katty

7

Bucataras
Top-Chef

Drobeta Turnu Severin, Mehedinti

Bucataras din 23.01.2011

RETETE907
PRIETENI151
Retete

Prajitura din albusuri cu nuca si budinca de ciocolata

In Dulciuri la 2 Noi 2014

Lasam albusurile pana ajung la temperatura camerei .Batem albusurile impreuna cu un praf de sare pana se intaresc bine . Adaugam zaharul si batem in continuare pana compozitia capata aspectul unei smantani groase .Adaugam nuca macinata , faina si omogenizam compozitia amestecand usor cu o lingura...

Prajitura fina cu rom si gem de caise

In Dulciuri la 2 Noi 2014

Incepem cu blatul . Separam oule . Batem albusurile spuma tare cu sarea , apoi adaugam zaharul . Batem in continuare pana capata consistenta unei smantani . Amestecam galbenusurile cu uleiul si turnam peste albusuri. Mixam compozitia .Cernem faina deasupra impreuna cu praful de copt  si...

Waffle picante cu ratatouille

In Mancaruri de legume la 2 Noi 2014

Incepem cu prepararea ratatouille-lui . Curatam ceapa si o tocam fin . Tocam marunt si usturoiul .  Curatam dovlecelul si vanata de coaja si le taiem felii rotunde  subtiri .(daca va place coaja puteti sa o pastrati ) Peste fellile de vanata presaram putina sare si le lasam la scurs...

Salau cu mozzarella in sos de rosii

In Salau la 2 Noi 2014

 Presaram sare si piper macinat  pe fileurile de salau si le lasam la rece 10-15 minute . Asezam pe fiecare file  de salau cate o bucata de mozzarella si o rulam .  Punem pe o farfurie faina , iar pe alta oul si il batem bine . Dam bucatile de peste prin faina , prin ou si...

Fasole rosie cu rasol de gaina in sos picant

In Mancaruri cu carne la 2 Noi 2014

Curatam ceapa si o tocam fin . O punem la  calit in uleiul incins . Cand ceapa s-a inmuiat adaugam conserva de rosii si  fasolea . Lasam sa fiarba 10 minute . Adaugam rasolul rupt fasii , sare , piper , sos tabasco dupa gust si mai lasam sa fiarba 10 minute . Prajim feliile de paine...

Iepure picant in sos de rosii

In Mancaruri cu carne la 2 Noi 2014

Transam iepurele in bucati potrivite , le spalam bine si le scurgem .Punem deasupra vinul , foile de dafin, ienibahar , coriandru si magiran uscat si il lasam la marinat pentru cateva ore sau peste noapte . Intoarcem din cand in cand bucatile de carne .  Inainte de a incepe sa gatim...

Pulpe de iepure cu naut si ciuperci

In Mancaruri cu carne la 2 Noi 2014

Punem cu cateva ore  inainte pulpele la marinat intr-un amestec de vin cu frunze de dafin,ienibahar , coriandru boabe si maghiran . Scoatem pulpele inainte de a le gati si le scurgem .Asezam pulpele intr-o tava , presaram deasupra piper macinat , maghiran , punem 1 lingura de untura de gasca...

Crema de orez brun cu dulceata de nuci verzi

In Dulciuri la 2 Noi 2014

 Spalam bine orezul si il  lasam 1/2 de ora  in apa rece . Il punem la fiert  in apa impreuna cu sarea si zaharul . Amestecam ocazional pana apa scade aproape de tot si punem conserva de lapte de cocos . Fierbem la foc mic pana orezul se inmoaie bine  , dar nu...

Briose cu nectarine si fulgi de ovaz

In Prajituri la 30 Oct 2014

Amestecam intr-un vas faina , nucile , scortisoara , praful de copt si bicarbonatul . Punem intr-un vas iaurtul si fulgii de ovaz, ii amestecam si ii lasam sa se inmoaie 10 minute . Spalam nectarinele si le taiem cubulete . Le punem peste fulgii de ovaz inmuiati .  Mixam bine oul...

Salata de cuscus cu dovlecei

In Salate la 30 Oct 2014

Punem apa la fiert impreuna cu putina sare si piper . Cand a dat in clocot oprim focul , punem cuscusul si acoperim cu un capac . Lasam 10 minute  , apoi cu o furculita dezlipim usor boabele  de cuscus . Spalam dovleceii , ii taiem felii si ii presaram cu putina sare . Ii lasam la...

