Mai intai taiem costita cubulete. Intr-o tigaie punem putin ulei si costita sa se prajeasca un pic, adaugam ceapa taiata marunt si lasam la calit. Adaugam sucul de rosii si mai lasam pe foc pana se reduce un pic sucul de rosii. Scurgem fasolea din cutii lasand putina apa de la conserva. Adaugam...
Intindem foietajul si decupam forme dupa dorinta noastra.
Cu galbenusul de ou,ungem formele decupate.
Amestecam sucul de rosii cu busuiocul taiat marunt si punem pe fiecare foietaj.
Deasupra se completeaza dupa dorinta cu ceea ce dorim.Eu am folosit cascaval ras,bucati de...
Mai intai pregatim umplutura...
Intr-un castron punem ricotta un pic de sare,doua galbenusuri,stafidele.Le amestecam.
Intindem foietajul si deasupra punem crema obtinuta.Presaram zaharul amestecat cu zaharul vanilat.
Eu am taiat in doua foietajul,ca sa incapa in tava.
Se ruleaza si...
Se spala carnea si se pune untr-un recipient rezistent la cuptor.
Se adauga 2/3 pahare de apa.Se pun cateva fire de rosmarin ,cimbru,usturoi.
Se acopera cu o foaie de aluminiu si se da la cuptor pentru 40/50 minute la 200°.
Dupa acest timp,se scoate carnea din cuptor, se ia foaia de...
Se spala caisele, se taie in doua si se aseaza intr-o tava unsa cu unt si presarata cu zahar, cu partea bombata in sus.
Se separa ouale. Se bate bine untul cu zaharul. Adaugam galbenusurile unul cate unul si batem bine dupa fiecare. Se adauga ciocolata rasa.
Adaugam apoi faina amestecata cu...
Rosiile se spala si se taie. Se pun intr-o cratita de inox si se lasa la foc mic. Le amestecam din cand in cand pana se inmoaie bine. Cand sunt gata se strecoara de seminte si coaja. Se pun din nou in cratita, se adauga sarea si uleiul si se lasa la foc mare pana se ingroasa sosul. Se stinge...
Tiramisu reţetă cu ananas
Mai intai separam galbenusurile de albusuri. Galbenusurile le frecam bine cu zaharul.Adaugam mascarpone si continuam pana se obtine o crema.
Albusurile le batem spuma cu un pic de sare.Taiem ananasul in mici bucati si-l adaugam la crema de oua si...
La inceput marinam carnea. Lamaile se spala, se taie in doua si se stoarce sucul. Carnea spalata si uscata se pune intr-un bol si deasupra se varsa sucul de lamaie. Se lasa la marinat in frigider vreo 20 minute.
Pregatim impanatura. Intr-un castronel punem oul si-l batem cu o furculita. In...
Pieptul de pui il taiem felii .
Punem sarea si piperul. Intr-o tigaie incalzim uleiul si punem carnea la rosolat pe ambele parti. Adaugam otetul si lasam sa se evapore la foc mare.
Adaugam si laptele si mai lasam 20 minute la prajit.Scoatem carnea si lasam sosul pe foc, acoperit,sa se...
Piscoturile se macina fin si se pun intr-un bol,deasupra turnam cesca de cafea solubila si lasam deoparte.
Mscarpone se bate cu mixerul se adauga zaharul pudra se pune zaharul vanilat si esenza.
Crema obtinuta se amesteca cu piscoturile.Se omogenizeaza si se fc bilute mari cat o...
Se spala si se taie rosiile, castravetele, ardeiul, ceapa. Se adauga mozzarella, sarea, uleiul, busuiocul taiat fin.
Se amesteca bine si salata e gata.
Buna ,racoritoare si plina de vitamine si calciu.... Idela pentru zile de vara....:)
Mai intai am taiat felii piersicile si i-am presarat cu o cescuta de zahar si un pic de suc de lamaie si le-am lasat la o parte.
Am separat albusurile de galbenusuri.Se bat bine galbenusurile si se adauga zaharul.Se continua pana se bat bine si se topeste zaharul.
Intr-un castron se bat...
Dovleceii se spala, se curata de coaja si se dau pe razatoare mica si se scurg de apa. Peste dovlecei punem un ou, faina, smantana, cascavalul ras si mararul taiat marunt. Se adauga sarea si piperul. Amestecam bine cu o lingura. Se pune uleiul la incins si cu o lingura se ia din compozizie si se...
Se taie dovleceii rondele si se pun un pic cu sare sa se scurga.Intr-o tigaie calim ceapa ,si ustroiul in putin ulei.
Dovleceii se prajesc in ulei.
Cand ceapa s-a calit un pic ,se adauga sucul de rosii si se mai lasa putin pe foc.
La urma se adauga dovleceii si se mai lasa pe foc sa...
Mai intai am tait zucchini rondele subtiri
Se intinde foietajul, se pun pe rand: ricotta, prosciutto, zucchini, sotillete, ceapa verde, un pic de boia. Se face o rulada si se pune pe o hartie de copt la cuptor incalzit pentru 30 minute la 180°.
