dupa ce am omogenizat compozitia, am stors si zeama de la o jumatate de...
Visinele spalate si desamburite se pun la fiert cu un pic de apa si zahar. Se lasa sa fiarba un pic cat sa formeze un sos scazut.
Banana se curata, se taie in felii grosute.
Dam drumul la cuptor.
Aluatul de foitaj se taie in 6 patrate si se asaza in forme de mini tarte. Se umplu cu...
Am curatat si am spalat cartofii. I-am gatit la aburi. Dupa ce s-au fiert, i-am scos intr-un castron, am adaugat untul si zaharul si am zdrobit cartofii bine, bine. Am adaugat ouale si am amestecat cu blenderul toata compozitia. La sfarsit, am adaugat faina si am framantat un aluat destul de...
Lipii
Intr-un castron, am cernut faina, am adaugat bicarbonatul si uleiul de masline. Am amestecat si am adaugat putin cate putin apa. Am obtinut un aluat pe care l-am framantat cateva minute. Am impartit aluatul in 3 bucati si am intins 3 foi rotunde si foarte subtiri. Le-am copt intr-o...
Chec cu piure de castane, scortisoara si nuca
Intr-un vas, punem untul (moale), zaharul si mixam bine. Adaugam cate un ou pe rand, amestecand bine dupa fiecare, apoi adaugam faina cu praful de copt. Amestecam in continuare si adaugam piureul de castane, scortisoara si pudra de roscove. Incorporam bine toate ingredientele. Vom obtine o...
Tort de nunta
Incepem pregatirile cu cateva zile inainte, intrucat sunt multe blaturi de copt. Preparam blaturile dinainte. Ele se vor intari un pic, lucru care ne va fi de ajutor. Pentru fiecare blat in parte, separam albusurile de galbenusuri. Albusurile cu lg de apa le batem spuma foarte, foarte bine....
Chiftelute in sos tomat cu spatzle (taitei)
Spalam si curatam ceapa si morcovul. Ceapa o taiem solzisori, morcovul il dam pe razatoarea mica. Patrunjelul il spalam si il tocam marunt. Carnea tocata o amestecam cu legumele tocate, adaugam sare cu condimente. Formam chiftelute mai marisoare pentru ca scad la fiert. Incingem 2 lg ulei...
Prajitura cu foi de napolitane
Punem la fiert intr-un vas, zaharul, cacaoa si 200 ml lapte dulce. Amestecam cat sa se topeasca zaharul, apoi luam de pe foc si adaugam untul. Amestecam din nou sa se topeasca untul. Adaugam cateva linguri de rom sau coniac. Rasnim (nu rajnim :)))) ) rapid biscutii si nuca si le amestecam...
Piept de pui la gratar cu risotto
Intai ne ocupam de pieptul de pui. Spalam pieptul si transam felii groase cam de 1 cm. Le crestam cu un cutit bine ascutit. Presaram ulei masline, sare cu condimente. Punem o folie de aluminiu si dam pieptul la frigider. Curatam si spalam ceapa si morcovul. Ceapa o taiem solzisori, morcovul...
Red velvet cheesecake
Biscuitii ii bagam la robot si ii rasnim nu foarte marunt. Topim untul, il adaugam peste biscuiti si amestecam bine. Pregatim o forma de copt rotunda si asezam baza din biscuiti. Atentie, baza trebuie distribuita drept, fara sa formati margini inalte. Intr-un castron, punem crema de branza,...
Prajitura englezeasca
Pentru inceput, trebuie sa formam un sirop de zahar. Punem la fiert 5 lg zahar brut cu 3 lg apa. Lasam sa fiarba un pic, apoi dam deoparte la racit. Pornim cuptorul. Curmalele le curatam de samburi, le punem intr-o craticioara, adaugam si caisele si acoperim cu un pic de apa. Le punem pe...
Biscuiti shortbread
Intr-un castron, se pune untul taiat cubulete si se adauga faina. Se framanta bine, dupa care se adauga un plic de zahar vanilat si zaharul brut. Se amesteca bine pana se incorporeaza si zaharul. Nu framantam foarte mult, pentru ca isi va pierde din textura faramicioasa si crocanta. Intindem o...