Vinete la cuptor cu usturoi

In Mancaruri de legume la 30 Oct 2014

Spalam vinetele si le taiem felii de aproximativ 7-8 mm. Le presaram cu putina sare si le lasam la scurs 15 minute. Le tamponam cu servetel absorbant si le punem intr-o tava pe hartie de copt intr-un singur strat. Presaram piper macinat si maghiran dupa gust, stropim cu ulei de masline si dam...

Supa de rosii cu naut

In Supe la 30 Oct 2014

Curatam ceapa si usturoiul si le tocam fin. Spalam rosile , le scoatem cotoarele si le taiem in bucati mai mici sau le mixam . Curatam cartofii si ii taiem cuburi . Punem la calit ceapa in uleiul incins . Cand ceapa a devenit translucida adaugam usturoiul , lasam putin , apoi adaugam...

French toast cu crema de branza si nectarine

In Sandvisuri la 30 Oct 2014

Batem ouale bine cu un praf de sare . Tapetam o tava cu hartie de copt . Inmuiem pe rand 4 felii de paine in ou pe o singura parte si le asezam pe hartia de copt cu partea unsa in jos .Le ungem cu crema de branza . Trecem si restul feliilor prin ou si le asezam cu  partea unsa l in...

Bagheta umpluta

In Ton la 30 Oct 2014

Scurgem conserva de ton si o punem intr-un castron . Adaugam inimule de anghinare scurse , frunzele de spanac , ardeiul taiat fideluta , maslinele , sare si piper dupa gust . Amestecam usor .Taiem bagheta in 2-3 bucati, o taiem in lungime pe o parte si scoatem miezul . Umplem  bagheta cu...

Croustade cu nectarine si visine

In Dulciuri la 30 Oct 2014

Folosim o tava putin mai mica decat marimea foilor de placinta . Ungem tava cu unt topit . Asezam pe rand cate o foaie de placinta pe care o ungem cu unt . Dupa ce am asezat ultima foaie pliem bine foile cat sa incapa in tava . Spalam  nectarinele si le taiem felii . Asezam feliile de...

Portofele cu branza si pere

In Dulciuri la 30 Oct 2014

Curatam perele de coaja , scoatem cotoarele si le taiem cubulete . Punem perele la foc cu untul si zaharul si amestecam usor pana  perele se inmoaie si se caramelizeaza usor. .  Dam jos si adaugam scortisoara . Amestecam branza cu galbenusul si zaharul vanilat , apoi incorporam...

Pachetele cu legume si mozzarella

In Mancaruri de legume la 30 Oct 2014

Taiem tulpina de praz spalata rondele. Taiem ardeiul gras fasii. Scurgem boabele de porumb din conserva . In uleiul incins  punem prazul la calit , apoi adaugam ardeiul gras . Le lasam cateva minute pana se inmoaie usor , apoi le dam jos si le lasam la racit . Adaugam mozzarella...

Briose cu pere si fulgi de migdale

In Prajituri la 30 Oct 2014

Amestecam faina cu praful de copt, bicarbonatul si cacao . Batem oul bine cu zaharul , uleiul si iaurtul . Putem amestecul cu ou peste faina si omogenizam . Turnam compozitia in 12 forme de briosa .(pana la jumatate) Curatam perele de coaja si cotoare si le taiem cubulete. Asezam...

Paste cu cacao cu sos caramel

In Dulciuri la 30 Oct 2014

Pentru sos  punem migdalele intr-o tigaie uscata la foc mic . Le lasam cateva minute , agitand din cand in cand tigaia si avand grija sa nu le ardem . Le scoatem  si le macinam , pastrand si bucatele mai mari . Punem zaharul  intr-un vas la foc mic .Il lasam pana capata o...

Chec cu cacao

In Prajituri la 22 Oct 2014

Intr-o craticioara punem zaharul , laptele,untul si cacaua si le punem pe foc mic . Amestecam continuu pana se topeste zaharul si compozitia se omogenizeaza . Dam jos si lasam sa se raceasca . Separam ouale . Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare . In compozitia racita punem...

Desert la cupa

In Prajituri la 22 Oct 2014

Pentru inghetata se pun galbenusurile cu zaharul si sarea la bain-marie si se amesteca .Se dizolva amidonul in laptele caldut si se toarna in fir subtire peste oua ,amestecand continuu pana compozitia se ingroase.Se da jos ,se pune craticioara cu fundul in apa rece si se amesteca pana se...

