Untul moale se amesteca cu toate celelalte ingrediente: zaharul pudra, laptele praf, nuca de cocos si vanilia.
Se formeaza bilute in mijlocul carora se introduce o aluna. Se tavalesc prin nuca de cocos.
Se pastreaza la rece pana cand se servesc.
Scrumbia se curata de intestine si solzi, se spala si se usuca cu un servet de bucatarie.
Busuiocul se toata marunt si se introduce in burta pestelui dupa ce a fost condimentat cu sare si piper.
Pestele se unge apoi cu ulei de masline, se aseaza intr-o tava, se toarna peste elamestecul de...
Blatul
Se freaca bine zaharul pudra cu galbenusurile si apa. Se adauga nuca macinata si faina amestecata cu praful de copt.
Separat albusurile se bat spuma cu un praf de sare.
Se amesteca cele 2 compozitii incorporand treptat albusurile spuma si se toarna intr-o forma rotunda unsa cu...
Legumele se curata se spala. Cartofii se taie in sferturi, telina bastonase, morcovii rondele iar ceapa pestisori. Se pun in tava impreuna cu untura topita (sau uleiul) si carnea intreaga. Se asezoneaza cu sare piper si se presara cimbrul. Se adauga apa si se acopera tava cu folie de aluminiu...
Pentru inceput midiile se curata de algele care se gasesc pe ele.
Se pune intr-o oala la fiert apa cu sare pentru a fierbe spaghetele. Cand apa fierbe se adauga spaghetele care se fierb mai putin cu circa jumatate de minut fata de indicatiile de pe ambalaj, pentru a fi al dente.
Se pune...
Orezul se pune la fiert impreuna cu 3 cani de apa si putin Delikat de legume.
Separat se toaca fin salata si se pune intr-un bol incapator. Se adauga porumbul din conserva scurs de zeama si tonul. (eu l-am pus cu tot cu ulei).
Dupa ce s-a racit se adauga si orezul fiert, ardeiul gras tocat...
Intr-un vas incapator se pun ouale si se bat impreuna cu smantana, sarea si piperul.
Casul taiat cubulete se adauga peste compozitia de mai sus.
Intr-o tigaie cu 2 linguri de ulei se calesc putin mezelul taiat cubulete si el. Dupa ce se rumeneste se lasa putin sa se raceasca si se adauga in...
Cartofii se spala bine si se pun la fiert in coaja.
Separat se face maioneza (1 galbenus, 1 lingurta mustar, ulei). Baconul se taie bucatele si se pune intr-o tigaie fara grasime pana devine crocant.
Ouale se fierb 5 minute (sa fie tari).
Ceapa se taie pestisori si se pune intr-un...
Medalioanele de rechin de ung cu ulei de masline si se presara cu condiment pentru peste.
Se aseaza intr-o tava si se da la cuptor.Pestele se tine la cuptor nu mai mult de 30 de minute. (Depinde de marimea medalioanelor).
Separat cartofii curatati si taiati cubulete se pun la fiert in apa...
Pieptul de pui se feliaza si se condimenteaza cu condiment de la Kotany ( e foarte gustos si putin picant). Apoi se prajeste in putin ulei. Dupa ce s-a racit putin se taie in fasii mai subtiri)
Separat varza de toaca, se sareaza si se freaca putin sa se inmoaie (sau se pregateste mai din...
Se prepara mamaliga cu apa, cana cu lapte si sare. Mamaliga se lasa sa fiarba cel putin 15 minute.
Dupa ce mamaliga s-a fiert se rastoarna pe o farfurie.
Separat se unge cu unt o forma mai inalta si se aseaza un strat de mamaliga (jumatate din mamaliga pregatita). Deasupra se pune un strat...
Aluatul foietaj se dezgheata in frigider.
Se intinde pe masa de lucru si se taie in forma de triunghiuri.
Pe fiecare triunghi se pune ciocolata maruntita (circa 1 lingurita).
Se coc in cuptorul preincalzit pana devin aurii.
Se separa ouale.
