Spalati si curatati legumele .
Daca utilizati rosii proaspete taiati-le cubulete.
Idem taiati ardeiul verde bucatelele.
Tocati marunt ceapa si usturoiul.
Bateti ouale intregi cu un praf de sare.
Adaugati cimbru uscat, nucsoara rasa si un pic de sare.
Intr-o tigaie mica incalziti...
Sterilizati un borcan si capacul lui.
Dati pe razatoare varza.
Eu am folosit un cutit de curatat legume la-nceput si apoi am terminat cu razatoarea cea mare.
Taiati ardeii fasii subtiri.
Amestecati toate legumele cu sarea, apasati, frecati si presati sa iasa zeama verzei.
Puneti...
Amestecati faina de cocos, pudra de migdale si de nuci de caju cu praful de copt si sarea.
Bateti ouale intregi la robot cu 'zaharul' timp de 5 minute.
Incorporati treptat amestecul sec preparat, turnati treptat untul topit si racit, laptele, smantana lichida si vanilia.
Amestecati bine....
Spalati si curatati legumele.
Indepartati cotorul verzei si primele foi. O tocam marunt.
Incalziti uleiul intr-o oala adanca sau in oala sub presiune.
Reveniti carnatii pe toate partile.
Adaugati ceapa, usturoiul si sotati impreuna.
Puneti morcovii taiati rondele si reveniti totul....
Curatati perele si taiati-le cubulete.
Puneti-le intr-o oala pe foc cu vanilia si fierbeti-le .
Se vor transforma treptat in piure .
Gatiti pana cand apa lor se va evapora complet.
Amestecati.
Daca lasa prea multa apa le puteti scurge sau gati mai mult.
Dupa 20 de minute, le-am...
Puneti la fiert o oala cu 1,5 l de apa.
Spalati cu o perie bine lamaile si taiati capetele lor.
Taiati-le apoi in cruce, nu insa complet.
Umpleti fiecare lamaie cu sare marina si puneti-le in borccan.
Am glisat prima lamaie (vertical sa nu iasa sarea din ea) .
A 2-a lamaie era prea...
Taiati carnea bucati.
Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul.
Curatati si taiati bucati morcovii.
Intr-o oala incalziti 3 linguri de ulei de masline.
Puneti carnea si colorati-o pe toate partile.
Puneti sare si piper.
Adaugati ceapa, usturoiul si morcovii si reveniti...
Separați albusurile de galbenusuri. Mixati albusurile cu praful de sare, pana se vor tine ca o bezea.
Amestecati galbenusurile cu zaharul pana devin spumoase.
Se adauga alternand laptele si uleiul amestecand in continuare.
Se pune faina amestecata cu praful de copt si vanilia si se...
Curatati si tocati marunt usturoiul.
Deschideti, spalati si curatati scoicile de Saint-Jacques daca sunt proaspete.
Daca sunt congelate, lasati-le sa decongeleze.
Uscati-le cu un prosop de hartie.
Prajiti-le rapid pe toate partile in untul incalzit impreuna cu usturoiul.
Puneti...
Incalziti cuptorul la 180°C.
Curatati perele, taiati-le in 2 si scoateti cotorul cu samburi din mijlocul lor.
Amestecati branza Roquefort cu nucile curatate si maruntite.
Umpleti 2 jumatati de pere.
Inchideti perele cu jumatatile ramase.
Asezati-le pe hartie de copt.
Radeti...
Curatati banana si avocado-ul si puneti-le in mixer taiate bucati.
Adaugati laptele si mierea.
Mixati. Dati la rece 1 ora.
Varsati in pahare sau verine si decorati cu lamaie verde, migdale sfaramitate si cu fructe de padure goji.
Puneti cuburi de gheata daca doriti.
Serviti cu...
Sterilizati un borcan de 1 kg si capacul lui.
Dati pe razatoare morcovii si varza.
Eu am folosit un cutit de curatat legume la-nceput si apoi am terminat cu razatoarea cea mare.
Amestecati toate legumele cu sarea, sucul si coaja rasa de lamaie.
Puneti piment dupa gust, amestecati si...
Cum se prepara Carne de vita inabusita reteta traditionala din Botswana
Puneti cuburile de carne intr-o cocota, oala. Asezonati de sare si piper, acoperiti cu apa carnea, puneti foaia de dafin si cimbrul uscat.
