ingrediente deosebite pentru prajituri
11.12.2010 / 22:36
Citeaza
salutari la toti bucatarasii veseli si priceputi!
eu sunt o incepatoare in ale bucatariei si am inceput cu ce e mai frumos: dulciurile! chiar am descoperit ca imi place sa bucataresc si mai ales sa experimentez. de aceea am cumparat (comandat prin posta) o carte cu retete de fursecuri si prajiturele dar am avut surpriza sa constat ca multe retete contin ingrediente mai... deosebite cum ar fi siropul de porumb, melasa si altele. si cum asta nu era de ajuns toate retele (1001) au ca unitate de masura cana iar eu nu stiu decat cu anticul meu cantar de buctarie mostenit de la bunica (foarte precis, de altfel). norocul meu ca v-am gasit iar acum stiu cun sa transform "canile" in "grame". mai ramane doar problema ingredientelor pentru care va cer ajutor. poate ati folosit asa ceva sau poate stiti de un inlocuitor...
ms mult pt ajutor
va pupici
12.12.2010 / 07:40
melasa este siropul provenit din trestia de zahar sau din sfecla, uite, scrie Ina Tudoran aici pe larg, si chiar a preparat: http://floridecires7.blogspot.com/2008/11/melasa.html
siropul de porumb poate fi inlocuit cu mierea in retete ... daca vad intr-un supermarket iti zic...
CiteazaAcest mesaj a fost modificat de Bucataras
Ultima editare: 12.12.2010 07:44:49
12.12.2010 / 12:27
Citeaza
Am vazut si eu reteta si ma tot bate gandul sa o incerc.Vreau sa fac turta dulce nemteasca de Craciun si e nevoie de melasa. O alta solutie ar fi un sirop facut cu zahar brun ,dar zaharul brun de la noi din comert nu se compara cu cel adevarat.
12.12.2010 / 15:53
Citeaza
va multumesc mult
o sa incerc sa imi fac si eu melasa. o sa va scriu sa va spun rezultatele.
m-am gandit si eu sa inlocuiesc siropul de porumb cu mierea, dar nu eram sigura iar acum ca am confirmarea, ma pornesc sa prajituresc.
sa aveti spor la pregatiri de sarbatori!
12.12.2010 / 21:35
Eu am folosit si in loc de melasa tot miere. Americanii folosesc melasa in biscuitii din turta dulce. Am un coleg american care a mancat din biscuitii mei (cu mire in loc de melasa) si a spus ca seamana cu cei facuti de mama lui.
Cat despre zahar brun, exista si la noi de calitate. Numai sa stii de care sa cumperi.
CiteazaAcest mesaj a fost modificat de Brindusa
Ultima editare: 12.12.2010 21:40:00
Recomandari pentru tine si casa ta
12.12.2010 / 23:19
Citeaza
Eu ca inlocuitor pentru zahar alb folosesc zahar brun, sirop de artar, sirop de orez , sirop de agave si desigur miere care dintre toate este cea mai sanatoasa.... mai exista si varianta siropului de stevie....pe majoritatea le-am gasit la Plafar....restul in magazinele naturiste....
08.02.2011 / 23:07
Citeazablogculinar a spus:
1 cana este, de obicei, 200 grame :)
200 de grame de...ce?