stie cineva o reteta pt sirop nefiert ?
05.07.2010 / 15:35
Citeaza
As vrea sa fac sirop nefiert de mure si sirop de cirese negre.
Am cautat pe net retete dar n-am gasit nimic pe placul meu.
Nu vreau sirop cu sare de lamaie.
Mersi frumos.
05.07.2010 / 21:19
Citeazavik a spus:
As vrea sa fac sirop nefiert de mure si sirop de cirese negre. Am cautat pe net retete dar n-am gasit nimic pe placul meu. Nu vreau sirop cu sare de lamaie. Mersi frumos.
Eu fac astfel de siropuri, dar pentru vara...nu tin mult.... Umplu cu fructe sticle cu gura larga , pun zahar peste fructe, apoi leg sticla la gura si las 3-4 zile la soare, pana-si lasa sirop. Este o metoda usoara, dar produsul nu se poate pastra peste iarna ....
06.07.2010 / 19:12
Citeaza
ina se pastreaza dak il tii la frigider se pastreaza mai mult timp sa stii
07.07.2010 / 17:23
Citeazarocsi_1612 a spus:
ina se pastreaza dak il tii la frigider se pastreaza mai mult timp sa stii
2-3 luni, da....dar peste iarna.....
09.07.2010 / 00:09
Citeaza
Ina , dupa metoda ta cum faci siropul cu fructe si le lasi afara, mai departe se scurge sucul , siropul primit, se toarna in sticle , care au fost sterilizate in prealabil. Se inchid bine si se astup toate gaurile cu ceara topita. Dupa aceia se ingroapa in pamant pentru pastrare la umbra . Si se pastreaza pe cati ani doresti. Eu nu am faccut nicioodata, dar matusa mea face in fiecare an, sirop din cirese amare, sau zmeura, sau visina. Stgiu , ca in unele sticle le adauga 100 ml de alcool curat, in altele nu adauga. Am servit la ea, siropuri si lichioruri, care au fost pastrate in pamant si 2, 3 , 5 ani. E ceva nemaipomenit la gust .
Recomandari pentru tine si casa ta
09.07.2010 / 18:48
Citeazaanisoara a spus:
Ina , dupa metoda ta cum faci siropul cu fructe si le lasi afara, mai departe se scurge sucul , siropul primit, se toarna in sticle , care au fost sterilizate in prealabil. Se inchid bine si se astup toate gaurile cu ceara topita. Dupa aceia se ingroapa in pamant pentru pastrare la umbra . Si se pastreaza pe cati ani doresti. Eu nu am faccut nicioodata, dar matusa mea face in fiecare an, sirop din cirese amare, sau zmeura, sau visina. Stgiu , ca in unele sticle le adauga 100 ml de alcool curat, in altele nu adauga. Am servit la ea, siropuri si lichioruri, care au fost pastrate in pamant si 2, 3 , 5 ani. E ceva nemaipomenit la gust .
Cred si eu, Anisoara, dar e prea complicat
11.07.2010 / 13:27
Citeazavik a spus:
As vrea sa fac sirop nefiert de mure si sirop de cirese negre. Am cautat pe net retete dar n-am gasit nimic pe placul meu. Nu vreau sirop cu sare de lamaie. Mersi frumos.
Salut, o reteta foarte buna de sirop nefiert gasesti la mine pe blog http://arome-din-bucatarie.blogspot.com/2010/06/sirop-de-capsuni.html Este o reteta care eu o pun de ani buni. Se poate face din orice fructe perisabile si care au destul de multa zeama, gen: capsuni, visine, zmeura, strugurasi .... La mine pe blog vei gasi varianta cu capsuni si visine. Este foarte buna reteta. O recomand cu caldura. Sper sa fie ceea ce cauti.