Acoperiti si dati la cuptor timp de 2h -2h30 la 180 °C.
Scoateti din...
Spalati perele.
Curatati-le de piele si de samburi ( am pastrat varful perelor pentru decorul final) si taiati-le cubulete.
Separati galbenusul de albus.
Bateti albusul spuma.
Frecati bine galbenusul cu 'zaharul', adaugati branza mascarpone si amestecati 5 minute (la robot)....
Curatati si tocati marunt usturoiul.
Amestecati uleiul cu concentratul de rosii si usturoiul.
Ungeti bine cocoselul cu pasta obtinuta.
Puneti-l intr-un vas pentru cuptor.
Se indeparteaza cotorul si se spala rapid sub apa rece andivele.
Taiati-le in 2 daca sunt mari si depuneti-le...
Curatati ceapa si usturoiul.
Tocati marunt ceapa, usturoiul si ghimbirul.
Puneti o oala cu apa la fiert si fierbeti carnea de porc 3 minute. Aruncati apa si clatiti rapid carnea sub jet de apa rece.
Eu am pus la prajit ceapa, usturoiul si ghimbirul in uleiul fierbinte.
Adaugati foile...
Puneti toate ingredientele in bolul unui mixer si mixati impreuna.
Este destul de lichid, daca-l doriti mai gros puneti iaurtul treptat.
Verificati de sare si condimentati dupa gust.
Puneti pasta la rece intr-o cutie inchisa de plastic.
Perfecta pentriu a umple rosii, ardei etc.cand...
Spalati si curatati de samburi prunele.
Intr-un castron sau la robot bateti ouale intregi cu 'zaharul' si vanilia timp de 5 minute.
Incorporati treptat pudra de migdale si faina de cocos. Adaugati untul topit.
Puneti smantana si jumatate din prinele curatate taiate bucati.
Amestecati...
Spalati vinetele si uscati-le cu un prosop de hartie.
Incalziti cuptorul la 200 °C .
Taiati-le in 2, sarati-le si ungeti-le cu un pic de ulei.
Puneti-le pe o tava acoperita cu hartie de copt.
Dati la cuptor timp de 45 de minute.
Scoateti-le din cuptor si...
Curatati si spalati legumele.
Taiati bucatele ardelul si dovleceii.
Tocati marunt cceapa si usturoiul.
Incalziti uleiul intr-o cocota.
Reveniti ceapa, usturoiul si paprika.
Adaugati ardelul si dovleceii , sare, piper si boia de ardei.
Sotati impreuna 5 minute si adaugati...
Cu un cutit de legume curatati ghimbirul de coaja..
Spalati radacina, dati-o pe razatoarea cea mica sau mixati-o.
Puneti pasta obtinuta intr-un castron si adaugati 1/4 l de apa.
Amestecati si lasati sa macereze 2 ore.
Adaugati nucsoara rasa , ananasul si limeta taiate bucatele....
Se indeparteaza cotorul si se spala rapid sub apa rece andiva.
Tocati andiva marunt.
Bateti bine ouale cu branza cremoasa, adaugati piper.
Intr-o tigaie de teflon puneti sunca afumata taiata bucatele la prajit cu usturoiul tocat marunt.
Adaugati andiva, sare, piper, cimbru si...
Intr-un castron sau in bolul robotului bateti ouale intregi cu indulcitorul sau zaharul.
Incorporati laptele de cocos si vanilia amestecand in continuu.
Varsati compozitia obtinuta in 4 -5 ramechinuri individuale (puteti face 4 bine umplute nu va deborda).
Coaceti la cuptorul incalzit la...
Puneti intr-un castron sau in bolul robotului faina de naut, uleiul, ouale, laptele, semintele de chimen, branza topita, si sarea.
Amestecati bine cu un tel sau la robot.
Incorporati treptat apa rece amestecand in continuu.
Am pus 900 ml de apa.
Compozitia este foarte lichida.
Am...
Intr-o oala mica puneti toate ingredientele de la marinata.
Aduceti la fierbere si gatiti cateva minute pana cand caisele devin moi.
Laisati sa se raceasca si presati totul cu o furculita.
