Separam albusurile de galbenusuri, apoi mixam bine galbenusurile cu 300 gr zahar pana devin cremoase. Adaugam untura si mixam bine in continuare. Adaugam cacaoa si bicarbonatul stins cu putin otet, laptele si faina ( daca este cazul mai adaugati lapte sau faina, compozitia sa fie ca si la chec)...
Am spalat bine ciocanele de cu seara, am pus peste ele: sarea, piperul, vegeta, boiaua, usturoiul pisat, sucul de la lamaie si uleiul. Le-am amestecat bine si le-am lasat la marinat pana a doua zi. Apoi le-am scos, le-am asezat in tigaia Dry Cooker. Baitul l-am strecurat si l-am pus peste pulpe...
Am lasat de cu seara aluatul de foietaj la dezghetat. Desfacem foaia si taiem patratele mici in care punem feliute de carnati pe care l-am feliat intre timp. Impaturim in colturi si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.
Batem oul cu putina sare, ungem pateurile cu ou si presaram...
Ouale se spala bine si se sparg intr-un castron , la care adaugam laptele putina sare si piper alb ( avind in vedere cit de sarata este telemeaua)apoi batem bine, dupa care adaugam telemeaua rasa.
Intr-o tigaie de teflon sau ceramica punem uleiul, lasam sa se incinga bine, apoi adaugam...
Zarzavatul, ceapa,ardeiul si usturoiul se curata se spala si se toaca, fasolea verde se pune intr-o strecuratoare se clateste bine cu apa si se pune intr-un recipient.
Intr-o oala sau cratita punem ceapa, ardeiul si zarzavatul tocat impreuna cu uleiul si 100 ml apa si il lasam la calit ,...
Laptele se pune la fiert si lasam sa se raceasca dar nu de tot , luam smintina care s-a format deasupra , ( laptele trebuie sa fie caldut ca apa de pine).
Intr-un vas de preferinta de lut dar daca nu este e bun orice, eu am folosit un recipient de plastic, il ungem cu iaurtul...
Curatam zarzavatul si ceapa apoi impreuna cu pieptul de pui si boabele de piper punem la fiert.
Ouale le spalam bine si le punem la fiert cu o lingurita de sare si otetul., pentru 20-25 minute.
Dupa ce au fiert le lasam in apa rece pentru 10 minute apoi le decojim, le taiem pe...
Separam albusurile de galbenusuri si punem in albusuri praful de sare apoi incepem sa mixam bine pina devine o spuma consistenta.
Adaugam treptat zaharul si mixam bine pina se topeste zaharul, apoi amestecam cocosul cu faina si praful de copt si le incorporam in albus cu...
Varza murata se toaca marunt si se spala zarzavatul.
Ardeiul si ceapa se curata, se spala si se toaca marunt ,coastele se portioneaza si se spala bine.Intr-o oala ( a mea 5 l) am pus2,5l apa fierbinte, am pus coastele in ea si le-am dat un clocot.
Am spumat bine apoi am adaugat ceapa...
500 gr faina se pune intr-un castron, se pune scortisoara, cuisoarele, coaja de lamaie, 150 gr zahar, zaharul vailiat si bicarbonatul stins cu sucul de la lamaie, adaugam 4 oua intregi, 6 linguri de miere fierbinte si framantam un aluat care sa poata fi usor intins. Il acoperim si il lasam 3 ore...
Se separa albusurile de galbenusuri, apoi punem un praf de sare in albusuri si incepem sa le mixam bine, bine. Adaugam treptat zaharul si mixam in continuare pana albusul devine ca si o bezea, adaugam galbenusurile pe rand si mixam in continuare. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si o...
Pentru foi: punem ouale intr-un castron si mixam bine cu zaharul praf, zaharul vaniliat si un praf sare. Dupa ce a primit o consistenta cremoasa adaugam uleiul si laptele si mai mixam putin, apoi adaugam faina treptat. Cand obtinem o compozitie mai moale scoatem din castron pe planseta de lucru...
Curatam bine picioarele si ciolanul.
Zarzavatul, ceapa si usturoiul cle curatam si spalatm.
Intr-o oala de 8 l am pus picioarele si ciolanul, am completat cu 6 l apa si am lasat sa dea in clocot apoi am spumat bine, dupa care am adaugat ceapa, piperul boabe si sarea si am lasat...
