modules/forum/post.tpl

ingrediente deosebite pentru prajituri

11.12.2010 / 22:36

Nick: gabitza_s80
Bucataras incepator
Bucataras din: 11.12.2010
Retete: 0
Scrie-i mesaj privat

salutari la toti bucatarasii veseli si priceputi!

eu sunt o incepatoare in ale bucatariei si am inceput cu ce e mai frumos: dulciurile! chiar am descoperit ca imi place sa bucataresc si mai ales sa experimentez. de aceea am cumparat (comandat prin posta) o carte cu retete de fursecuri si prajiturele dar am avut surpriza sa constat ca multe retete contin ingrediente mai... deosebite cum ar fi siropul de porumb, melasa si altele. si cum asta nu era de ajuns toate retele (1001) au ca unitate de masura cana iar eu nu stiu decat cu anticul meu cantar de buctarie mostenit de la bunica (foarte precis, de altfel). norocul meu ca v-am gasit iar acum stiu cun sa transform "canile" in "grame". mai ramane doar problema ingredientelor pentru care va cer ajutor. poate ati folosit asa ceva sau poate stiti de un inlocuitor...

ms mult pt ajutor

va pupici

Citeaza

12.12.2010 / 07:40

Nick: Bucataras
Bucataras suprem
Bucataras din: 19.07.2008
Retete: 929
Scrie-i mesaj privat

 melasa este siropul provenit din trestia de zahar sau din sfecla, uite, scrie Ina Tudoran aici pe larg, si chiar a preparat: http://floridecires7.blogspot.com/2008/11/melasa.html

siropul de porumb poate fi inlocuit cu mierea in retete ... daca vad intr-un supermarket iti zic... 

Acest mesaj a fost modificat de Bucataras
Ultima editare: 12.12.2010 07:44:49

Citeaza

12.12.2010 / 12:27

Nick: mitinita
Bucataras Top-Chef
Bucataras din: 12.10.2010
Retete: 841
Scrie-i mesaj privat

Am vazut si eu reteta si ma tot bate gandul sa o incerc.Vreau sa fac turta dulce nemteasca de Craciun si e nevoie de melasa. O alta solutie ar fi un sirop facut cu zahar brun ,dar zaharul brun de la noi din comert nu se compara cu cel adevarat.

Citeaza

12.12.2010 / 15:53

Nick: gabitza_s80
Bucataras incepator
Bucataras din: 11.12.2010
Retete: 0
Scrie-i mesaj privat

va multumesc mult

o sa incerc sa imi fac si eu melasa. o sa va scriu sa va spun rezultatele.

m-am gandit si eu sa inlocuiesc siropul de porumb cu mierea, dar nu eram sigura iar acum ca am confirmarea, ma pornesc sa prajituresc.

sa aveti spor la pregatiri de sarbatori!

Citeaza

12.12.2010 / 21:35

Nick: Brindusa
Bucataras incepator
Bucataras din: 15.12.2009
Retete: 345
Scrie-i mesaj privat

Eu am folosit si in loc de melasa tot miere. Americanii  folosesc melasa in biscuitii din turta dulce. Am un coleg american care a mancat din biscuitii mei (cu mire in loc de melasa) si a spus ca seamana cu cei facuti de mama lui.

Cat despre zahar brun, exista si la noi de calitate. Numai sa stii de care sa cumperi.

Acest mesaj a fost modificat de Brindusa
Ultima editare: 12.12.2010 21:40:00

Citeaza

Recomandari pentru tine si casa ta

12.12.2010 / 23:19

Nick: RuxyRux
Bucataras Suprem
Bucataras din: 10.11.2010
Retete: 1296
Scrie-i mesaj privat

Eu ca inlocuitor pentru zahar alb folosesc zahar brun, sirop de artar, sirop de orez , sirop de agave si desigur miere care  dintre toate  este cea mai sanatoasa.... mai exista si varianta siropului de stevie....pe majoritatea le-am gasit la Plafar....restul in magazinele naturiste....

Citeaza

08.02.2011 / 10:37

Nick: blogculinar
Bucataras incepator
Bucataras din: 07.02.2011
Retete: 0
Scrie-i mesaj privat

1 cana este, de obicei, 200 grame :)

Citeaza

08.02.2011 / 23:07

Nick: miha
Bucataras Suprem
Bucataras din: 24.03.2009
Retete: 1130
Scrie-i mesaj privat

blogculinar a spus:

1 cana este, de obicei, 200 grame :)

200 de grame de...ce?

Citeaza
Selecteaza categoria de interes:
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute festive din carne de curcan - Reteta dietetica

ieri la 13:59

Mâncărică de cartofi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:06

Portokalopita, placinta greceasca cu iaurt si portocale

de Rocsi 9

pe 01.02 la 20:48

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]