mihaelaradu

1

Bucataras
incepator

Bucataras din 13.01.2011

RETETE31
PRIETENI8
Retete

Canelloni improvizati cu spanac si telemea

In Cannelloni la 6 Feb 2012

Spanacul se spala bine, se fierbe si se toaca marunt. Intr-o tigaie calim ceapa si usturoiul, adaugam spanacul, telemeaua, sare si piper dupa gust, amestecand pentru 1-2 minute. Sosul bechamel se pregateste astfel: se topeste untul in care se caleste faina. Se adauga laptele si se amesteca...

Placinta cu spanac si feta/ Spanakopita

In Aperitive / Garnituri la 27 Ian 2012

 Spanacul se spala bine. Se pune intr-un vas mai mare si se toarna apa calda peste frunze. Se scurge bine de apa si se presara cu putina sare. Ceapa se taie rondele (sau ca si pt calit daca folositi 1 capatana de ceapa) Ouale se bat si se toarna peste spanac si ceapa....

Clatite cu nes si 2 umpluturi (frisca, nutela, ananas si dulceata de mure)

In Prajituri la 27 Ian 2012

Eu am procedat asa cu aluatul: 1. Intr-un castron am pus faina peste care am turnat usor laptele caldut astfel incat faina s-a incorporat frumos fara cocoloase. Am adaugat cafeaua, zaharul, esenta de vanilie,galbenusurile si uleiul. Am amestecat bine si la sfarsit am incorporat albusurile...

Tort "Black forest"

In Torturi la 22 Ian 2012

Blatul:    Pudra de cacao se dizolva cu apa fierbinte si se lasa la racit. Albusurile se bat spuma cu jumatate din cantitatea de zahar. Galbenusurile se freaca cu restul de zahar. Se adauga uleiul, faina amestecata cu praful de copt si siropul de cacao. Incorporam, prin...

Chec ieftin si rapid cu ciocolata si stafide

In Prajituri la 12 Noi 2011

1.Albuşurile se separă de gălbenuşuri şi se bat cu 4 linguri de zahăr până când se obţine o spumă densă, tare. 2. Gălbenuşurile se amestecă cu laptele rece. 3. Margarina se topeşte la foc mic. Adăugăm restul de zahăr, iar după ce zahărul s-a topit...

Mazare boabe cu pulpe de pui

In Pui la 3 Aug 2011

Pulpele se spala bine. Morcovii se curata, se spala si se taie rondele. Ardeiul se taie cubulete. Intr-o cratita, calim legumele intr-o lingura de ulei. Adaugam pulpele pe care le lasam la calit 2-3 minute. Stingem cu apa rece, atat cat sa acopere carnea si lasam sa fiarba pt 10 min....

Tarta cu crema de vanilie si fructe a la Lilik :)

In Prajituri la 13 Apr 2011

1. Untul se freaca cu zaharul si vanilia pana se obtine o pasta moale. 2. Intr-un castron cernem faina si preful de copt, peste care adaugam pasta de unt, ouale si sarea. Amestecam pana obtinem un aluat. Aluatul se inveleste intr-o folie de plastic si se tine la frigider cca 30 minute. 3....

Primul meu cozonac :)

In Prajituri la 13 Apr 2011

1.Incepem prin a pune stafidele intr-un castron cu apa si le lasam sa se inmoaie cca 30 minute. Dupa ce s-au inmuiat le punem la scurs intr-un strecurator. 2. Intr-un castron punem laptele caldut, adaugam zaharul, pliculetele de zahar vanilat si amestecam pana se dizolva zaharul. 3....

Crochete de pui cu susan

In Aperitive / Garnituri la 22 Mar 2011

1. Pieptul te pui se taie in felii lungi. 2. Albusul de ou se bate spuma si se amesteca cu galbenusul, un praf de sare si putin piper. 3. Fasiile de carne se trec prin compozitia de ou, apoi prin susan si se prajesc in ulei.

Brownies americane

In Prajituri la 22 Mar 2011

1. Ouale se freaca cu zaharul si vanilia pana cand zaharul se topeste. Adaugam uleiul si amestecam bine. 2. Intr-un vas amestecam faina, praful de copt, sarea pe care le vom cerne in compozitia de ou.  3. Adaugam nucile si turnam compozitia in tava tapetata. 4. Introducem in...

