help, a facut cineva conserve fara aspirina?
20.08.2010 / 12:20
Citeaza
as vrea sa fac azi fasole galbena la borcan in saramura: fiarta un clocot in oala, apoi transferata in borcane si fiarta circa 30 min cu capacele puse; (saramura o fac o lingura sare la un litru apa);
daca inainte sterilizez borcanele 20 min la cuptor la 200 grade si fierb un minut capacele, mai este nevoie de aspirina?
a facut cineva conserve fara aspirina sau alti conservanti si au tinut peste iarna?
20.08.2010 / 13:40
Citeaza
bun alaura...noi inaite faceam asa cum zici tu si fara nici un fel de conservant si tineau insa ultima data cand am facut nu stiu de ce s-au stricat toate...
20.08.2010 / 14:18
Citeazalaura a spus:
as vrea sa fac azi fasole galbena la borcan in saramura: fiarta un clocot in oala, apoi transferata in borcane si fiarta circa 30 min cu capacele puse; (saramura o fac o lingura sare la un litru apa); daca inainte sterilizez borcanele 20 min la cuptor la 200 grade si fierb un minut capacele, mai este nevoie de aspirina ? a facut cineva conserve fara aspirina sau alti conservanti si au tinut peste iarna?
Fara aspirina nu am incercat, mi-e teama. Cu aspirina sunt sigura ca le am si doi ani in beci. Dar ti-e teama, sau de ce nu vrei sa pui? Nu iau niciun miros sau gust strain, e sanatos... iar zeama o poti arunca, daca vrei.... Eu le fac dupa reteta http://www.bucataras.ro/retete/9074/fasole-pastai-conservata-pentru-iarna.html Multa bafta!
20.08.2010 / 14:19
Citeaza
Daca pui fasolea fierbinte in borcanele sterilizate calde, nu mai trebuie conservanti. Eu le pun apoi asa fierbinti in paturi, sa stea la cald vreo 2 zile.
20.08.2010 / 18:23
CiteazaCorina33 a spus:
Daca pui fasolea fierbinte in borcanele sterilizate calde, nu mai trebuie conservanti. Eu le pun apoi asa fierbinti in paturi, sa stea la cald vreo 2 zile.
asa stiu si eu... orice daca pui fierbinte in borcane tine bine... eu asa fac cu dulceturile si cu zacusca... stiu ca unele femei baga la cuptor borcanele, dar nu stiu metoda exacta...
Roxy ar trebui sa stie, mama ei facea inainte asa...
Recomandari pentru tine si casa ta
20.08.2010 / 21:53
Citeaza
multumesc mult de tot pentru raspunsuri. este primul an in care fac conserve si as vrea, acolo unde e posibil, sa nu pun deloc aspirina sau alti conservanti...
am facut fasolea, jumatate congelata si jumatate la borcane, fara aspirina.... daca se strica (nu nu nu nu nu) am sa scriu aici...
vreau sa mai fac si zacusca si nu o sa-i pun nimic... sper sa fie ok.
acum problema este: regula asta (fara aspirina, dar cu borcanele / sticlele fierbinti) este valabila si in cazul sucului de rosii, sau acolo e mai riscant?
21.08.2010 / 19:31
Nick: luminita20_2006Scrie-i mesaj privat
Bucataras incepator
Bucataras din: 02.05.2009
Retete: 398
Citeaza
si eu fac borcanele pentru iarna fara aspirina...
05.09.2010 / 19:13
Citeaza
...nasol.. un borcan a fermentat a doua zi, iar celelalte in vreo saptamana.... a trebiut sa le arunc. nu prea inteleg ce am gresit. nu stiu daca era din cauza mea sau a fasolei. o fii existand si fasole de sera? poate e mai bolnavicioasa si nu rezista....
05.09.2010 / 21:34
Citeaza
exact asa am patit si eu ultima data laura cand am pus fasole galbena ..au fermentat toate si le-am aruncat nu stiu de ce
06.09.2010 / 22:43
Citeaza
noi am patit anul trecut cu castraveti, pe o reteta ce o folosim an de an. cred ca depinde cu ce sint "stimulate" legumele. nu mai e ca pe vremuri in curtea bunicilor :(
11.02.2011 / 14:22
Citeazaionix a spus:
asa stiu si eu... orice daca pui fierbinte in borcane tine bine... eu asa fac cu dulceturile si cu zacusca... stiu ca unele femei baga la cuptor borcanele, dar nu stiu metoda exacta... Roxy ar trebui sa stie, mama ei facea inainte asa...
eu de cate ori fac zacusca sau tocana de legume, pun zacusca in borcane fierbinte, le las asa pana se mai racesc, apoi le pun capacele si le bag in frigider sau in camara, eu nu am pus niciodata aspirina, mie frica sa nu ia gustul de aspirina, la mine nu a facut niciodata floare
11.02.2011 / 14:41
Citeaza
Eu nu am folosit niciodata aspirina sau conservanti la diverse pt iarna si nu mi s-au stricat niciodata decat muraturile in butoi atunci cand a fost prea cald cum am avut noi perioade in iarna. Dupa mine cred ca secretul este urmatorul: eu spal foarte bine borcanele cu detergent si apa clocotita, apoi le clatesc foarte bine tot cu apa fierbinte, le si oparesc cu apa fierbinte peste tot, de jur imprejurul gurii borcanului si apoi le usuc. La zacusca si gemuri pun borcanele inainte in cuptor sa se incalzeasca si pun compozitia fierbinte in borcane dupa care le dau putin la cuptor fara capac sa prinda o pojghita deasupra, infiletez capacele cu toata putera sa nu intre aer deloc si le pun in paturi. Cateodata nu le mai bag la cuptor de lene dar am grija sa spal bine borcanele.