Ficatei de pui - cum sa-i aleg ?
23.05.2020 / 00:57
Citeaza
Buna ziua/seara.
Recent m-am apucat sa incerc sa gatesc si eu cate ceva si am decis sa incerc sa fac ficatei de pui. Ma puteti ajuta sa inteleg cum imi dau seama modul in care sa aleg ficateii proaspeti si daca petele negre de pe ficatei cat si anumite "impuritati" negreu (nu stiu cum sa le numesc) sunt doar cheaguri de sange, sau daca trebuie sa fiu foarte atent atunci cand ii curat ?
Prima experienta nu a fost una placuta, am cumparat ficatei, i-am congelat iar atunci cand i-am dezghetat in apa rece aveau foarte multe "impuritati" negre, nu stiu sigur daca erau cheaguri de sange sau ceva paraziti, parca semanau a fi viermisori. - I-am aruncat direct.
Vad ca sunt multe retete si le apreciez foarte mult, ma inspira sa gatesc cat mai mult si sa incerc retete noi, dar din pacate nu am gasit informatii legate de acest subiect si nici nu am pe cine sa intreb. Multumesc anticipat.
14.07.2020 / 12:47
Citeaza
Imi pare rau ca pe Forum nu ne prea uitam ca sa-ti fi raspuns in timp util .
Ficateii de pui proaspeti trebuie sa aiba o culoare frumoasa , uniforma ,castaniu inspre rosu .Mai trebuie observat ca sa nu fie sfarmati , acesta este un semn ca incep sa se degradeze si ca prospetime .
Ficateii de pui , fiind foarte perisabil , eu personal prefer sa-i cumpar congelati .
Atentie !!! In apropierea lor este fiera , daca se observa pete galbui-verzui sau mai inchise este semn ca fierea a fot curatata defectuos si sa spart . Aceasta da un gust neplacut amar .
Inainte de preparare se curata de pelite si se tin in lapte [ la rece ] macar 1-2 ore .Vor avea un gust mai bun la gatire, vor fi mai pufosi si se va elimina posibilul gust amarui .
Pentru a nu se intari , ficateii se sareaza doar la sfarsitul prepararii .
.
06.11.2020 / 20:27
CiteazaCotopigius a spus:
Buna ziua/seara. Recent m-am apucat sa incerc sa gatesc si eu cate ceva si am decis sa incerc sa fac ficatei de pui. Ma puteti ajuta sa inteleg cum imi dau seama modul in care sa aleg ficateii proaspeti si daca petele negre de pe ficatei cat si anumite "impuritati" negreu (nu stiu cum sa le numesc) sunt doar cheaguri de sange, sau daca trebuie sa fiu foarte atent atunci cand ii curat ? Prima experienta nu a fost una placuta, am cumparat ficatei, i-am congelat iar atunci cand i-am dezghetat in apa rece aveau foarte multe "impuritati" negre, nu stiu sigur daca erau cheaguri de sange sau ceva paraziti, parca semanau a fi viermisori. - I-am aruncat direct. Vad ca sunt multe retete si le apreciez foarte mult, ma inspira sa gatesc cat mai mult si sa incerc retete noi, dar din pacate nu am gasit informatii legate de acest subiect si nici nu am pe cine sa intreb. Multumesc anticipat.
Exact cum spunea Mihaela, vizavi de prospetime. Iar sfatul meu, nu mai congela ficățeii dacă i-ai cumpărat proaspeți,e păcat. ;) Spor si pofta buna!