Aluat nisipos: Se framanta un aluat din toate ingredientele si se da la rece 30 minute. Apoi se intinde in tava o foaie rotunda cu diametru de 26cm si se coace la 180 de grade timp de 15 minute. Foaia coapta se unge cu 2 linguri de dulceata sau jeleu de capsuni...eu am avut dulceata de afine....
Se pune zaharul la caramelizat, se stinge cu 1 cana si jumatate de apa. Biscuitii se macina si se adauga peste siropul de zahar racorit, se pune si esenta de rom. Se ung doua foi de napolitana cu aceasta compozitie.
Zaharul si apa se pun pe foc sa fiarba 5 minute, se adauga untul. Laptele praf...
Blat: batem albusurile, adaugam treptat zaharul. Mixam in continuare pana obtinem o spuma densa si lucioasa, apoi incorporam galbenusurile.
la urma punem faina cernuta si praful de copt si amestecam usor cu lingura. Impartim conmpozitia in doua castroane, o parte o coloram cu...
blat : albusurile se bat spuma, se adauga zaharul treptat, se mixeaza bine pana acesta se topeste, se adauga galbenusurile si uleiul, apoi faina si praful de copt. se coace blatul in cuptorul incalzit in prealabil. rece se taie in doua.
pt sirop : sucul de la fructe plus apa pana...
Drojdia se dizolva in putin lapte caldut. Adaugam o lingura de zahar. Faina se cerne intr-un vas mare, se face o groapa in mijloc si se toarna drojdia, se lasa cateva minute pana incepe creste. se pune zaharul, sarea, coaja de lamaie, untul topit, se amesteca, se toarna laptele. Se framanta un...
Albusurile le mixam bine, adaugam treptat zaharul. In spuma densa ce am obtinut-o incorporam galbenusurile, apoi faina. Intr-un caston mic punem 4-5 linguri de compozitie si o amestecam cu cacaua. Luam din compozitia cu cacao cate o jumatate de lingurita si facem gramajoare in tava pregatita...
pt primul blat:
Separam albusurile de galbenusuri si le mixam bine, adaugam zaharul treptat, cand s-a topit punem galbenusurile, apoi uleiul si la urma incorporam faina si praful de copt, amestecand usor cu lingura. Coacem blatul in cuptorul bine incins.
pt bezea:
Mixam...
pentru prepararea blatului de pandispan : mixam albusurile, adaugam treptat zaharul, apoi incorporam galbenusurile si uleiul, apoi cu o lingura amestecam faina, praful de copt si cacaoa. amestecam usor si coacem blatul il lasam la racit si il taiem in trei.
pentru crema...
Bomboanele si laptele se pun intr-o oala pe foc la topit. Se amesteca bine pana se dizolva toate bomboanele. Se opreste focul si se adauga margarina, se amesteca bine pana se topeste, apoi se adauga nuca.
Se lasa sa se raceasca putin si se intinde crema pe foile de napolitana. Eu intind...
Nuca o amestecam cu zaharul si scortisoara. Dizolvam drojdia in laptele caldut, adaugam o lingura de zahar si 3 linguri de faina. lasam la dospit 10-15 minute pana incepe sa creasca.
Faina o cernem intr-un vas mare, facem groapa in mijloc, turnam drojdia, intr-un colt punem zaharul ramas,...
foile: punem apa la fiert cu sarea si adaugam untul, cand s-a topit oprim focul si turnam toata faina odata. Cu o lingura de lemn amestecam repede si energic pana se desfac toate cocoloasele. Dam deoparte si lasam sa se raceasca pana la temperatura camerei, atunci punem pe rand ouale si...
Dizolvam drojdia in putin lapte caldut impreuna cu o lingura de zahar si sarea. O lasam 15 minute sa creasca si face spuma la suprafata.
Intr-un lighenus incapator cernem faina adaugam drojdia, ouale, uleiul, esentele si lingura de zahar ramasa. Turnam si laptele caldut,...
Blatul: separam ouale. Albusurile le mixam, adaugam treptat zaharul si mixam in continuare pana obtinem o spuma densa, lucioasa. Adaugam galbenusurile, mai mixam foarte putin, doar pana acestea se incorporeaza. Renuntam la mixare, punem faina cernuta si praful de copt, amestecam usor cu lingura...
