reteta de fondant
01.01.2010 / 20:50
Citeaza
Va rog mult sa-mi spuneti si mie o retea de fondant. Am gasit eu ceva pe internet, dar unele ingrediente nu se gasesc la noi.
03.01.2010 / 23:01
Citeaza
nu ma intereseaza umplutura bomboanelor, ci cum se face glazura care le acopera.
11.01.2010 / 02:55
Citeaza
sunt mai multe variante....eu stiu asa: pasta de zahar, marshmallow fondant si pasta de lapte praf...
Pasta de zahar: miere/glucoza/energizant/ 50g, 5g gelatina si cel putin 450g zahar pudra. se pune mierea/glucoza la topit....sa se faca lichida...gelatina se hidrateaza si apoi se pune peste mierea/glucoza lichida si apoi incepe sa se amestece cu zaharul...
Marshmallow fondant: (nu stiu cantitati exacte) dar stiu ca iei cate marshmallow vrei, se topesc cu o lingura doua de apa pe baie de abur sau la cuptorul cu microunde pt cateva secunde...si apoi se adauga zahar pudra pana devine o compozitie omogena...
e de preferat sa ai zahar pudra din comert pentru ca are deja amidon in el si ajuta mai bine la compozitie decat sa il adaugi tu.
la framantat sau intins poti folosi amidon sau zahar pudra.
reteta de pasta de lapte praf nu o stiu exact...dar cred ca e cam la fel ca cea de zahar doar ca pui lapte praf in loc de zahar...
Recomandari pentru tine si casa ta
10.02.2010 / 20:03
http://lilysblog-lily.blogspot.com/2007/10/pasta-de-lapte-praf.html asta este retete dupa care fac eu pasta de fondant ,am pus linkul sa vezi descrierea mai bine
CiteazaAcest mesaj a fost modificat de Bucataras
Ultima editare: 10.02.2010 22:26:25
12.02.2010 / 08:54
Citeaza
Pasta de lapte praf http://www.bucataras.ro/retete/4111/pasta-de-lapte-praf--varianta-simpla.html
12.02.2010 / 20:28
Citeaza
Atentie ! Reteta aceasta am gasit-o pe un alt site ( redusa si largita ). Daca ai luat-o de acolo te rog sa specifici . Lili are si la noi pe Bucataras postate retete de pe site-ul ei.
12.02.2010 / 20:55
Citeaza
Pe blogul sau Lily's Cakes spune ca a luat reteta de fondant de pe culinare . ro.
13.02.2010 / 00:56
Citeaza
Am spus ca nu e reteta mea. Retetele astea le gasesti pe mai multe site-uri, eu doar am pus ca sa fie si pe bucataras. Poate sa o posteze cine vrea, eu nu ma supar sa o sterg, ideea e sa fie un site complet, cind intra cineva sa gaseasca tot aici, in special retete experimentate cu reusite si esecuri din care sa invete ceva. Sau am inteles eu gresit? Acum am citit un text scris de redactie : " A pornit timid, ca un blog culinar, și a ajuns acum unul dintre cele mai bune siteuri culinare din România, format din oameni care-și publică propriile rețete și încercări culinare. Practic, mergeți cu încredere pe mîna acesui site, atunci cînd sînteți în pană de idei sau cînd doriți să căutați un sfat legat de o anumită rețetă." Eu am cautat pe mai multe site-uri, bloguri, o au multi, ii mentionez pe toti? Am spus ca nu e inventia mea, am pus pentru cei care nu stiu, sa vada ce se poate face. Am facut eu, intimplator, un test cu miere si apoi am vazut ca stiau mai multi de combinatie. Asa e in bucatarie. O sa il rog pe Bucatarasul sef sa ma lamureasca, care sint regulile.