cum sa fac sa-mi reuseasca foaia de prajitura
27.10.2011 / 14:02
Citeaza
Salut
Intamplator am vazut intr-o revista, o prajitura, cu nuca, foarte faina reteta.
A pregatit exact cum spune reteta, dar finalul a fost un dezastru.
Foaia nu am reusit s-o desprind de pe tava.
Foaia (2 buc) se pregateste asa:
6 albusuri, 350 g zahar, 350 g nuca prajita si macinata, 3 linguri de faina, zahar vanilinat si un strop de sare.
Foaia se coace pe dosul tavii, am uns dosul tavii cu putin unt, am presarat si putina faina si am pus jumatate din compozitie. Nu am reusit s-o dau jos, s-a rupt, s-a lipit, dezastru total.
Foaia urmatoare am incercat, tot pe dosul tavii dar, pe o hartie de copt, si tot s-a lipit , de hartie.
Foile sfarmate le-am amestecat cu crema, si am sevit in pahar, cu putina frisca si o felie de mandarina, un deliciu fiasco-ul meu.
Vreau sa fac foaia, vreau sa-mi reuseasca foaia, are un gust deosebit aceasta prajitura.
Va rog sa ma ajutati.
27.10.2011 / 15:14
Citeaza
Parerea mea sa o coci in tava, nu pe dosul tavii, iar tava sa o tapetezi cu hartie de copt. Cand e gata scoti foaia din tava cu tot cu hartie si o lasi la racit, apoi dezlipesti hartia cu mare atentie. Fiind blat din albusuri se va intari si va deveni casant.
Verifica foaia inainte de timpul specificat in reteta, poate cuptorul tau coace "mai tare" si atunci trebuie sa scoti mai repede.
27.10.2011 / 19:39
Am facut la un moment dat niste foi asemanatoare, pe care le-am copt pe fundul tavii, dar am infirbantat inainte apoi am uns cu putin ulei, apoi am pus un alt fund pe tava dupa care am intors cu totul, imediat. Si a mers, nu s-au rupt deloc foile. Eu trebuia sa le tai mai apoi intr-o anumita forma, asa ca le-am taiat imediat, insa am putut observa ca in cateva minute au devenit casante, ca un biscuite urias. Depinde foarte mult si ce tip de unt folosesti, pentru ca e posibil sa nu aiba acel efect dorit. Si da, pentru orice eventualitate, e bine de utilizat hartie de copt. :) Poate ne dai si noua reteta prajiturii cand o faci. Ahh si nu stiu chestia cu faina, eu din cate stiu la foi nu se foloseste. Eu tapetez cu faina la compozitii lichide.
CiteazaAcest mesaj a fost modificat de laviniaticu
Ultima editare: 27.10.2011 19:42:08
27.10.2011 / 21:00
Citeaza
Dupa compozitie,seamana cu cea a foilor de snickers.Si eu le coc in tava pe hartie de copt,asa cum zice si Miha.Nu mi s-au rupt si le-am desprins usor dupa ce s-au racit.