publicat la 19.08.2019
publicat la 11.05.2019
publicat la 11.05.2016
De astăzi eşti aproape miliardar, dar dacă nu crezi în Hohoscop, statutul ăsta poate dura mult şi bine. Dacă peste o săptămână eşti tot “aproape”, e numai vina ta.
Bucataras.ro
[email protected]
Prajitura austriaca cu caise
Separam ouale. Galbenusurile le mixam bine cu zaharul si untul, pana se deschid la culoare. Adaugam faina cernuta cu praful de copt. Mixam sa se incorporeze bine faina. Albusurile le batem spuma cu praful de sare, apoi le adaugam la compozitia anterioara. Amestecam usor cu lingura de lemn....
Biscuiti de casa
Punem intr-un vas, pe foc, zaharul,untul, sarea si laptele. Lasam pe foc pana incepe sa fiarba. Cand a inceput sa fiarba, luam vasul de pe foc si lasam sa se raceasca 20 de minute. Apoi adaugam faina cernuta cu praful de copt. Amestecam cu lingura de lemn, apoi framantam putin cu mana si formam o...
Clatite dospite cu crema de zmeura si sos caramel
Vom incepe cu aluatul pentru clatite. Dizolvam drojdia impreuna cu zaharul in putin lapte. Lasam sa se activeze drojdia si sa se umfle. Adaugam faina cernuta, praful de sare, esenta de vanilie si restul de lapte. Amestecam bine totul si lasam la dospit o ora. In acest timp facem si sosul caramel....
Cartofi noi cu pulpe de pui la cuptor cu sos
Incepem prin a face sosul. Spalam rosiile si le blenduim, apoi le dam prin strecuratoare sa scapam de seminte si coaja. Curatam ceapa, telina, merele si ardeii si le blenduim. Punem toate legumele blenduite intr-un vas pe foc. Lasam sa fiarba cam 1 ora la foc mic. Adaugam condimentele si zaharul...
Tarta cu piersici si caramel
Facem prima data un caramel. Punem.zaharul si apa pe foc si lasam sa se caramelizeze. Avem grija sa nu se arda. Cand e gata caramelul, il turnam pe fundul unei tavi. Spalam bine piersicile, le curatam de coaja si le taiem ca niste semiluni. Le asezam in tava una langa alta peste caramel....
Tort cu crema de cacao si zmeura
Prima data vom face trei blaturi rotunde. Separam ouale. Albusurile le batem spuma tare cu zaharul. Adaugam galbenusurile. Apoi adaugam faina cernuta cu praful de copt. Impartim compozitia in trei parti, iar in una dintre ele adaugam cacao. Intr-o tava rotunda, tapetata cu hartie de copt, vom...
Oua umplute prajite
Punem 5 oua la fiert in apa clocotita. Lasam sa fiarba cam 6 minute. Sa iasa cu galbenusul tare. Le curatam de coaja, le taiem pe lungime si scoatem galbenusul. Amestecam maioneza(eu am facut-o dintr-un galbenus, mustar si ulei) cu galbenusurile, cascavalul ras, sare si piper. Umplem albusurile...
Conopida pane cu iaurt
Se spala conopida, se taie bucatele si se fierbe in apa cu sare. Apoi se scurge si se paseaza cu furculita. Intr-un vas se bat ouale cu faina, iaurtul, praful de copt, sare si piper. Se mai adauga iaurt daca e necesar. Aluatul trebuie sa fie mai gros, sa nu se lipeasca la prajit. Se adauga in...
Tarta cu ricotta, cacao si bezea
Mixam bine 3 galbenusuri si 2 albusuri cu 120 gr zahar. Adaugam ricotta. Mixam la viteza mica. Adaugam faina cernuta cu praful de copt. Amestecam bine. Turnam compozitia intr-o forma de tarta. Dam la tarta la cuptorul preincalzit la 180 grade C 10-15 minute. Lasam la racit. Facem bezeaua....
