Tort Desi

de daniastefania in Torturi, 11 Mai 2016 | 4258 vizualizari

 

Un tort usor de facut si foarte bun!

 

INGREDIENTE

  • 250 gr biscuiti simpli
  • 50 gr unt
  • 100 gr zahar
  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • 150 ml iaurt natur
  • 250 ml frisca
  • 1 plic gelatina
  • Sucul de la 1 portocala
  • Sucul de la 1 lamaie
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Desi:

Biscuitii ii punem in robot si ii maruntim. Untul il topim si asa cald in turnam peste biscuiti. Amestecam bine si tapetam o forma de tort cu folie transparenta. Asezam biscuitii si presam bine. Dam la rece. Un acest timp pregatim crema. Punem gelatina la inmuiat in putina apa rece. Topim ciocolata cu 20 ml frisca si 60 gr zahar. Cand s-a topit adaugam gelatina. Amestecam bine sa se dizolve gelatina. Apoi adaugam si iaurtul. Frisca o mixam bine si o adaugam compozitiei anterioare. Turnam crema in forma de tort peste biscuiti. Dam iar la rece. Pregatim jeleul. Punem gelatina la inmuiat in putina apa rece. Zaharul ramas impreuna cu sucul de porocala si lamaie se pune la foc. Lasam sa fiarba 3 minute, apoi stingem focul si adaugam gelatina. Lasam jeleul sa se raceasca, apoi il dam la frigider pana incepe sa se intareasca putin, nu de tot. Apoi il turnam peste crema. Lasam tortul la rece cateva ore sau chiar peste noapte. Apoi il scoatem cu grija din forma si ornam dupa plac. Usor de facut, nu prea dulce desi e cu ciocolata. Sper sa va placa si voua!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Desi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de vanilie, frisca si capsuni