Aperitiv scrob de oua

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 31 Oct 2019 | 5102 vizualizari

 

Acest scrob este traditional in Nigeria si este servit cu peste prajit cu orez sau cu ignam prajit.
Este denumit 'tocană de ouă'.
https://www.blogulluicatalina.com/2019/10/scrob-de-oua-nigerian.html
 

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 2 rosii mari sau 100 ml de sos de rosii de casa
  • piment verde habanero (atarodo) dupa gust sau boia de ardei
  • 1/2 ardei gras verde
  • 1 ceapa mica salota
  • 1 catel de usturoi
  • 1/4 lingurita de pudra de curry
  • cimbru uscat
  • 1 varf de cutit de nucsoara rasa
  • 2 linguri ulei
  • sare
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv scrob de oua:

Spalati si curatati legumele .

Daca utilizati rosii proaspete taiati-le cubulete.

Idem taiati ardeiul verde bucatelele.

Tocati marunt ceapa si usturoiul.

Bateti ouale intregi cu un praf de sare.

Adaugati cimbru uscat, nucsoara rasa si un pic de sare.

Intr-o tigaie mica incalziti un pic de ulei. Reveniti ceapa si usturoiul, adaugati rosiile si ardeiul si lasati sa scada la foc mic timp de 10 minute amestecand.

Daca folositi sos de rosii de casa ca mine , reveniti ardeiul cu ceapa si adaugati sosul de rosii dupa.

Lasati sa scada impreuna 5 minute.

Puneti, sare, piper, piment sau boia de ardei si pudra de curry.

Reduceti focul  si varsati peste sosul de rosii ouale batute.

Nu amestecati imediat, lasati sa se prinda un pic si amestecati dupa pana cans scrobul este gatit.

Luati de pe foc si serviti imediat.

L-am servit cu mancarica de linte.

Foarte simplu si bun !

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv scrob de oua" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon cu sos de roșii și pătrunjel - Rețeta gustoasă și rapidă

ieri la 10:04

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

pe 14.10 la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]