Tarta " mozaic"
Dizolvam drojdia in laptele caldut impreuna cu zaharul. Se cerne faina intr-un vas. Se face o gropita in mijloc si se adauga drojdia dizolvata in lapte. Se amesteca putin, apoi se adauga apa si uleiul. Se framanta un aluat elastic si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul. Apoi luam putin...
Mamaliga cu pulpa de porc la cuptor
Spalam bine pulpa de porc si o taiem felii potrivite( nu foarte subtiri sa nu iasa uscate). Mie mi-au iesit 10 felii. Le condimentam bine pe ambele parti. Punem la incins o tigaie cu putin ulei. Prajim feliile de pulpa, pe ambele parti, pana se rumenesc putin. Apoi le asezam intr-o tava de...
Tarta cu vinete si branza de vaci
Pregatim prima data aluatul. Cernem faina intr-un vas si adaugam untul rece. Faramitam cu mana pana devine nisipos. Adaugam sarea si ouale. Amestecam pana obtinem o bila. Acoperim cu folie transparenta si dam la frigider, o ora. Intre timp pregatim umplutura. Curatam vinetele, le spalam si...
Tarta cu dovlecel si morcovi
Se curata morcovii, cartoful si dovlecelul si se taie cubulete. Se pun morcovii la fiert in apa cu sare. Se fierb 5 minute, apoi se scot si se scurg. In aceeasi apa se pune la fiert cartoful. Se fierbe 5 minute, apoi se scurge. Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei 2 minute. Se adauga...
Prajitura cu cocos, capsuni si green sugar
Pregatim un blat de cocos. Separam 4 oua. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare si 30 gr green sugar. Adaugam 2 linguri si jumatate de faina , un sfert de plic de praf de copt si nuca de cocos. Amestecam bine, usor cu lingura de lemn si punem compozitia in tava tapetata cu hartie de...
Chiftele din piept de pui si legume
Punem pieptul de pui la fiert in apa cu sare, apoi lasam sa se raceasca. Daca faceti supa de pui, puteti folosi pieptul fiert din supa, cum am facut si eu. Morcovii ii curatam , ii spalam si ii fierbem in apa cu sare. La fel putem folosi morcovii din supa de pui. Cartoful il fierbem separat. Dupa...
Tarta cu vinete si rosii
Incepem prin a pregati aluatul pentru tarta noastra. Punem intr-un vas apa calduta, in care dizolvam drojdia. Adaugam faina, untul si sarea si framantam bine, pana obtinem un aluat nelipicios dar mai moale. Acoperim vasul cu un prosop de bucatarie si lasam sa dospeasca pana isi dubleaza volumul....
Negresa cu crema de branza si cirese
Topim ciocolata cu untul pe bain-marie, apoi lasam la racit. 4 oua le mixam cu 50 gr zahar, pana se spumeaza. Adaugam apoi compozitia de ciocolata. Apoi adaugam faina cernuta cu praful de copt. Amesteca bine totul. Branza o mixam cu 100 gr zahar si 2 oua, pana obtinem o crema fina. Ciresele se...
Clatite pufoase reteta dospita
Clatite pufoase reteta Dizolvam drojdia in laptele caldut, impreuna cu zaharul. Zaharul si laptele caldut vor activa drojdia. Adaugam faina cernuta, praful de sare si ouale. Amestecam bine totul. Adaugam apa minerala si amestecam bine, sa nu ramana cocoloase. Lasam compozitia sa dospeasca o...
" Varzare"
Pregatim aluatul pentru placinte. Dizolvam drojdia in apa calduta. Adaugam faina cernuta, sarea si uleiul si framantam bine, pana obtinem un aluat elastic. Acoperim vasul cu un prosop de bucatarie si lasam aluatul sa dospeasca pana isi dubleaza volumul. Pregatim in acest timp umplutura....