Galbenusurile se freaca cu zaharul si apa apana devine o crema. Se adauga faina cernuta si praful de copt stins cu zeama de lamaie.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se amesteca usor cu compozitia de mai sus.
Se toarna in tava unsa si tapetata cu faina.
Se...
Aluatul
Se freaca faina cu untul adaugand rand pe rand si celelalte ingrediente.
Aluatul obtinut se da la rece 1 ora si apoi se imparte in 2 parti egale.
Umplutura
Galbenusurile se freaca cu zaharul, coaja si zeama de lamaie precum si nuca macinata.
Separat albusurile se bat...
Grisul se pune la inmuiat cu laptele cald o jumatate de ora.
Ouale se bat tare, se adauga treptat uleiul, zaharul, macul si grisul impreuna cu laptele. Totodata se adauga si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie.
Se amesteca pana devine o compozitie omogena. Se toarna in tava unsa cu ulei...
Cartofii curatati de coaja se taie felii potrivit de groase si se pun intr-o tigaie la prajit.
Separat se caleste ceapa in ulei pana devine aurie. Se adauga usturoiul feliat si apoi carnea. Se caleste pana isi schimba culoarea. Se potriveste de sare si piper si se adauga patrunjelul verde...
Pentru foaie se amesteca bine zaharul, oul, untul, smantana si praful de copt stins cu putina zeama de lamaie. Se adauga apoi faina.
Se intinde o foaie si se pune in tava pe hartie de copt.
Peste foaia se intinde gemul in strat subtire.
Pentru crema se separa albusurile de...
Dovleceii se curata de coaja si se taie cubulete si se pun la calit in putin ulei.
Mezelurile si branza se taie si ele bucatele si cand dovlecelul este pe jumatate facut se adauga si ele in tigaie.
Separat ouale se bat cu sare si se pun in tigaie. Se acopera cu un capac sa se inchege ouale...
Cum se prepara Reteta traditionala de pomana porcului
Carnea de porc se spala si se taie in bucati potrivite, se pune intr-un ceaun.
Se pune untura, usturoiul taiat mai grosier(sau lasat intreg), foile de dafin si apa.
Se acopera cu un capac si se lasa sa se patrunda.
Cand...
Biscuitii se macina cu robotul. Se pun intr-un vas incapator. Peste se adauga zaharul cacaua, nuca macinata, romul si oul.
Separat margarina se topeste si se toarna peste compozitia de mai sus.
(In cazul in care compozitia nu este destul de umeda pentru a forma bilutele se poate adauga...
Cele 200 gr. unt se freaca bine cu 200 gr. zahar pudra. Se adauga galbenusul, nuca de cocos si laptele praf (nedizolvat).
Se aseaza o foaie de napolitana deasupra compizitia cu nuca de cocos, alta foaie si peste aceasta Nutela.
Deasupra cremei de ciocolata se aseaza ultima foaie de...
Rosiile se spala si se curata de cotoare apoi se taie cubulete mici.
Usturoiul se taie si el marunt si se pune peste rosii. La fel procedam si cu ardeiul iute. (Daca vreti mai picant puneti mai mult).
Se potriveste de sare, apoi se adauga oregano si busuiocul. La sfarsit se adauga uleiul de...
Intr-un vas incapator se pun mai intai toate ingredientele uscate si se amesteca. Apoi se adauga ingredientele lichide si se amesteca din nou pana se incorporeaza.
Se pun in tavile de briose in care am pus in prealabil cupele din hartie.
Se coc in cuptorul incalzit in prealabil circa 20 de...
Pieptul de pui se spala si se taie felii. Se condimenteaza cu sare si piper si se pune intr-o tigaie la prajit. (Nu se prajeste foarte tare sa nu se usuce).
Dovleceii se curata de coaja si se feliaza. Se sareaza dupa gust si se prajesc in ulei incins. Pe masura ce se prajesc se scot pe o...
Pastele se fierb in apa cu sare dupa indicatiile de pe ambalaj ( trebuie sa fie bine fierte).
Maslinele se taie marunt si conserva de ton se scurge de ulei.
Pastele se scurg si se clatesc cu apa rece. Se pun intr-un vas incapator si se adauga conserva, maslinele si maioneza.