Salata cu avocado, ton si dressing de iaurt

In Salate la 22 Mar 2011

Dressing : Iaurtul se freaca cu 4-5 linguri de ulei. Cand am terminat de incorporat uleiul, amestecam sosul de soia, praful de ghimbir si piperul. Lasam dressingul la frigider pentu a se raci. 1. Salata se taie fasii, rosiile si avocado se taie feliute si se aranjeaza frumos pe un...

Ciorba de zarzavat cu orez si otet de pe ardei iute

In Ciorbe la 21 Mar 2011

1. Ceapa taiata marunt se caleste intr-o lingura de ulei pana devine sticloasa.  2. Morcovul si patrunjelul date pe razatoarea mare se calesc impreuna cu ceapa. 3. Adaugam apa si lasam sa fiarba la foc mic. Cand legumele sunt aproape fierte, adaugam orezul spalat. 4. Galbenusul de...

Tocanita de cartofi cu costita afumata

In Porc la 21 Mar 2011

1. Afumatura se spala si se fierbe separat. Cand e pe jumatate fiarta ne putem apuca de tocanita noastra. 2. Ceapa taiata marunt se caleste cu 1 lingurita de boia pana devine sticloasa. Adaugam foaia de dafin, ardeiul si morcovul (taiat marunt sau ras). Lasam legumele sa se inmoaie (2-3...

Sufleu cu brocolli (de post)

In Mancaruri de post la 17 Mar 2011

1. Orezul se fierbe cu un praf de sare si putina menta uscata (optional). Se aseaza intr-un vas termorezistent uns cu margarina. 2. Peste orez, turnam rosiile taiate marunt asezonate cu putina sare si piper. 3. Brocolli fiert il taiem marunt si il asezam peste patul de orez si rosii. 4....

Piure de spanac cu oua

In Mancaruri de legume la 15 Mar 2011

1. Spanacul se spala bine si se pune la fiert. O data, fiert, spanacul se scurge de apa si se toaca marunt. 2. Intr-o cratita calim usturoiul zdrobit cu 1 lingurita de faina. Adaugam spanacul tocat si 1/2 din cana cu lapte. Invartim bine ca laptele sa se incorporeze. 3. Restul de lapte il...

Ciorba de varza/ Luscos de post/fara carne

In Ciorbe la 12 Mar 2011

1. Varza se taie marunt sau se da pe razatoarea cu gauri mari(eu o prefer rasa) 2. Morcovii si patrunjelul se dau pe razatoare, iar ceapa se taie marunt. 3. Legumele se calesc 2-3 minute cu o lingura de ulei peste care se adauga apa rece. Nu umpleti oala cu apa pentru ca mai tarziu se...

Brocolli cu sos bechamel de post

In Mancaruri de post la 12 Mar 2011

Broccoli  se spala bine sub jet de apa rece, se desface buchetele si se bune la fiert in apa rece. Dupa ce s-a fiert, se scoate cu paleta si sepune la scurs intr-un strecurator. Intre timp, pregatim sosul bechamel la foc MIC. Intr-o cratita se topeste untul. Adaugam faina si amestecam...

Friptura de iepure la cuptor cu sos de vin alb si ierburi aromatice

In Mancaruri cu carne la 27 Feb 2011

1. Iepurele se spala bine si se pune la marinat pentru 2-3 ore cu oregano, rozmarin, menta uscata, vegeta, piper, boia, vin si putin ulei. 2. Inainte de a introduce carnea la cuptor, prajim fiecare bucata de carne.  3. Intr-un vas termorezistent, asezam bucatile de carne si adaugam...

Ciorba radauteana inspirata de pe bucataras.ro :)

In Ciorbe la 27 Feb 2011

1. Spalam carnea si o punem la fiert in apa rece, cu un praf de sare. Spumam cand este necesar. 2. Legumele se curata si se spala bine. Ceapa se lasa intreaga sau se taie in jumatate. Ardeiul se taie in jumatate, iar morcovii si patrunjelul se taie in patru fasii pe lungime. Se pun la fiert cu...

Paste semi-carbonara la cuptor

In Fusilli la 27 Feb 2011

1. Punem pastele la fiert in apa clocotita. Adaugam un praf de sare si putin ulei. 2. Pentru sos , calim usturoiul in 2 linguri de ulei, adaugam baconul si mai calim 3-5 minute. Adaugam smantana si lasam pe foc inca 5 minute. 3. Pastele fierte si strecurate de apa  le asezam intr-o...