Se pune apa in tigaie, apoi rulam carnatul acoperim si lasam sa dea un clocot, dupa care cu ceva ascutit, cutit, furculita intepam din loc in loc ca sa iasa surplusul de apa (si nici nu se va crapa carnatul). Lasam sa se prajeasca bine pe ambele parti (daca cumva lasa mai mult lichid golim)...
350 gr faina se pune intr-un castron, se face o adancitura, se pune 1 lingurita sare si zaharul impreuna cu drojdia. Adaugam si laptele cald si framantam un aluat ca si cel de paine (acest aluat il facem de cu seara). A doua zi amestecam bine 250 gr faina cu untura, apoi aluatul facut de cu seara...
Faina cernuta o punem intr-un castron mai mare si o amestecam cu praful de copt si praful de sare, adaugam untura si margarina si frecam impreuna cu faina bine intre palme pana devine un amestec nisipos. Adaugam zaharul, 1 zahar vaniliat, ouale si razatura de lamaie, apoi framantam un aluat cat...
Castravetele se spala se taie in doua apoi fiecare bucata in doua, obtinind astfel 4 bucati pe care le scobim bine cu o lingutita, le asezam pe un platou.
Ceapa o curatam o spalam si o tocam marunt impreuna cu bucatica de ardei ,telemeaua se da prin razatoarea mica( cine are...
Varza se curata, se portioneaza, frunzele se spala si se storc bine, orezul se spala in mai multe ape si se scurge bine, ceapa se curata, se spala si se toaca marunt, morcovul si telina se curata, se spala si se dau prin razatoarea mica. Apoi ceapa, morcovul si telina le punem la calit cu uleiul...
Varza se toaca marunt se spala si se stoarce bine. Cartofii se curata se spala se taie in doua apoi se pun la fiert cu un catel de usturoi, putina sare si 2 linguri de ulei. Varza se pune cu restul uleiului la calit, potrivim de piper, punem foaia de dafin si din cand in cand mai punem cate o...
Ardeiul, ceapa se curata, se spala si se toaca marunt, ouale se spala, se sparg si se bat impreuna cu laptele, sare si piper.
Intr-o tigaie de teflon sau ceramica punem la prajit impreuna cu uleiul ceapa si ardeiul, lasam sa se caleasca pana devine usor sticloasa, apoi adaugam oul batut....
Feliile de pine se decupeaza cu formele de la fursecuri, apoi le punem la prajit in aparatul de senvisuri.
Le frecam cu catelul de usturoi pe fiecare in parte apoi cu o pensula de silicon le ungem cu ulei le asezam pe platou si le ornam cu ardei rosu si castravete .potrivim de sare, in functie...
Se spala bine orezul apoi se pune praful de sare, se pune zaharul vaniiliat si laptele. Se pune la fiert pana laptele este absorbit de orez. Se ia de pe foc si se pune la racit. Curatam perele si le taiem in fasiute mici, separam albusurile de galbenusuri, mixam albusurile cu un praf de sare....
Varza se toaca se da printr-un jet apa si se stoarce bine , ceapa se curata se spala si se toaca marunt.
Orezul se spala in mai multe ape apoi se lasa in ultima apa la inmuiat, costita se feliaza in fisiute mici.
Ceapa si uleiul se pune la calit intr-o cratita pina devine...
Se curata zarzavatul , ceapa , cartofii si ardeiul, se spala si se toaca marunt.
Varza murata se spala si se toaca marunt, mazarea si fasolea verde se strecoara, se da printr-un jet de apa si se pune intr-un castronel.
Carnea de pui se taie in bucati, se curata, se spala, apoi se da un...
Ouale se spala bine, apoi le punem la fiert cu putina sare si 1 lingura otet (se decojesc mai bine) lasam sa fiarba 15 minute, apoi le punem in apa rece si le lasam 5 minute. Le decojim, le taiem in doua, scoatem galbenusurile si jumatatile de ou le asezam pe o tava.
Galbenusurile le pasam...