Intr-un vas acoperit cu folie de aluminium puneti carnea si inrobati-o pe toate partile cu sosul de...
Spalati si curatati legumele.
Puneti sare si piment. Turnati peste ele sucul de lamaie.
Amestecati bine si puneti totul intr-o farfurie de prezentare.
Decorati cu coriandru.
Serviti !
Eu am servit-o cu branza ricotta sarata si carnat chorizo.
O mancare completa si buna !
Incepem cu sosul de avocado.
Presati si reduceti un sfert de avocado in piure. Amestecati-l cu iaurtul, mustarul si un pic de patrunjel tocat.
Adaugati sare si piper dupa gust.
Amestecati bine.
Cu acest sos puteti acompania o salata de cruditati, o carne rece sau fructe de mare.
Eu...
Puneti toate fructele intr-un bol sau castron,.
Daca sunt congelate, lasati-le 15 minute sa se decongeleze.
Adaugati sucul de lamaie, apa si semintele de chia.
Binenteles ca puteti sa adaugati zahar, miere, dar va asigur nu este nevoie.
Am pus 3 picaturi de indulcitor natural parfumat...
Incepeti prin prajirea arahidelor.
Amestecati arahidele cu uleiul si sarea inainte de a le praji.
Le puteti praji intr-o tigaie sau la cuptor pe o placa acoperita cu hartie de copt la 175°C. Le-am facut la tigaie.
Surveiati sa nu se arda si amestecati sa se prajeasca...
Aperitiv scrob de oua
Spalati si curatati legumele . Daca utilizati rosii proaspete taiati-le cubulete. Idem taiati ardeiul verde bucatelele. Tocati marunt ceapa si usturoiul. Bateti ouale intregi cu un praf de sare. Adaugati cimbru uscat, nucsoara rasa si un pic de sare. Intr-o tigaie mica incalziti...
Salata de varza cu otet, chimen si ardei la borcan
Sterilizati un borcan si capacul lui. Dati pe razatoare varza. Eu am folosit un cutit de curatat legume la-nceput si apoi am terminat cu razatoarea cea mare. Taiati ardeii fasii subtiri. Amestecati toate legumele cu sarea, apasati, frecati si presati sa iasa zeama verzei. Puneti...
Desert muffin cu mere si nuci de caju (fara gluten, low carb)
Amestecati faina de cocos, pudra de migdale si de nuci de caju cu praful de copt si sarea. Bateti ouale intregi la robot cu 'zaharul' timp de 5 minute. Incorporati treptat amestecul sec preparat, turnati treptat untul topit si racit, laptele, smantana lichida si vanilia. Amestecati bine....
Mancare de varza cu carnati
Spalati si curatati legumele. Indepartati cotorul verzei si primele foi. O tocam marunt. Incalziti uleiul intr-o oala adanca sau in oala sub presiune. Reveniti carnatii pe toate partile. Adaugati ceapa, usturoiul si sotati impreuna. Puneti morcovii taiati rondele si reveniti totul....
Unt din pere cu nuci de caju
Curatati perele si taiati-le cubulete. Puneti-le intr-o oala pe foc cu vanilia si fierbeti-le . Se vor transforma treptat in piure . Gatiti pana cand apa lor se va evapora complet. Amestecati. Daca lasa prea multa apa le puteti scurge sau gati mai mult. Dupa 20 de minute, le-am...
Lamai confiate
Puneti la fiert o oala cu 1,5 l de apa. Spalati cu o perie bine lamaile si taiati capetele lor. Taiati-le apoi in cruce, nu insa complet. Umpleti fiecare lamaie cu sare marina si puneti-le in borccan. Am glisat prima lamaie (vertical sa nu iasa sarea din ea) . A 2-a lamaie era prea...
Mancarica de carne de vita cu morcovi si ciocolata /Estofado de carne
Taiati carnea bucati. Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Curatati si taiati bucati morcovii. Intr-o oala incalziti 3 linguri de ulei de masline. Puneti carnea si colorati-o pe toate partile. Puneti sare si piper. Adaugati ceapa, usturoiul si morcovii si reveniti...