Ciorba de cartofi cu afumatura si tarhon

In Ciorbe la 21 Feb 2011

1. Incepem prin a spala costita. Daca carnea e foarte afumata, se recomanda sa o opariti inainte separat. Eu am folosit costita din comert, pre-fiarta, deci am spalat-o bine cu apa fierbinte. 2. Calim ceapa, ardeiul, morcovul si stingem cu apa rece(eu am facut ciorba intr-o oala de 3 litri,...

Somon cu sos olandez, salsa de porumb si ardei si orez Basmati

In Somon la 21 Feb 2011

1. Somonul se pune pe gratarul (sau tigaie grill) preincalzit si uns cu ulei, pana cand se rumeneste pe ambele parti. Rozmarinul, sarea si piperul se presara peste bucatile de somon dupa ce l-am asezat pe gratar. Somonul se serveste cand este inca putin roz in interior. 2. Pentru pilaf: intr-o...

Cus cus(kritaraki) cu legume mexicane si conopida fiarta

In Paste la 24 Ian 2011

Calim ceapa in putin ulei. Cand ceapa s-a inmuiat, adaugam cus-cus-ul spalat, vegeta, piperul si mai calim 1-2 minute. Stingem cu 1 cana de apa, urmand ca a doua cana sa o adaugam ulterior, cand pastele au inceput sa fiarba si apa a scazut.  Cand cus-cus-ul e aproape fiert, adaugam...

Punch de fructe pt copii

In Cocktail la 21 Ian 2011

1. Se taie fructele marunt (ca pentru salata de fructe). 2. Peste fructe se toarna sucurile de portocale si ananas. 3. Se tine la frigider 30 min. 4. Inainte de a se servi, se adauga apa minerala 5. Pentru decor, se pot aseza si cateva felii de portocale.

Souvlaki de pui

In Pui la 21 Ian 2011

1. Taiem pieptul de pui cubulete. 2. Ardeii ii feliem si cepele le crapam in 4 bucatii si le desfacem fasii. Ciupercile le lasam intregi (cand vom aseza carnea pe betisoare, daca ciupercile nu sunt de ajuns, le putem taia in jumatate) 3. Asezam totul intr-un bol, turnam uleiul si potrivim...

Bagheta cu unt si usturoi

In Piine la 18 Ian 2011

Baghetele se cresteaza feliute. Untul se freaca cu usturoiul pisat, sare, foarte putin marar uscat si foarte putina menta uscata (condimentele se adauga doar pentru a colora putin untul si a-i da un aspect placut). Cu o lingurita sau o lama de cutit, tartinam bagheta intre crestari, cu...

Salata cipriota (greceasca, cu mici-mari diferente)

In Salate la 18 Ian 2011

Se taie toate legumele cubulete, feliute, solzisori...fiecare cum prefera :) si se amesteca cu frunzele de coriandru. Branza se taie cuburi si se amesteca cu legumele si maslinele. Se picura uleiul si zeama de lamaie peste amestecul de legume, branza si verdeata. Se sareaza dupa gust....

Cotlet de porc marinat in vin rosu

In Porc la 18 Ian 2011

1. Se pregateste sosul pentru marinat, astfel: se amesteca cimbrul cu usturoiul zdrobit si mustarul. Vinul se adauga treptat pentru a evita formarea cocoloaselor. 2.Cu 2-3 ore inainte de gatire, carnea de porc se pune la marinat cu sosul de vin (se poate lasa si peste noapte, la frigider)....

Mango & avocado salsa

In Salate la 17 Ian 2011

1. Mango, avocado, ceapa se curata de coaja. 2. Legumele si fructul de mango se taie marunt (ca pentru o tocanita) si se amesteca intr-un bol. Se adauga zeama de lamaie! Pofta mare!

Paprika Pui si pilaf de orez cu stafide si coriandru proaspat

In Pui la 17 Ian 2011

1. Amestecam sucul de lamaie cu usturoiul zdrobit, boia dulce, boia iute si scortisoara 2. Intr-un vas asezam bucatile de pui si le condimentam cu pasta de condimente. Lasam la frigider pentru 2-3 ore (de preferat), insa eu pentru ca m-am grabit, l-am lasat doar 20 minute la frigider (gustul a...

Afisate 1 - 30 din 31 retete    
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]