Faina se pune cernuta intr-un castron, se amesteca cu praful de copt, apoi frecam bine intre palme faina cu 250 gr unt. Adaugam 200 gr zahar praf, 1 zahar vaniliat, esenta de lamaie si galbenusurle de ou si framantam un aluat elastic, sa poata fi bine intins (daca este nevoie punem putin lapte)....
Cartofii se spala bine apoi se pun cu coaja la fiert cu putina sare,ouale se spala bine si se pun la fiert cu putina sare si o lingura otet ( pentru a se decoji mai bine) morcovii se pun la fiert cu putina sare, mazarea se spala si se lasa la scurs , castravetii se toaca marunt.
Dupa ce...
Zarzavatul se curata, se spala si se feliaza in doua sau patru , ceapa se curata se spala apoi impreuna cu zarzavatul.
Se pune in apa intr-o oala de trei litri si se lasa sa fiarba 25 minute.
Se scoate zarzavatul apoi se potriveste de sare, piper si vegeta se adauga foaia de dafin ,...
Prima data punem faina intr-un castron , facem o adincitura, punem lingura de zahar si sarea (1 lingurita).
Punem si cubul de drojdie si un pahar cu apa calduta si facem o maia pe care o acoperim si lasam sa creasca 10 minute.
Intre timp curatam cartofii , ii spalam...
Faina cernuta se pune intr-un castron, se amesteca cu praful de copt, se pune praful de sare, apoi se taie margarina bucatele mici, se adauga si untura. Frecam intre palme faina cu margarina si untura pana devine firimicioasa, adaugam nuca si alunele, 150 gr zahar praf, zaharul vaniliat, coaja de...
Negresa cu spuma si smochine
Separam albusurile de galbenusuri, apoi mixam bine galbenusurile cu 300 gr zahar pana devin cremoase. Adaugam untura si mixam bine in continuare. Adaugam cacaoa si bicarbonatul stins cu putin otet, laptele si faina ( daca este cazul mai adaugati lapte sau faina, compozitia sa fie ca si la chec)...
Ciocanele cu lamie in Dry Cooker
Am spalat bine ciocanele de cu seara, am pus peste ele: sarea, piperul, vegeta, boiaua, usturoiul pisat, sucul de la lamaie si uleiul. Le-am amestecat bine si le-am lasat la marinat pana a doua zi. Apoi le-am scos, le-am asezat in tigaia Dry Cooker. Baitul l-am strecurat si l-am pus peste pulpe...
Mini pateuri din foetaj cu cirnati trandafir
Am lasat de cu seara aluatul de foietaj la dezghetat. Desfacem foaia si taiem patratele mici in care punem feliute de carnati pe care l-am feliat intre timp. Impaturim in colturi si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Batem oul cu putina sare, ungem pateurile cu ou si presaram...
Omleta cu telemea Delaco si rosii chery
Ouale se spala bine si se sparg intr-un castron , la care adaugam laptele putina sare si piper alb ( avind in vedere cit de sarata este telemeaua)apoi batem bine, dupa care adaugam telemeaua rasa. Intr-o tigaie de teflon sau ceramica punem uleiul, lasam sa se incinga bine, apoi adaugam...
Fasole verde cu multe legume
Zarzavatul, ceapa,ardeiul si usturoiul se curata se spala si se toaca, fasolea verde se pune intr-o strecuratoare se clateste bine cu apa si se pune intr-un recipient. Intr-o oala sau cratita punem ceapa, ardeiul si zarzavatul tocat impreuna cu uleiul si 100 ml apa si il lasam la calit ,...
Iaurt de casa
Laptele se pune la fiert si lasam sa se raceasca dar nu de tot , luam smintina care s-a format deasupra , ( laptele trebuie sa fie caldut ca apa de pine). Intr-un vas de preferinta de lut dar daca nu este e bun orice, eu am folosit un recipient de plastic, il ungem cu iaurtul...
Oua umplute cu piept de pui
Curatam zarzavatul si ceapa apoi impreuna cu pieptul de pui si boabele de piper punem la fiert. Ouale le spalam bine si le punem la fiert cu o lingurita de sare si otetul., pentru 20-25 minute. Dupa ce au fiert le lasam in apa rece pentru 10 minute apoi le decojim, le taiem pe...
