Lasam albusurile pana ajung la temperatura camerei .Batem albusurile impreuna cu un praf de sare pana se intaresc bine . Adaugam zaharul si batem in continuare pana compozitia capata aspectul unei smantani groase .Adaugam nuca macinata , faina si omogenizam compozitia amestecand usor cu o lingura...
Incepem cu blatul . Separam oule . Batem albusurile spuma tare cu sarea , apoi adaugam zaharul . Batem in continuare pana capata consistenta unei smantani . Amestecam galbenusurile cu uleiul si turnam peste albusuri. Mixam compozitia .Cernem faina deasupra impreuna cu praful de copt si...
Incepem cu prepararea ratatouille-lui . Curatam ceapa si o tocam fin . Tocam marunt si usturoiul .
Curatam dovlecelul si vanata de coaja si le taiem felii rotunde subtiri .(daca va place coaja puteti sa o pastrati ) Peste fellile de vanata presaram putina sare si le lasam la scurs...
Presaram sare si piper macinat pe fileurile de salau si le lasam la rece 10-15 minute . Asezam pe fiecare file de salau cate o bucata de mozzarella si o rulam .
Punem pe o farfurie faina , iar pe alta oul si il batem bine . Dam bucatile de peste prin faina , prin ou si...
Curatam ceapa si o tocam fin . O punem la calit in uleiul incins . Cand ceapa s-a inmuiat adaugam conserva de rosii si fasolea . Lasam sa fiarba 10 minute . Adaugam rasolul rupt fasii , sare , piper , sos tabasco dupa gust si mai lasam sa fiarba 10 minute .
Prajim feliile de paine...
Transam iepurele in bucati potrivite , le spalam bine si le scurgem .Punem deasupra vinul , foile de dafin, ienibahar , coriandru si magiran uscat si il lasam la marinat pentru cateva ore sau peste noapte . Intoarcem din cand in cand bucatile de carne .
Inainte de a incepe sa gatim...
Punem cu cateva ore inainte pulpele la marinat intr-un amestec de vin cu frunze de dafin,ienibahar , coriandru boabe si maghiran . Scoatem pulpele inainte de a le gati si le scurgem .Asezam pulpele intr-o tava , presaram deasupra piper macinat , maghiran , punem 1 lingura de untura de gasca...
Spalam bine orezul si il lasam 1/2 de ora in apa rece .
Il punem la fiert in apa impreuna cu sarea si zaharul . Amestecam ocazional pana apa scade aproape de tot si punem conserva de lapte de cocos . Fierbem la foc mic pana orezul se inmoaie bine , dar nu...
Amestecam intr-un vas faina , nucile , scortisoara , praful de copt si bicarbonatul .
Punem intr-un vas iaurtul si fulgii de ovaz, ii amestecam si ii lasam sa se inmoaie 10 minute .
Spalam nectarinele si le taiem cubulete . Le punem peste fulgii de ovaz inmuiati .
Mixam bine oul...
Punem apa la fiert impreuna cu putina sare si piper . Cand a dat in clocot oprim focul , punem cuscusul si acoperim cu un capac . Lasam 10 minute , apoi cu o furculita dezlipim usor boabele de cuscus .
Spalam dovleceii , ii taiem felii si ii presaram cu putina sare . Ii lasam la...
Spalam vinetele si le taiem felii de aproximativ 7-8 mm. Le presaram cu putina sare si le lasam la scurs 15 minute. Le tamponam cu servetel absorbant si le punem intr-o tava pe hartie de copt intr-un singur strat. Presaram piper macinat si maghiran dupa gust, stropim cu ulei de masline si dam...
Curatam ceapa si usturoiul si le tocam fin.
Spalam rosile , le scoatem cotoarele si le taiem in bucati mai mici sau le mixam .
Curatam cartofii si ii taiem cuburi .
Punem la calit ceapa in uleiul incins . Cand ceapa a devenit translucida adaugam usturoiul , lasam putin , apoi adaugam...
Batem ouale bine cu un praf de sare .
Tapetam o tava cu hartie de copt .
Inmuiem pe rand 4 felii de paine in ou pe o singura parte si le asezam pe hartia de copt cu partea unsa in jos .Le ungem cu crema de branza .