Se...
Pestele se curata, se spala si se usucacu un prosop de hartie.
Separat busuiocul se taie marunt, usturoiul se curata si se piseaza cu putina sare.
Intr-un castron se pun busuiocul, usturoiul pisat si ulei de masline cat sa iasa ca o pasta. Cu acest amestec se umple burta pestilor. Se pun...
Faina se cerne si se adauga drojdia si un praf de sare. Se adauga apa calda cat sa iasa un aluat ca de paine. Se framanta pana se desprinde de pe maini si apoi se adauga uleiul si se mai framanta putin.
Se lasa sa se odihneasca cel putin jumatate de ora la loc caldut.
Se intinde aluatul...
Ficatul de porc se spala si se taie felii. Se pipereaza dupa gust. Se pune pe gratar sau in tigaia unsa cu putin ulei (eu am facut in Hot Pan).
Cand sunt apropape gata se sareaza dupa gust.
Separat ceapa se taie pestisori si se pune intr-o tigaie cu putin ulei pana se caramelizeaza.
Se...
Ceapa taiata pestisori se pune la calit intr-o tigaie cu putin ulei.
Separat se bat ouale cu sare si piper. Peste se adauga casul taiat cubulete.
Dupa ce ceapa este putin aramie se pune si sunculita taiata fasii. Se lasa sa se prajeasca putin si se adauga amestecul de oua si cas.
Ca sa...
Se pune o oala cu apa la fiert in care se adauga ceapa taiata marunt, morcovii si telina taiate cubulete. Apoi se adauga fasolea verde taiata bucatele, cartofii.
Cand sunt toate legumele aproape fierte se adauga dovlecelul taiat cubulete mai mari.
Se potriveste de sare. Eu am mai adaugat un...
Raffaello
Untul moale se amesteca cu toate celelalte ingrediente: zaharul pudra, laptele praf, nuca de cocos si vanilia. Se formeaza bilute in mijlocul carora se introduce o aluna. Se tavalesc prin nuca de cocos. Se pastreaza la rece pana cand se servesc.
Scrumbie de Dunare cu salata iceberg
Scrumbia se curata de intestine si solzi, se spala si se usuca cu un servet de bucatarie. Busuiocul se toata marunt si se introduce in burta pestelui dupa ce a fost condimentat cu sare si piper. Pestele se unge apoi cu ulei de masline, se aseaza intr-o tava, se toarna peste elamestecul de...
Boccacio
Blatul Se freaca bine zaharul pudra cu galbenusurile si apa. Se adauga nuca macinata si faina amestecata cu praful de copt. Separat albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se amesteca cele 2 compozitii incorporand treptat albusurile spuma si se toarna intr-o forma rotunda unsa cu...
Friptura de porc cu legume si cimbru
Legumele se curata se spala. Cartofii se taie in sferturi, telina bastonase, morcovii rondele iar ceapa pestisori. Se pun in tava impreuna cu untura topita (sau uleiul) si carnea intreaga. Se asezoneaza cu sare piper si se presara cimbrul. Se adauga apa si se acopera tava cu folie de aluminiu...
Spaghete cu midii
Pentru inceput midiile se curata de algele care se gasesc pe ele. Se pune intr-o oala la fiert apa cu sare pentru a fierbe spaghetele. Cand apa fierbe se adauga spaghetele care se fierb mai putin cu circa jumatate de minut fata de indicatiile de pe ambalaj, pentru a fi al dente. Se pune...
Salata cu ton
Orezul se pune la fiert impreuna cu 3 cani de apa si putin Delikat de legume. Separat se toaca fin salata si se pune intr-un bol incapator. Se adauga porumbul din conserva scurs de zeama si tonul. (eu l-am pus cu tot cu ulei). Dupa ce s-a racit se adauga si orezul fiert, ardeiul gras tocat...
Chec aperitiv
Intr-un vas incapator se pun ouale si se bat impreuna cu smantana, sarea si piperul. Casul taiat cubulete se adauga peste compozitia de mai sus. Intr-o tigaie cu 2 linguri de ulei se calesc putin mezelul taiat cubulete si el. Dupa ce se rumeneste se lasa putin sa se raceasca si se adauga in...