Mancare de conopida cu cartofi

In Mancaruri de post la 22 Oct 2014

Tocam ceapa curatata si spalata  in prealabil , fin  . Taiem ardeiul gras  cubulete . Curatam cartofii , i spalam bine si ii taiem cuburi . Conopida o rupem buchetele si o spalam sub jet de apa. Punem ceapa la calit in uleiul incins . Cand incepe sa se inmoaie  adaugam...

Cornete surpriza

In Prajituri la 22 Oct 2014

Intr-un vas punem faina , fulgii de cocos , praful de copt si bicarbonarul si le amestecam . Separat batem oul cu zaharul , adaugam  uleiul , laptele batut si zaharul vanilat . Punem amestecul peste faina .Scurgem 150 gr ananas  din conserva si il taiem mai marunt .  Adaugam...

Salata de quinoa cu broccoli si somon

In Somon la 22 Oct 2014

Condimentam somonul cu condimente pentru peste , 1 lingurita de ulei de masline , il lasam 15 minute , apoi il prajim pe gratar pe ambele parti . Il scoatem si il lasam sa se racoreasca . Spalam bine quinoa in cateva ape , apoi o punem la fiert in 400 ml apa si un praf de sare pana absoarbe...

Salata de conopida cu crenvursti de pui

In Salate la 22 Oct 2014

Desfacem conopida buchetele , o spalam si o fierbem in apa cu putina sare . O scurgem si o lasam la racit . In   alta craticioara  punem apa si o lasam sa fiarba . Cand incepe sa fiarba adaugam crenvurstii si ii lasam 1-2 minute .. Ii scoatem si ii taiem feliute   de...

Salata de toamna cu sfecla si gulie

In Mancaruri de legume la 22 Oct 2014

 Curatam marul , sfecla si gulia , le spalam si le taiem  fasii cat mai subtiri . Le asezam intr-un castron . Punem deasupra maioneza , sare , nucile si amestecam usor . Lasam salata 10 minute la rece inainte de servire . Daca doriti o salata mai aromata puteti toca si...

Mancare de gulii cu piept de pui

In Pui la 22 Oct 2014

Tocam ceapa marunt si o punem la calit in uleiul de masline . Cand ceapa a devenit translucida , adaugam pieptul de pui . Amestecam constant pana pieptul de pui se albeste bine pe toate partile . Stingem cu  un litru de apa . Lasam apa sa dea in clocot , apoi adaugam guliile pe care le-am...

Risotto cu sfecla rosie si pulpa de vita inabusita

In Vita la 22 Oct 2014

Spalam sfeclele , le curatam si le radem pe razatoarea mare . Le punem la fiert in apa   cu in praf de sare. Cand sfecla s-a inmuiat dam vasul jos si scurgem zeama . Tocam ceapa si usturoiul fin .Punem ceapa la calit intr-o lingura de ulei .Cand ceapa a devenit translucida , adaugam...

Prajitura cu branza , merisoare si ciocolata

In Prajituri la 21 Oct 2014

Merisoarele le punem la inmuiat in lichiorul de cirese pentru  15 minute . Tocam ciocolata marunt  Punem intr-un castron branza scursa , galbenusurile si zaharul . Le mixam pana se topeste zaharul si  capata o consistenta cremoasa . Adaugam zaharul vanilat , amidonul ,...

Prajitura festiva cu crema de vin

In Torturi la 21 Oct 2014

Incepem cu o seara inainte cu prepararea dulcetei de portocale . Spalam bine portocalele . O portocala o curatam de coaja , avand grija sa nu luam si din partea alba a coajei . Punem cojile in apa pana a doua zi dimineata . Curatam portocalele , si scoatem fiecare felie , de pe care curatam...

Afisate 871 - 900 din 907 retete    

Postari recente

publicat la 24.01.2022

Parizer de pui facut in casa

publicat la 21.01.2022

Supa de peste cu taitei de ovaz

Horosmopul tau de astazi:

Scorpion

”Cand o sa mai slabesti si tu?”

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu oreo

de Rocsi 9

ieri la 20:26

Reteta de mucenici moldovenesti - Pufosi si buni

de laura_n 7

ieri la 11:51

Plăcintă cu brânză, ceapă verde și mărar - Rapidă și delicioasă

ieri la 10:32

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

TOP
utilizatori

Panacris

1837 puncte

Rocsi

1238 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]