Trecem si restul feliilor prin ou si le asezam cu partea unsa l in...
Scurgem conserva de ton si o punem intr-un castron . Adaugam inimule de anghinare scurse , frunzele de spanac , ardeiul taiat fideluta , maslinele , sare si piper dupa gust . Amestecam usor .Taiem bagheta in 2-3 bucati, o taiem in lungime pe o parte si scoatem miezul .
Umplem bagheta cu...
Folosim o tava putin mai mica decat marimea foilor de placinta .
Ungem tava cu unt topit . Asezam pe rand cate o foaie de placinta pe care o ungem cu unt . Dupa ce am asezat ultima foaie pliem bine foile cat sa incapa in tava .
Spalam nectarinele si le taiem felii . Asezam feliile de...
Curatam perele de coaja , scoatem cotoarele si le taiem cubulete .
Punem perele la foc cu untul si zaharul si amestecam usor pana perele se inmoaie si se caramelizeaza usor. .
Dam jos si adaugam scortisoara .
Amestecam branza cu galbenusul si zaharul vanilat , apoi incorporam...
Taiem tulpina de praz spalata rondele.
Taiem ardeiul gras fasii.
Scurgem boabele de porumb din conserva .
In uleiul incins punem prazul la calit , apoi adaugam ardeiul gras . Le lasam cateva minute pana se inmoaie usor , apoi le dam jos si le lasam la racit .
Adaugam mozzarella...
Amestecam faina cu praful de copt, bicarbonatul si cacao .
Batem oul bine cu zaharul , uleiul si iaurtul .
Putem amestecul cu ou peste faina si omogenizam .
Turnam compozitia in 12 forme de briosa .(pana la jumatate)
Curatam perele de coaja si cotoare si le taiem cubulete. Asezam...
Pentru sos punem migdalele intr-o tigaie uscata la foc mic . Le lasam cateva minute , agitand din cand in cand tigaia si avand grija sa nu le ardem . Le scoatem si le macinam , pastrand si bucatele mai mari .
Punem zaharul intr-un vas la foc mic .Il lasam pana capata o...
Intr-o craticioara punem zaharul , laptele,untul si cacaua si le punem pe foc mic . Amestecam continuu pana se topeste zaharul si compozitia se omogenizeaza .
Dam jos si lasam sa se raceasca .
Separam ouale . Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare .
In compozitia racita punem...
Pentru inghetata se pun galbenusurile cu zaharul si sarea la bain-marie si se amesteca .Se dizolva amidonul in laptele caldut si se toarna in fir subtire peste oua ,amestecand continuu pana compozitia se ingroase.Se da jos ,se pune craticioara cu fundul in apa rece si se amesteca pana se...
Tocam ceapa curatata si spalata in prealabil , fin . Taiem ardeiul gras cubulete .
Curatam cartofii , i spalam bine si ii taiem cuburi .
Conopida o rupem buchetele si o spalam sub jet de apa.
Punem ceapa la calit in uleiul incins . Cand incepe sa se inmoaie adaugam...
Intr-un vas punem faina , fulgii de cocos , praful de copt si bicarbonarul si le amestecam .
Separat batem oul cu zaharul , adaugam uleiul , laptele batut si zaharul vanilat . Punem amestecul peste faina .Scurgem 150 gr ananas din conserva si il taiem mai marunt .
Adaugam...
Condimentam somonul cu condimente pentru peste , 1 lingurita de ulei de masline , il lasam 15 minute , apoi il prajim pe gratar pe ambele parti . Il scoatem si il lasam sa se racoreasca .
Spalam bine quinoa in cateva ape , apoi o punem la fiert in 400 ml apa si un praf de sare pana absoarbe...
Desfacem conopida buchetele , o spalam si o fierbem in apa cu putina sare . O scurgem si o lasam la racit . In alta craticioara punem apa si o lasam sa fiarba . Cand incepe sa fiarba adaugam crenvurstii si ii lasam 1-2 minute .. Ii scoatem si ii taiem feliute de...
Curatam marul , sfecla si gulia , le spalam si le taiem fasii cat mai subtiri .
