Desert paleuri cu ciocolata

de Ina in Prajituri, 7 Iun 2013 | 128084 vizualizari

 

By Criss, cu multumiri ! >:D<

 

INGREDIENTE

  • Aluatul:
  • 4 oua
  • 200 gr unt
  • 200 gr zahar pudra
  • 300 gr faina
  • coaja de la o lamaie rasa
  • 1 esenta de vanilie
  • Crema:
  • 150 ml frisca lichida
  • 100 gr ciocolata menaj
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert paleuri cu ciocolata:

Amestecam untul (moale) cu zaharul pudra. Adaugam vanilia, coaja de lamaie, ouale si faina, mixand pana obtinem o compozitie spumoasa.

Folosindu-ne de un posh spritam mici gramajoare de aluat in tava tapetata cu hartie de copt, lasand spatiu mai mare intre ele pentru a evita lipirea in timpul coacerii.  

Se coc la foc moderat, in cca 8-10 minute (depinde de cat de bine coace aragazul vostru). Cand marginile devin aurii inseamna ca s-au copt.

Intr-o craticioara punem frisca lichida si ciocolata bucati, si amestecam pe baie de aburi pana se topeste ciocolata. Lasam crema sa se raceasca, punem in frigider minim doua ore, dupa care o mixam pana devine spumoasa.

Lipim cate doua fursecuri ajutandu-ne de crema.  

Glasam cu ciocolata topita.

Sunt extrem de fragede si gustoase!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert paleuri cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (71)

iry-gabriela 1

07.04.2015, 16:55

Ce frumusele

Ina 1

09.04.2015, 14:12

Fara praf de copt . Oricum faina din comert e aditivata suficient. Fursecurile ies sfaramicioase, fregede, de la unt.
Daca vreti sa puneti, puneti.... Ale mele n-au

Ancutsa 1

18.02.2019, 16:31

Frumoase si bune!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti bicolori - Martisor