Tapetam o tava mare, 28/40cm cu hartie de copt si intindem nuca taiata. Albusurile le mixam bine cu sucul de lamaie, adaugam treptat zaharul si mixam pana obtinem o spuma densa ce nu curge. Cu o lingura de lemn incorporam nucile si faina, amestecand usor de jos in sus. Turnam compozitia in tava...
blat : separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma cu zaharul, adaugam galbenusurile, uleiul apoi faina,cacaoa, praful de copt amestecam usor cu o lingura de jos in sus. Coacem blatul in tava rotunda cu diametru de 24 cm.
crema : punem gelatina la inmuiat cu putina apa. Fructele le...
Tapetam un castron sau un vas rotund cu foaie alimentara. Preparam budinca cu lapte si zahar. Taiem feliile de cozonac si le inmuiem usor in sirop. Tapetam fundul si peretii vasului cu ele, punem jumatate de budinca, bucatele de fructe, o felie de cozonac, restul de budinca, fructe si...
punem untul intr-o craticioara pe foc, cand acesta s-a topit complet dam deoparte si adaugam ciocolata rasa sau taiata marunt, amestecam bine pane ce aceasta se topeste complet in unt.
lasam sa se raceasca.
intre timp separam ouale, galbenusurile le mixam cu zaharul isi dubleaza volumul....
blat: albusurile le mixam bine, adaugam zaharul si mixam in continuuare pana ce se topeste si obtinem o spuma dens, lucioasa.
adaugam pe rand galbenusurile, uleiul si faina. caocem blatul in tava rotunda.
crema: punem primul plic de gelatina la dizolvat in apa rece, frisca o mixam bine,...
Pregatirea este aceiasi la blaturi si la rulada: mixam albusurile, adaugam treptat zaharul, mixam pana obtinem o spuma densa si lucioasa ce nu curge, apoi adaugam pe rand galbenusurile, uleiul, faina, praful de copt, cacaoa.
Blatul alb si cel cu cacao se coc in tava rotunda cu...
pentru inceput taiem fructele uscate bucatele mici si le punem la inmuiat cu lichiorul
apoi pregatim aluatul: faina o framatam cu untul, adaugam apa, apoi oul, zaharul si praful de copt. punem aluatul la rece pentru 1 ora.
pregatim umplutura de branza
smantana o frecam cu zaharul, adaugam...
Se separa albusurile de galbenusuri. albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si se bate in continuare pana se topeste.
Se adauga galbenusurile, faina cernuta cu praful de copt.
Se toarna compozitia intr-o tava mare, 40-30cm, tapetata cu hartie de copt si se bnaga la cuptor.
Se...
se fierb pastele in apa clocotica cu un strop de ulei si un praf de sare. se scurg de apa si se lasa sa se raceasca
100g zahar se pune la caramelizat impreuna cu mierea. tapetam tava cu acest caramel avand grija sa ajunga si pe peretii tavii. o lasam sa se raceasca, cand incepe sa pocneasca...
Dizolvam drojdia in laptele caldut , adaugam o lingura de zahar si 100g faina
Lasam 10 minute sa dospeasca.
Punem faina cernuta in masina de paine, turnam laptele cu drojdia si pornim programul de framantare, adaugam pe rand restul ingredientelor.
Scoatem aluatul gata framanta il punem...
Dizolvam drojdia in 100 ml lapte cald impreuna cu 1 lingura de zahar, presaram o mana de faina si lasam la dospit 10 minute
Faina o cernem intr-un lighenas, facem o groapa in mijloc si punem drojdia, adaugam si restul ingredientelor: oul, sarea, smantana, zaharul ramas.
Framantam un...
Pentru blat
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam pana se formeaza o spuma destul de densa, adaugam zaharul treptat mixam in continuuare pana se topeste si se formeaza o spuma lucioasa, tare care nu curge. Adaugam si galbenusurile pe rand. apoi faina cernuta si praful de...