Desert prajitura cu cirese
Separați albusurile de galbenusuri. Mixati albusurile cu praful de sare, pana se vor tine ca o bezea. Amestecati galbenusurile cu zaharul pana devin spumoase. Se adauga alternand laptele si uleiul amestecand in continuare. Se pune faina amestecata cu praful de copt si vanilia si se...
Scoici Saint Jacques cu pasta de curry verde
Curatati si tocati marunt usturoiul. Deschideti, spalati si curatati scoicile de Saint-Jacques daca sunt proaspete. Daca sunt congelate, lasati-le sa decongeleze. Uscati-le cu un prosop de hartie. Prajiti-le rapid pe toate partile in untul incalzit impreuna cu usturoiul. Puneti...
Pere la cuptor umplute cu branza Roquefort si nuci
Incalziti cuptorul la 180°C. Curatati perele, taiati-le in 2 si scoateti cotorul cu samburi din mijlocul lor. Amestecati branza Roquefort cu nucile curatate si maruntite. Umpleti 2 jumatati de pere. Inchideti perele cu jumatatile ramase. Asezati-le pe hartie de copt. Radeti...
Shake cu avocado si banana
Curatati banana si avocado-ul si puneti-le in mixer taiate bucati. Adaugati laptele si mierea. Mixati. Dati la rece 1 ora. Varsati in pahare sau verine si decorati cu lamaie verde, migdale sfaramitate si cu fructe de padure goji. Puneti cuburi de gheata daca doriti. Serviti cu...
Varza la borcan ca-n El Salvador
Sterilizati un borcan de 1 kg si capacul lui. Dati pe razatoare morcovii si varza. Eu am folosit un cutit de curatat legume la-nceput si apoi am terminat cu razatoarea cea mare. Amestecati toate legumele cu sarea, sucul si coaja rasa de lamaie. Puneti piment dupa gust, amestecati si...
Carne de vita inabusita reteta traditionala din Botswana
Cum se prepara Carne de vita inabusita reteta traditionala din Botswana Puneti cuburile de carne intr-o cocota, oala. Asezonati de sare si piper, acoperiti cu apa carnea, puneti foaia de dafin si cimbrul uscat. Acoperiti si dati la cuptor timp de 2h -2h30 la 180 °C. Scoateti din...
Verine cu pere si mascarpone
Spalati perele. Curatati-le de piele si de samburi ( am pastrat varful perelor pentru decorul final) si taiati-le cubulete. Separati galbenusul de albus. Bateti albusul spuma. Frecati bine galbenusul cu 'zaharul', adaugati branza mascarpone si amestecati 5 minute (la robot)....
Cocosel cu andive la cuptor
Curatati si tocati marunt usturoiul. Amestecati uleiul cu concentratul de rosii si usturoiul. Ungeti bine cocoselul cu pasta obtinuta. Puneti-l intr-un vas pentru cuptor. Se indeparteaza cotorul si se spala rapid sub apa rece andivele. Taiati-le in 2 daca sunt mari si depuneti-le...
Porc Masala
Curatati ceapa si usturoiul. Tocati marunt ceapa, usturoiul si ghimbirul. Puneti o oala cu apa la fiert si fierbeti carnea de porc 3 minute. Aruncati apa si clatiti rapid carnea sub jet de apa rece. Eu am pus la prajit ceapa, usturoiul si ghimbirul in uleiul fierbinte. Adaugati foile...
Pasta de ton, avocado si iaurt de capra
Puneti toate ingredientele in bolul unui mixer si mixati impreuna. Este destul de lichid, daca-l doriti mai gros puneti iaurtul treptat. Verificati de sare si condimentati dupa gust. Puneti pasta la rece intr-o cutie inchisa de plastic. Perfecta pentriu a umple rosii, ardei etc.cand...
Ficat de pui cu dovlecei
Spalati bine ficatul de pui. Spalati, curatati si taiati felii dovlecelul. Intr-o tigaie puneti la-ncalzit uleiul de masline. Adaugati usturoiul curatat si tocat marunt. Puneti ficattul si feliile de dovlecel. Puneti sare, piper, paprika. Reveniti impreuna 5-8 minute. Diluati...
Desert prajitura cu prune galbene ( fara faina si zahar rafinat)
Spalati si curatati de samburi prunele. Intr-un castron sau la robot bateti ouale intregi cu 'zaharul' si vanilia timp de 5 minute. Incorporati treptat pudra de migdale si faina de cocos. Adaugati untul topit. Puneti smantana si jumatate din prinele curatate taiate bucati. Amestecati...
