modules/forum/post.tpl

cuptorul cu microunde : pro si contra

18.04.2010 / 15:17

Nick: ela
Bucataras senzational
Bucataras din: 02.01.2010
Retete: 424
Scrie-i mesaj privat

Ina a spus:

Eu am muncit azi, nu ca voi

mai,eu muncesc si acuma

Citeaza

18.04.2010 / 15:22

Nick: Ina
Bucataras Chef
Bucataras din: 09.04.2010
Retete: 579
Scrie-i mesaj privat

ela a spus:

mai,eu muncesc si acuma

te cred, ca si eu fac lafel...aici e doar refugiul, intre doua treburi....

Citeaza

21.04.2010 / 20:13

Nick: susu
Bucataras senzational
Bucataras din: 31.08.2009
Retete: 509
Scrie-i mesaj privat

Eu am cuptor de la whirpool si nu imi cumparam daca nu-l castigam. Este foarte adevarat ca nu e sanatos dar ce mai e sanatos in ziua de azi. Il folosesc mai ales cand incalzesc o mancarica fara sos gen sarmale, musaca, orez, mancare de cartofi etc dar atat si nu fac abuz. Cunosc persoane care din comoditate incalzesc si laptele in el si dupa cum se stie sufera anumite mutatii. In concluzie cine nu are sa nu-si cumpere neaparat, ne putem descurca si fara la fel cum pe vremea raposatului eram lipsiti de multe si ne descurcam destul de bine acuma vara murim fara aer conditionat si iarna fara termopane.

Citeaza

21.04.2010 / 20:32

Nick: pusikmea
Bucataras senzational
Bucataras din: 27.02.2010
Retete: 696
Scrie-i mesaj privat

eu am un candy, dar habar nu am de care, il mai foloseam inainte sa nasc la incalzitul mancarii si asta f rar, sunt afon in privinta asta, nu stiu nici macar ce functii are, in afara de cea de incalzire

Citeaza

18.05.2010 / 15:18

Nick: magdalenaandris
Bucataras incepator
Bucataras din: 18.05.2010
Retete: 0
Scrie-i mesaj privat

Buna, eu nu am cuptor cu microunde, dar imi doresc unul.... desi se afirma ca ar fi nesanatos e foarte eficient si nu cred ca ar strica cuiva....

Citeaza

20.05.2010 / 10:25

Nick: Sylvia
Bucataras junior
Bucataras din: 13.01.2010
Retete: 439
Scrie-i mesaj privat

  Sa stiti ca eu am citit o multime de studii si pro si contra, ultima data un studiu foarte amanuntit canadian care era foarte pro , zicea ca nici vb sa degradeze alimentele ca din contra este singurul care datorita rotatie moleculare care o induce la gatire nu distruge vitaminele din legume etc...Sincer mi s-a parut asa de bun studiu ca mi se parea prea comandat de o marca mare de cuptoare  , promit ca mai aprofundez problema si va dau ce materiale gasesc sa le cititi si voi.

 Eu am cuptor detul de complex cu nu stiu cate functii si retete dar sincer l-am folosit la decongelat,  incalzit, facut popcorns i cartofi copti ( care mi s-au parut ciudati la gust ... desi e drept ca in 6 min au fost gata) .

   O sa mai caut si informatii si retete, as incerca sa mai gatesc si la micro desi un una sunt adepta gatitului clasic daca exista posibilitatea, sa controlez procesul de preparare sa ii simt mirosul , sa fie totul cat mai natural.

Citeaza

22.05.2010 / 12:55

Nick: susu
Bucataras senzational
Bucataras din: 31.08.2009
Retete: 509
Scrie-i mesaj privat

Exact asa mi s-a parut si mie cand am incalzit ciorbita avea un gust nasol, nu stiu cum sa zic, schimbat de statut. Am zis ca mi se pare mie dar cred ca datorita faptului ca am incalzit-o mult, la trei minute pt ca o mananc foarte fierbinte. Eu il folosesc de obicei doar la incalzitul mancarii fara sos gen orez, paste, sarmale, ardei umpluti etc. Nu prea sunt de acord cu decongelarea rapida prefer sa scot carnea cu o zi inainte si sa o las la dezghetat in frigider, e cel mai indicat dar ce sa facem timpul ne omoara si de multe ori uitam sau ne grabim. Asteptam si alte informatii. Oricum cine are il foloseste asta e evident dar macar sa incercam sa-l folosim mai putin doar la strictul necesar.

Citeaza

22.05.2010 / 23:36

Nick: Sylvia
Bucataras junior
Bucataras din: 13.01.2010
Retete: 439
Scrie-i mesaj privat

 Eu va pun articolul care l-am citit eu, atunci l-am gasit in engelza acum in  franceza http://www.bag.admin.ch/themen/strahlung/00053/00673/03752/index.html?lang=fr#sprungmarke1_16  o sa il caut si in engleza, concluzia era ca radiatiile emise pot fi uneori nocive, ca trebuie respectate normele si evitat a se sta timp indelungat in preajma lor cand functioneza, ca unele vitamine sunt mai bine conservate la microunde si unele grasimi  si ca nu s-a evideantia nimic clar in sensul ca alimentele ar fi nocive preparate la microunde ....sincer pe mine nu m-a convins foarte tare, eu in continuare o sa incalzesc la graba mare si cam atat. Mai iau rar de tot platouri semipreparate care la microunde se termina,  cu ocazia aia il mai folosesc. Caut si in eng sau romana ce gasesc si va pun articole.

Citeaza

16.06.2010 / 12:01

Nick: jolygina
Bucataras incepator
Bucataras din: 16.02.2010
Retete: 227
Scrie-i mesaj privat

am auzit ca nu-i asa sanatos dar eu il folosesc  mai mult la incalzit si ce-i drept la facut mamaliguta ca-i mai rapid si nu trebuie sa stai langa ea

eu zic ca-i un rau necesar ,asa ca-i foarte bun la cat timp avem sa pregatim mancarea

Citeaza
Selecteaza categoria de interes:
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute festive din carne de curcan - Reteta dietetica

ieri la 13:59

Mâncărică de cartofi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:06

Portokalopita, placinta greceasca cu iaurt si portocale

de Rocsi 9

pe 01.02 la 20:48

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]