BLAT:
PENTRU CREMA:
PENTRU JELEUL DE AFINE:
blat: albusurile le mixam bine, adaugam zaharul si mixam in continuuare pana ce se topeste si obtinem o spuma dens, lucioasa.
adaugam pe rand galbenusurile, uleiul si faina. caocem blatul in tava rotunda.
crema: punem primul plic de gelatina la dizolvat in apa rece, frisca o mixam bine, branza dulce daca este de casa o trecem prin sita deasa pentru a scapa de cocoloase, apoi o amestecam cu iaurtul, frisca, sucul de portocale.
topim gelatina si o lasam sa se raceasca pana incepe sa se lege, atunci o amestecam cu o lingura, doua din compozitia de branza, apoi o turnam peste toata crema si amestecam bine.
jeleu:
gelatina se pune la inmuiat cu putina apa rece pentru 10 minute apoi o topim pe foc, fara a o lasa sa fiarba
afinele le amestecam cu zaharul si punem vasul pe foc, lasam sa fiarba cam 5 minute pana fructele se inmoaie usor, adaugam gelatina calda
asamblare:
in tava cu inel asezam blatul racit, il insiropam usor,il ungem intr-un strat subtire cu jeleul de afine, punem jumatate din crema, asazam cateva fructe apoi restul de crema, dam la rece pana crema s-a intarit bine. turnam si restul de jeleul, dar atentie nu tot odata! in 2-3 transe la intervale de 5 minute intre ele pentru a se intari putin stratul precedent