Salata de cartofi cu bacon
Cartofii se spala bine si se pun la fiert in coaja. Separat se face maioneza (1 galbenus, 1 lingurta mustar, ulei). Baconul se taie bucatele si se pune intr-o tigaie fara grasime pana devine crocant. Ouale se fierb 5 minute (sa fie tari). Ceapa se taie pestisori si se pune intr-un...
Medalion de rechin cu cartofi natur
Medalioanele de rechin de ung cu ulei de masline si se presara cu condiment pentru peste. Se aseaza intr-o tava si se da la cuptor.Pestele se tine la cuptor nu mai mult de 30 de minute. (Depinde de marimea medalioanelor). Separat cartofii curatati si taiati cubulete se pun la fiert in apa...
Shaorma
Pieptul de pui se feliaza si se condimenteaza cu condiment de la Kotany ( e foarte gustos si putin picant). Apoi se prajeste in putin ulei. Dupa ce s-a racit putin se taie in fasii mai subtiri) Separat varza de toaca, se sareaza si se freaca putin sa se inmoaie (sau se pregateste mai din...
Mamaliga surpriza
Se prepara mamaliga cu apa, cana cu lapte si sare. Mamaliga se lasa sa fiarba cel putin 15 minute. Dupa ce mamaliga s-a fiert se rastoarna pe o farfurie. Separat se unge cu unt o forma mai inalta si se aseaza un strat de mamaliga (jumatate din mamaliga pregatita). Deasupra se pune un strat...
Croissant cu ciocolata
Aluatul foietaj se dezgheata in frigider. Se intinde pe masa de lucru si se taie in forma de triunghiuri. Pe fiecare triunghi se pune ciocolata maruntita (circa 1 lingurita). Se coc in cuptorul preincalzit pana devin aurii.
Prajitura "Blana de urs"
Se separa ouale. Galbenusurile se freaca cu zaharul si apa apana devine o crema. Se adauga faina cernuta si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se amesteca usor cu compozitia de mai sus. Se toarna in tava unsa si tapetata cu faina. Se...
Prajitura cu gratii
Aluatul Se freaca faina cu untul adaugand rand pe rand si celelalte ingrediente. Aluatul obtinut se da la rece 1 ora si apoi se imparte in 2 parti egale. Umplutura Galbenusurile se freaca cu zaharul, coaja si zeama de lamaie precum si nuca macinata. Separat albusurile se bat...
Prajitura cu mac
Grisul se pune la inmuiat cu laptele cald o jumatate de ora. Ouale se bat tare, se adauga treptat uleiul, zaharul, macul si grisul impreuna cu laptele. Totodata se adauga si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie. Se amesteca pana devine o compozitie omogena. Se toarna in tava unsa cu ulei...
Musaca
Cartofii curatati de coaja se taie felii potrivit de groase si se pun intr-o tigaie la prajit. Separat se caleste ceapa in ulei pana devine aurie. Se adauga usturoiul feliat si apoi carnea. Se caleste pana isi schimba culoarea. Se potriveste de sare si piper si se adauga patrunjelul verde...
Prajitura ungureasca
Pentru foaie se amesteca bine zaharul, oul, untul, smantana si praful de copt stins cu putina zeama de lamaie. Se adauga apoi faina. Se intinde o foaie si se pune in tava pe hartie de copt. Peste foaia se intinde gemul in strat subtire. Pentru crema se separa albusurile de...
Omleta cu dovlecei
Dovleceii se curata de coaja si se taie cubulete si se pun la calit in putin ulei. Mezelurile si branza se taie si ele bucatele si cand dovlecelul este pe jumatate facut se adauga si ele in tigaie. Separat ouale se bat cu sare si se pun in tigaie. Se acopera cu un capac sa se inchege ouale...
Reteta traditionala de pomana porcului
Cum se prepara Reteta traditionala de pomana porcului Carnea de porc se spala si se taie in bucati potrivite, se pune intr-un ceaun. Se pune untura, usturoiul taiat mai grosier(sau lasat intreg), foile de dafin si apa. Se acopera cu un capac si se lasa sa se patrunda. Cand...
