mamaieelena

1

Bucataras
incepator

Bucuresti

Bucataras din 29.09.2010

RETETE293
PRIETENI182
Retete

Varza dulce calita si cu multe rosii proaspete

In Mancaruri de post la 9 Iun 2011

Cele doua verze le-am curatat (daca e cazul)de primele doua foi si le-am dat un jet de apa dupa care am taiat-o fasii . Dupa ce am terminat am presarat  sare si am frecat-o cu mainile ca sa-si lase zeama. Intr-o oala mai maricica am pus uleiul la incins in care am...

Reteta de bors din tarate de grau pregatita acasa

In Ciorbe la 9 Iun 2011

Preparare Reteta de bors din tarate de grau pregatita acasa Prima etapa: vasul in care dorim sa facem borsul trebuie sa fie din sticla sau de pamant, se poate si in plastic dar eu nu recomand deoarece se foloseste apa fiarta si ar putea schimba gustul Deci:se pun intr-un borcan...

Paste cu branza

In Paste la 8 Iun 2011

Macaroanele fierte in apa cu sare apoi scurse in strecuratoare. Branza se amesteca separat intr-un castron cu ouale,sare si macaroanele usor reci si se pun apoi intr-un vas rezistent la foc pe care l-am uns cu unt si tapetat cu pesment in prealabil. Se dau la cuptorul incins la 200 de...

Colacei pentru Inaltare

In Dulciuri la 4 Iun 2011

Intr-un lighean se cerne faina si separat intr-o cratita se pune laptele la incalzit, dar nu prea mult deoarece in el vom pune restul de ingrediente. Amestecam bine, apoi  punem treptat peste faina amestecand continuu cu o lingura de lemn pana la un moment cand nu se mai poate si se ia...

Mancare de cartofi cu mult marar

In Mancaruri de post la 26 Mai 2011

Cartofii spalati si curatati se vor taia in bucati mai mari. Apa fiarta deja se toarna peste ei si se pun la fiert intr-o cratita cu capac, impreuna cu ceapa taiata marunt . Lasam sa fiarba bine cartofii si cand a scazut apa putem pune piper, sare daca este cazul si pasta de ardei, dar...

Ciorba de cartofi acrita cu bors

In Ciorbe la 26 Mai 2011

Intr-o oala de aproximativ 4 litri am pus apa la fiert. Intre timp eu am spalat si taiat in bucati nu prea mici legumele iar cartofii i-am taiat cuburi de asemeni si patrunjelul verde. Cand apa da sa clocoteasca am pus toate legumele la fiert si am acoperit cu capacul. Dupa o jumatate de ora am...

Pasta de usturoi

In Clasice la 26 Mai 2011

Se curata usturoiul si se paseaza cu pasatorul de usturoi .Intr-un bol punem pasta cu sarea si amestecam cu mixerul apoi adaugam treptat uleiul alternand cu zeama de lamaie dar nu e neaparat necesar sa punem toata zeama depinde de gustul fiecaruia.Cand e aproape gata uleiul incorporat punem si...

Sos de usturoi

In Pt. carne la 26 Mai 2011

Se curata usturoiul si se paseaza cu pasatorul de usturoi, se pune intr-un bol ca sa poata fi amestecat cu mixerul,se adauga sarea si in timp ce se amesteca cu mixerul se poate pune treptat uleiul apoi se adauga lamaia si la sfarsit cu lingura se amesteca si iaurtul.Se poate servi de...

Tort Diplomat cu piscoturi

In Torturi la 25 Mai 2011

Crema care se face din lapte 225 ml, zahar 180 g si cele 9 galbenusuri pe foc mic, dar sa nu clocoteasca. Iintre timp se pune gelatina la inmuiat, iar  cand crema este gata si gelatina moale se pune gelatina in crema si se amesteca pana se dizolva complet, apoi se da la rece. Cele trei...

Prajitura cu nuca de cocos

In Prajituri la 24 Mai 2011

Albusurile se bat cu un praf de sare, adaugandu-se zaharul. Faina se amesteca cu nuca de cocos si se va pune treptat in albusuri . Cuptorul preincalzit la 160-170 de grade. Intr-o tava de aragaz punem hartie de copt si punem albusurile intinzind bine pe toata suprafata tavii, apoi se da la...