Salata de vinete cu branza burrata
Spalati vinetele si uscati-le cu un prosop de hartie. Incalziti cuptorul la 200 °C . Taiati-le in 2, sarati-le si ungeti-le cu un pic de ulei. Puneti-le pe o tava acoperita cu hartie de copt. Dati la cuptor timp de 45 de minute. Scoateti-le din cuptor si...
Mancarica cu dovlecei, rosii si oua
Curatati si spalati legumele. Taiati bucatele ardelul si dovleceii. Tocati marunt cceapa si usturoiul. Incalziti uleiul intr-o cocota. Reveniti ceapa, usturoiul si paprika. Adaugati ardelul si dovleceii , sare, piper si boia de ardei. Sotati impreuna 5 minute si adaugati...
Suc de ananas cu ghimbir
Cu un cutit de legume curatati ghimbirul de coaja.. Spalati radacina, dati-o pe razatoarea cea mica sau mixati-o. Puneti pasta obtinuta intr-un castron si adaugati 1/4 l de apa. Amestecati si lasati sa macereze 2 ore. Adaugati nucsoara rasa , ananasul si limeta taiate bucatele....
Aperitiv omleta cu andive si sunca
Se indeparteaza cotorul si se spala rapid sub apa rece andiva. Tocati andiva marunt. Bateti bine ouale cu branza cremoasa, adaugati piper. Intr-o tigaie de teflon puneti sunca afumata taiata bucatele la prajit cu usturoiul tocat marunt. Adaugati andiva, sare, piper, cimbru si...
Crema cu lapte de cocos
Intr-un castron sau in bolul robotului bateti ouale intregi cu indulcitorul sau zaharul. Incorporati laptele de cocos si vanilia amestecand in continuu. Varsati compozitia obtinuta in 4 -5 ramechinuri individuale (puteti face 4 bine umplute nu va deborda). Coaceti la cuptorul incalzit la...
Budinca sarata algeriana cu faina de naut /Karantica
Puneti intr-un castron sau in bolul robotului faina de naut, uleiul, ouale, laptele, semintele de chimen, branza topita, si sarea. Amestecati bine cu un tel sau la robot. Incorporati treptat apa rece amestecand in continuu. Am pus 900 ml de apa. Compozitia este foarte lichida. Am...
Scarita de porc (Ribs) cu sos de caise la gratar
Intr-o oala mica puneti toate ingredientele de la marinata. Aduceti la fierbere si gatiti cateva minute pana cand caisele devin moi. Laisati sa se raceasca si presati totul cu o furculita. Intr-un vas acoperit cu folie de aluminium puneti carnea si inrobati-o pe toate partile cu sosul de...
Salata africana Kachumbari
Spalati si curatati legumele. Puneti sare si piment. Turnati peste ele sucul de lamaie. Amestecati bine si puneti totul intr-o farfurie de prezentare. Decorati cu coriandru. Serviti ! Eu am servit-o cu branza ricotta sarata si carnat chorizo. O mancare completa si buna !
Salata de castravete cu sos de avocado
Incepem cu sosul de avocado. Presati si reduceti un sfert de avocado in piure. Amestecati-l cu iaurtul, mustarul si un pic de patrunjel tocat. Adaugati sare si piper dupa gust. Amestecati bine. Cu acest sos puteti acompania o salata de cruditati, o carne rece sau fructe de mare. Eu...
Salata de fructe cu seminte de chia
Puneti toate fructele intr-un bol sau castron,. Daca sunt congelate, lasati-le 15 minute sa se decongeleze. Adaugati sucul de lamaie, apa si semintele de chia. Binenteles ca puteti sa adaugati zahar, miere, dar va asigur nu este nevoie. Am pus 3 picaturi de indulcitor natural parfumat...
Unt de arahide de casa
Incepeti prin prajirea arahidelor. Amestecati arahidele cu uleiul si sarea inainte de a le praji. Le puteti praji intr-o tigaie sau la cuptor pe o placa acoperita cu hartie de copt la 175°C. Le-am facut la tigaie. Surveiati sa nu se arda si amestecati sa se prajeasca...