Batem ouale spuma, adaugam treptat zaharul, mixam pana se topeste, turnam uleiul, apoi punem piureul de dovleac si amestecam usor Adaugam nuca si stafidele si la urma faina si praful de copt. Turnam compozitia in tava unsa cu ulei si presarata cu faina si coacem pana trece testul cu...
Salam de biscuiti reteta
Dam biscuitii pe robot, razatoare sau ce avem, lasam cateva bucati de biscuiti mai marisoare.
topim pe foc zaharul in lapte, adaugam untul si amestecam bine pana se topeste si el. punem si stafidele.
dam deoparte si lasam sa se rocoreasca, cand e aproape rece...
se face o maia din drojdie lapte caldut, o lingura de zahar, 100g faina . Se lasa 10 minute la crescut. Faina se cerne, se pune intr-un lighean, se toarna maiaua, se dauga uleiul, ouale batute, sarea, restul de zahar si praful de copt si se framanta un aluat. Se imparte in trei, o treime se...
pt umplutura se amesteca iaurtul, zaharul, stafidele, ouale si coaja de lamaie. Se unge vasul in care se va coace tarta cu ulei se aseaza doua foi de placinta pe fundul vasului lasand capetele afara, se stropeste cu ulei, se toarna 1/4 din compozitia de iaurt
se iau doua foi de...
Margarina se freaca cu zaharul, se adauga oul,apoi pe rand: cam 50 ml lapte, faina si bicarbonatul stins cu otet.
Daca se cere mai adaugati faina pana rezulta un aluat ce nu mai lipeste.
Se framinta un aluat ce se am imparte in doua.
Se intinde o foaie in tava unsa si se presara putin...
Tort "Raza de Soare"
Aluat nisipos: Se framanta un aluat din toate ingredientele si se da la rece 30 minute. Apoi se intinde in tava o foaie rotunda cu diametru de 26cm si se coace la 180 de grade timp de 15 minute. Foaia coapta se unge cu 2 linguri de dulceata sau jeleu de capsuni...eu am avut dulceata de afine....
Napolitane cu crema de biscuiti si ciocolata de casa
Se pune zaharul la caramelizat, se stinge cu 1 cana si jumatate de apa. Biscuitii se macina si se adauga peste siropul de zahar racorit, se pune si esenta de rom. Se ung doua foi de napolitana cu aceasta compozitie. Zaharul si apa se pun pe foc sa fiarba 5 minute, se adauga untul. Laptele praf...
Prajitura Sah
Blat: batem albusurile, adaugam treptat zaharul. Mixam in continuare pana obtinem o spuma densa si lucioasa, apoi incorporam galbenusurile. la urma punem faina cernuta si praful de copt si amestecam usor cu lingura. Impartim conmpozitia in doua castroane, o parte o coloram cu...
Tort cu frisca , fructe si glazura de ciocolata
blat : albusurile se bat spuma, se adauga zaharul treptat, se mixeaza bine pana acesta se topeste, se adauga galbenusurile si uleiul, apoi faina si praful de copt. se coace blatul in cuptorul incalzit in prealabil. rece se taie in doua. pt sirop : sucul de la fructe plus apa pana...
Pariziene cu crema patisera
Drojdia se dizolva in putin lapte caldut. Adaugam o lingura de zahar. Faina se cerne intr-un vas mare, se face o groapa in mijloc si se toarna drojdia, se lasa cateva minute pana incepe creste. se pune zaharul, sarea, coaja de lamaie, untul topit, se amesteca, se toarna laptele. Se framanta un...
Rulada cu crema de ciocolata
Albusurile le mixam bine, adaugam treptat zaharul. In spuma densa ce am obtinut-o incorporam galbenusurile, apoi faina. Intr-un caston mic punem 4-5 linguri de compozitie si o amestecam cu cacaua. Luam din compozitia cu cacao cate o jumatate de lingurita si facem gramajoare in tava pregatita...
Prajitura cu nuca de cocos
pt primul blat: Separam albusurile de galbenusuri si le mixam bine, adaugam zaharul treptat, cand s-a topit punem galbenusurile, apoi uleiul si la urma incorporam faina si praful de copt, amestecand usor cu lingura. Coacem blatul in cuptorul bine incins. pt bezea: Mixam...