Le asezam intr-un castron . Punem deasupra maioneza , sare , nucile si amestecam usor .
Lasam salata 10 minute la rece inainte de servire .
Daca doriti o salata mai aromata puteti toca si...
Tocam ceapa marunt si o punem la calit in uleiul de masline . Cand ceapa a devenit translucida , adaugam pieptul de pui . Amestecam constant pana pieptul de pui se albeste bine pe toate partile . Stingem cu un litru de apa .
Lasam apa sa dea in clocot , apoi adaugam guliile pe care le-am...
Spalam sfeclele , le curatam si le radem pe razatoarea mare . Le punem la fiert in apa cu in praf de sare. Cand sfecla s-a inmuiat dam vasul jos si scurgem zeama .
Tocam ceapa si usturoiul fin .Punem ceapa la calit intr-o lingura de ulei .Cand ceapa a devenit translucida , adaugam...
Merisoarele le punem la inmuiat in lichiorul de cirese pentru 15 minute . Tocam ciocolata marunt
Punem intr-un castron branza scursa , galbenusurile si zaharul .
Le mixam pana se topeste zaharul si capata o consistenta cremoasa .
Adaugam zaharul vanilat , amidonul ,...
Incepem cu o seara inainte cu prepararea dulcetei de portocale .
Spalam bine portocalele . O portocala o curatam de coaja , avand grija sa nu luam si din partea alba a coajei . Punem cojile in apa pana a doua zi dimineata .
Curatam portocalele , si scoatem fiecare felie , de pe care curatam...
Prajitura din albusuri cu nuca si budinca de ciocolata
Lasam albusurile pana ajung la temperatura camerei .Batem albusurile impreuna cu un praf de sare pana se intaresc bine . Adaugam zaharul si batem in continuare pana compozitia capata aspectul unei smantani groase .Adaugam nuca macinata , faina si omogenizam compozitia amestecand usor cu o lingura...
Prajitura fina cu rom si gem de caise
Incepem cu blatul . Separam oule . Batem albusurile spuma tare cu sarea , apoi adaugam zaharul . Batem in continuare pana capata consistenta unei smantani . Amestecam galbenusurile cu uleiul si turnam peste albusuri. Mixam compozitia .Cernem faina deasupra impreuna cu praful de copt si...
Waffle picante cu ratatouille
Incepem cu prepararea ratatouille-lui . Curatam ceapa si o tocam fin . Tocam marunt si usturoiul . Curatam dovlecelul si vanata de coaja si le taiem felii rotunde subtiri .(daca va place coaja puteti sa o pastrati ) Peste fellile de vanata presaram putina sare si le lasam la scurs...
Salau cu mozzarella in sos de rosii
Presaram sare si piper macinat pe fileurile de salau si le lasam la rece 10-15 minute . Asezam pe fiecare file de salau cate o bucata de mozzarella si o rulam . Punem pe o farfurie faina , iar pe alta oul si il batem bine . Dam bucatile de peste prin faina , prin ou si...
Fasole rosie cu rasol de gaina in sos picant
Curatam ceapa si o tocam fin . O punem la calit in uleiul incins . Cand ceapa s-a inmuiat adaugam conserva de rosii si fasolea . Lasam sa fiarba 10 minute . Adaugam rasolul rupt fasii , sare , piper , sos tabasco dupa gust si mai lasam sa fiarba 10 minute . Prajim feliile de paine...
Iepure picant in sos de rosii
Transam iepurele in bucati potrivite , le spalam bine si le scurgem .Punem deasupra vinul , foile de dafin, ienibahar , coriandru si magiran uscat si il lasam la marinat pentru cateva ore sau peste noapte . Intoarcem din cand in cand bucatile de carne . Inainte de a incepe sa gatim...
Pulpe de iepure cu naut si ciuperci
Punem cu cateva ore inainte pulpele la marinat intr-un amestec de vin cu frunze de dafin,ienibahar , coriandru boabe si maghiran . Scoatem pulpele inainte de a le gati si le scurgem .Asezam pulpele intr-o tava , presaram deasupra piper macinat , maghiran , punem 1 lingura de untura de gasca...
