celofan spart la gogonele......
24.09.2010 / 19:13
Citeaza
am pus alaltaieri 2 borcane cu gogonele. unul este ok. celalalt a avut celofanul bombat, pana cand acum cateva minute s-a crapat putin si a iesit o parte din aer... a ramas inca un pic bombat, pare ca s-a lipit, dar e greu de spus.....
vi s-a mai intamplat? ce sa-i fac? sa-l mai leg o data peste sau trebuie sa fierb din nou saramura?
in cartea mea de bucate nu scrie nimic despre ”accidente”....
25.09.2010 / 08:20
Citeazalaura a spus:
am pus alaltaieri 2 borcane cu gogonele. unul este ok. celalalt a avut celofanul bombat, pana cand acum cateva minute s-a crapat putin si a iesit o parte din aer... a ramas inca un pic bombat, pare ca s-a lipit, dar e greu de spus..... vi s-a mai intamplat? ce sa-i fac? sa-l mai leg o data peste sau trebuie sa fierb din nou saramura? in cartea mea de bucate nu scrie nimic despre ”accidente”....
Laura..pai..ce sa zic..,daca e vorba de doua borcane, si unul e ok, sigur nu-s de vina nici muraturile nici saramura. eu zic sa-l mai legi o data si vezi cum se comporta. de ce nu le pui capace?
25.09.2010 / 08:36
Citeazalaura a spus:
am pus alaltaieri 2 borcane cu gogonele. unul este ok. celalalt a avut celofanul bombat, pana cand acum cateva minute s-a crapat putin si a iesit o parte din aer... a ramas inca un pic bombat, pare ca s-a lipit, dar e greu de spus..... vi s-a mai intamplat? ce sa-i fac? sa-l mai leg o data peste sau trebuie sa fierb din nou saramura? in cartea mea de bucate nu scrie nimic despre ”accidente”....
gogonelele nu patesc nimic daca se sparge celofanul, pui altul si va fi ok. Important e ca ai vazut imediat, pana sa prinda floare. Nu te impacienta, important e sa le tii la rece, undeva...
25.09.2010 / 09:57
Citeaza
borcanul ok e de 3 litri, celalalt cu probleme are 8 litri. nu am capace la ele, cel mare nu are nici macar filet. planul era sa le tin 10 zile in bucatarie si apoi sa le mut mai la racoare.
acum le voi duce de azi pe balcon, poate se mai domoleste fermentatia..
multumesc mult pentru raspunsuri, spor la conserve
25.09.2010 / 10:08
Citeazalaura a spus:
borcanul ok e de 3 litri, celalalt cu probleme are 8 litri. nu am capace la ele, cel mare nu are nici macar filet. planul era sa le tin 10 zile in bucatarie si apoi sa le mut mai la racoare. acum le voi duce de azi pe balcon, poate se mai domoleste fermentatia.. multumesc mult pentru raspunsuri, spor la conserve
eu zic sa le mai lasi putin la cald. alaltaieri le-am pus si eu dar inca nu le dau la rece.
mai zi-ne cum au "evoluat"