Foietaj cu branza dulce si stafide
Pornim cuptorul. Intr-un catronel batem un ou, adaugam zaharul si vanilie si apoi branza de vaci si stafidele. Amestecam bine si dam deoparte. Desfacem aluatul de foitaj, il intindem un pic cu sucitorul si taiem patrate mari cam de 7 x 7 cm. Asezam pe fiecare patrat cate o...
Empanadas cu branza si marar
Intr-un castron, punem faina si untul taiat cubulete. Incepem sa framantam usor cu mana, pana ce se amesteca bine untul cu faina, adaugam ouale si sare. Framantam iar pana obtinem un aluat elastic. Il dam un pic la frigider, timp in care pregatim umplutura. Faramitam intr-un castron branza de...
Salata de avocado si rosie
Spalam rosia si o taiem cubulete. Fructul de avocado il curatam de coaja, il taiem in doua, (scoatem samburele) si il tocam cubulete. Stoarcem rapid zeama de lamaie peste el si adaugam rosia tocata. Asezonam cu un pic de sare, 1 lgta ulei masline si amestecam. Servim salata imediat pe paine...
Tort de mere cu migdale
Mai intai, am batut smantana cu indulcitor pana am obtinut o frisca tare. Amdat la frigider. Am pornit cuptorul. Am spalat si curatat merele de coaja. Le-am taiat feliute mai mici sau mai mari. Am presarat 2 lg de indulcitor si 1 lgta scortisoara peste ele. Cojile si cotoarele le-am...
Salata de ghebe cu pui si maioneza
Spalam pieptul, ghebele si le punem la fiert, in apa cu sare, in vase diferite. Dupa ce au fiert, le scoatem pe o farfurie si le lasam la racit. Curatam si pisam usturoiul. Pregatim rapid o maioneza din doua galbenusuri, unul fiert, unul crud si cativa catei de usturoi pisati. Amestecam rapid,...
Novac prajit, cu mamaliguta si sos rosu de usturoi
Pestele se curata, se spala si se taie in felii groase cam de 3 cm. Intr-un castron, punem malaiul, adaugam o lingura condimente peste si rajnim putina sare cu ierburi. Amestecam bine si trecem fiecare felie de peste prin acest amestec. Pregatim o tigaie mai mare, turnam ulei cam de...
Branzoaice
Eu am folosit masina de aluat. Am pus in ordine, urmatoarele: laptele, untul, smantana, ouale, zaharul, sarea, faina si drojdia. Intre timp, am pregatit umplutura de branza. Intr-un castron, am pus branza, am faramitat-o cu o furculita, am adaugat ouale si zaharul, am amestecat si la sfarsit...
Magdalene cu lamaie si afine
Am pornit cuptorul. Lamaia am spalat-o si am ras-o, apoi am stors zeama. Intr-un castronel, am pus 2-3 lg smantana, o lingura zahar pudra si zeama de lamaie. Am amestecat si am dat deoparte. Intr-un castron, am mixat ouale cu zaharul pana si-au dublat volumul. Am adaugat faina in doua...
Prajitura cu prune, scortisoara si migdale macinate
Am pornit cuptorul. Am spalat prunele si le-am desfacut in doua, le-am indepartat samburii. Intr-un castron, am pus faina, praful de copt, zaharul si scortisoara Am adaugat cele doua oua si uleiul si am amestecat cu o lingura. Am adaugat iaurtul si la sfarsit, laptele. Am amestecat bine,...
Tort David
M-am ocupat intai de crema . Smantana pentru frisca se bate mai bine daca nu este foarte cald in bucatarie. Intr-un castron metalic, am turnat smantana si am mixat intai la viteza mica, apoi la viteza mare cateva minute; cand a inceput sa se intareasca, am adaugat cate o lg de zahr pudra si am...
Briose aromate, cu ricotta si ciocolata alba
Intr-un castron, mixam untul moale cu zaharul. Radem coaja de lamaie si o presaram peste unt. Adaugam cate un ou, mixand bine dupa fiecare. Stoarcem lamaia si jumatate din zeama o punem peste compozitie si o incorporam bine. Adaugam faina cernuta cu praful de copt si amestecam bine, bine. Adaugam...