Tort cu jeleu de portocale
pentru prepararea blatului de pandispan : mixam albusurile, adaugam treptat zaharul, apoi incorporam galbenusurile si uleiul, apoi cu o lingura amestecam faina, praful de copt si cacaoa. amestecam usor si coacem blatul il lasam la racit si il taiem in trei. pentru crema...
Napolitane cu crema de bomboane
Bomboanele si laptele se pun intr-o oala pe foc la topit. Se amesteca bine pana se dizolva toate bomboanele. Se opreste focul si se adauga margarina, se amesteca bine pana se topeste, apoi se adauga nuca. Se lasa sa se raceasca putin si se intinde crema pe foile de napolitana. Eu intind...
Pachetele cu nuca
Nuca o amestecam cu zaharul si scortisoara. Dizolvam drojdia in laptele caldut, adaugam o lingura de zahar si 3 linguri de faina. lasam la dospit 10-15 minute pana incepe sa creasca. Faina o cernem intr-un vas mare, facem groapa in mijloc, turnam drojdia, intr-un colt punem zaharul ramas,...
Tort "Paris-Brest"
foile: punem apa la fiert cu sarea si adaugam untul, cand s-a topit oprim focul si turnam toata faina odata. Cu o lingura de lemn amestecam repede si energic pana se desfac toate cocoloasele. Dam deoparte si lasam sa se raceasca pana la temperatura camerei, atunci punem pe rand ouale si...
Clatite aerate
Dizolvam drojdia in putin lapte caldut impreuna cu o lingura de zahar si sarea. O lasam 15 minute sa creasca si face spuma la suprafata. Intr-un lighenus incapator cernem faina adaugam drojdia, ouale, uleiul, esentele si lingura de zahar ramasa. Turnam si laptele caldut,...
Tort Dobos
Blatul: separam ouale. Albusurile le mixam, adaugam treptat zaharul si mixam in continuare pana obtinem o spuma densa, lucioasa. Adaugam galbenusurile, mai mixam foarte putin, doar pana acestea se incorporeaza. Renuntam la mixare, punem faina cernuta si praful de copt, amestecam usor cu lingura...
Prajitura Deliciu
Tapetam o tava mare, 28/40cm cu hartie de copt si intindem nuca taiata. Albusurile le mixam bine cu sucul de lamaie, adaugam treptat zaharul si mixam pana obtinem o spuma densa ce nu curge. Cu o lingura de lemn incorporam nucile si faina, amestecand usor de jos in sus. Turnam compozitia in tava...
Tort cu fructe de padure
blat : separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma cu zaharul, adaugam galbenusurile, uleiul apoi faina,cacaoa, praful de copt amestecam usor cu o lingura de jos in sus. Coacem blatul in tava rotunda cu diametru de 24 cm. crema : punem gelatina la inmuiat cu putina apa. Fructele le...
Desert cu cozonac
Tapetam un castron sau un vas rotund cu foaie alimentara. Preparam budinca cu lapte si zahar. Taiem feliile de cozonac si le inmuiem usor in sirop. Tapetam fundul si peretii vasului cu ele, punem jumatate de budinca, bucatele de fructe, o felie de cozonac, restul de budinca, fructe si...
Muffins cu ciocolata
punem untul intr-o craticioara pe foc, cand acesta s-a topit complet dam deoparte si adaugam ciocolata rasa sau taiata marunt, amestecam bine pane ce aceasta se topeste complet in unt. lasam sa se raceasca. intre timp separam ouale, galbenusurile le mixam cu zaharul isi dubleaza volumul....
Tort cu crema de branza si afine
blat: albusurile le mixam bine, adaugam zaharul si mixam in continuuare pana ce se topeste si obtinem o spuma dens, lucioasa. adaugam pe rand galbenusurile, uleiul si faina. caocem blatul in tava rotunda. crema: punem primul plic de gelatina la dizolvat in apa rece, frisca o mixam bine,...
