Pasca cu ricotta

de nadea68 in Dulciuri, 3 Mai 2013 | 8631 vizualizari

 

Pentru inceput fiind in ajun de Paste va doresc un Paste Fericit!!!!
Am tot luat retete de pe Bucataras..le-am facut si m-am hotarat sa le fac vedere ... :)
Am tot dorit sa fac pasca dar nu avem timp.Acum am decis si...iata rezultatul.

 

INGREDIENTE

Aluat de cozonac

  • 3 oua
  • 250 g iaurt
  • 200 g zahar
  • 25 g drojdie
  • 100 ml ulei
  • cam 500 g faina
  • coaja de lamaie si portocala

Umplutura

  • 200 g ricotta
  • 50 g smantana
  • 1 ou
  • 50 g stafide
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca cu ricotta:

La inceput am facut maiaua.O lingura faina cu putin lapte cald si putin zahar.Am lasat sa creasca cam 15 min.

Intr-un castron am frecat 2 galbenusuri si un ou intreg cu zahar si putina sare.Dupa care am pus iaurtul,faina,maiaua, uleiul putin cate putin,cojile de lamaie si portocala.

Am framantat  bine bine si am pus la crescut,aproape de cuptor aprins (in italia ploua si e frig)Am asteptat sa creasca.

Dupa ce a crescut,am luat o bucata si am intins pe fundul formei rotunde de aluminiu cu diametrul 20cm.Apoi cu alte doua bucati am facut un snur si l-am pus deasupra.

In mijloc am varsat crema obtinuta din ricotta,ou,smantana,stafide si un pic esenta de rom.La sfarsit am pus doua fasii in forma de cruce.

La cuptor am tinut 30 min la 180°.

Rezultatul e acesta in foto.

Mi-a mai ramas coca si am facut un mic cozonacel.

Fiind prima data ca public sper ca am facut totul bine :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu ricotta" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (10)

nadea68 1

04.05.2013, 12:02

Va multumesc mult.Sunt emozionata sa fac parte din grupul bucatarasilor!!!

PASTE FERICIT!!!

Rocsi 1

04.05.2013, 14:58

Bine ai venit in gasca noastra

MotanLaOale 1

04.05.2013, 16:27

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pasca napoletana