vasele de lut
09.06.2010 / 11:46
miha a spus:
Si mie imi vine sa strig in gura mare: "sa impuste careva papagalul acesta'
si vine inteleptul Sauron si zice: "Plang, dar mama-i vinovata/Ca tot spune ca-i pacat/Ce, nu stii? a plans odata/Pentru-o pasare-mpuscata/Si pe tata l-a certat/Ca spunea ca nu-i pacat.../Daca spune tata, poate/Ca-i asa cum spune, dar/Bine-ar fi, Miha, dar poate/Pasarelele-mpuscate/Ar putea sa-nvie iar...)))
CiteazaAcest mesaj a fost modificat de gaby_d
Ultima editare: 09.06.2010 11:47:44
09.06.2010 / 13:02
Citeazagaby_d a spus:
si vine inteleptul Sauron si zice: " Plang, dar mama-i vinovata/Ca tot spune ca-i pacat/Ce, nu stii? a plans odata/Pentru-o pasare-mpuscata/Si pe tata l-a certat/Ca spunea ca nu-i pacat.../Daca spune tata, poate/Ca-i asa cum spune, dar/Bine-ar fi, Miha, dar poate/Pasarelele-mpuscate/Ar putea sa-nvie iar... )))
12.06.2010 / 15:42
Citeazamiha a spus:
Si mie imi vine sa strig in gura mare: "sa impuste careva papagalul acesta'
anomisana, pune apa cu putina grasime in vas si in capac si baga-l la cuptor la foc potrivit cam o ora. Apoi il speli cu apa calda.Asa cum ti-a spus ela ,inainte de folosire sa-l tii plin cu apa rece 15 minute.
Recomandari pentru tine si casa ta
Friteuza cu aer cald si functie steamer, Breville, VDF133X
29.06.2010 / 10:21
Citeaza
Sunt si eu mare fana cu vasele de lut!!! Eu inainte de prima folosire, i-am dat un clocot cu apa curata!!!
11.02.2011 / 14:35
anomisana a spus:
Cred ca am gresit ca nu l-am tinut in apa fierbinte. Acum vad la tine ca se spala cu apa sarata. Eu l-am spalat cu apa si detergent, evident fara sare. As mai face o incercare, poate de data asta imi iese si mncarea buna, nu numai ochii din cap de nervi ca am ratat-o. Daca nu as fi mancat niciodata bunatati gatite in astfel de vase, nu as mai fi asa inebunita sa pot prepara si eu asa ceva. Dar cand gusti ceva si iti place, normal ca mai vrei. Multumesc Ela pentru sfat si pentru link.
Vasele de lut sau pamant cum ii se mai spune, nu se spala cu detergent de vase, se spala doar cu apa calda, atunci cand cumperi vasul iti da si o foaie mica in care iti zice cum sa intretii vasul de lut, eu am facut de nenumarate ori in el preparate si nu am simtit gust de pamant, doar dupa ce il speli si s-a uscat poate mirosii a pamant, dar daca ii pui in el crengute de busuioc sau cimbru, nu mai miroase absolut deloc si inainte de al folosi bagal in apa cam 20 de minute sau cat mai mult chiar si 1 ora, nu conteaza poate sa fie si apa calda sau rece, sa nu uiti sal pui in apa de fiecare data, altfel vasul se va crapa, si nu mai ai ce sa faci cu el.
CiteazaAcest mesaj a fost modificat de elena1988
Ultima editare: 11.02.2011 14:37:09