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un pic de sare. Galbenusurile se bat cu zaharul si se adauga la albusuri amestecand incet de jos in sus. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga la albusuri, tot asa amestecand de jos in sus.
Intr-o tava am pus hartie de...
Se taie pieptul de curcan felii subtiri si se bate.Pe feliile de carne se pune o bucata de sunca,branza topita,patrunjelul.Se ruleaza si se prind cu scobitori.
Deasupra se pune un pic de curry.
Se prajesc in ulei cam 15-20 minute.
In timpul prajelii se adauga vinul.Iese si un sos foarte...
Carnea sarata si piperata se pune intr-o tava de cuptor.Cartofii se curata,se taie in patru,zucchinele se spala si se taie in bucati mai mari si se pun impreuna cu carnea.
Deasupra se presara cimbru. Se toarna un pic de ulei si un pahar de apa.
Am acoperit tava cu foaie de aluminiu.Se pune...
Se separa albusurile de galbenusuri, se bat galbenusurile cu zaharul. Albusurile se bat spuma, se adauga galbenusurile, uleiul, faina amestecata cu praful de copt si cacao, esenta de rom. Se pune la copt in tava de aragaz acoperita cu hartie pt copt. Se lasa la copt 10 minute la 170-180°, se...
Intr-un castron am pus carnea, pesmetul, parmigianul, oul, mararul, usturoiul razuit, lapte cat cuprinde, sare si piperul.
Se amesteca bine bine si se pun la prajit.
Intr-un minut sunt gata si sunt foarte gustoase !!
Intr-un castron am amestecat ouale,zaharul,faina ,praf de copt si cacaoa.Le-am pus intr-o tava mai mica decat cea de aragaz,si am lasat la cuptor in jur de 30 min...se controleaza...proba scobitorii.
Crema galbena -se pun galbenusurile, laptele, zaharul vanilat si faina si se fierb in bain...
La inceput am facut maiaua.O lingura faina cu putin lapte cald si putin zahar.Am lasat sa creasca cam 15 min.
Intr-un castron am frecat 2 galbenusuri si un ou intreg cu zahar si putina sare.Dupa care am pus iaurtul,faina,maiaua, uleiul putin cate putin,cojile de lamaie si portocala.
Am...
Fasole cu costita
Mai intai taiem costita cubulete. Intr-o tigaie punem putin ulei si costita sa se prajeasca un pic, adaugam ceapa taiata marunt si lasam la calit. Adaugam sucul de rosii si mai lasam pe foc pana se reduce un pic sucul de rosii. Scurgem fasolea din cutii lasand putina apa de la conserva. Adaugam...
Pizzette din foietaj
Intindem foietajul si decupam forme dupa dorinta noastra. Cu galbenusul de ou,ungem formele decupate. Amestecam sucul de rosii cu busuiocul taiat marunt si punem pe fiecare foietaj. Deasupra se completeaza dupa dorinta cu ceea ce dorim.Eu am folosit cascaval ras,bucati de...
Placinta cu ricotta
Mai intai pregatim umplutura... Intr-un castron punem ricotta un pic de sare,doua galbenusuri,stafidele.Le amestecam. Intindem foietajul si deasupra punem crema obtinuta.Presaram zaharul amestecat cu zaharul vanilat. Eu am taiat in doua foietajul,ca sa incapa in tava. Se ruleaza si...
Pulpe de pui la cuptor
Se spala carnea si se pune untr-un recipient rezistent la cuptor. Se adauga 2/3 pahare de apa.Se pun cateva fire de rosmarin ,cimbru,usturoi. Se acopera cu o foaie de aluminiu si se da la cuptor pentru 40/50 minute la 200°. Dupa acest timp,se scoate carnea din cuptor, se ia foaia de...
Negresa cu caise
Se spala caisele, se taie in doua si se aseaza intr-o tava unsa cu unt si presarata cu zahar, cu partea bombata in sus. Se separa ouale. Se bate bine untul cu zaharul. Adaugam galbenusurile unul cate unul si batem bine dupa fiecare. Se adauga ciocolata rasa. Adaugam apoi faina amestecata cu...
Tagliatelle cu sos de rosii si busuioc
Rosiile se spala si se taie. Se pun intr-o cratita de inox si se lasa la foc mic. Le amestecam din cand in cand pana se inmoaie bine. Cand sunt gata se strecoara de seminte si coaja. Se pun din nou in cratita, se adauga sarea si uleiul si se lasa la foc mare pana se ingroasa sosul. Se stinge...
Tiramisu reţetă cu ananas
Tiramisu reţetă cu ananas Mai intai separam galbenusurile de albusuri. Galbenusurile le frecam bine cu zaharul.Adaugam mascarpone si continuam pana se obtine o crema. Albusurile le batem spuma cu un pic de sare.Taiem ananasul in mici bucati si-l adaugam la crema de oua si...
Aripioare de pui marinate si impanate
La inceput marinam carnea. Lamaile se spala, se taie in doua si se stoarce sucul. Carnea spalata si uscata se pune intr-un bol si deasupra se varsa sucul de lamaie. Se lasa la marinat in frigider vreo 20 minute. Pregatim impanatura. Intr-un castronel punem oul si-l batem cu o furculita. In...