Cozonac "Raza Soarelui"

In Prajituri la 18 Mai 2011

Faina cernuta si pusa intr-un lichean,drojdia desfacuta cu putin lapte caldut si cu o lingurita de zahar si lasat sa se dospeasca. Nuca am amestecat-o cu 100gr zahar si 50ml.lapte. Peste galbenusuri am pus sarea, iar restul de lapte l-am pus sa se infierbante si apoi l-am amestecat cu...

Salata de vinete

In Salate la 16 Mai 2011

Am pus pe flacara aragazului la copt vinetele, apoi le-am curatat si am lasat sa se scurga de zeama existenta in ele.Le-am pus in vasul mixerului si le-am pasat apoi am pus sarea si uleiul. Separat am taiat marunt ceapa si am amestecat-o cu vinetele. Am ornat-o cu rosii si ridichie,Pofta buna,

Creveti cu sos de soia si vin

In Fructe de mare la 16 Mai 2011

Crevetele se spala si se pune la scurs pe hartie prosop, apoi se vor curata si taia in bucatele mici usturoiul si gingerul. Luam wokul si punem uleiul la incins. Cand uleiul e gata punem usturoiul si gingerul si lasam jumatate de minut, apoi punem crevetele amestecand tot timpul pana se albeste....

Tort in trei culori

In Torturi la 10 Mai 2011

De cu seara am spalat capsunile si le-am mixat cu pasatorul electric impreuna cu 3 linguri de zahar si am dat la frigider. Dimineata am facut cremele cu zahar - 1 lingura si lapte - 250 ml, cea de vanilie si cea de ciocolata am pus 300 ml. lapte si 1 lingura de zahar. Am pus la rece.Apoi am...

Pui la cuptor in suport de ceramica

In Pui la 10 Mai 2011

Am spalat si sters puiul cu hartie de bucatarie si l-am condimentat, iar la sfasit am mai adaugat sare si ulei facandu-i o frectie buna, dupa care l-am infipt in suport. L-am dat la cuptor la 150 de grade pentru 2 ore . Am servit cu mujdei de usturoi crema ; e un deliciu......Pofta mare.

Friptura de porc cu sos

In Porc la 8 Mai 2011

Carnea se spala si se portioneaza dupa preferinta, se tamponeaza cu hartie prosop si se pune in uleiul incins pe foc la prajit intr-o cratita cu capac. Se va praji pe toate partile si apoi se adauga vinul cu apa sa acopere carnea:. Se lasa la foc domol pana se patrunde bine ,Cand este gata...

Branzoaice din foetaj

In Dulciuri la 8 Mai 2011

Desfac aluatul si-l tai in 8 bucati  iar branza cu smantana,mierea si coaja de lamaie le amestec intr-un castron si apoi impart amestecul in mod egal la cele 8 bucati de aluat. Cele patru colturi le unesc la mijloc si ung cu ou pe deasupra,Le asez in tava pregatita cu hartie de copt...

Platou cu pangasius afumat

In Pangasius la 19 Apr 2011

Se feliaza fileul de pangasius ,feliile de paine se taie bucati mai mici si se ung cu margarina.peste punem pestele feliat si asezam pe un platou pe care am pus frunze mici de salata verde.Deasupra pe peste se pune o bucatica de ridichie taiata rondele si lamaie tot asa o bucata mica .Pofta buna

Salata de icre de crap

In Salate la 19 Apr 2011

Totul trebuie sa fie la temperatura camerei unde pregatesti icrele .Icrele se pun intr-un castron si mixam bine si punem uleiul putin cate putin ca sa avem grija sa nu se taie icrele din cand in cand se pune zeama de la lamaie si cand sunt gata se pune ceapa tocata marunt si pe deasupra se pun...

Cosulete cu mac

In Prajituri la 18 Apr 2011

Coca de foietaj se desface, se portioneaza cu un cutit in patratele si in mijloc am pus cu lingura cate o gramajoara de mac amestecat cu gem. Am unit cele doua colturi din diagonala si am strans bine ca sa nu se desfaca la copt . Am asezat cosuletele pe tava pe care am tapetat-o cu hartie de copt...