Tort de portocale
Pregatirea este aceiasi la blaturi si la rulada: mixam albusurile, adaugam treptat zaharul, mixam pana obtinem o spuma densa si lucioasa ce nu curge, apoi adaugam pe rand galbenusurile, uleiul, faina, praful de copt, cacaoa. Blatul alb si cel cu cacao se coc in tava rotunda cu...
Tort cu mere umplute si crema de branza
pentru inceput taiem fructele uscate bucatele mici si le punem la inmuiat cu lichiorul apoi pregatim aluatul: faina o framatam cu untul, adaugam apa, apoi oul, zaharul si praful de copt. punem aluatul la rece pentru 1 ora. pregatim umplutura de branza smantana o frecam cu zaharul, adaugam...
Rulada cu ciocolata
Se separa albusurile de galbenusuri. albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si se bate in continuare pana se topeste. Se adauga galbenusurile, faina cernuta cu praful de copt. Se toarna compozitia intr-o tava mare, 40-30cm, tapetata cu hartie de copt si se bnaga la cuptor. Se...
Budinca cu paste
se fierb pastele in apa clocotica cu un strop de ulei si un praf de sare. se scurg de apa si se lasa sa se raceasca 100g zahar se pune la caramelizat impreuna cu mierea. tapetam tava cu acest caramel avand grija sa ajunga si pe peretii tavii. o lasam sa se raceasca, cand incepe sa pocneasca...
Cornulete cu gem
Dizolvam drojdia in laptele caldut , adaugam o lingura de zahar si 100g faina Lasam 10 minute sa dospeasca. Punem faina cernuta in masina de paine, turnam laptele cu drojdia si pornim programul de framantare, adaugam pe rand restul ingredientelor. Scoatem aluatul gata framanta il punem...
Inimioare dulci
Dizolvam drojdia in 100 ml lapte cald impreuna cu 1 lingura de zahar, presaram o mana de faina si lasam la dospit 10 minute Faina o cernem intr-un lighenas, facem o groapa in mijloc si punem drojdia, adaugam si restul ingredientelor: oul, sarea, smantana, zaharul ramas. Framantam un...
Tort Diplomat cu fructe
Pentru blat Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam pana se formeaza o spuma destul de densa, adaugam zaharul treptat mixam in continuuare pana se topeste si se formeaza o spuma lucioasa, tare care nu curge. Adaugam si galbenusurile pe rand. apoi faina cernuta si praful de...
Guguluf cu dovleac - Pumpkin gugelhupf
Batem ouale spuma, adaugam treptat zaharul, mixam pana se topeste, turnam uleiul, apoi punem piureul de dovleac si amestecam usor Adaugam nuca si stafidele si la urma faina si praful de copt. Turnam compozitia in tava unsa cu ulei si presarata cu faina si coacem pana trece testul cu...
Salam de biscuiti reteta cu banane
Salam de biscuiti reteta Dam biscuitii pe robot, razatoare sau ce avem, lasam cateva bucati de biscuiti mai marisoare. topim pe foc zaharul in lapte, adaugam untul si amestecam bine pana se topeste si el. punem si stafidele. dam deoparte si lasam sa se rocoreasca, cand e aproape rece...
Cornulete fragede cu nuca de cocos
se face o maia din drojdie lapte caldut, o lingura de zahar, 100g faina . Se lasa 10 minute la crescut. Faina se cerne, se pune intr-un lighean, se toarna maiaua, se dauga uleiul, ouale batute, sarea, restul de zahar si praful de copt si se framanta un aluat. Se imparte in trei, o treime se...
Tarta cu iaurt
pt umplutura se amesteca iaurtul, zaharul, stafidele, ouale si coaja de lamaie. Se unge vasul in care se va coace tarta cu ulei se aseaza doua foi de placinta pe fundul vasului lasand capetele afara, se stropeste cu ulei, se toarna 1/4 din compozitia de iaurt se iau doua foi de...
Prajitura cu dovleac
Margarina se freaca cu zaharul, se adauga oul,apoi pe rand: cam 50 ml lapte, faina si bicarbonatul stins cu otet. Daca se cere mai adaugati faina pana rezulta un aluat ce nu mai lipeste. Se framinta un aluat ce se am imparte in doua. Se intinde o foaie in tava unsa si se presara putin...