Crema de orez brun cu dulceata de nuci verzi
Spalam bine orezul si il lasam 1/2 de ora in apa rece . Il punem la fiert in apa impreuna cu sarea si zaharul . Amestecam ocazional pana apa scade aproape de tot si punem conserva de lapte de cocos . Fierbem la foc mic pana orezul se inmoaie bine , dar nu...
Briose cu nectarine si fulgi de ovaz
Amestecam intr-un vas faina , nucile , scortisoara , praful de copt si bicarbonatul . Punem intr-un vas iaurtul si fulgii de ovaz, ii amestecam si ii lasam sa se inmoaie 10 minute . Spalam nectarinele si le taiem cubulete . Le punem peste fulgii de ovaz inmuiati . Mixam bine oul...
Salata de cuscus cu dovlecei
Punem apa la fiert impreuna cu putina sare si piper . Cand a dat in clocot oprim focul , punem cuscusul si acoperim cu un capac . Lasam 10 minute , apoi cu o furculita dezlipim usor boabele de cuscus . Spalam dovleceii , ii taiem felii si ii presaram cu putina sare . Ii lasam la...
Vinete la cuptor cu usturoi
Spalam vinetele si le taiem felii de aproximativ 7-8 mm. Le presaram cu putina sare si le lasam la scurs 15 minute. Le tamponam cu servetel absorbant si le punem intr-o tava pe hartie de copt intr-un singur strat. Presaram piper macinat si maghiran dupa gust, stropim cu ulei de masline si dam...
Supa de rosii cu naut
Curatam ceapa si usturoiul si le tocam fin. Spalam rosile , le scoatem cotoarele si le taiem in bucati mai mici sau le mixam . Curatam cartofii si ii taiem cuburi . Punem la calit ceapa in uleiul incins . Cand ceapa a devenit translucida adaugam usturoiul , lasam putin , apoi adaugam...
French toast cu crema de branza si nectarine
Batem ouale bine cu un praf de sare . Tapetam o tava cu hartie de copt . Inmuiem pe rand 4 felii de paine in ou pe o singura parte si le asezam pe hartia de copt cu partea unsa in jos .Le ungem cu crema de branza . Trecem si restul feliilor prin ou si le asezam cu partea unsa l in...
Bagheta umpluta
Scurgem conserva de ton si o punem intr-un castron . Adaugam inimule de anghinare scurse , frunzele de spanac , ardeiul taiat fideluta , maslinele , sare si piper dupa gust . Amestecam usor .Taiem bagheta in 2-3 bucati, o taiem in lungime pe o parte si scoatem miezul . Umplem bagheta cu...
Croustade cu nectarine si visine
Folosim o tava putin mai mica decat marimea foilor de placinta . Ungem tava cu unt topit . Asezam pe rand cate o foaie de placinta pe care o ungem cu unt . Dupa ce am asezat ultima foaie pliem bine foile cat sa incapa in tava . Spalam nectarinele si le taiem felii . Asezam feliile de...
Portofele cu branza si pere
Curatam perele de coaja , scoatem cotoarele si le taiem cubulete . Punem perele la foc cu untul si zaharul si amestecam usor pana perele se inmoaie si se caramelizeaza usor. . Dam jos si adaugam scortisoara . Amestecam branza cu galbenusul si zaharul vanilat , apoi incorporam...
Pachetele cu legume si mozzarella
Taiem tulpina de praz spalata rondele. Taiem ardeiul gras fasii. Scurgem boabele de porumb din conserva . In uleiul incins punem prazul la calit , apoi adaugam ardeiul gras . Le lasam cateva minute pana se inmoaie usor , apoi le dam jos si le lasam la racit . Adaugam mozzarella...
Briose cu pere si fulgi de migdale
Amestecam faina cu praful de copt, bicarbonatul si cacao . Batem oul bine cu zaharul , uleiul si iaurtul . Putem amestecul cu ou peste faina si omogenizam . Turnam compozitia in 12 forme de briosa .(pana la jumatate) Curatam perele de coaja si cotoare si le taiem cubulete. Asezam...