Tortul lui Florin

In Torturi la 18 Apr 2011

Toate ingredientele se amesteca impreuna cu laptele caldut si se obtine un aluat moale care curge si l-am pus intr-o tava cu gaura la mijloc si am lasat sa se dospeasca dupa care am pus-o la cuptorul preincalzit la 180 grade si a stat pana s-a rumenit frumos pe deasupre. Cit a stat la cuptor...

Creveti la gratar cu sote de brocoli si alte legume

In Fructe de mare la 15 Apr 2011

Pun crevetii intr-un castron cu sos de soia si lamaie, apoi in wok si incep sa sotez brocoli dupa ce l-am spalat si taiat in buchetele, cu ulei de masline, piper, sare, sos de soia. Stergem cu o bucata de hartie prosop wokul si sotam restul de legume congelate si ele la fel se asezoneaza....

Salata cu patrunjel

In Salate la 8 Apr 2011

Ciupercile si cartofii curatati si taiati apoi pusi la fiert. Intre timp se spala si curata ceapa ,ardeiul,leurda,patrunjelul si andiva dupa care le-am taiat nu foarte mici si le-am pus intr-un castron. Cea din urma am desfacut-o in foi si numai mijlocul l-am pus in salata taiat la fel ca...

Rulada din foietaj cu umplutura de mere si mac

In Mancaruri de post la 8 Apr 2011

Aluatul eu il cumpar proaspat. Merele le curat de coaja si le tai cuburi, le calesc intr-o cratita cu uleiul de masline si cand sunt aproape gata pun mierea si scortisoara, las la racit si pregatesc si macul macinat deja cu miere, vanilie si 50 ml de lapte de soia. Le amestec intr-un caston....

Iahnie de fasole uscata

In Mancaruri de post la 4 Apr 2011

Fasolea se spala bine cu apa calda. Intre timp se curata zarzavatul si se taie in dimensiuni mai mari. Intr-o oala sub presiune se pune fasolea impreuna cu zarzavatul, 2 linguri cu ulei si sare. O pun la foc pentru 45 de minute. Cand e aproape gata in alta cratita pun restul de ulei, piper,...

Biscuiti cu fulgi de migdale

In Prajituri la 30 Mar 2011

Am inceput prin a taia marunt(cat se poate de marunt) fructele uscate si apoi le-am pus intr-un castron impreuna cu restul de ingrediente pe care le-am amestecat si am obtinut un aluat consistent pe care le-am facut bilute si le-am presat pe fulgi de migdale. Dupa care le-am asezat...

Pastrav la gratar

In Pastrav la 25 Mar 2011

Spalati bine pestii si tamponati cu hartie prosop, sarati si piperat . Am pus gratarul de fonta pe ochiul de aragaz si l-am lasat sa se incinga f bine ca sa nu se lipeasca pestele si cand am vazut ca s-a albit carnea dedesubt am intors pestele pe partea cealalta. Iintre timp am pus apa la...

Mucenici

In Dulciuri la 9 Mar 2011

Se pun intr-un lighean toate ingredientele (mai putin siropul) si se amesteca si apoi se framanta pana se obtine un aluat consistent si compact ce se lasa la dospit pana se dubleaza volumul. Se imparte in bucati aproximativ egale si se fac opturi si se asaza in tava aragazului in care am pus...

Prune cu orez

In Mancaruri de post la 2 Mar 2011

Intr-o cratita care se poate pune apoi la cuptor se pune uleiul la incins si se adauga zaharul se lasa pana se maroneste. Intre timp se spala bine orezul si dupa ce zaharul s-a inchis la culoare se adauga si orezul cu scortisoara si sarea se amesteca bine. Apoi se va turna apa fierbinte (cele 3...

File de hering la gratar

In Peste la 1 Mar 2011

Pestele decongelat l-am dat printr-un jet de apa rece si l-am tamponat cu hartie prosop l-am asezonat cu piper,sare si rozmarin(uscat) si l-am pus pe gratarul de la aragaz. Intre timp am desfacut conserva de fasole pe care am dat-o si pe ea intr-un jet de apa si am pasat-o cu blendarul manual....

Afisate 211 - 240 din 293 retete    

Postari recente

publicat la 02.03.2014

Tarta cu branza

publicat la 02.03.2014

Desert prajitura cu krantz

Horosmopul tau de astazi:

Fecioara

Zâmbește! E încă legal și neimpozitabil.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]