Prajitura cu cocos si crema de vanilie , tanti Stela
Separam albusurile de galbenusuri si punem in albusuri praful de sare apoi incepem sa mixam bine pina devine o spuma consistenta. Adaugam treptat zaharul si mixam bine pina se topeste zaharul, apoi amestecam cocosul cu faina si praful de copt si le incorporam in albus cu...
Ciorba cu coaste de porc ,orez si varza murata
Varza murata se toaca marunt si se spala zarzavatul. Ardeiul si ceapa se curata, se spala si se toaca marunt ,coastele se portioneaza si se spala bine.Intr-o oala ( a mea 5 l) am pus2,5l apa fierbinte, am pus coastele in ea si le-am dat un clocot. Am spumat bine apoi am adaugat ceapa...
Rotite cu miere
500 gr faina se pune intr-un castron, se pune scortisoara, cuisoarele, coaja de lamaie, 150 gr zahar, zaharul vailiat si bicarbonatul stins cu sucul de la lamaie, adaugam 4 oua intregi, 6 linguri de miere fierbinte si framantam un aluat care sa poata fi usor intins. Il acoperim si il lasam 3 ore...
Prajitura Ana Schmitte
Se separa albusurile de galbenusuri, apoi punem un praf de sare in albusuri si incepem sa le mixam bine, bine. Adaugam treptat zaharul si mixam in continuare pana albusul devine ca si o bezea, adaugam galbenusurile pe rand si mixam in continuare. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si o...
Prajitura cu caramel a la merisor
Pentru foi: punem ouale intr-un castron si mixam bine cu zaharul praf, zaharul vaniliat si un praf sare. Dupa ce a primit o consistenta cremoasa adaugam uleiul si laptele si mai mixam putin, apoi adaugam faina treptat. Cand obtinem o compozitie mai moale scoatem din castron pe planseta de lucru...
Racituri (cotoroage in grai Banatean)
Curatam bine picioarele si ciolanul. Zarzavatul, ceapa si usturoiul cle curatam si spalatm. Intr-o oala de 8 l am pus picioarele si ciolanul, am completat cu 6 l apa si am lasat sa dea in clocot apoi am spumat bine, dupa care am adaugat ceapa, piperul boabe si sarea si am lasat...
Carnati de casa proaspeti prajiti in Dry Cooker
Se pune apa in tigaie, apoi rulam carnatul acoperim si lasam sa dea un clocot, dupa care cu ceva ascutit, cutit, furculita intepam din loc in loc ca sa iasa surplusul de apa (si nici nu se va crapa carnatul). Lasam sa se prajeasca bine pe ambele parti (daca cumva lasa mai mult lichid golim)...
Covrigei cu sare
350 gr faina se pune intr-un castron, se face o adancitura, se pune 1 lingurita sare si zaharul impreuna cu drojdia. Adaugam si laptele cald si framantam un aluat ca si cel de paine (acest aluat il facem de cu seara). A doua zi amestecam bine 250 gr faina cu untura, apoi aluatul facut de cu seara...
Fursecuri de sarbatoare cu gem asortat
Faina cernuta o punem intr-un castron mai mare si o amestecam cu praful de copt si praful de sare, adaugam untura si margarina si frecam impreuna cu faina bine intre palme pana devine un amestec nisipos. Adaugam zaharul, 1 zahar vaniliat, ouale si razatura de lamaie, apoi framantam un aluat cat...
Castraveti umpluti cu telemea delaco si ceva fin delaco
Castravetele se spala se taie in doua apoi fiecare bucata in doua, obtinind astfel 4 bucati pe care le scobim bine cu o lingutita, le asezam pe un platou. Ceapa o curatam o spalam si o tocam marunt impreuna cu bucatica de ardei ,telemeaua se da prin razatoarea mica( cine are...
Sarmale cu carne de porc si pasat
Varza se curata, se portioneaza, frunzele se spala si se storc bine, orezul se spala in mai multe ape si se scurge bine, ceapa se curata, se spala si se toaca marunt, morcovul si telina se curata, se spala si se dau prin razatoarea mica. Apoi ceapa, morcovul si telina le punem la calit cu uleiul...
Varza calita cu cartofi natur (de post)
Varza se toaca marunt se spala si se stoarce bine. Cartofii se curata se spala se taie in doua apoi se pun la fiert cu un catel de usturoi, putina sare si 2 linguri de ulei. Varza se pune cu restul uleiului la calit, potrivim de piper, punem foaia de dafin si din cand in cand mai punem cate o...