Gogale
Biscuitii se macina cu robotul. Se pun intr-un vas incapator. Peste se adauga zaharul cacaua, nuca macinata, romul si oul. Separat margarina se topeste si se toarna peste compozitia de mai sus. (In cazul in care compozitia nu este destul de umeda pentru a forma bilutele se poate adauga...
Prajitura cu foi Lica si Nutella
Cele 200 gr. unt se freaca bine cu 200 gr. zahar pudra. Se adauga galbenusul, nuca de cocos si laptele praf (nedizolvat). Se aseaza o foaie de napolitana deasupra compizitia cu nuca de cocos, alta foaie si peste aceasta Nutela. Deasupra cremei de ciocolata se aseaza ultima foaie de...
Bruschete
Rosiile se spala si se curata de cotoare apoi se taie cubulete mici. Usturoiul se taie si el marunt si se pune peste rosii. La fel procedam si cu ardeiul iute. (Daca vreti mai picant puneti mai mult). Se potriveste de sare, apoi se adauga oregano si busuiocul. La sfarsit se adauga uleiul de...
Briose
Intr-un vas incapator se pun mai intai toate ingredientele uscate si se amesteca. Apoi se adauga ingredientele lichide si se amesteca din nou pana se incorporeaza. Se pun in tavile de briose in care am pus in prealabil cupele din hartie. Se coc in cuptorul incalzit in prealabil circa 20 de...
Salata de pui cu dovlecel
Pieptul de pui se spala si se taie felii. Se condimenteaza cu sare si piper si se pune intr-o tigaie la prajit. (Nu se prajeste foarte tare sa nu se usuce). Dovleceii se curata de coaja si se feliaza. Se sareaza dupa gust si se prajesc in ulei incins. Pe masura ce se prajesc se scot pe o...
Paste cu ton
Pastele se fierb in apa cu sare dupa indicatiile de pe ambalaj ( trebuie sa fie bine fierte). Maslinele se taie marunt si conserva de ton se scurge de ulei. Pastele se scurg si se clatesc cu apa rece. Se pun intr-un vas incapator si se adauga conserva, maslinele si maioneza. Se...
Peste cu busuioc
Pestele se curata, se spala si se usucacu un prosop de hartie. Separat busuiocul se taie marunt, usturoiul se curata si se piseaza cu putina sare. Intr-un castron se pun busuiocul, usturoiul pisat si ulei de masline cat sa iasa ca o pasta. Cu acest amestec se umple burta pestilor. Se pun...
Pizza
Faina se cerne si se adauga drojdia si un praf de sare. Se adauga apa calda cat sa iasa un aluat ca de paine. Se framanta pana se desprinde de pe maini si apoi se adauga uleiul si se mai framanta putin. Se lasa sa se odihneasca cel putin jumatate de ora la loc caldut. Se intinde aluatul...
Ficat de porc cu ceapa caramelizata
Ficatul de porc se spala si se taie felii. Se pipereaza dupa gust. Se pune pe gratar sau in tigaia unsa cu putin ulei (eu am facut in Hot Pan). Cand sunt apropape gata se sareaza dupa gust. Separat ceapa se taie pestisori si se pune intr-o tigaie cu putin ulei pana se caramelizeaza. Se...
Omleta taraneasca
Ceapa taiata pestisori se pune la calit intr-o tigaie cu putin ulei. Separat se bat ouale cu sare si piper. Peste se adauga casul taiat cubulete. Dupa ce ceapa este putin aramie se pune si sunculita taiata fasii. Se lasa sa se prajeasca putin si se adauga amestecul de oua si cas. Ca sa...
Supa de legume
Se pune o oala cu apa la fiert in care se adauga ceapa taiata marunt, morcovii si telina taiate cubulete. Apoi se adauga fasolea verde taiata bucatele, cartofii. Cand sunt toate legumele aproape fierte se adauga dovlecelul taiat cubulete mai mari. Se potriveste de sare. Eu am mai adaugat un...