Paste cu cacao cu sos caramel
Pentru sos punem migdalele intr-o tigaie uscata la foc mic . Le lasam cateva minute , agitand din cand in cand tigaia si avand grija sa nu le ardem . Le scoatem si le macinam , pastrand si bucatele mai mari . Punem zaharul intr-un vas la foc mic .Il lasam pana capata o...
Chec cu cacao
Intr-o craticioara punem zaharul , laptele,untul si cacaua si le punem pe foc mic . Amestecam continuu pana se topeste zaharul si compozitia se omogenizeaza . Dam jos si lasam sa se raceasca . Separam ouale . Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare . In compozitia racita punem...
Desert la cupa
Pentru inghetata se pun galbenusurile cu zaharul si sarea la bain-marie si se amesteca .Se dizolva amidonul in laptele caldut si se toarna in fir subtire peste oua ,amestecand continuu pana compozitia se ingroase.Se da jos ,se pune craticioara cu fundul in apa rece si se amesteca pana se...
Mancare de conopida cu cartofi
Tocam ceapa curatata si spalata in prealabil , fin . Taiem ardeiul gras cubulete . Curatam cartofii , i spalam bine si ii taiem cuburi . Conopida o rupem buchetele si o spalam sub jet de apa. Punem ceapa la calit in uleiul incins . Cand incepe sa se inmoaie adaugam...
Cornete surpriza
Intr-un vas punem faina , fulgii de cocos , praful de copt si bicarbonarul si le amestecam . Separat batem oul cu zaharul , adaugam uleiul , laptele batut si zaharul vanilat . Punem amestecul peste faina .Scurgem 150 gr ananas din conserva si il taiem mai marunt . Adaugam...
Salata de quinoa cu broccoli si somon
Condimentam somonul cu condimente pentru peste , 1 lingurita de ulei de masline , il lasam 15 minute , apoi il prajim pe gratar pe ambele parti . Il scoatem si il lasam sa se racoreasca . Spalam bine quinoa in cateva ape , apoi o punem la fiert in 400 ml apa si un praf de sare pana absoarbe...
Salata de conopida cu crenvursti de pui
Desfacem conopida buchetele , o spalam si o fierbem in apa cu putina sare . O scurgem si o lasam la racit . In alta craticioara punem apa si o lasam sa fiarba . Cand incepe sa fiarba adaugam crenvurstii si ii lasam 1-2 minute .. Ii scoatem si ii taiem feliute de...
Salata de toamna cu sfecla si gulie
Curatam marul , sfecla si gulia , le spalam si le taiem fasii cat mai subtiri . Le asezam intr-un castron . Punem deasupra maioneza , sare , nucile si amestecam usor . Lasam salata 10 minute la rece inainte de servire . Daca doriti o salata mai aromata puteti toca si...
Mancare de gulii cu piept de pui
Tocam ceapa marunt si o punem la calit in uleiul de masline . Cand ceapa a devenit translucida , adaugam pieptul de pui . Amestecam constant pana pieptul de pui se albeste bine pe toate partile . Stingem cu un litru de apa . Lasam apa sa dea in clocot , apoi adaugam guliile pe care le-am...
Risotto cu sfecla rosie si pulpa de vita inabusita
Spalam sfeclele , le curatam si le radem pe razatoarea mare . Le punem la fiert in apa cu in praf de sare. Cand sfecla s-a inmuiat dam vasul jos si scurgem zeama . Tocam ceapa si usturoiul fin .Punem ceapa la calit intr-o lingura de ulei .Cand ceapa a devenit translucida , adaugam...
Prajitura cu branza , merisoare si ciocolata
Merisoarele le punem la inmuiat in lichiorul de cirese pentru 15 minute . Tocam ciocolata marunt Punem intr-un castron branza scursa , galbenusurile si zaharul . Le mixam pana se topeste zaharul si capata o consistenta cremoasa . Adaugam zaharul vanilat , amidonul ,...
Prajitura festiva cu crema de vin
Incepem cu o seara inainte cu prepararea dulcetei de portocale . Spalam bine portocalele . O portocala o curatam de coaja , avand grija sa nu luam si din partea alba a coajei . Punem cojile in apa pana a doua zi dimineata . Curatam portocalele , si scoatem fiecare felie , de pe care curatam...