Omleta cu ardei si ceapa
Ardeiul, ceapa se curata, se spala si se toaca marunt, ouale se spala, se sparg si se bat impreuna cu laptele, sare si piper. Intr-o tigaie de teflon sau ceramica punem la prajit impreuna cu uleiul ceapa si ardeiul, lasam sa se caleasca pana devine usor sticloasa, apoi adaugam oul batut....
Bruschete de post
Feliile de pine se decupeaza cu formele de la fursecuri, apoi le punem la prajit in aparatul de senvisuri. Le frecam cu catelul de usturoi pe fiecare in parte apoi cu o pensula de silicon le ungem cu ulei le asezam pe platou si le ornam cu ardei rosu si castravete .potrivim de sare, in functie...
Tort din orez cu pere
Se spala bine orezul apoi se pune praful de sare, se pune zaharul vaniiliat si laptele. Se pune la fiert pana laptele este absorbit de orez. Se ia de pe foc si se pune la racit. Curatam perele si le taiem in fasiute mici, separam albusurile de galbenusuri, mixam albusurile cu un praf de sare....
Varza cu afumatura si cartofi copti
Varza se toaca se da printr-un jet apa si se stoarce bine , ceapa se curata se spala si se toaca marunt. Orezul se spala in mai multe ape apoi se lasa in ultima apa la inmuiat, costita se feliaza in fisiute mici. Ceapa si uleiul se pune la calit intr-o cratita pina devine...
Ciorba taraneasca cu pulpe de pui ( reteta cu nr.400)
Se curata zarzavatul , ceapa , cartofii si ardeiul, se spala si se toaca marunt. Varza murata se spala si se toaca marunt, mazarea si fasolea verde se strecoara, se da printr-un jet de apa si se pune intr-un castronel. Carnea de pui se taie in bucati, se curata, se spala, apoi se da un...
Oua umplute cu pate de ficat si telemea Delaco
Ouale se spala bine, apoi le punem la fiert cu putina sare si 1 lingura otet (se decojesc mai bine) lasam sa fiarba 15 minute, apoi le punem in apa rece si le lasam 5 minute. Le decojim, le taiem in doua, scoatem galbenusurile si jumatatile de ou le asezam pe o tava. Galbenusurile le pasam...
Prajitura Gherman Schmith
Faina se pune cernuta intr-un castron, se amesteca cu praful de copt, apoi frecam bine intre palme faina cu 250 gr unt. Adaugam 200 gr zahar praf, 1 zahar vaniliat, esenta de lamaie si galbenusurle de ou si framantam un aluat elastic, sa poata fi bine intins (daca este nevoie punem putin lapte)....
Salata a la rus
Cartofii se spala bine apoi se pun cu coaja la fiert cu putina sare,ouale se spala bine si se pun la fiert cu putina sare si o lingura otet ( pentru a se decoji mai bine) morcovii se pun la fiert cu putina sare, mazarea se spala si se lasa la scurs , castravetii se toaca marunt. Dupa ce...
Supa de bulion cu paste d'oro din porumb ( de post)
Zarzavatul se curata, se spala si se feliaza in doua sau patru , ceapa se curata se spala apoi impreuna cu zarzavatul. Se pune in apa intr-o oala de trei litri si se lasa sa fiarba 25 minute. Se scoate zarzavatul apoi se potriveste de sare, piper si vegeta se adauga foaia de dafin ,...
Placinte cu cartofi
Prima data punem faina intr-un castron , facem o adincitura, punem lingura de zahar si sarea (1 lingurita). Punem si cubul de drojdie si un pahar cu apa calduta si facem o maia pe care o acoperim si lasam sa creasca 10 minute. Intre timp curatam cartofii , ii spalam...
Fursecuri cu alune de padure si nuca
Faina cernuta se pune intr-un castron, se amesteca cu praful de copt, se pune praful de sare, apoi se taie margarina bucatele mici, se adauga si untura. Frecam intre palme faina cu margarina si untura pana devine firimicioasa, adaugam nuca si alunele, 150 gr zahar praf, zaharul vaniliat, coaja de...