Aluat: Batem ouale cu zaharul, nu trebuie insistat prea mult, adaugam uleiul, esentele si la final faina, aproximativ 600 g de grame. Avem nevoie de un aluat moale, nelipicios, daca punem prea multa faina cojile de nuci vor ramane tari.
Lasam aluatul sa se odihneasca cel putin 30 de minute. Formam bilute mici de aluat in functie de dimensiunile formei de nuci.
Punem forma pe flacara de la aragaz si cand e bine incinsa punem in fiecare gaura o biluta de aluat si inchidem capacul, coacem 2-3 minute pe fiecare parte pana cand nucile sunt rumene.
Crema: Ciocolata o rupem bucati si o topim pe baie de aburi impreuna cu laptele, apoi o lasam la racit.
Mixam untul cu zaharul, adaugam ciocolata racita, romul si nucile macinate.
Cu aceasta crema umplem cojile de nuci si le lipim doua cate doua, iar in mijloc punem cate o visina fara sambure.
La final le tavalim prin zahar pudra vanilat.