Desert baigli unguresc

de nadina73 in Dulciuri, 27 Oct 2010 | 121007 vizualizari

 

Este o reteta de cozonac fantastic de buna, v-o recomand cu toata caldura, nu degeaba se zice la noi in Ardeal ca cele mai bune bucatarese sunt unguroaicele, au retete minunate!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500 faina alba
  • 250 unt
  • 3 linguri iaurt acru
  • 100 g untura porc
  • 2 galbenusuri de ou
  • putina sare
  • 4 linguri zahar
  • Maia:
  • 25 g drojdie
  • 2 linguri zahar
  • 50 ml lapte caldut
  • Umplutura:
  • 700 g nuca
  • 300 g zahar
  • Uns:
  • 1 galbenus de ou
  • 3 linguri lapte
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert baigli unguresc:

Se pregateste maiaua: Se dizolva drojdia in laptele caldut amestecat cu zaharul si se lasa 15 minute sa creasca, intr-un loc cald.

Aluat: Se amesteca faina cu untul solid sau se poate inlocui cu margarina daca doriti, se pune si iaurtul, untura de porc solida, galbenusurile, sarea, zaharul si maiaua, apoi se framanta toate bine cu mana sau daca aveti masina de paine sau robot, e si mai usor. Se framanta bine 15-20 de minute, apoi se lasa sa creasca o ora.

Se imparte aluatul in 3 parti egale.

Se intinde cate o foaie dreptunghiulara cat mai subtire posibil si se pune umplutura de nuca (dar nici foarte foarte subtire pentru ca va crapa la copt).

Umplutura: Se bat bine cele 2 albusuri ramase de la aluat cu zaharul, apoi se amesteca cu nuca macinata.

Dupa ce am pus umplutura se ruleaza cat de cat stans si se pun cozonacei in tava cu hartie de copt,unde se mai lasa sa creasca 15-20 minute, apoi se ung cu galbenusul amestecat cu lapte si se da tava  la cuptor pentru 35-40 minute, la 170 grade.

Sunt extraordinari de buni, un aluat foarte fraged, sincer nu credeam ca va iesi ceva dupa cata grasime are in compozitie! Sunt minunati, cu siguranta voi repeta reteta si o sa incerc si cu mac.

TIPS-URI

1

 Din cantitatea aceasta ies 3 cozonaci.

2

 Daca pregatiti aluatul la masina de paine, se lasa la programul de framantat si dospit  aproximativ 1 ora.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert baigli unguresc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mucenici in caramel