Tarhon
24.10.2011 / 19:01
Citeaza
Buna ziua,
Am si eu o problema. Eu sunt din zona Moldovei si cand eram studenta aveam colege de camera din Sibiu care aduceau tarhon murat in otet pentru pus in ciorbe, Mi-a placut foarte mult gustul cu atat mai mult cu cat la noi nu se foloseste. In piata lumea nu stie ce e ala tarhon si cine stie nu stie cum se pregateste. Am cumparat vreo 3 legaturi de tarhon usor vestejit caci era cules de vreo cateva zile si l-am pus la murat dupa o reteta de pe net: spalat, culese frunzele indesate intr-un borcanel si turnat otet de 9 grade deasupra. Dupa cateva zile am desfacut borcanelul dar nici nu are mirosul de tarhon pe care il stiu eu, mirosul pe care il are tarhonul uscat la pungute din comert care este identic cu cel de la colegele mele din facultate si si aspectul lasa de dorit. Frunzele sunt foarte moi, dezagreabile.
Intrebare: Exista vreun magazin in Brasov, Sibiu, undeva oriunde de unde sa cumpar un borcanel de tarhon in otet? Prefer asa, sa ma duc sa cumpar dar sa fie ceva natural facut cum pune omul acasa pentru el.
Sau aveti alta idee salvatoare?
Multumesc mult
24.10.2011 / 19:20
Citeaza
Eu cred ca daca mergi in piata la Brasov sau la Sibiu sau la Cluj , o sa gasesti vreo cumatra din satele din jur care aduce si conserve si poate are si tarhon. Cred ca daca intrebi sigur o sa se priceapa. mai multwe sanse asa decit in magazin...
24.10.2011 / 19:36
Citeazadanakarin a spus:
Eu cred ca daca mergi in piata la Brasov sau la Sibiu sau la Cluj , o sa gasesti vreo cumatra din satele din jur care aduce si conserve si poate are si tarhon. Cred ca daca intrebi sigur o sa se priceapa. mai multwe sanse asa decit in magazin...
Buna idee, chiar nu ma gandisem la asta. Ma gandeam ca poate exista un magazinas dintr-asta cu produse traditionale dulceturi, compoturi ceva intre suvenir si culinare, dar e foarte buna ideea ta. Acum trebuie sa imi storc creierii sa vad cum ajung eu sau vreun apropiat in zona. Multumesc mult! Excelenta idee!
24.10.2011 / 21:59
Citeaza
Linga Sibiu este Fintinita Haiducului, unde au un magazinas cu produse traditionale. Acolo am vazut tarhon in borcan. Tot ce am luat de acolo a fost de calitate
25.10.2011 / 10:53
CiteazaBucataras a spus:
Linga Sibiu este Fintinita Haiducului, unde au un magazinas cu produse traditionale. Acolo am vazut tarhon in borcan. Tot ce am luat de acolo a fost de calitate
Multumesc, am sa caut sa vad unde e exact, banuiesc ca e o localitate sau asa se cheama magazinul?
Recomandari pentru tine si casa ta
11.12.2011 / 18:43
Citeaza
Sau poti cumpara tarhon de la o persoana fizica care are de vanzare.sunt destui care fac asa..