Brownies cu cirese si sos de ciocolata
Primata data topim untul cu ciocolata pe bain-marie, apoi lasam la racit. Ciresele se spala bine, se scot samburii si se fierb 10 minute cu 3 linguri de zahar, apoi se lasa la racit. Ouale se mixeaza cu zaharul ramas pana se spumeaza. Se adauga amestecul de ciocolata, treptat, amestecand...
Semifreddo de capsuni
Gelatina se pune la inmuiat in putina apa rece. Capsunile se spala bine, se blenduiesc si se dau prin strecuratoare, pentru a scapa de seminte. Siropul obtinut se amesteca cu 100 gr zahar si se pune la fiert. Se fierbe 5 minute la foc mic. Se ia de pe foc si se adauga gelatina. Amestecam sa se...
Tort cu capsuni si jeleu
Pentru inceput, vom face blatul. Punem laptele, ciocolata si untul la topit, apoi lasam sa se raceasca. Ouale se mixeaza cu zaharul pana se spumeaza. Se adauga faina cernuta cu praful de copt. Apoi adaugam amestecul cu ciocolata. Se amesteca bine totul. Turnam compozitia in tava tapetata cu...
Tarta de primavara
Pentru inceput vom face aluatul. Dizolvam drojdia in laptele caldut. Adaugam faina, ouale, iaurtul, zaharul si sarea si le amestecam. Adaugam apoi si uleiul si framantam bine aluatul pana devine elastic si nelipicios. Acoperim aluatul cu un prosop de bucatarie si lasam la dospit pana isi dubleaza...
Gogosi
Pregatim aluatul pentru gogosi. Cernem faina intr-un vas si facem o adancitura in mijloc. Adaugam drojdia dizolvata in laptele caldut. Amestecam putin, apoi adaugam ouale, untul, sucul de lamaie, zaharul si praful de sare. Framantam bine, pana obtinem un aluat elastic si nelipicios. Acoperim...
Rulada cu salam si ceapa verde
Batem bine ouale cu putina sare. Adaugam smantana, faina si ceapa verde tocata marunt. Amestecam bine totul. Punem si gogosarul acru tocat marunt , piper si turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade C timp de 15 minute. Dupa ce s-a...
"Rasucite" cu malai
Pentru inceput dizolvam drojdia si zaharul in laptele caldut. Lasam sa faca basici. Intr-un vas punem faina, faina de malai, sarea, ouale si drojdia dizolvata in lapte. Framantam bine pana obtinem un aluat omogen si moale. Acoperim vasul cu un prosop de bucatarie si lasam aluatul sa dospeasca,...
Semifreddo cu portocale
Punem intr-un vas, pe foc sucul de la portocale si lamai impreuna cu zaharul si coaja de la o portocala. Lasam sa fiarba cam 3 minute, apoi lasam la racit. Batem frisca spuma tare. Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Dupa ce s-a racit sucul de citrice se adauga peste frisca....
Briose dospite cu ciocolata
Dizolvam drojdia in laptele caldut, impreuna cu 1 lingura de zahar si 3 linguri de faina. Lasam amestecul 15-20 de minute, pana se umfla. Apoi adaugam restul ingredientelor, cu exceptia ciocolatei, si framantam aluatul cateva minute pana devine elastic si nelipicios. Acoperim aluatul cu un prosop...
Mazare scazuta cu dovlecei pane
Curatam dovleceii, ii saram si ii lasam sa iasa apa din ei. Apoi ii scurgem bine. Punem mazarea la fiert. Cand a fiert, facem un rantas din 3 linguri de faina si 3 linguri de ulei. Cand faina si-a schimbat culoarea adaugam boiaua. Mai lasam sa se prajeasca putin si adaugam putina apa. Cand s-a...
Rulouri cu spanac
Spanacul se spala bine si se fierbe. Apoi se scurge bine si se toaca marunt. Se rade parmezanul, care se amesteca apoi cu spanacul. Faina se amesteca cu sarea, praful de copt si untul. Se adauga laptele si se amesteca bine pana se obtine o masa omogena. Se infaineaza masa de lucru si se...