Cartofi dauphinoise
Am curatat, spalat si taiat cuburi cartofii. I-am pus in vasul de gatit la aburi pentru 20 minute. Intre timp, am curatat, spalat si tocat ceapa. Pieptul de pui l-am spalat si taiat cubulete. Ciupercile le-am spalat si le-am taiat in jumatate. Intr-o tigaie, am pus un pic de ulei masline si...
Fettuccine cu sos alb si ciuperci
Spalam ciupercile si le taiem felii. Sunca o taiem fasii. Punem o tigaie la incins, cateva linguri de ulei si aruncam ciupercile feliate. Dam la foc iute ca sa se rumeneasca, daca dam la foc mic, lasa apa si se inmoaie. Adaugam fasiile de sunca si doi catei de usturoi zdrobiti. Lasam...
Placinta sarata cu telemea si masline
Intr-un castron, punem branza si cu ajutorul unei furculite, o faramitam grosier. Adaugam iaurtul, ouale, si amestecam bine. Adaugam maslinele pe care le feliem si presaram oregano si boia iute. La sfarsit adaugam putin ulei masline si amestecam toata compozitia. Pornim cuptorul si pregatim o...
Prajitura Rudy
Intr-un castron am amestecat faina, indulcitorul, cacaoa. Am adaugat untul taiat cubulete si galbenusul. Am framantat bine toata compozitia si apoi am impartit aluatul obtinut in doi bulgari mari. I-am pus in folie alimentara si i-am bagat la congelator. I-am tinut la congelator aproximativ 30...
Tarta cu iaurt, afine si lamaie verde
Biscuitii se macina fin fie la robot, fie cu ajutorul sucitorului. ( daca nu dispuneti de robot, puneti biscuitii intr-o punga, o legati la capat si cu ajutorul sucitorului ii faramati pana iese o pulbere fina) Topim untul si il turnam peste biscuiti. Adaugam cacaoa si amestecam....
Prajitura Mon Cheri
Alegeti sa preparati crema intai, intrucat frisca se bate mai bine daca nu este foarte cald in bucatarie! Gelatina se pune la hidratat in putina apa. O tinem cam 5- 6 minute, apoi o incalzim un pic fie la cuptorul cu microunde, fie pe foc. Atentie: trebuie doar incalzita cat sa se topeasca, sa...
Tarta aperitiv cu dovlecel
Dovlecelul se spala, se curata la capete si se da pe razatoarea cu ochiuri mari. Morcovul se curata, se spala si se da pe razatoarea cu ochiuri mici. Maslinele se taie transversal in jumatate. Telemeaua se rade si ea. Preincalzim cuptorul. Intr-un castron, punem dovlecelul si...
Chec cu lamaie si afine
Am pornit cuptorul. Intr-un castron, am ras coaja de lamaie, am pus untul si zaharul si am mixat pana s-a transformat intr-o spuma. Am adaugat ouale, incorporand cate unul, apoi am adaugat faina, praful de copt si dupa ce am omogenizat compozitia, am stors si zeama de la o jumatate de...
Foitaj cu visine, banane si lichior de cocos
Visinele spalate si desamburite se pun la fiert cu un pic de apa si zahar. Se lasa sa fiarba un pic cat sa formeze un sos scazut. Banana se curata, se taie in felii grosute. Dam drumul la cuptor. Aluatul de foitaj se taie in 6 patrate si se asaza in forme de mini tarte. Se umplu cu...
Gomboti XL cu prune
Am curatat si am spalat cartofii. I-am gatit la aburi. Dupa ce s-au fiert, i-am scos intr-un castron, am adaugat untul si zaharul si am zdrobit cartofii bine, bine. Am adaugat ouale si am amestecat cu blenderul toata compozitia. La sfarsit, am adaugat faina si am framantat un aluat destul de...
Lipii umplute
Lipii Intr-un castron, am cernut faina, am adaugat bicarbonatul si uleiul de masline. Am amestecat si am adaugat putin cate putin apa. Am obtinut un aluat pe care l-am framantat cateva minute. Am impartit aluatul in 3 bucati si am intins 3 foi rotunde si foarte subtiri. Le-am copt intr-o...