modules/forum/post.tpl

cuptorul cu microunde : pro si contra

15.04.2010 / 12:25

Nick: mihaelar63
Bucataras Suprem
Bucataras din: 11.12.2009
Retete: 1926
Scrie-i mesaj privat

aveti ?

il folositi ?

este nesanatos ?

Citeaza

15.04.2010 / 12:50

Nick: sandytza
Bucataras incepator
Bucataras din: 02.06.2009
Retete: 69
Scrie-i mesaj privat

Eu am si il folosesc asta e clar. E drept ca unii zic ca e nesanatos ca e cancerigen , ca altereaza nutrientii alimentelor dar daca ne-am lua dupa tot ce se spune ar trebui sa gatim pe soba cu lemne. Pentru ca la fel se zice ca e daunator sanatatii daca fierbem mancarea pe gaz  iar acuma cum au aparut plitele electrice si cu inductie se zice ca e si mai daunotor. Ce sa mai crezi? Revenim la lemne si ceaun?

Citeaza

15.04.2010 / 16:14

Nick: Ina
Bucataras Chef
Bucataras din: 09.04.2010
Retete: 579
Scrie-i mesaj privat

mihaelar63 a spus:

aveti ? il folositi ? este nesanatos ?

Sanatos, nesanatos, eu am si-l folosesc zilnic. Sa vedeti ce minunatii poate face.....e drept, am nimerit unul cu tava de prerumenire si-mi face niste fripturici  rumene si gustoase.....mmmmmmmm!!!. Am sa postez curand o reteta de aripioare pe care eu o fac doar la microunde. ( merge si-n cuptor normal, dar timpul se reduce de la 45 min. la 15 min.

Am fost mult timp impotriva, dar mi-a trecut. Om fi noi tara tuturor posibilitatilor, dar daca era microundele ar fi intr-adevar un risc major, se gaseau macar altii sa le interzica. Nu cunosc nicio tara in care sa fie interzisa utilizarea cuptorului cu microunde....

Citeaza

15.04.2010 / 16:16

Bucataras Chef
Scrie-i mesaj privat

Ina a spus:

Sanatos, nesanatos, eu am si-l folosesc zilnic. Sa vedeti ce minunatii poate face.....e drept, am nimerit unul cu tava de prerumenire si-mi face niste fripturici  rumene si gustoase.....mmmmmmmm!!! . Am sa postez curand o reteta de aripioare pe care eu o fac doar la microunde. ( merge si-n cuptor normal, dar timpul se reduce de la 45 min. la 15 min. Am fost mult timp impotriva, dar mi-a trecut . Om fi noi tara tuturor posibilitatilor, dar daca era microundele ar fi intr-adevar un risc major, se gaseau macar altii sa le interzica. Nu cunosc nicio tara in care sa fie interzisa utilizarea cuptorului cu microunde....

rectific: "daca microundele ( fara "era") ar fi un risc......"

Citeaza

15.04.2010 / 16:44

Nick: mihaelar63
Bucataras Suprem
Bucataras din: 11.12.2009
Retete: 1926
Scrie-i mesaj privat

Ina , ce marca ai ? de fapt eu acum ,, imi fac temele '' in vederea cumpararii unui cuptor cu microunde . Ieri  cu banii in buzunar m-am dus la un tehnomarket[ apartine de domo ] si am nimerit un vanzator varza care nu stia nimic despre produse - sa citesc si eu ce scrie pe eticheta de pret ma descurcam . asa ca am renuntat pana ma mai documentez .

Citeaza

15.04.2010 / 16:50

Nick: Brindusa
Bucataras incepator
Bucataras din: 15.12.2009
Retete: 345
Scrie-i mesaj privat

Sa va zic parerea mea: eu stiu (de la scoala ) ca microundele sunt radiatii electromagnetice, ca si razele X si radiatiile gamma (si altele, dar nu le mai insir aici). Toate aceste radiatii atunci cand trec prin organisme le modifica la nivel celular (cauzand chiar cancer). Oricum noi suntem inconjurati de tot felul de radiatii, asa ca eu nu vreau sa mai adaug altele folosind cuptorul cu microunde. Prin urmare, eu nu am si nu voi avea acest fel de cuptor. Si din acelasi motiv folosesc telefonul mobil cat mai putin posibil si il tin cat mai departe de mine cand nu-l folosesc.

Citeaza

15.04.2010 / 20:10

Bucataras Chef
Scrie-i mesaj privat

mihaelar63 a spus:

Ina , ce marca ai ? de fapt eu acum ,, imi fac temele '' in vederea cumpararii unui cuptor cu microunde . Ieri  cu banii in buzunar m-am dus la un tehnomarket[ apartine de domo ] si am nimerit un vanzator varza care nu stia nimic despre produse - sa citesc si eu ce scrie pe eticheta de pret ma descurcam . asa ca am renuntat pana ma mai documentez .

Eu am CANDY CMG-2393 pacitate 23 l. Nu stiam mare lucru cand l-am cumparat, am cautat sa fie cat mai mare. Am avut noroc sa nimeresc unul destul de bun, tava de prerumenire nu au toate, iar asta face toti banii  ( 310 lei , parca, acum vreo 2 ani jumatate ).