Piept de pui in sos de lapte
Pieptul de pui il taiem felii . Punem sarea si piperul. Intr-o tigaie incalzim uleiul si punem carnea la rosolat pe ambele parti. Adaugam otetul si lasam sa se evapore la foc mare. Adaugam si laptele si mai lasam 20 minute la prajit.Scoatem carnea si lasam sosul pe foc, acoperit,sa se...
Praline Tiramisu
Piscoturile se macina fin si se pun intr-un bol,deasupra turnam cesca de cafea solubila si lasam deoparte. Mscarpone se bate cu mixerul se adauga zaharul pudra se pune zaharul vanilat si esenza. Crema obtinuta se amesteca cu piscoturile.Se omogenizeaza si se fc bilute mari cat o...
Salata de vara cu mozzarella
Se spala si se taie rosiile, castravetele, ardeiul, ceapa. Se adauga mozzarella, sarea, uleiul, busuiocul taiat fin. Se amesteca bine si salata e gata. Buna ,racoritoare si plina de vitamine si calciu.... Idela pentru zile de vara....:)
Prajitura bicolora cu piersici
Mai intai am taiat felii piersicile si i-am presarat cu o cescuta de zahar si un pic de suc de lamaie si le-am lasat la o parte. Am separat albusurile de galbenusuri.Se bat bine galbenusurile si se adauga zaharul.Se continua pana se bat bine si se topeste zaharul. Intr-un castron se bat...
Snitele din dovlecei
Dovleceii se spala, se curata de coaja si se dau pe razatoare mica si se scurg de apa. Peste dovlecei punem un ou, faina, smantana, cascavalul ras si mararul taiat marunt. Se adauga sarea si piperul. Amestecam bine cu o lingura. Se pune uleiul la incins si cu o lingura se ia din compozizie si se...
Dovlecei in sos de rosii
Se taie dovleceii rondele si se pun un pic cu sare sa se scurga.Intr-o tigaie calim ceapa ,si ustroiul in putin ulei. Dovleceii se prajesc in ulei. Cand ceapa s-a calit un pic ,se adauga sucul de rosii si se mai lasa putin pe foc. La urma se adauga dovleceii si se mai lasa pe foc sa...
Rulada aperitiv
Mai intai am tait zucchini rondele subtiri Se intinde foietajul, se pun pe rand: ricotta, prosciutto, zucchini, sotillete, ceapa verde, un pic de boia. Se face o rulada si se pune pe o hartie de copt la cuptor incalzit pentru 30 minute la 180°.
Prajitura cu visine
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un pic de sare. Galbenusurile se bat cu zaharul si se adauga la albusuri amestecand incet de jos in sus. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga la albusuri, tot asa amestecand de jos in sus. Intr-o tava am pus hartie de...
Rulouri din piept de curcan
Se taie pieptul de curcan felii subtiri si se bate.Pe feliile de carne se pune o bucata de sunca,branza topita,patrunjelul.Se ruleaza si se prind cu scobitori. Deasupra se pune un pic de curry. Se prajesc in ulei cam 15-20 minute. In timpul prajelii se adauga vinul.Iese si un sos foarte...
Cotlete de porc cu cartofi si zucchini la cuptor
Carnea sarata si piperata se pune intr-o tava de cuptor.Cartofii se curata,se taie in patru,zucchinele se spala si se taie in bucati mai mari si se pun impreuna cu carnea. Deasupra se presara cimbru. Se toarna un pic de ulei si un pahar de apa. Am acoperit tava cu foaie de aluminiu.Se pune...
Rulada cu frisca si capsuni
Se separa albusurile de galbenusuri, se bat galbenusurile cu zaharul. Albusurile se bat spuma, se adauga galbenusurile, uleiul, faina amestecata cu praful de copt si cacao, esenta de rom. Se pune la copt in tava de aragaz acoperita cu hartie pt copt. Se lasa la copt 10 minute la 170-180°, se...
Chiftelute la minut
Intr-un castron am pus carnea, pesmetul, parmigianul, oul, mararul, usturoiul razuit, lapte cat cuprinde, sare si piperul. Se amesteca bine bine si se pun la prajit. Intr-un minut sunt gata si sunt foarte gustoase !!
Prajitura in trei culori cu nuca de cocos
Intr-un castron am amestecat ouale,zaharul,faina ,praf de copt si cacaoa.Le-am pus intr-o tava mai mica decat cea de aragaz,si am lasat la cuptor in jur de 30 min...se controleaza...proba scobitorii. Crema galbena -se pun galbenusurile, laptele, zaharul vanilat si faina si se fierb in bain...
Pasca cu ricotta
La inceput am facut maiaua.O lingura faina cu putin lapte cald si putin zahar.Am lasat sa creasca cam 15 min. Intr-un castron am frecat 2 galbenusuri si un ou intreg cu zahar si putina sare.Dupa care am pus iaurtul,faina,maiaua, uleiul putin cate putin,cojile de lamaie si portocala. Am...