Dezastru ciorbe cu smantana
17.08.2016 / 08:52
Citeaza
Buna!
Tocmai ce încep să învăț să gătesc. Am încercat ieri o rețetă de ciorba cu perișoare fără borș, la care am adăugat ou cu smântână. Ideea era ca supa sa nu fie acră, cum gustă cea inacrita cu borș sau lămâie. Imediat după ce a fost gata era bună dar, la foarte puțin timp a devenit acră .
Nu stiu care este problema. Am folosit linguri spălate de fiecare dată când am gustat ca să nu contaminez ci bacteriile din gura, am încercat să răcesc ciorba cât de repede am putut...Nu e prima oară când pățesc asta. S-a mai lovit careva de problema asta?
19.08.2016 / 08:43
CiteazaCooknewbie a spus:
Buna! Tocmai ce încep să învăț să gătesc. Am încercat ieri o rețetă de ciorba cu perișoare fără borș, la care am adăugat ou cu smântână. Ideea era ca supa sa nu fie acră, cum gustă cea inacrita cu borș sau lămâie. Imediat după ce a fost gata era bună dar, la foarte puțin timp a devenit acră . Nu stiu care este problema. Am folosit linguri spălate de fiecare dată când am gustat ca să nu contaminez ci bacteriile din gura, am încercat să răcesc ciorba cât de repede am putut...Nu e prima oară când pățesc asta. S-a mai lovit careva de problema asta?
Eu mereu dreg ciorbele cu ou (galbenus) si smantana ,tocmai pentru ca nu-mi plac ciorbele acrite cu bors,dar nu am patit sa se acreasca din aceasta cauza. Initial am crezut ca poate ai lasat-o prea mult inainte de a o pune la frigider,dar daca spui ca ai racit-o si ai pus-o la frigider,nu e asta problema. S-ar putea sa fie vorba de calitatea smantanii.Pentru a drege ciorba,e nevoie de o smantana foarte grasa si proaspata.
09.09.2016 / 23:21
CiteazaCooknewbie a spus:
Buna! Tocmai ce încep să învăț să gătesc. Am încercat ieri o rețetă de ciorba cu perișoare fără borș, la care am adăugat ou cu smântână. Ideea era ca supa sa nu fie acră, cum gustă cea inacrita cu borș sau lămâie. Imediat după ce a fost gata era bună dar, la foarte puțin timp a devenit acră . Nu stiu care este problema. Am folosit linguri spălate de fiecare dată când am gustat ca să nu contaminez ci bacteriile din gura, am încercat să răcesc ciorba cât de repede am putut...Nu e prima oară când pățesc asta. S-a mai lovit careva de problema asta?
Cred ca de vina a fost smantana, eu am patit-o de la iaurt...
Cum zice Diaconta, alege sa folosesti smantana foarte proaspata si mai grasa
12.01.2017 / 22:25
CiteazaCooknewbie a spus:
Buna! Tocmai ce încep să învăț să gătesc. Am încercat ieri o rețetă de ciorba cu perișoare fără borș, la care am adăugat ou cu smântână. Ideea era ca supa sa nu fie acră, cum gustă cea inacrita cu borș sau lămâie. Imediat după ce a fost gata era bună dar, la foarte puțin timp a devenit acră . Nu stiu care este problema. Am folosit linguri spălate de fiecare dată când am gustat ca să nu contaminez ci bacteriile din gura, am încercat să răcesc ciorba cât de repede am putut...Nu e prima oară când pățesc asta. S-a mai lovit careva de problema asta?
Am patit-o si eu din cauza lactatelor (smanta si iaurt). Trebuie luat in seama ca nu toate produsele lactate sunt naturale sau ceea ce scrie pe eticheta. Am descoperit produsele lactate de la Metro sub marca Baciul. Am facut ciorba de burta si radauteana cu aceste produse si nu s-au branzit ca cele de la Kaufland sau Lidl (marca lor). Recomand produsele Baciul - si nu, nu este reclama, chiar am fost multumita de calitate ;)