Citeaza

15.04.2010 / 20:12

Bucataras Chef
Scrie-i mesaj privat

Fug sa fac o supa de rosii! ( evident, nu la microunde) .

Va pup! Pa pa!

Citeaza

15.04.2010 / 21:11

Nick: rivka
Bucataras incepator
Bucataras din: 20.08.2009
Retete: 130
Scrie-i mesaj privat

da si noi avem, mihaela eu am unul combi deci e si cuptor cu microunde si se poate folosi si ca si cuptor obisnuit cu aer cald , sau combinat, sa-ti spun sincer il folosesc dar nu la gatit ca nu stiu sa gatesc cu el si pt gatit folosesc cuptorul celalalt(e si maimare) dar il folosesc zilnic asa mai incalzesc in el, sau cateodata mai dezghet carnea in el cand uit, dar zilnic imi incalzesc laptele in el dimineata, cam astea ...

al nostru e samsung si este vb despre modelul asta(noi il avem de vreo 3, 4 ani cam asa):

http://www.mokio.nl/Samsung_CE1071

are 2 etaje si chestie pt gril mi se pare...

Citeaza

15.04.2010 / 21:17

Nick: rivka
Bucataras incepator
Bucataras din: 20.08.2009
Retete: 130
Scrie-i mesaj privat

a da mai incalzesc mancare in el, felul 2 asa ramas de pe o zi pe alta, carne si puree chestii de astea....dar supa mai nou o incazesc iar pe foc in alta craticioara ca ii place mai mult sotului incalzita pe foc...:-s.

in rest eu nu ma tem ...de el...

Citeaza

16.04.2010 / 18:42

Bucataras Chef
Scrie-i mesaj privat

Ei.....merg sa fac o reteta la microunde, ca sa vin cu argumente.

Ne vedem intr-o ora, cu o noua  postara

Citeaza

16.04.2010 / 18:43

Bucataras Chef
Scrie-i mesaj privat

postare*

Citeaza

16.04.2010 / 20:44

Bucataras Chef
Scrie-i mesaj privat

Ina a spus:

Ei.....merg sa fac o reteta la microunde, ca sa vin cu argumente. Ne vedem intr-o ora, cu o noua  postara

Am ajuns sa ma citez singura .   Gata cu reteta pentru mihaelar63

Citeaza

16.04.2010 / 23:20

Nick: ela
Bucataras senzational
Bucataras din: 02.01.2010
Retete: 424
Scrie-i mesaj privat

eu am un wirlpool jt356 cu al6lea simt,am dat 820lei,era la oferta ca altfel este in jur de 1200lei,este foarte scump dar isi face toti banii,gatesti cu el la jumatate de timp fata de gatitul la aragaz,cartofii prajiti,fara ulei se fac in 11minute,puiul fript intreg 30min,pizza ii 11min,are oala cu aburi,gratar,tava de prajire,capac,cronometru de bucatarie,decongeleaza,incalzeste,prajeste,coace,este foarte performant.ce imi place cel mai mult e ca face niste cartofi copti in coaja cum nu ii poate face nici un cuptor de aragaz din lume si asta in 15minute.daca stai sa te gandesti,totul este cancerigen in ultimul timp

Citeaza

17.04.2010 / 08:26

Bucataras Chef
Scrie-i mesaj privat

ela a spus:

eu am un wirlpool jt356 cu al6lea simt,am dat 820lei,era la oferta ca altfel este in jur de 1200lei,este foarte scump dar isi face toti banii,gatesti cu el la jumatate de timp fata de gatitul la aragaz,cartofii prajiti,fara ulei se fac in 11minute,puiul fript intreg 30min,pizza ii 11min,are oala cu aburi,gratar,tava de prajire,capac,cronometru de bucatarie,decongeleaza,incalzeste,prajeste,coace,este foarte performant.ce imi place cel mai mult e ca face niste cartofi copti in coaja cum nu ii poate face nici un cuptor de aragaz din lume si asta in 15minute.daca stai sa te gandesti,totul este cancerigen in ultimul timp

Bv, ela ! e cea mai convingatoare prezentare pentru mihaelar63

E drept, al meu e mai inapoiat, dar nici eu nu m-as lipsi acum de el. Iar cu fraza de final ai perfecta dreptate.  Inclusiv painea are aditivi alimentari care sunt pe lista celor cancerigeni (doar ca producatorii nu-s obligati sa treaca decat denumirea comerciala a aditivului, nu si ingredientele acestuia ).  Daca am tine cont de tot, am muri de foame .

Eu folosesc delikat si am colege care-mi reproseaza asta, dar nu fac exces niciodata . Completez cu sare de bucatarie.

Citeaza
Selecteaza categoria de interes:
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute festive din carne de curcan - Reteta dietetica

ieri la 13:59

Mâncărică de cartofi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:06

Portokalopita, placinta greceasca cu iaurt si portocale

de Rocsi 9

pe 01.02 la 20:48

utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte